De Europese Commissie heeft de afgelopen jaren teveel de nadruk gelegd op financiering van klimaatonderzoek. Dat stelde prof. dr. Philippe Quevauviller, scientific and policy officer van de DG Environment van de Europese Commissie op 31 januari bij de accreditering van het IVM-lab van de VU in Amsterdam.
Volgens Quevauviller- die beslist over de verdeling van gelden voor milieuonderzoek van de Europese Commissie- zal die overvloedige financiering van klimaatgerelateerd onderzoek de komende jaren weer worden teruggedraaid, ten gunste van ander milieuonderzoek.
Nu moeten zelfs genetici in hun onderzoeksvoorstel tribuut betuigen aan de CO2-gedreven opwarmingshype, willen ze EU- geld krijgen. Dat zou straks dus geschiedenis kunnen zijn. Ik probeer hem al dagen te pakken te krijgen in Brussel, om een officieel document los te krijgen waar dit nieuwe beleid zwart op wit staat. Dit was alleen een mondelinge mededeling, en kan vanwege politieke gevoeligheid dus worden teruggenomen. Maar het zou toch een keerpunt zijn.
Blijkbaar worden ze toch nieuwsgierig in Brussel
http://fp.dagelijksestandaard.nl/2011/02/redden-v…
We maken voorzichtig progressie, zo kan je lezen. Langzaam dringt het besef door, dat jarenlang fout zijn toch een keer moet opbreken. Hoe pak je zo'n ommekeer aan? Hoe beperk je de schade aan het imago en de objectiviteit? Dat is de grote uitdaging van de komende jaren van Groen & Links en hun journalistieke politieke outlets.
Een commissie opgericht in EU, (een eerste begin? / een scheur in de dijk?), die zich met de andere zijde van de "waarheid" moet bezighouden.
Vooral stilhouden, niet te veel ruchtbaarheid geven, uit de krant houden, geen interviews doen met de "tegenpartij", want het valt niet makkelijk voor "professionals" om publiekelijk het jarenlange hooggeprezen hoogmoed en ongelijk te moeten erkennen.
Zeker niet voor politici en voor journalisten, waarvan de laatste categorie beroepsmatig onafhankelijk en kritisch behoort te zijn. AU!