Als Nu.nl een redactioneel beleid heeft, dan moet dit als volgt luiden: neem dat over wat goed lijkt en veel hyvesvrienden heeft, en als het goed lijkt is het goed.
Uit een chronische afwezigheid van belezenheid (lees De Staat van het Klimaat) en zelfstandig nadenken is ook volgende bericht ‘Zoeken controverse schaadt wetenschap’ te verklaren, over het BBC-rapport dat de drosophila-bioloog Steve Jones schreef voor de voormalig betrouwbare BBC over haar klimaatberichtgeving.
-
Van alle Science-stories van de BBC gaat liefst 46 procent over haar klimaatactivisme, meestal citerend uit een beperkte pool experts uit de Realclimate-hoek.
Dit rapport had echter als uitkomst…. dat het nog fanatieker sceptische wetenschappers als holocaustontkenners (het denier-woord staat er in) aan de zijlijn moet zetten, als zij al sinds 2007 officieel besloot te doen.
James Delingpole blogde enkele dagen terug al over die vergadering, waarin de BBC besloot tot actievoeren:
In a 2007 BBC Trust policy report, it wrote:
The BBC has held a high level seminar with some of the best scientific experts (on whose and what measurement) and has come to the view that the weight of evidence no longer justifies equal space being given to the opponents of consensus.
Media schonken sinds begin IPCC zelden aandacht aan tegengeluiden mediagefabriceerde ‘consensus’
De ‘equal weight’-opmerking is opmerkelijk, gezien het feit dat reporters als Richard Black ook in die jaren daarvoor NOOIT enige aandacht schonken aan klimaatkritische wetenschappers, en tegelijk vrijwel iedere verandering in de wereld toeschreven aan kleimuttjeensj, met speculaties als de beroemde opmerking:
-
‘Kinderen zullen niet meer weten wat sneeuw is’
Sociaal wetenschapper Aaron Wildavsky constateerde die zelfde tendens tot overreporting van alarmisme al in zijn media-onderzoek in 1993 waarover ik blogde: toen het bewijs voor CO2-gedreven opwarming nóg dunner was berichtten Amerikaanse media al in de verhouding 99 versus 1, van alarmist versus skeptikus. En ook toen klaagden milieuactivisten al dat tegengeluid teveel aandacht zou krijgen.
Wildavsky stelde vast dat ‘wetenschappelijke consensus’ een product was van de media, die in wetenschap niet te vinden was.
BBC wil groeiende klimaatscepcis bevolking bestrijden
In plaats van eens pas op de plaats te maken, zich te verdiepen in de opzichtige pogingen van klimaatonderzoekers als Michael Mann en Phil Jones om hun incompetentie te verhullen (lees De Staat van het Klimaat), sluit men weer de rangen van het eigen progressief urbane establishment. Vergelijkbaar met mijn posting van gisteren, men wil via marketing en indoctrinatie ‘het vertrouwen herwinnen’. Delingpole besluit
Dr Jones notes with concern Britain’s growing scepticism:
A poll carried out by the Cardiff University Understanding Risk Group in early 2010 showed in contrast that one in seven among the British public said that the climate is not changing and one in five that any climate change was not due to human activity. Fewer than half considered that scientists agree that humans are causing climate change.
The conclusion, however, he draws from this is not that this is a fair reflection of the lack of evidence to support CAGW theory – but that media organisations like the BBC aren’t doing enough to promote the “correct” version of reality. “The divergence between the views of professionals versus the public may be seen as evidence of a failure by the media to balance views of very different credibility. The BBC is just one voice but so many in Britain gain their understanding of science from its output that its approach to this question must be considered.”
In other words, Dr Jones thinks that the growing numbers of people in Britain (and around the world) who are sceptical of man-made global warming are victims of “false consciousness.” There speaks the authentic voice of the left-leaning cultural establishment. The BBC must be very proud: they chose the right man for the job.
De BBC veranderde ook de rubriek ‘Science and Nature’ in Science and Environment: algemene politieke getinte milieuigheid ipv neutrale natuurberichtgeving. Want wat is ‘milieu’eigenlijk, iemand?
Laat ik met een postmoderne Pavlov-reactie afsluiten, die het brein domineert van het gros van de vaderlandse mediabevolking: dit vind ik omdat ik dat graag wil.
Ik vond nog een leuke bij nos.nl van anderhalve week geleden; een audiofragment. "Wetenschapper Maarten Loonen van de Rijkuniversiteit Groningen is op de Noordpool, waar het warm is op dit moment. Door de hogere temperatuur op de pool slinkt de ijskap er enorm" valt eronder te lezen.
Vervolgens verneem ik in het interview dat dhr. Loonen zich in Spitsbergen bevindt. Ik volg de ijsomvang al een tijd en dit jaar is er rond Spitsbergen aanmerkelijk meer ijs geweest dan in 2007. En het Deens Meteorologisch Instituut heeft een dagelijks overzicht van de gemiddelde temperatuur boven 80° NB; die temperatuur heeft dit jaar sinds ongeveer dag 165 (ik schat het punt waar de temperatuur net boven nul komt) twee keer geraakt aan de grafiek van het langjarig gemiddelde maar zit er vast en zeker gemiddeld onder.Loonen zit niet op de noordpool en het is ook niet warmer dan normaal op de noordpool; ik kan er niets ander van maken.
De omvang van het ijs is inderdaad wel eens groter geweest maar aan de luchttemperatuur kan dat onmogelijk liggen, lijkt mij.
Het 'artikel': http://nos.nl/audio/257013-seizoen-een-week-opges…
Het grafiekje van de Denen: http://ocean.dmi.dk/arctic/meant80n.uk.php
I love the eloquence of James Dellingpole. Nothing left to be said!
De NOS is altijd tenenkrommend geweest
We mogen ons troosten met het feit dat het IPCC wel erkent dat het in het Holocene Optimum warmer was op Spitsbergen, en de onderzoekers die ik op Spitsbergen sprak hebben het puur over één deel van het eiland dat opwarmt door warmer zeewater. Dat is het stuk bewoonde wereld waar Haquebord Loonen en ik geloof zelfs onze Lindeboom verblijven
De rest vriest er nog steeds vanaf, maar goed: je moet als wetenschappertje ook laten zien dat je arctische vakantie maatschappelijk nut heeft dus plak je het gevrij met brandganzen vast aan 'de grote bedreiging voor de mensheid'en zijn die ganzen de klimaatkanaries in de kooldioxidemijn
Die Loonen heb ik ook ooit wel gesproken en klonk overigens vrij normaal en realistisch
Heeft het NOS journaal vorige winter toen het meer dan -30 was in Noorwegen snel de weerkaart veranderd zodat het noordelijkste punt Denemarken was?
Ik verbaasde me er toen over maar heb het nooit na kunnen trekken,weet iemand hier meer van.
"the opponents of consensus". Wat een mooie omschrijving is dat!
Die "opponents" moet natuurlijk de mond gesnoerd worden, zelfs als hun stem maar in 1 van de 100 berichten gehoord wordt, zoals ik hierboven las.
Want zelfs dat minieme percentage kritiek in de berichtgeving is de alarmisten nog teveel.
Zij willen niet één procent kritische geluiden horen, maar nul procent.
Hoe noem je die mentaliteit? Dat is de autoritaire geest ten voeten uit!
@ R Kool, dat is erg leuk om nog eens uit te zoeken
zoals gezegd, ik heb geen tv omdat ik naar analogie van Neil Postman tv kijken als tijdvernietiging beschouw. En als ik kijk, kijk ik vrijwel nooit meer NOS omdat ik me kapot erger. Ook die burgerjournalistiek van ze, ontstaan uit de wens om 'meer met het volk in contact te treden omdat dit nu eenmaal van onze geldschieters moet maar we hebben er eigenlijk geen zin in'.
Een willekeurige voorbijganger een microfoon in zijn mond douwen en zijn niet ter zake doende mening vragen over iets waar die nauwelijks wat van weet, zo van: nou, onze plicht is weer vervuld richting die boze burgers, wat zeurt men nu dat we links zijn
Nou heel simpel, waarom kies je Wim Turkenburg uit de antikernenergie-groep van Pier Vellinga als commentator over energie en niet iemand die, ik durf het bijna niet te zeggen, verstand heeft van kernenergie
Moet je die Turkenburg ook zien, hij weet de ballen van klimaat maar loopt bijna rood van zelfrechtvaardiging en warmte over zijn eigen goedheid aan als hij zijn vaaglinkse wereldbeeld verkondigt. brrrr
Dat is nu een typische NOS-expert.Ze suggereren dat alleen vage groene lefties wetenschappers zijn en de rest allemaal laag opgeleid onbenul, omdat ze te beroerd zijn verder te kijken dan hun eigen PvdA-wereldje
Al is de rest ook niet veel beter. Je kunt ook gewoon beter boeken lezen en blogs