Het is smullen van alle reviews over Al Gore’s 24 hours of Reality. Niet in Nederland trouwens want in geen enkel nieuwsmedium is een verslag te vinden. Des te meer in de Angelsaksische wereld: Marc Morano verklaart juichend dat zelfs de “warmists” Gore een dikke neerwaarts gerichte duim tonen (zie overview op climetedepot.com).
Pas echt bijzonder is de wijze waarop Nature verslag doet van het groots opgezette evenement dat ik eerder omschreef als Al Gore’s zelf geregisseerde Truman Show. Nature’s Jeff Tolleson’s verzameling van reacties is heus waar evenwichtig!
Een van de mooiste quotes daaruit is van klimaatactivist (heus waar) Mike Shanahan:
One journalist I know in London went to a screening of the new Al Gore presentation tonight and sent me a text that said: “Gore gets gold for most boring and least galvanizing talk on climate, ever… That, and possibly damaging.” Climate change needs a Gandhi or a Martin Luther King or a Mandela, and Al Gore is none of those.
En het is waar. Als Al Gore een heilige was die als een soort moderne Boeddha al zijn geld zou weggeven, in een hutje zou gaan wonen en zijn eigen groentetuintje vanuit zijn eigen wc zou bemesten en alleen dit ultra-lokale voedsel zou nuttigen en met een hometrainer de stroom zou opwekken voor zijn laptop, mobiel en internetverbinding en dan uitsluitend te voet of op de fiets zou reizen en alleen wereldwijde teleconferenties zou verzorgen….
Nee lees dan het verslag van Catherine Brahic over de bizar slaapverwekkende 24 hours of reality bijeenkomst in London… en zie dat ze onder de twee nog ietsje pietsje positieve kanten van de meeting opmerkt:
And having a representative of Unilever on the London panel was clever. Big industry showing that they are invested in environmental action and that it makes financial sense – that could have some impact.
Ach, maar dat big business en big environment tegenwoordig hand in hand gaan dat wisten we al. Hoe lang nog?
Als het niet ondersteund werd door groot geld vanuit industrie en overheid dan stond de wereld van de "morele" klimaathysterie en het contraproductieve energie-populisme hevig op instorten.
"The Reality" is, dat het "effect van de hysterie" nu hard terugslaat op de initiators, omdat de wakkergeworden toeschouwers door hebben dat de wetenschappelijke basis eronder verrot is.
Wat overblijft is politiek gedram van misselijk makende "voorbeelden" als Al Gore en zijn resterende en slinkende aanhang van gebrainwashte dwaallichten.
De journaille begint dit niet alleen door te krijgen, ze mogen hem nu ook aanpakken en afserveren.
Wat je eigenlijk moet hebben is een soort van climate uitspraken, door wie en wanneer. Naast climategate.nl misschien iets van climatequotes.nl?
Aanmelden bij google en voor eeuwig vasthouden.
Voordat ze mea culpa doen (of een Samsommetje) en met de volgende scare aan de haal gaan.
Want na global warming, kwam man made global warming, toen kwam climate change en toen kwam antrophogenic climate change. En dat was na de gaten in de ozonlaag, de afkoeling, de zure regen, etc. etc.
@Matthijs: WUWT heeft hiervoor een pagina Climate FAIL Files aangelegd. Iets dergelijks zouden wij ook voor Nederland kunnen doen.
Als enkele reageerders in dit draadje enkele fail quotes van Nederlanders kunnen gooien dan starten we…
Ik herinner me elk geval een moment waarop Pier Vellinga op het 8 uur journaal zei dat er nooit meer een 11-stedentocht zou komen. Dat was in 1995…
Prima idee/initiatief!
"Amersfoort aan zee" door Veerman mag dan ook in de "fail quotes van Nederlanders"
En het PBL-rapport: "we hebben geen fouten kunnen constateren in onze eigen bijdrage aan het IPCC 4de rapport"
Aparte categorie instellen met "Van Calmthoutjes"
Met de originele citaten erbij en verwijzing naar bron, met naam en datum zou het prima bijdrage zijn aan Climategate.nl
Hajo, we moeten Vlaanderen beslist niet buitensluiten. Anders zouden we toch een topquote mislopen.
De Morgen (“Pentagon: ‘Klimaat grotere dreiging dan terrorisme’”) 23 februari 2004, p.3:
“het Amerikaanse ministerie van Defensie [verwacht] dramatische klimaatswijzigingen op zeer korte termijn. Vanaf 2005 verwachten de experts een toename van het aantal spectaculaire vloedgolven en een stijging van de zeespiegel waardoor miljoenen mensen getroffen worden. Nog twee jaar verder zouden de stormen en vloedgolven een omvang bereiken die grote delen van Nederland onbewoonbaar zou maken. Den Haag zou onder invloed van die stormen volledig leeglopen […] 2007: hevige stormen vernielen wereldwijd dijken en andere beschermingssystemen langs de kust. Grote delen van Nederland lopen onder. Steden als Den Haag worden onleefbaar”
Bron: http://www.brusselsjournal.com/node/1818
Sinds 2004 werk ik in Den Haag, maar ik heb nog steeds geen natte voeten bij mezelf waargenomen.