Kent u Chantal Gill’ard nog, het treurige excuus voor een PvdA-Kamerlid dat zich ontsterfelijk belachelijk maakte door klimaatverandering verantwoordelijk te houden voor de aardbeving op Haïti?

Aan bovenstaand bericht op NOS Teletekst te zien heeft het inmiddels in een terechte vergetelheid weggezonken sociaal-democratische rugzakje naam gemaakt. En wat te denken van de volgende tekst op Nu.nl:

Het Rode Kruis telde vorig jaar 640 rampen. Daarvan waren er 375 klimaatgerelateerd, zoals 189 overstromingen, 89 orkanen en 25 aardbevingen.

Wat een blatante domheid in de main stream media! Is dit het niveau waarop wij als blog moeten strijden? Overigens treft het aangehaalde Rode Kruis geen blaam, dat legt zelf geen verband tussen aardbevingen en klimaat. Tenminste niet voor zover wij konden vaststellen in het Rode Kruis 2010 rampenrapport dat focust op urban risk. Nog gekker is dat het getal 300.000 alleen voorkomt in dit rapport als het aantal door epedemiën getroffen mensen.

Wie weet meer over de herkomst van dit cijfer en over de wijze waarop onze MSM de klimaataardbevingen erbij hebben gefantaseerd? Shoot!

Update 13.50u: op NOS Teletekst is de tekst aangepast. Met natuurlijk nog steeds de onvergeeflijke en lang en breed weerlegde nonsens over een relatie tussen regionale weer-events en klimaatverandering. Zie afbeelding hieronder.

 

(H/T Alberto).