Het politiek-correcte sterfhuis zal het met een vertrouwde reflex wel weer afdoen als de actie van een reactionair vodje, significant is de volle aanval die het Duitse dagblad op de AGW-hypothese heeft ingezet wel degelijk. Al was het alleen maar vanwege het enorme aantal lezers.

Ooit stond Bild voor alles wat vies en voos was bij onze oosterburen. Het zal de lezer die gewend is aan de relatief rustige opmaak van de kwaliteitskranten ook nog steeds pijn aan de ogen doen, de fullcolour voorpagina’s waar de sensatie vanaf druipt. Dat wil niet automatisch zeggen dat je er je schouders over kunt ophalen. Bild is in Duitsland nog steeds razend populair, bij de laatste telling vorig jaar bleek dat het blad 12,53 miljoen lezers bereikt, en een stuk serieuzer dan de echte boulevardbladen die daar verschijnen.

Bild is nu met een serie bezig over de ‘CO2-leugen’, geschreven door een team rond Fritz Vahrenholt, samen met Sebastian Lüning auteur van het op deze site al gesignaleerde boek Die Kalte Sonne. De betekenis daarvan is niet te overschatten. Het klakkeloze overschrijven van alles wat het IPCC voorkauwt is in steeds meer media al verleden tijd; nu een gigant als Bild er met gestrekt been ingaat brokkelt in Duitsland de steun voor de AGW-hypothese verder af.

Dat het juist in Duitsland gebeurt is de ironie ten top. Onder invloed van de Groenen koos de regering Merkel daar voor een hardcore romantische eco-koers, met de menselijke invloed op het klimaat als stok achter de deur. Wanneer miljoenen Duitsers dan teksten onder ogen krijgen als ‘Klima-Katastrophe ist Panik-Mache der Politik’ zullen de politieke strategen zich nogmaals achter de oren krabben. Wat dat betreft belooft de titel van de volgende aflevering die morgen verschijnt voor de politieke AGW-gemeente weinig goeds: ‘Die Politik muss klüger werden’.