Henk Kamp van de Vijanden van Vrijheid en Democratie (VVD) verdeelt de door PvdA, Brussel en Agentschap.nl opgelegde 2000 of meer windmolens over de provincies, en treedt burgerrechten van gedupeerde omwonenden plat met de ‘Crisis en Herstelwet’ in de hand. En dus scherpen lokale verzetsgroepen van alle partijgezindtes de messen, om hun leefomgeving te verdedigen.
Verzetsgroepen tegen de turbinisering en groene bureaucratisering van Nederland, kunnen inspiratie opdoen bij de campagne van de Zeeuwse mosselvissers: Stop de Groene Leugen in 2008. Zij werden bijna door de milieubeweging van hun bestaan beroofd, maar wisten het tij te keren, al moesten zij hun mosselferrari inruilen voor een bakfiets. Hier gebeurde in het klein, als voorbode wat nu in het groot gebeurt.
Stop de turbinisering
Het verzet tegen de turbinisering van Nederland- dat zo op Flevoland (…) gaat lijken- lijkt bijna zinloos: zoals Pieter Lukkes hier al schreef zijn voor dit beleid niet eens de meest elementaire vragen en bezwaren behandeld, noch voelen bestuurders enige aandrang deze te beantwoorden. Omdat ze ook wel weten dat ze beleid uitvoeren dat zich van iedere toetsing van rentabiliteit ontslaat: het is een ideologie.
Hoera, burgerlijke ongehoorzaamheid!
Je kunt argumenten op een rij zetten- Simon Rozendaal deed dat ook al in Elsevier- maar men vertrouwt op de arrogantie van de macht, het voldongen feit van lopend beleid. We zijn nu in het stadium beland dat de overheid- met door Brussel opgelegde bureauideologie- vijand van de burger is geworden: zij voert beleid uit dat is opgelegd door een bureaucratische elite die zich van iedere verantwoording ontslaat. Mainstreammedia fungeren slechts als cheerleaders.
Burgerlijke ongehoorzaamheid is dan ook een logisch gevolg, dat de overheid nu over zich afroept.
‘Groene beweging totalitaire trekken’
Zoals Lodewijk Dros in Trouw ook al schreef na het samenstellen van een Catechismus van de Groene beweging, heeft deze beweging totalitaire trekken. Alleen debat werkt dus niet, alle middelen zijn nu geoorloofd om onze vrijheid te verdedigen. Dat Nederland op sommige terreinen trekken krijgt van een totalitair regime/éénpartijstaat heeft ook zijn positieve kanten. Ik geloof wel in al die kleine verzetsgroepen in het land, die zich sterk maken voor hun omgeving. Als er al een goede milieubeweging bestaat, dan komt die voort uit mensen die bij hun tastbare omgeving betrokken zijn.
Amusementsindustrie/media en lastenverzwaring pacificeert en verstrooit burgers
Mensen worden door onze PvdA-gezinde journalistiek(zie ook weer de ‘Zilveren Camera’, waar een Diederik Samsom ophemelende fotoserie van een PvdA-campagne wint) en amusementsindustrie dociel gehouden. Toch groeit de onvrede, zonder zich op een positieve wijze te kanaliseren. Vele mensen mopperen wat voor zichzelf.
Het is ook lastig: hoe duurder het leven wordt hoe minder tijd men ook heeft. Lastenverzwaring is dé manier om burgerlijk verzet te smoren, iedereen heeft dan genoeg aan zichzelf. Je kunt immers al nauwelijks hypotheeklasten van een huis betalen, als je niet allebei voltijds werkt. Terwijl veel mensen maar wat graag meer tijd voor elkaar en hun gezin hadden. Toch worden steeds meer mensen wakker.
Niet ‘weg met het systeem’, maar ‘meer goede mensen’ en vrijheid in verantwoordelijkheid
Ik geloof niet in systeemverbetering als doel op zich, verandering van facade: er hoeven ook geen nieuwe partijen te komen. Wel geloof ik in goede mensen -integer, moedig met ruggengraat, persoonlijkheid en visie- op de juiste plaatsen. Ik kom ze wekelijks tegen, heb vele goede mentoren gehad die deze eigenschappen toonden.
Het feest van bottom up lokaal verzet kan beginnen, en wie weet bloeien er mooie samenwerkingsverbanden uit die waken voor de vrijheid van Nederland en haar burgers, onze Hajo schreef het ook al met zijn oproep tot een vaderlandse ’theepartij’, gericht aan alle koffiedrinkende Nederlanders. Voor alles dat werkt, en iedereen die werkt. En een nieuw artikel 1 in de Grondwet, dat burgers beschermt tegen de overheid. In plaats van dat lachwekkende ‘gij zult niet discrimineren’-artikel, waarmee de generatie ’68 in 1983 de afschaffing van gezond verstand/politieke correctheid tot staatsideologie verhief.
We blijven op Climategate.nl graag de munitie leveren. Heerlijk, toch altijd al de neiging gehad om wat te stoken.
Mooi stuk Rypke. Sta mij toe in het verlengde daarvan deze blog te vermelden op de Dagelijkse Standaard:
http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/02/ijsland-onze-hoop
Daar kunnen we lezen dat we volgens de Ijslandse premier in Europa een jawel….democratie-crisis hebben. Heldere taal. De uitwassen zie je nu ook bij de volstrekt idiote turbinisering.
Trouwens weer een mooie is deze van de treehuger….als de turbine nog niet groen genoeg is… Waarom dan niet van hout….
http://www.treehugger.com/wind-technology/wood-could-be-future-wind-turbine-masts.html
Tja waarom is men destijds vliegtuigen van metaal gaan maken. Had volgens mij te maken met de square cube law. Maar wellicht moeten we als contraproductieve maatregel wel gaan eisen dat die nieuwe windturbines allemaal van hout moeten worden.
Ja, ik wil verder nog benadrukken dat het verzet partijloos is: ik bedoel, ik ken ook goede PvdA ‘ers, als Rudy Rabbinge, de belangrijkste klimaatscepticus van NL Bas van Geel is PvdA, Henk Tennekes. Het oude stempelwerk zeg maar, mensen die nog beschaving hebben
En de VVD is- afgezien van René Leegte- een verzameling intellectuele leegte op milieu en natuurgebied (eehhh liever baanuh dan bomehhh) met hier en daar een uitzondering.
Het punt is dat we geen alternatief hebben in één partij: dus moet je gewoon goede kritisch denkende mensen verenigen. In mijn hart ben ik linkse hippie, een alternatieveling die kippen houdt, op sandalen loopt, tuiniert en allerlei linkse hobbies heeft, maar omdat links op aarde averechts werkt moeten wij reeel zijn.
Ook wil ik waken voor tokkie-gedrag: we zijn verdediger van beschaving, geen partij die haar verder uitholt, je moet wel handelen vanuit een consistente mensvisie.
Zo, nu eerst de haan slachten, die heeft te lang de buren wakker gekraaid
Ik sta niet voor mezelf in als er aan de overkant een molen zou komen moet ik zeggen, hoe meer gezamenlijk verzet des te beter.
Vermeldt op deze site maar waar en wanneer er acties zijn.
Ja,
het gaat inderdaad om vrijheid …. en geld. Maar zolang ik bij al die protestclubjes alleen maar lees over het verpesten van het landschap ben ik VOOR windmolen. D.w.z. voor windmolens precies op die plaatsen waar de protestclubjes ze niet willen hebben. Het idee daarachter is: elke aldaar neergepote molen komt in elk geval niet bij mij voor de deur.
Right for the wrong reasons is m.i. in dit geval ook hartstikke wrong.
Je schrijft: “Lastenverzwaring is dé manier om burgerlijk verzet te smoren, iedereen heeft dan genoeg aan zichzelf”. Dat kan zo zijn, maar er moet ergens een tipping point des doods zijn. Nu verwacht niet zo snel dat er sprake zal zijn van rituele zelfverbrandingen aan de voet van een windmolen, maar er zijn tussenvormen denkbaar.
Laat dus al die protestclubjes eerst maar eens de handen ineen slaan, de verloedering van het landschap als laatste argument hanteren en verzet plegen met de belangrijkste argumenten. Zoals het nu gaat zullen de molens geplaatst worden op de plaatsen waar de minste weerstand geboden wordt en wordt het leed uitgesmeerd over alle burgers en zijn er slechts een handje vol een beetje blij.
Kom maar op met die petitie.
In Friesland zit een actieve groep, maar ook in Groningen. Ik heb de groep in Groningen al geadviseerd samen te werken met de Friezen, maar daar zit geloof ik wat oud zeer.
In Veendam en omgeving hebben alle gemeentebesturen van de betreffende plaatsen gestemd tegen de bouw van een groot windpark langs de N33.
Het heeft er in geresulteerd dat de overheid de Rijks Coördinatie Regeling windmolens op dit project toepasbaar heeft verklaard.
Daar zit je dan als burger en lokale overheid. Je hebt niets meer te vertellen, het Rijk neemt de regie in handen, in dit geval gesteund door Gedeputeerde Staten van Groningen die politiek Den Haag als vriend hebben. Niet in het minst vanwege persoonlijke belangen van enkele betrokkenen. Op dat niveau wordt door enkele Gedeputeerden en een enkele ex gedeputeerde een erg smerig spel gespeeld.
De directie van één van de aannemers van dit plan, KDE Energy, lijkt ook niet helemaal brandschoon om het zacht uit te drukken.
Ooit van de Koop Holding gehoord met de schaduwboekhouding? Dezelfde heer Koop is ook directeur van KDE Energy en moet in april a.s. voor de Rechtbank verschijnen omdat de curator in het faillissement van een vroegere dochter van Koop, wat geld van Koop eist omdat het schijnt dat Koop zijn vroegere dochter financieel heeft leeggezogen.
De curator eist meer dan € 50 miljoen….
Het zakenmaatje van Koop is ene Boonstra, inderdaad die ooit bij Philips werkte, en ook al kennis met de rechter heeft gemaakt. Hij werd indertijd veroordeeld voor fraude. Hij kocht zich, na een klap van een molenwiek te hebben gehad in, voor enkele tientallen miljoenen, bij KDE Energy.
Als dit soort figuren zouden worden ingeschakeld voor een door een gemeente geregisseerd lokaal project dan kun je daar als gemeente de wet Bibob op loslaten en volgt, gezien het verleden van betrokken, door het ministerie van Justitie een negatief advies, maar nu het Rijk de regie voert is het één kliek van vriendjes die elkaar de hand boven het hoofd houdt.
Kom daar als actiegroep maar eens tussen.
Nu is er licht in de duisternis, want op exact dezelfde plaats waar het windpark moet komen gaat de NAM volgende maand boren naar aardgas in een oude gasbel waar nog ongeveer 800 miljoen kuub gas in zit.
Je kunt er dus donder op zeggen dat de grond daar over enige tijd gaat verzakken. Niet veel, naar schatting een paar centimeter, maar voldoende om een windmolen op een mast van 150 meter hoog ietsje uit het lood te zetten.
Gaat zo’n molen die niet loodrecht staat dan draaien dan gaat de rotor, alle lagers en complete aandrijfunit naar de haaien. Eerst wordt zo’n zaakje bloed heet vanwege de wrijving die ontstaat, dan breekt er brand uit en in het ergste geval vliegen de wieken er al brandend af.
In de praktijk is dit bij windmolens die matig gefundeerd of wat scheef gezakt zijn al vaker gebeurd.
Liever banen?
De Groene economie tast de gewone economie aan met een negatieve factor van 2,5. Één baan extra als gevolg van windturbine of zonnepaneel politiek (beide “klimaatapparaten” worden ook nog eens uit buitenland geïmporteerd) bekent 2,5 banen verlies in de MKB en diensten-economie.
De afgelopen 10 jaar wordt geschat, dat “onze groene blinde voorliefde voor gesubsidieerde klimaataparaten” zo’n 200.000 banen per jaar heeft gekost (onderzoek van Dri-Wefa instituut)
Dat heet “Transitie wetenschap”, echter wordt door nooit verteld door hoogleraar klimaatalarmisme Jan Rotman.
Met dank aan de subsidiejunkies:
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21311469/__Banen_kwijt_aan_VS__.html
Ik heb de titel en inhoud iets aangepast naar
Duurzaam energiebeleid Rutte II desastreus voor werkgelegenheid
zie:
http://fibronot.nl/nieuwsartikel2013-064-duurzaam-energiebeleid-rutte-ii-desastreus-voor-werkgelegenheid/
Rypke schreef:
Met zo’n definitie van links zou (vrijwel) iedereen er vrede mee hebben: het individu blijft zichbaar in een maatschappelijk geheel.
Ik ga niet uitwijden over (voor mij) historische discussies met diepgedreven socialisten, maar deze conclusies hadden wij gemeen: de basis is goed onderwijs en de daar uit voortkomende zelfredzaamheid.
Eén rake opmerking van socialist, een verdomd goede lasser op de werkvloer van Verolme: links en rechts zijn vaak niet wat ze beweren; kijk niet naar het etiket, maar naar het product.
Niek,
Uit de Fibronot website:
Verkoop/sluiting van Thyssenkrupp staalfabrieken uitsluitend aan Duitsland energie politiek toe te schrijven is een beetje kort door de bocht.
Ik weet uit eigen ervaring dat TK reeds een jaar of 5-6 bezig is zich strategisch te herorienteren, men wil zich meer specialiseren op het gebied van engineering en technology consultancy waarvan veel know-how aanwezig is. Als gevolg hiervan staan veel van hun productie bedrijven al jaren te koop, vooral staalfabrieken, staalverwerkingsbedrijven en b.v. auto-onderdelen fabrieken zoals bv schokdempers.
Energie is slechts een gedeelte van de totale marketing mix. Niettemin gaat men natuurlijk graag mee met de huidige fracing boost.
PS: ik zie dat commentaren tegenwoordig aan moderatie onderhevig zijn?
Ben ik met je eens. De transitie naar engineering en technology consultancy zie je de laatste jaren vaker. Daar valt aardig geld mee te verdienen.
De laatste twee jaar echter worden fabrieken die zich nog steeds bezig houden met ijzer en aluminium gieten in sneltreinvaart gesloten omdat de kosten van energie in veel gevallen de laatste twee jaren zijn opgelopen naar minstens 50% van de bedrijfskosten.
Naar het waarom de kosten van energie in Duitsland zo zijn opgelopen, hoeven we niet te gissen…
Ik heb nog niet gemerkt dat Thyssenkrupp mee huppelt in de dans om schaliegas. Andere Duitse bedrijven huppelen wel mee en ze hebben gelijk. Er zit een potentieel van honderden miljarden omzet in de grond.
Waarom zou je dat laten liggen als blijkt dat de Energiewende op z’n laatste benen loopt en de bouw van offshore- en onshore windparken zo goed als plat ligt?
Minister Altmaier van Milieu heeft gisteren in de FAZ gezegd dat de Duitsers er rekening mee moeten houden dat er tot 2030 ruim 1000 miljard Euro wordt uitgegeven aan duurzame energie als we doorgaan op het huidige niveau van subsidie verstrekking.
Met de verkiezingen van september in aantocht is al aangekondigd dat er volgend jaar al € 2.5 miljard op subsidies voor windenergie gesneden gaat worden.
Het is dus geen wonder dat de offshore- en onshore windmolenbouw op z’n gat ligt.
Banken en beleggers kijken we twee keer uit voordat ze zich in dit bodemloze avontuur storten.
Eindelijk eens een genuanceerd commentaar op de aardschokken in Groningen.
KIVI NIRIA: ‘Minder gas uit Groningen? Maakt geen verschil in aardbevingen!’
op
http://fibronot.nl/nieuwsartikel2013-065-kivi-niria-minder-gas-uit-groningen-maakt-geen-verschil-in-aardbevingen/
@TINSTAAFL
Dat is mij ook opgevallen en ik heb daar ook al op gereageerd.
Dat bleef zonder reactie. Misschien is het een technisch dingetje, maar daar geloof ik geen snars van.
Het zou goed zijn als die moderator even tekst en uitleg geeft. Niek ???
Want stilzwijgen maakt op mij een al te Jezus-achtige indruk. Daar voel ik me niet goed bij.
Dus voor de draad ermee; Is hier sprake van nieuw beleid? En hoe ziet jullie meetlat er precies uit?
De VVD bewijst keer op keer dat ze een volstrekt onbetrouwbare partij zijn. Na de leugens van Rutte, het gedraai van Opsteleten over Demmink, de grove privacyschennis door mevrouw Schippers, nu dit weer van Kamp. Ondanks dat sites als deze de juiste info geven, waarvoor mijn dank, blijft de politiek vasthouden aan al die milieu onzin, die miljarden kosten. Als we zouden stoppen met al die duurzame onzin, was er in ene zeker 20 mrd(!) bespaard. Dat noemt zich volksvertegenwoordigers.
DWK schreef:
Ik herinner me jouw opmerking van enkele weken geleden. Ook die is door mij ‘behandeld’, zij het niet direct omdat ik afwezig was en buiten de elektronische moderator om goedgekeurd.
@DWK; @ TINSTAAFL
Modereren gebeurt automagisch op de volgende, vast ingestelde manier:
Hierna volgt een lijst van woorden. Als er toevallig een woord in iemands stukje tekst zit dat ook in de lijst staat, of je hebt meer dan 5 links naar andere website’s geplaatst, dan krijg je dus de mededeling: Your comment is awaiting moderation.
En dan mag je blij zijn dat ik nogal vaak de website bekijk en, ook vanmiddag bij TINSTAAFL, nauwelijks drie minuten na zijn melding Your comment is awaiting moderation, de automagische moderatie even bypass en goedkeuring geef.
Daar is niets geheimzinnigs aan. Dus alle complot theoriën kunnen naar de duurzame afvalverbrander.:)
Niek,
Ik geloof je op je woord, maar misschien moet je toch nog even aan de aerosolenknop van je automatische moderator draaien. Het onderhavige bericht dat in de moderatie terecht kwam bevatte namelijk niet één link; en het ging niet om een paar weken geleden maar om drie dagen geleden.
Een akkevietje met heer J (wel een paar weken geleden inmiddels) is helemaal verdwenen. Ik ben daar verder niet op ingegaan.
Dit is een mooi geschreven evenwichtig artikel over de gebeurtenissen die zich nu in Bulgarije ontwikkelen.
Op alle fronten raakvlakken met het hierboven beschrevene:
http://www.aljazeera.com/indepth/opinion/2013/02/201322163943882279.html
Let vooral ook op de eisen/wensen/verlangens van de demonstranten.
En de protesten zijn er nog steeds. Gisteravond weer, en ook vandaag staan de media klaar hier om de hoek bij Orlov Most (The Eagles Bridge) verslag te doen van de verwachtte demonstratie.
Misschien komt er toch meer uit Bulgarije dan goedkope werknemers op jacht naar de Hollandse vleespotten.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21516658 idd Maarten, raakvlakken met delen van NL straks, vooral gezinnen die al hoge lasten hebben en die nu van Henk Kamp moeten ‘strijden tegen klimaatverandering/dokken voor nutsbedrijven ook als ze er geen abonnement bij hebben’, terwijl defensie al haar materieel moet verkopen om de strijd tegen hete lucht mogelijk te maken. Dat onze slapende media het maar niet willen zien getuigt van het intellectuele en morele onbenul van de progressief urbane ‘het zal mijn tijd wel duren pak wat je pakken kan’-medemens. Henk Kamp moet aftreden of dit beleid stop zetten, het is een keus tussen goed en kwaad, niet meer niet minder en dan ben ik maar roepende in de woestijn
@Niek: wat je vertelt over het uit het lood zetten van windmolens kon bij actiegroepen wel eens van pas komen….heheheheh
Rypke, heb je mijn mail van 19-2-2013 om 10:55 uur gelezen?
Als dit onderwerp ter tafel komt op info-avonden sluiten de zogenaamde gemeentelijke windmolendeskundigen de gelederen en hun mond. Dan zitten ze echt met de mond vol tanden.
Op plaatsen waar de grond in beweging is, of de mast vanwege een slechte fundering iets uit het lood is geslagen is dit een serieus probleem.
Dus snaveltjes toe, oogjes dicht en lekker slapen…..wij waken over uw welzijn.