Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat het Britse Parlement een verregaande klimaatwet aannam terwijl buiten de eerste oktobersneeuw viel sinds 1922 (zie artikel). Sindsdien wordt deze dag gevierd als de 1 april van de klimaatpolitiek.
Op Climate Foolsday wordt er nu jaarlijks voor het Britse Parlement gedemonstreerd en zijn er ook in het politiek meest geplaagde Australië acties gepland. Hieronder nog een link naar een nieuwsitem op de televisiezender Russia Today (met beelden van de sneeuw van destijds) en een link naar het artikel van James Delingpole.
Lees vooral ook James Delingpole’s uitvoerige kritiek op het Britse beleid ter gelegenheid van Climate Foolsday.
Wat een 'fools' idd: die demonstranten denken dus kennelijk dat klimaat hetzelfde is als weer!
Afijn, zowel 'alarmisten' als 'skeptici' willen het nogal eens door elkaar halen.
@Sjaak: nee, Sjaak dat denken de sceptici helemaal niet. Je bent erin getuind! 1 april. Die Britse wetgeving was ook met fraai herfstweer een catastrofale blunder geweest.
Aan het eind van het filmpje zegt deze man iets als 'if the government would really care, they would make news of effective long-range forecasts which could forecast hazards …'. Daar zijn klimatologen toch juist mee bezig? Kijken of het klimaat in de toekomst weer-extremen doet toenemen? Of bedoelt hij met long-range > 10 dagen? Zeg maar een maand, of zo? Meteorologenn zijn het er al lang over eens dat het aantal dagen waarvan met redelijke zekerheid het weer voorspeld kan worden niet omhoog zal gaan in de toekomst.
@sjaak: hij bedoelt klimaatvoorspellingen gebaseerd op reëel waargenomen cycli. Dat kan op termijn van enkele weken, maanden, jaren, decades of zelfs eeuwen en millenia. Daar zitten soms ook zorgelijke trends tussen zoals een slechte oogst, een jarenlange droogte tot de onvermijdelijke komst van een nieuwe ijstijd. Het agw verhaal heeft enerzijds onze kennis van deze cycli sterk vergroot tot het punt waaop CO2 als driver is afgevallen. Anderzijds heeft de agw hype juist gedwarsboomd dat we reële natuurlijke klimaatveranderingen en door mensen veroorzaakte invloeden anders dan CO2 hebben veronachtzaamd.
Voor mij blijft opmerkelijk dat in het AGW-kamp meetreeksen van weerstations kritiekloos zijn gebruikt als onderbouwing voor de CO2-hypothese.
Piers heeft een eigen weerbureau waar hij even reclame voor maakte (weather action). Hij doet al jaren redelijk goede lange termijn voorspellingen voor termijnen van enkele weken tot enkele maanden op basis van zonne-activiteit en verschuivingen in de (noord) atlantische jetstreams.