Een fraai stuk in NRC dit weekend over het decline effect, het fenomeen dat de wetenschap nieuwe vondsten eerst een tijdje omarmt voordat kritiek erop toegestaan wordt. Tegen die tijd is de vondst echter al gemeengoed geworden en soms zelfs toegepast in de maatschappij. Ik vroeg mezelf af of het decline effect een kans maakt in het klimaatonderzoek. Vooralsnog niet, vermoed ik. Lees verder hier.
Er lijkt me een duidelijk verschil tussen echte wetenschappelijke vondsten en bedenkselen die leiden tot politieke, economische en financiële manipulaties die een kleine groep veel geld opleveren.
Zo is er ook een onderscheid tussen klimaatvoorlichting en klimaatoplichting….
Interessant punt opgebracht door Marcel! Zijn website groeit gestaag!
Mooi beeld! De "decline" in de mondiale opwarming (die nu afkoelende trend is nu wereldwijd), de decline in de AGW-broeikas-theorie, en de decline in de geloofwaardigheid van het IPCC en van hun politieke clientèle. Ik zie het ook allemaal gebeuren.
Decline en wederopbloei in een onverwacht andere richting / uiting komt ook voor! Ik las recentelijk over Thalidomide (bekend als Softenon). Een schrikbeeld van een giga wetenschappelijke blunder uit de jaren 60 van de vorige eeuw. Verfoeid en weggeschreven! Thans weer een geaccepteerd geneesmiddel bij overmatige bloedneuzen.
http://www.medicalfacts.nl/2010/04/07/softenon-he…
Het blijkt dus, dat een wetenschappelijke decline geen eeuwigheidswaarde heeft, maar vaak nut heeft in een andere vorm.
CO2, de toekomstige redding van onze mensheid, met hoe meer CO2-uitstoot hoe beter, als het nog kouder wordt?
In het huidige gepolitiseerde klimaat-alarmisme is nu het motto letterlijk en figuurlijk: "Hide the decline".
vergat nog: http://hidethedecline.eu/