Bovenstaand bericht, gebaseerd op zeer uitgebreide waarnemingen van Dirk Scheler van de universiteit van Potsdam, betekent de zoveelste klap in het gezicht van het IPCC, en met name voorzitter Pachauri, die op basis van de bewust gelogen alarmistische smeltvoorspellingen in gletsjergate miljoenen binnensleepte voor zijn eigen gletsjer instituut.
Ik zet wel vraagtekens bij de verklaring: de beste isolatie van een gletsjer is sneeuw: dat straalt geen warmte uit en reflecteert invallend licht. De beste manier om een gletsjer te laten smelten is er stenen op te leggen: die werken als zonnecollectoren.
Wellicht is het een poging om onder de wrath van de mainstream wetenschap uit te komen en het stuk gepubliceerd te krijgen, want met deze in mijn ogen niet-verklaring laat je ruimte voor global warming.
Ik ben benieuwd hoe hierop gereageerd wordt door het IPCC!
Wetenschap in Beeld is overigens een populair wetenschappelijk blad met de nadruk op veel en mooie illustraties. Interessante en afwijkende onderwerpen, en héél veel leuke weetjes. Leuk voor ieder breed geïnteresseerd persoon, en een must voor wie opgroeiende wijsneusjes in huis heeft! Abonneren: http://wibnet.nl/
De doorgewinterde AGW-er zal inderdaad redeneren: ‘dus stevig doorgaan met klimaatbeleid. Dat tonen deze mazzelgletsjers maar weer eens aan.’
Maar je weet het nooit, wellicht ziet Greenpeace hier een andere mooie bestemming voor zijn voorraad betonblokken.
Dat de gletsjers met name in Pakistan sterk groeien was al bekend hoor, ook bij Utrechtse onderzoekers én bij (een deel van) het IPCC
Volgens mij heb ik daar ook eens een posting aan gewijd, ivm een wateronderzoeker die wat gekke dingen zei
En zo zou nu door steen en grind lokaal de Opwarming van de Aarde een halt worden toegeroepen?
Het nederdalen van dat steen en grind vast en zeker veroorzaakt door het Opwarmen van de Aarde? (ik neem een voorschot).
Het lijkt logisch dat de gletsjers aldaar groeien, omdat door temperatuurstijgingen de neerslag in de vorm van sneeuw toeneemt. In de Alpen worden deze kleiner, omdat het ook in de winters te warm blijft.