Amerikaanse wetenschappers hebben in PNAS een nieuwe diersoort ontdekt, de PNAS-haas (probably not accepted in Science). Deze op publiek geld en academische tijd fouragerende haas vlucht voor de klimaatverandering- gedefinieerd als wel/geen sneeuwval; de ‘extreemweer-meme’.
Het is oerdegelijk langetermijn-onderzoek, waar je door de lange dataset van wel 3 winters toeval van trend kunt scheiden, als we Caroline Kraaijvanger mogen geloven op Scientias.nl ‘van kleur veranderende haas kan klimaatverandering niet bijhouden‘.
De onderzoekers bestudeerden 148 wilde hazen gedurende drie jaar. Elke week bestudeerden ze de kleur van de vacht en noteerden ze hoeveel sneeuw er in het leefgebied van de hazen lag.
Dit heet dan ‘klimaatbiologie’. Je mag er om lachen, maar het hoeft niet.
Uiteraard volgt dan de bekende toekomstprognose waar de hazen het héél erg moeilijk krijgen door wel/geen/veel/weinig sneeuw.
Tegen het jaar 2050 zal het sneeuwseizoen naar verwachting 29 tot 35 dagen korter zijn. Tegen het jaar 2100 is het sneeuwseizoen wellicht tot wel 69 dagen korter. De afname in sneeuw zou erin resulteren dat hazen vier tot acht keer meer dagen een kleurtje hebben dat niet bij hun omgeving past: ze zijn dan wit in een bruine omgeving. En dat maakt ze heel kwetsbaar voor roofdieren.
-
Ach gossie. Wat is je giro?
Een sneeuwhaas is geen kameleon, so what?
Nogal logisch dat een witte haas niet meteen van kleur verschiet als hij van een besneeuwd naar onbesneeuwd grasveld rent.Toch lief dat Caroline dat kan opschrijven met zo’n groot geloof in ‘De Wetenschappers’, die integere politiek neutrale zoekers naar de academische mode die ze onderzoeksgeld oplevert van overheden de waarheid…Alleen in klimaatbiologie kun je na 3 jaar met 146 hazen zulke onzin concluderen na 3 sneeuwrijke winters.
Vroeger zou ik me aan zulke journalisten ergeren. Met Caroline ben ik nu in een stadium van berusting gekomen.
Het niveau van de wetenschap in Nederland wordt hoe langer hoe gekker.
Maar ja, wat wil je ook met een KNAW, een PBL, een KNMI, ECN, noem ze maar op, die sjoemelen met data uit wetenschappelijke onderzoeken als het ze niet aanstaat.
Den Haag betaalt immers gewoon de lopende kosten van deze nepwetenschappers?
De hazen in Brussel:
Prijs CO2 keldert na stemming EU-parlement
op
http://fd.nl/economie-politiek/948236-1304/prijs-co2-keldert-na-stemming-eu-parlement
Nog even en er start een onderzoek naar de relatie van de verkoopcijfers van chocoladepaashazen (wit, melk, puur) en prognoses over klimaatverandering.
En de hoeders van de echte wetenschap zeggen dan nog steeds: “mijn naam is haas”.
Een knauw dan voor de KNAW.
Wetenschappers met klimaatopdracht hoor je voorzichtiger uiten over hun bevindingen. Paar jaar gelden jubelden ze nog dat het de AGW was die klopte met hun bevindingen. De terugkeer van algenonderzoekers door UVT (Tilburg) van de zomer Zuid-Pool, expeditie, vanmiddag op Radio1, legde voorzichtig de (verwachte) relatie tussen ijzerhoudend Glacier-Ice-Water en de hoeveelheid algengroei in de zee, met relatie naar de voedselketen. Hij vergat de relatie te leggen met de AGW. Dan zal zijn subsidie voor volgend jaar expeditie worden verminderd, geheid.
Geen subsidie dan kunnen ze nog altijd de hazen in de pan doen
Jammer dat je op deze website niet het laatste nieuws kwijt kunt.
Dan maar even tussen de soep en de hazen door.
De wereldwijde investeringen in hernieuwbare energie zijn het eerste kwartaal van 2013 met maar liefst 22% gezakt tot ongeveer $ 40 miljard.
De gevolgen voor veel bedrijven zijn op z’n zachts gezegd rampzalig.
Tienduizenden mensen kregen van de linkse milieu-elite te horen dat hernieuwbare energie voor honderd duizenden nieuwe banen zou zorgen. In landen als Spanje, Italië en Frankrijk worden hernieuwbare werknemers de straat opgeschopt. In Duitsland en de VS staat hetzelfde te gebeuren.
Maar overheden beginnen zich eindelijk te realiseren dat groene energie verschrikkelijk duur is en de zogenaamde door de mens veroorzaakte klimaatverandering een dure hype is, dus wordt er in de honderden miljarden subsidies gesneden.
Omdat hernieuwbare energie beleggers geen rendement oplevert, nergens mee kan concurreren en alleen maar geld kost, keren beleggers massaal deze tak van geldverslinderij de rug toe.
Hernieuwbare energie levert per saldo geen enkele nieuwe baan op.
Met dank aan Greenpeace, WNF en al die andere boevenbendes die met hun gedram de gewone burger de financiële strop omleggen.
Beste Tom Assel, alle tips zijn welkom, dank, wat is je bron?
Beste Rypke.
Op de enige website die onverbloemd de dramatische situatie op de hernieuwbare markt beschrijft:
http://www.bloomberg.com/news/2013-04-14/clean-energy-investment-falls-22-as-subsidy-cuts-stall-projects.html
Elke boerensukkel van om het even welke milieumaffia dan ook die nog steeds hernieuwbare energie als de oplossing voor het klimaatprobleem ziet zou direct vastgezet moeten worden.
Mijn voorspelling is dat Vestas binnen 18 maanden failliet is en dat Siemens z’n winddivisie ook aan de wilgen hangt, net zoals ze met de solardivisie hebben gedaan.
Het ziet er gunstig uit voor de belastingbetalers nu politici door hebben dat subsidie in deze geld verslindende oplichtersmarkt weggegooid geld is.
Nu Kamp nog. Leegte, waar blijf u nu? Erg stil de laatste tijd.
@ Tom Assel: Ruim bekend is uit economisch onderzoek (in Spanje!), dat iedere extra groene FTE vanuit de groene rijkssubsidie en lastenverzwaring bekostigd, 2,4 FTE minder banen in de gewone economie opleverde.
Per jaar kost onze duurzaam bevlogen hype zo’n 4% verlies van het NL-BNP en geschat een verlies van zo’n 220.000 banen (berekend door het Dri-Wefa instituut in 2003!) in de geldverdienende economie.
Andersom: is dat iedere mindere groene FTE vanwege beëindiging van de groene Rijkssubsidie, betekent een terugkeer naar groei in de gewone economie van 2,4 FTE banen.
De echte economie en echte fundamentele wetenschap gaan er dus op vooruit ten koste van het gepolitiseerde “Groene Zooitje” en hun “actie wetenschappers”.
Tom, je vergeet kernenergie … hebben (we, Siemens) ze vorig jaar al laten vallen.
Hernieuwbaar is vnl. zinvol voor eigen gebruik en later evt. voor levering aan je buurtgemeenschap. Niet vanwege opwarming of CO2 doelstellingen, maar puur financieel en evt. omdat het wat minder vervuilt dan kolen stoken.
En nu niet meteen gaan zeiken over saldering, maar gewoon even rekenen wat een set zonnepanelen kost en wat de besparing is. Tvt 6 jaar, beter rendement dan op de bank… Saldering kost maar paar honderd miljoen als als heul veul mensen zonnepanelen hebben. En als de grote jongens of de roverheid extra gaan belasten voor het overige verbruik, dan een paar accu’s erbij. Kom je een heel eind.
Stuk minder kostbaar dan windmolens en andere decentrale subsidie speeltjes.
Of de http://www.e-catworld.com hype moet waarheid blijken…
DaVince, daar kan (ze, Siemens) nog spijt van krijgen.
Je gaat toch niet de enige CO2 vrije divisie afstoten?
Het lijkt erop dat Siemens door de Duitse overheid gechanteerd is. Kernenergie afstoten in ruil voor tientallen orders voor gasturbines….
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/21483469/__IMF__Nederlandse_economie_krimpt__.html
Daaaaag Rutte…..
Dat wordt dus weer keihard bezuinigen vanaf 1 januari 2014.
Burgers van Nederland hebben absoluut geen vertrouwen meer in deze pathologische liegende premier.
Zij, de burgers van Nederland, gaan dus vanaf nu de hand dik op de knip houden teneinde in de komende onzekere tijden nog iets reserve te hebben.
Hoe objectief zou ze de kleur van die hazen gemeten hebben tegen een steeds wisselende achtergrond.
En ook knap dat ze weet dat het niet dezelfde hazen zijn….camera’s in hun holen?
En dat 3 jaar onderzoek representatief is.
Ik heb geen zin om het te lezen.
Siemens focusseert heden op R&D, productie, marketing en levering van high-capacity steam turbines voor stroomopwekking.
Siemens is daarmee onafhankelijk van welke type energiebron dan ook, die in de “duurzame” Duitse / Europese politiek volstrekt instabiel is, geregisseerd vanuit de actiewetenschappen van GreenPeace.
Overigens heeft Siemens een enorme wetenschappelijke R&D en kennis over vele soorten 3de en 4de generatie kerncentrales, waarmee ze (begrijpelijk) in Duitsland nu niet echt mee op de voorgrond willen treden.
“Overigens heeft Siemens een enorme wetenschappelijke R&D en kennis over vele soorten 3de en 4de generatie kerncentrales, waarmee ze (begrijpelijk) in Duitsland nu niet echt mee op de voorgrond willen treden.”
Ze exporteren die kennis als een bezetene.
@Mickey:
Terugverdientijd 6 jaar?
Die is toch evenredig met de geldende energiekosten en saldering?
Na de groenegekte zakt de energieprijs en gaat de tvd als een raket omhoog.
Zelfvoorziening is een keuze die op geen enkele wijze voelbaar moet zijn in de beurs van anderen.
Uiteraard moet je zelf weten wat je op je dak neemt, maar ik denk dat je nog in Sinterklaas gelooft ;-)
@Boels069
De prijs van stroom gaat niet omlaag en is kaar 5-6 cent, dus daar kan niet veel vanaf. De energiebelasting zal ook niet worden verlaagd, dus de tvt gaat niet als een raket omhoog.
Daarnaast kost de saldering eigenlijk niemand iets, want de stroom die bij mij wordt gesaldeerd, levert elders weer de energiebelasting op.
Ik zou zeggen blijf lekker stroom en gas kopen bij Nuon, eOn of andere consorten. Ben je zeker duurder uit.
@Boels069
De prijs van stroom gaat niet omlaag en is maar 5-6 cent, dus daar kan niet veel vanaf. De energiebelasting zal ook niet worden verlaagd, dus de tvt gaat niet als een raket omhoog.
Daarnaast kost de saldering eigenlijk niemand iets, want de stroom die bij mij wordt gesaldeerd, levert elders weer de energiebelasting op.
Ik zou zeggen blijf lekker stroom en gas kopen bij Nuon, eOn of andere consorten. Ben je zeker duurder uit.