Henk Kamp (VVD), onze Minister van Nutsbedrijfsubsidies en Lastenverzwaring probeert nu in media het VVD-electoraat te sussen: het als Energieakkoord verkochte éxtra klimaatbeleid van de SER van Wiebe Draijer zou niet tot lastenverzwaring mogen leiden. Kamp zegt hier: ‘het gras mag niet korter worden als je het maait’.
Het SER- ‘Energieakkoord’is geen energieakkoord maar ordinair klimaatbeleid versmald tot (vermeende) CO2-reductieKlimaatbeleid is een eufemisme voor lastenverzwaring. Het komt vooral neer op het verstrekken van miljardensubsidies aan voorkeurspartijen, meest nutsbedrijven en tegen de overheid leunende consultants. Zie het vergunde windturbineterrein Luchterduinen, waarvoor Kamp Eneco al 850 miljoen euro subsidie heeft toegezegd.
Of de geschatte 4 miljard euro MEP-subsidie die Essent krijgt om natuurbos uit Georgia bij te stoken in een kolencentrale, gelegitimeerd door Kamp zijn partijgenoot Bert Pauli van de Statenfractie van de Provincie Noord Brabant. Het SER-akkoord voegt daar verdergaande overheidsbemoeienis bij, zodat huiseigenaren zelfs hun eigen huisinrichting niet meer mogen bepalen via een isolatiepolitie. Verder wil Draijer nog meer geld naar zee dragen, op bevel van de milieubeweging.
De kapucijneraap-rechtvaardigheidsproef waarmee Wiebe Draijer bij lezingen komt aandraven
Deze fundamentele aantasting van het rechtvaardigheidsgevoel van ons, Hollandse batterijtjes van uw beleidsbureaucratie, meneer Kamp, is ook een wijze les voor Wiebe Draijer, voorzitter van de SER. In zijn managementtijd bij McKinsey, mocht Draijer namelijk graag lezingen geven over de demotiverende werking van ongelijke beloningen en rechtvaardigheidsgevoel. Daarbij voerde hij een proef met kapucijner-aapjes op van apenonderzoeker Frans de Waal en Sara Bosnan, die daar in 2003 in Nature over publiceerde.
Kun je het nog herinneren Wiebe?
Ik zal je de studie Monkeys reject unequal pay hier nog geven, Wiebe, je mocht het voorbeeld zo graag gebruiken: in het zicht van andere aapjes die voor de zelfde taak hogere beloning kregen (geen komkommerschijfje maar druiven) weigerde 43 procent van de kapucijneraapjes de taak nog langer uit te voeren.
Of de conclusie sterk stond?: bij een controleproef zónder collega-aap in het zicht maar mét druiven op afstand weigert 49 procent van de aapjes nog te werken. Of het werk van De Waal behalve populair ook wetenschappelijk verantwoord is, doet hier niet toe. Het gaat mij er hier om Wiebe:
Knagende vragen over ordinaire lobbycoup SER-akkoord tegen Nederland:
- waarom kan Wiebe Draijer wel deze apenproef aanhalen bij lezingen om zo zelf slim te lijken (kijk mij eens verwijzen naar echte wetenschap om een voorgekookt politiek standpunt een zweem van objectiviteit te geven), maar kun je het centrale idee van rechtvaardigheidsgevoel niet verwerken in het SER-Akkoord?
- Waarom mogen clubs die ons de steentijd in willen werpen- Greenpeace en co- over onze ruggen meebeslissen over de ruggengraat van onze economie, namelijk de energievoorziening, terwijl hun enige doel is deze zo duur en wisselvallig (‘natuurlijk’) mogelijk te maken. Alsof je Stichting Martijn laat meepraten over de toekomst van kinderopvang, of Robert M directeur van Scouting Nederland maakt.
- Waarom krijgen de voormalige nutsbedrijven allerlei financiële privileges, alsof ze nog staatseigendom zijn?
- Welke functie heeft de lobbycoup van het SER-energieakkoord, behalve het vervangen van beslisrecht van gekozen volksvertegenwoordigers (meestal zonder energie- en klimaatkennis) door belangenbehartigers die vanuit ideologische en commerciële motieven de kiezer buiten spel willen zetten, en die de staat als pinautomaat zien in magere jaren.
Zou Henk Kamp deze onderwerpen hebben aangesneden, dan kon je er op vertrouwen dat hij wél enige boodschap had aan de toekomst van Nederland en haar economie. Nu heb ik daar zo mijn twijfels bij. Vast staat dat de genen die moeten betalen hier niets te kiezen hebben.
Dit gebeurt er als je die groene gekken hun gang laat gaan.
http://www.deutsche-mittelstands-nachrichten.de/2013/07/53231/
Rien.
“Waarom mogen clubs die ons de steentijd in willen werpen- Greenpeace en co- over onze ruggen meebeslissen over de ruggengraat van onze economie, namelijk de energievoorziening, terwijl hun enige doel is deze zo duur en wisselvallig (‘natuurlijk’) mogelijk te maken. Alsof je Stichting Martijn laat meepraten over de toekomst van kinderopvang, of Robert M directeur van Scouting Nederland maakt.”
Kan me niet onttrekken aan de gedachte dat onze overheid de daders beschermt en de slachtoffers die geen jeugdtrauma hebben maar echt realistisch hun gevoel van veiligheid zijn verloren , in de kou laat staan .
Thee drinken met het slachtoffer zelfs dat is te veel gevraagd en waar ze wel Thee meedrinken is met clubjes die draaien op teveel suiker ….
Op 1 of andere manier logisch, brengen een thee kransje bij elkaar om geheel niet gehinderd door enige kennis van zaken (behalve dat het “”duurzamer”” moet) een historisch Energieakkoord te gaan sluiten dan moet natuurlijk Natuur & Milieu en het WNF, tussen het redden van leeuwen, tijgers, ijsberen en pogingen om panda’s vrijwillig te laten paren, moet uiteraard ook aanzitten voor het betere resultaat. Hoort nou eenmaal bij Nederland Calvinistisch Axievisme Polderland…..
Wurgen: Strangulation (lat. strangulare „erwürgen“) ist der Oberbegriff für Hängen, Würgen und Erdrosseln.
Van de economie, consument, middenstand, bedrijfsleven.
Enabled by the VVD……. Ik schaam mij dood dat ik ooit op deze partij gestemd heb.
En dat terwijl er voor mij geen enkel alternatief is.
Dit is een dieptreurige zaak. Ik voel mij verraden en verkocht.
Dat kan allemaal tot het moment dat het productieve deel van werkgevers en werknemers doorkrijgen dat ze geweldig in de zeik worden genomen door bruinebonenapen met een wijngaard in de achtertuin.
Hoezo? Werkgevers en werknemers willen werkgelegenheid scheppen door objecten te bouwen die 15 jaar later weer zijn weggeroest. Alleen even eens zien te worden met Kamp die wil ze op land bouwen, de werkgevers, werknemers en Pandabelangenorganisaties die dit akkoord bespreken willen ze op zee bouwen (=meer geld sowieso voor werkgevers en subsidiebehoeftigen, bovendien zijn ze eerder versleten is nog meer geld). Pandabelangenorganisaties, werkgevers en werknemers vormen een “maatschappelijk draagvlak” niemand hoeft in de vervelende details te treden als moeten filosoferen over de Echte Energievoorziening voor de komende 20-30 jaar (want ze komen met lapmiddelen en kunstgrepen als aanbeveling) en klaar is je Energieakkoord…..
Ik schreef dan ook “tot ze het doorkrijgen”.
Molens worden geïmporteerd, het gaat dus om gesubsidiëerde werkgelegenheid voor plaatsing en onderhoud.
Die subsidies moeten door het andere deel van de productieven worden opgehoest (en door afromen van spaar/pensioengelden, lastenverzwaring en een oplopend begrotingstekort).
Als dat besef doordringt zijn de poppen aan het dansen.
Los van het nutteloze van deze vorm van duurzaamheid.
Duitsland betaald inmiddels 18 miljard euro voor energie met een straatwaarde van 3 miljard euro. Volgen wij in de voetsporen van Duitsland? Het gaat er verdomd veel op lijken. http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-23127175
Prachtig trouwens hoe goed de BBC geïnformeerd blijkt te zijn over de Duitse toestanden maar zwijgt over de wantoestanden in de UK.
Weet u wat het verschil is tussen hullie en zullie? Ik keek vanmorgen journaal. Veertig partijen! 40! zitten bij de SER aan tafel om een energieakkoord te bakken. En wat staat er buiten te demonstreren tussen een erehaag van zonnepanelen onder het uitdelen blikjes groene toverdrank? De weet ik veel beweging.
Waarom staat daar nooit eens een militante afscheidingsbeweging van de Rellende Realisten met hamers en honkbalknuppels die panelen kort te jassen? Waarom zie ik geen Turrissen en Rodenburgers (desnoods met bivakmuts) met bord: Henk Kampf Molenaar!
Het verschil is dus dat er ten onzent weliswaar “awereness” is maar geen “actiebereidheid” om dat vreselijke vakbondswoord maar eens van stal te halen.
Henk Kampf Molenaar! Henk Kampf Molenaar! Henk Kampf Molenaar! Henk Kampf Molenaar!
Bij de weg: Groen klimaat- en energiebeleid kost mensenlevens!
Dus toch de Nederlandse Vereniging van Plattelandsvrouwen????? Inderdaad kost met een Pandabelangenorganisatie over de energievoorziening onderhandelen op termijn mensenlevens, ik weet niet meer waar het was Notrickszone of Whattsupwiththat 1 van de 2 iemand rekende voor dat 6 dagen Blackout in Duitsland 200000 doden zou veroorzaken waarschijnlijk in de winter nog meer dan dat. Nee, lekker keuvelen over windmolentjes onder het genot van een bakkie thee met een kaakje. Brede Maatschappelijke Discussies, de nagel aan de doodskist van een Poldersamenleving……….
Ik ga even puur af op wat ik op NOS Teletekst online lees, dat er bijna een Energieakkoord is. En de NOS preekt natuurlijk alleen voor eigen parochie, maar het steekt bij mij nog steeds dat we zo Verrotmanst zijn in dit land dat er alleen gekeken wordt naar die fucking achterlijke tunnelvisie 14% (was 20%) weersafhankelijke energie die die autocraten in Brussel hebben opgelegd in hun voor een gedwongen opname in aanmerking komende waandenkbeeld. Vragen blijven, was Tennet bij dit energieakkoord betrokken? Is er uberhaupt ooit nagedacht over de Blackout die deze weersafhankelijke energieopwekking kan triggeren? Hebben de 40 organisaties uberhaupt weet van wat een Blackout inhoudt en wat voor maatschappij ontwrichtende gevolgen die heeft? Over de bevindingen van Le Pair dat rapport ligt in Kamp’s la onderin dus daar hebben we het helemaal maar niet over maar denk dan tenminste na over de meest ernstige gevolgen van je onzalige Energieakkoord als je de kosten voor de bouw en onderhoud (en de levensduur en rendenment, het draagvlak bij de bevolking) niet eens in ogenschouw neemt. Rene Leegte, als je hier nog meeleest en je bent in naam nog steeds Liberaal, gaan met die Kamervragen. En lees je even in de de verwachte gevolgen van een Blackout in Duitsland. Nu zullen die ook iets overdreven zijn, maar misschien is Mad Max II nog wel een aanrader om je in te leven in de mogelijke gevolgen als de Precious VVD Subsidised (and proud of it!!) windmills het grid onderuit trekken.
Nog een aantal vragen: hoeveel tienduizenden windmolens dien er te worden geplaatst en hoeveel miljoenen hectares bos gekapt en vervolgens verbrandt om de bijdrage van weersafhankelijke energie te veertienvoudigen van nu 1% naar straks 14%. En wat dat moet kosten???? Wil men wellicht dat percentage kunstmatig verhogen door de energievoorziening destabiliseren door 4 oudere kolencentrales en de kerncentrale in Borsele te sluiten? (Is men compleet van het padje af???) En wat de gevolgen zijn voor de volksgezondheid aangezien die windmolens dan steeds dichter bij bewoonde gebieden dienen te worden geplaatst?