“Rusland beschermt de olieindustrie, wij het arctisch gebied”, zegt een woordvoerster van Greenpeace in onderstaande video. Als ik deze newspeak vrij moet vertalen naar wat het echt betekent kom ik op:
Rusland vecht voor het behoud van welvaart en beschaving, wij strijden voor barbarij en terugkeer naar de ellendige tijd dat de natuur machtiger was dan de mens
Kies dus zelf waar je komend jaar je donatie naar over maakt. Naar de redactie van Climategate.nl of naar de barbaren. Greenpeace heeft wel weer gigantische publiciteit gescoord. Mooie persfoto ook hierboven! De media tuimelen over elkaar heen om te melden dat Greenpeace de Karazee heeft verlaten nadat de kustwacht dreigde te gaan schieten. Je kunt het dreigement in Engels met Russisch accent terughoren in onderstaande video. Vooralsnog zijn wij het enige medium dat de zaak omdraait (of eigenlijk rechtzet) en laat zien dat Rusland gewoon een punt heeft en dat onze marine dit al eerder hadden moeten doen toen Greenpeace moorddadig jegens de vissers betonblokken in de Noordzee stortte. Puntje mbt visserij: vissserijnatie IJsland wil niet meer bij de EU.
[youtube id=”W2ShfEGtioY” width=”600″ height=”340″ position=”left”]
Komen we op Nieuw-Zeeland dat in 2008 al die liefdadigheidsorganisaties de ANBI-status afnam, die veel geschreeuw en weinig wol bieden (only sizzle and no sausage). Juist nu speelt het hoger beroep dat Greenpeace samen met andere organisaties heeft aangespannen. Ik vind het dan weer leuk dat de advocaat van de Charities Registration Board een gevalletje nomen est omen is: Peter Gunn. De advocaat van Greenpeace? Mr. Salmon! Lees het hierrr. Cruciaal in de zaak is het woordje ancillary (neven). Activisme moet een nevenactiviteit zijn van een organisatie om als charity in aanmerking te komen. Wordt het hoofdzaak dan is het basta. Een prima model voor Nederlandse wetgeving op dit punt. Kamervragen?
PS Wat Rusland doet met de homo’s acht ik een kwalijke zaak. Maar dat we terug moeten naar meer masculiene waarden om de feminiene milieubeweging te kunnen verslaan is evident!
Zolang de Nederlandse rechter alleen “foei!!” zegt als deze organisatie benzineslangen van hardwerkende pomphouders sloopt valt daar weinig van te verwachten qua herziening van de status van GP als “goed doel”. Of zoiets uberhaupt wel kan in Nederland, als ik je stukje begrijp wel, maar zelfs die Pink Ladies die met PR borstkanker bestreden bestaan nog steeds, toch?
Goed dat er nu grenzen worden gesteld.
De vraag is of de naam niet moet gaan veranderen.
Ze zijn niet groen en zeker niet vreedzaam
Gewoon even een maandje (liefst in de winter) vrijwillig met z`n allen, ook de industrie, een beroep doen op uitsluitend wind- en zonneenergie en wellicht wat bio-brandstoffen en wat sprokkelhout. Eens kijken of en hoe z`n groene wereld bevalt….
Ook graag het onkruid, immers natuur, gewoon laten groeien tussen de tegels aub….
Goed commentaar Hajo!
gr.
Ben
Oude tijden herleven.
Zojuist een stroomstoring van 5 kwartier in Apeldoorn geweest.
Zoals te doen gebruikelijk weet de netbeheerder niet wat de oorzaak was.
Het mag wat mij betreft wel zo zijn dat er pas naar olie wordt gezocht als de overige voorraden op beginnen te raken. Een ongeluk in de arctische contreien heeft wel hele grote gevolgen. Er mag best iets ” puur ” blijven op deze aardbol. Jammer dat Greenpeace ondertussen zo’n bezoedelde naam heeft, dat gaat ten koste van het echte beschermingswerk. En leugens / verzinsels worden toch wel achterhaald.
Tenslotte, welvaart is ook een heel rekbaar begrip.
Jan
Wat is er met de olie van de meeste “rampen” gebeurd?
Meestal is er na enkele jaren niets meer van terug te zien.
Lang voor er mensen waren op deze planeet welde er al op verschillende plaatsen olie op uit de bodem.
Dus zijn er nu ook bacterien die olie op het menu hebben staan.