De buizerd, eerder zeldzame bosroofvogel, nu algemene industriekip
Waarom een beverdam wél natuur noemen, maar een Oosterscheldedam niet? Wat is nu het onderscheidende criterium, behalve dat een beverdam wat amateuristischer in elkaar steekt? Is amateurisme dan een onderscheidend criterium om te bepalen wat wel en niet natuur is? Deze fotoserie stelt de vraag- waar liggen de grenzen tussen natuur en mensen- puntje 3 van mijn 4-punten spraakverwarring over natuur en milieu. In Nederland, dé proeftuin bij uitstek van natuur in de 21ste eeuw zien we hoe deze grenzen continue ter discussie staan.
Stadskraaien Amsterdamse Bos, de kraaien zijn hier veilig voor menselijke jagers, die deze ‘zwartrokken’ graag willen strekken
De grote zilverreiger – het witte familielid van de blauwe- was 20 jaar terug nog een zeldzaamheid, nu overal algemeen
Stadsduiven, vogelbiomassa voor stadspredatoren die afval in vlees omzetten
Een duif nestelt zich in een boom
Grote zaagbekken bij Afsluitdijk, oudste aangelegde ecologische verbindingszone ter wereld
- De Oosterscheldedam, echte natuur!!
..overigens vind ik dat Henk Kamp (VVD) moet aftreden..
Rypke
Geheel eens alleen het volgende;
Daarmee krijg je geen subsidie, macht en eigendom.
Kijk eens wie nu de eigenaar is van de Waddeneilanden en daar de bewoners met uitzuigen en o.a. de erfpachtverhoging gebruiken om hun eigen salaris veilig stellen.
Dit is echt een opruiend onzinvoorbeeld. Bij die organisatie moet er heel flink bezuinigd worden, gaan er mensen uit en wordt die verhoging ook politiek opgelegd. Als een ander die grond in eigendom had zouden min of meer dezelfde regels gelden. Dat is de wet. Die mag altijd gewijzigd worden volgens het democratisch proces.