bron: aardgas in nederland

bron: aardgas in nederland/cbs

Laten wij de Groningers beven om onze klimaatplannen te verwezenlijken? Dat vraag ik u als lezer, en zie daarvoor deze grafiek waarbij de aardgasbaten steeds stijgen wanneer onze staatsinkomsten afnemen/schulden toenemen.We zien dat het aandeel van de aardgasbaten stijgt in de Rijksbegroting na de economische gloriejaren ’90 en het barsten van de internetbubbel. IN 2008 zien we weer een sterke stijging, het jaar toen Wouter Bos de bankiers besloot te redden. Begin jaren ’80 met de krakersrellen ging het economisch ook slechter, toen moest Lubbers bezuinigen. En dan zien we een hoog aandeel van de aargasbaten in de Rijksbegroting.

De Nederlandse staat verliest nu tenminste 15 miljard euro op de voor 30 miljard in 2008 aangekochte ABN Amro Bank, zo meldt de media-eenheidsworst op TV vanochtend.  Maar, het Energieakkoord – het volzetten van Nederland met overcapaciteit windmolens onder aanvoering van Ed Nijpels (VVD) – zal volgens de berekeningen van onze huisingenieur Theo Wolters en enkele natuurkundigen als Fred Udo liefst 3 ABN Amro-nationalisaties kosten. Tussen de 50 en 100 miljard euro. 1000 euro lastenverzwaringen per gezin per jaar over de energierekening, om Greenpeace te plezieren en de bouwsector. Alleen al Wind op Zee uit dat Energieakkoord kost 18 miljard euro aan SDE+-subsidies.

  • Laten we zo de Groningers dus extra beven?

 

Wegens instortingsgevaar afgesloten boerderij Slochteren

Wegens instortingsgevaar afgesloten boerderij Slochteren

Laat Greenpeace de Groningers beven?
Is er een verband tussen de kredietcrisis, economische tegenspoed en bevende Groningers?

Waarmee voeden wij via Gasterra (Staat, Shell, Exxon) het lek in de schatkist? Zie bovenstaande grafiek. Dus als we dankzij Greenpeace onze lasten verder verzwaren en de staatsschuld vergroten.Kun je dan – heel kort door de bocht- stellen: Greenpeace laat Groningen beven?

Immers, wanneer we onze uitgaven vergroten voor de windmolens van Greenpeace, moet dat geld (dat er niet is) ergens vandaan komen. Niet alleen door burgers af te persen via de energierekening (SDE+-belastingen). Maar ook door meer gas te winnen. Zodat we de rente over de gegroeide staatsschuld kunnen aflossen.

  • Ik sprak gisteren in Hilversum met een ondernemer, die in Zuid Amerika de hele tak van Eyewish (brillen) had opgezet. Hij gaf de Nederlandse economie nog tot 2020. Dan worden we een B-land. Iedereen verlaat het zinkende schip Europa, zoals Dolf, onze man in Brussel al schreef. Ook de chemische sector. Hoe lang geeft U de economie van ons land nog?

    Al 287 miljard euro uit de bodem gepompt

    Kadootje: Al 287 miljard euro uit de bodem gepompt