Opzeggen van Natuurmonumenten is De trend van 2015, dagelijks groeit het tal blije ex-leden. Het Opzeg Promotieteam Natuurmonumenten is vandaag op bezoek in Zuid Holland. Van daar uit deelt Climategate-lezer en ex-Natuurmonumentenlid Bart zijn opzeg-verhaal: nadat Natuurmonumenten duinbossen bij Voorne Putten verwoestte met zwaar wapentuig. Deze natuurverstoring werd mogelijk door een LIFE-subsidie van de EU en provinciale subsidies. Natuurmonumenten eist tegelijk van vissers dat zij de -niet in haar bezit zijnde- Waddenzeebodem met rust moeten laten. Zodat deze zich ‘ongestoord kan ontwikkelen’ (…). Zelf voert de organisatie de houtkap op in haar bossen om haar groeiende overhead te financieren. Deel ook je eigen uniek opzegverhaal met ons!
Dagelijks meer argumenten voor opzeggen Natuurmonumenten
De soms dramatische verhalen van ecologisch getraumatiseerde natuurmensen in hart en nieren, allen ex-Natuurmonumentenleden blijven binnenkomen. Gisteren schreven wij over de verwoesting van weidevogelgebied het Ettelandse Veld voor 8 ton subsidies door Natuurmonumenten, waarover Hans Keuper dagelijks verslag doet op zijn Facebookpagina. Ecoloog Rob Bijlsma berichtte over de verwoesting van bestaande natuur door Natuurmonumenten in Planken Wambuis, ex-medewerkster Maria Quist waarschuwde voor het toetakelen van de Veluwe door Natuurmonumenten.
Op Joop.nl, toch meestal trouwe supporter van de Postcodeloterij-industrie- deed een ex-lid al verslag van de ideologisering van Natuurmonumenten zodat hij na 40 jaar opzegde. Winnaar van de Constantijn Huigens Prijs AL Snijders berichtte over de verwoesting van oude beukenlanen op Landgoed de Velhorst door het ondernemende Natuurmonumenten, zodat ze het hout aan de Chinezen konden verkopen.
Een bekende wildplukster zegde net al op, een bekende herpetoloog/natuurfotograaf zegde al op nadat Richard Nemeth van de ledenservice van deze entiteit hem glashard voorloog. Ik zelf zegde 4 jaar terug op, na jaren trouw supporter en vrijwilliger voor ze te zijn. Dagelijks blijven de opzeggingen bij Natuurmonumenten binnenkomen. Je kan HIER Natuurmonumenten opzeggen.
Bart: kom er maar in.
Ik heb NM vorig jaar opgezegd.
Ik woon op Voorne Putten en ga al jaren bijna dagelijks met mijn hond wandelen langs het strand of in de duinen. Al in 2011 begon NM aan een groot duin’herstel’project, Dutch Dune Revival, uiteraard gesubsidieerd door Europa.
Tot 2013 kon ik wandelen in een natuurlijk gegroeid en gevarieerd landschap met meidoorn, duindoorn, mispel, vogelkers, berk, en talloze insecten- en vogelsoorten. Tot zoals gezegd op een dag de machines verschenen en het hele duingebied van Voorne kaal schoren tot een desolaat stoppelveld waar al dat rijke leven uit verdwenen was. Behalve de stompzinnige rosse koeien natuurlijk, die het geheel een zekere ‘oorspronkelijkheid’ moeten verlenen. In de woorden van NM (let op de indoctrinatie-kernwoorden; kapitalen door mij): door verstuiving VERJONGEN de duinen weer, worden zij KLIMAATBESTENDIG en krijgen zij een NATUURLIJKER karakter.
Onlangs (een jaar na de grote kaalslag) verschenen de maaimachines opnieuw. Geen sprietje krijgt de kans om op te groeien.
Ik ben geen ecoloog en ik kan de bal volledig misslaan, maar ik kan enkel constateren dat al het leven dat voorheen het duin bevolkte (vooral de ettelijke vogelsoorten en insecten) compleet verdwenen is. Ik wandel nu door een levenloos gebied waar alleen nog eksters en rosse koeien te zien zijn. Misschien was dit de bedoeling, maar ik heb het ongemakkelijk gevoel dat er vooral een heleboel poen verbrand moest worden
Typisch Natuurmonumenten
Nergens mag de natuur zich van Natuurmonumenten nog ongestoord ontwikkelen. Zodra subsidie vrij komt, draven de loonbedrijven met kettingzagen, shovels en ander wapentuig op om tegen te gaan wat de natuur van nature doet bij gegeven milieucondities. In dit geval beweerde Natuurmonumenten dat er te weinig zout de duinen in waait, teveel stikstof neerslaat en dat er te weinig duinkonijntjes zijn om de duinen open te houden.
Wie bepaalt hier wat ’te veel’ is voor wie? Het is de natuur hier om het even. Natuurmonumenten verzon kortom weer een verhaal om subsidies los te trekken. Daar is Natuurmonumenten WEL goed in, en organisatiemarketing zodat overheden graag subsidies willen geven. Alle ledengelden van ongeveer 17 miljoen euro verdampen volledig aan reclame voor Natuurmonumenten haar vermeende onmisbaarheid (spreekbuis zijn voor Natuurmonumenten). Daardoor geloven mensen die nog lid zijn, dat de half miljoen euro per jaar kostende directie een goed doel is.
Zoals echte wetenschappers als ecoloog Rob Bijlsma al constateren (mensen die veldwerk doen en daarover publiceren in de primaire literatuur) heerst een volmaakte desinteresse in serieuze wetenschap bij Natuurmonumenten.
Op Schiermonnikoog mogen de duinen OOK zich niet ongestoord ontwikkelen van Natuurmonumenten. De marketing- en geldgedreven natuurverbouwers peuterden via de rechter natuurcompensatiegelden bij RWE/Essent los om Schier toe te takelen. Er moet dan zo’n prioritair soortje terugkomen – een duinvlindertje- waarvoor dan alle bestaande natuur moet sneuvelen, prachtige vlierstruiken en duindoornvalleien -een paradijs voor hongerige koperwieken, kramsvogels en andere trekvogels- waar dan met grof zaaggeweld en zware machines en kaal stuifduin voor moet terugkomen. Er komen vervolgens kilometers extra hekwerk in de duinen, zodat de club exotische bisons kan loslaten. Als vervangend duinkonijn.
Tegelijk weigeren ze om de kattenplaag in te dammen, die een kaalslag geeft in het bestand van bodembroedende vogels en jonge konijnen en hazen.
Doe mee en zeg ook op!
Doe ook mee en sluit je aan bij de groeiende club van blije ex-leden, die hun tientjes nu aan betere doelen besteden. Lees hier mijn reeds 9-delige geldmachine Natuurmonumenten-reeks, met argumenten voor opzeggen van Natuurmonumenten. Er zijn veel betere natuurdoelen dan 20-30 miljoen euro PR-zelfbevlekking door Natuurmonumenten per jaar, een half miljoen euro directiesalaris, vals ottergesnotter voor 3 euro per SMS, het vergokken van ledengelden op de beurs, het pronken met andermans resultaten voor eigen fondsenwerving, het opslorpen van ruim 0,6 miljard euro subsidies sinds 2000, steun aan windmolens in de natuur via het Energieakkoord enz enz
Ook in Hoek van Holland bij strandpaviljoen Zomertijd werd achter de zeeduin een gebied afgegraven en “aan de natuur teruggegeven” (meldt het bordje van natuurmonumenten bij deze kaalslag). Er groeit niets!
Ook ik heb mijn lidmaatschap dat dateert van 1975 opgezegd. Zeker Natuurmonumenten is, net zo als bijna milieuclubs, volledig door het ijs gezakt nu het WNF nog. Het is toch stuitend dat onder het mom goed voor de natuur juist zoveel schade wordt aangericht door deze clubs. En nog eens gesteund door die vakkundige zwaargewicht van een Sharon Dijksma. Zo werkt politiek helaas.
Na jaren niet meer in het Voornesduin geweest te zijn schrok ik onlangs hoe dat er nu bijstond. Ik dacht mijn geheugen het te mooi had opgeslagen. Klaarblijkelijk niet meer.
Ken het gebied ook wat is kaalgeslagen. Het was na de ingreep een vochtige open duinvallei, terwijl het daarvoor volledig was dichtgegroeid. Een groot deel van de duinen is overigens nog steeds zeer dichtbegroeid. Uit mijn jeugd ( 35 jaar geleden) weet ik ook nog dat het duin veel meer ”open” was. Hoe die nieuwe kaalslag zich heeft ontwikkeld weet ik niet, zal het binnenkort eens bezoeken. Wat ik wel heb waargenomen is dat die ”stomme rosse koeien” heel veel vegetatie hebben weggevreten. Het voormalige vliegveld een deel van het gebied, was vroeger rijk begroeid met kruiden en orchideeën. Daar is nauwelijks nog iets van over. Eén van de mede schrijvers van de Heukels flora, bekritiseerde twintig jaar geleden al het graas beleid met nep-oerrunderen. Ben het daar volledig mee eens, niets natuurlijks aan. Maar ja, het verkoopt goed hé
Ik werd te woord gestaan door een man met een wel zeer donkerbruine stem wiens naam ik eigenlijk amper kon verstaan. Nadat ik hem had uitgelegd dat ik via hun site had bedankt voor de eer nog langer €7.50 maandelijks te betalen aan hun vereniging, maar verder geen respons had gekregen, nam hij zonder boe of bah mijn uitleg aan, zei dat de bevestigingsbrief onderweg was en legde zonder meer de hoorn op de haak…
Je doet niet meer mee met de hosanna en je krijgt ook meteen geen goedendag meer.
Blij dat ik er van af ben, bedankt voor de tip Rypke…
Roel Meijer, graag gedaan en jij ook bedankt voor het opzeggen!
Al direct nadat NM het eerste duingebied bij de Pan (Rockanje) verziekt had, heb ik mijn lidmaatschap opgezegd. Kennelijk heeft NM gewacht hoe de reacties waren. Waarschijnlijk is er niet genoeg tegengas geweest want sindsdien zijn er steeds grotere stukken jaarlijks kaal gemaakt en wordt er (voor mensen soms gevaarlijk) vee in losgelaten. Veel van de vogels die in ons ooit zo mooie (volgens sommige toen nog mooiste van west Europa) duingebied zijn nu verdwenen. Er voor terug een merengebied waar je op sommige momenten niet eens kunt lopen omdat er teveel water staat en waar, doordat de begroeiing totaal is verdwenen, nu het hele jaar door een ijzige wind staat. Helaas zijn ook de collega natuurverziekers Zuid Hollands Landschap (die ik Zuid Hollands Zaagschap noem) met hetzelfde virus besmet. Alleen laten die vrijwilligers het zaagwerk doen door die (goedwillende) mensen open haardhout aan te bieden ter compensatie. Het resultaat is niet minder erg, ook hier worden steeds grotere gebieden kaal gezaagd. Wanneer komt er een einde aan deze gesubsidieerde idioterie !?
Vanaf Google maps zie je dat er 60 procent is vernietigd. En als je dan een keer net naast het pad loopt krijg je gezeur met een boswachter, onder het mom van o.a. bodemverstoring. Niet meer serieus te nemen na deze zwaar overdreven werkzaamheden in de duinen.
Nu zoveel jaar na dato, mis ik nog steeds de meidoorns en de typische begroeiing van toen. En ik dacht dat we tegen co2 en stikstof juist meer bomen nodig hebben. Met 10 procent kaalmaken van de duinen was er ook gedacht aan insecten en planten naar mijn idee. Dit was gewoon een verwoesting van een parel van Zuid Holland