Natuurmonumenten oogstte in 2014 liefst 1,6 miljoen euro aan hout in haar terreinen, 4 ton euro meer dan het jaar daarvoor. Ecoloog Edo van Uchelen van het Centrum voor Natuurfotografie vroeg Richard Nemeth van de Ledenservice hoeveel hout ze oogsten, toen hij zag hoe beheerders in NM-terrein tekeer gingen. Nemeth LOOG glashard:
Natuurmonumenten doet niet aan houtoogst.
Wij zijn geen productie bedrijf. Er wordt bij ons alleen gekapt in het kader van beheer of veiligheid
Zie deze screenshot van het jaarverslag: volgens mij is er veel hout nodig om de groeiende Pinokkio-neus van de Ledenservice te kunnen maken.
Dat is al 4 ton euro meer dan in 2013 toen ze de veiligheid van het bosbezit vergroten met 1,1 miljoen euro. Dat zijn veilige bedragen aan het worden.
8,1 miljoen euro inkomsten uit verhuur van met subsidie verkregen bezit
Wat zien we verder: liefst 8 miljoen euro pacht- en huuropbrengsten. Die pacht komt vooral uit terugpachten van boerengrond, grond die Natuurmonumenten eerder OM NIET, dus met subsidies van de staat kreeg. Teo Wams van Natuurmonumenten eiste nu van die boeren- die grond van ze pachten en beheren- ook nog eens de Betalingsrechten op, die in 2019 kunnen oplopen tot 260 euro per hectare, plus nog eens 115 euro voor Europese ‘vergroening’-doelen.
Dat zijn Europese subsidies die boeren krijgen. Die zijn ze niet verplicht om af te dragen, vele boeren beschouwen dat als een beheersvergoeding, en het is ook een vergoeding voor BOEREN.
- Natuurmonumenten bewerkte nu al 190.000 kinderen, om via Oerrr hun spaarpotje te legen voor het Natuurmonumenten-directiesalaris in 2014 van 0,587 miljoen euro
Blijbaar heeft Natuurmonumenten ook zo’n programma toegespitst op een andere doelgroep: BOERRRRR
Recent verhoogde Natuurmonumenten die pacht met dat bedrag zo bevestigen boeren op Texel. Directeur natuurbeheer Teo Wams wil ook graag meer salaris. Hij verdiende al meer dan Mark Rutte en dacht, ach, laat ik het niet zo bont maken als Marc van den Tweel. Maar nog 7 mille beloning voor het melken van boeren die geen kant op kunnen (zoals op Texel), dat moet er toch vanaf kunnen. Het leven in de natuur is ook duur.
Ieder ex-lid heeft zijn eigen unieke opzeg-verhaal.
De ecoloog zegde Natuurmonumenten op, omdat hij door deze club glashard werd voorgelogen, na jaren lidmaatschap.
Zelf zegde ik op na jarenlang vrijwilliger te zijn, toen ik zag hoe Natuurmonumenten onze kleinschalige kustvisserij met valse argumenten NAAIDE uit naam van natuurbescherming, en zich vooral specialiseert in het graaien uit het Waddenfonds. Die vissers zouden de door storm en getij gegeselde Wadbodem niet mogen aanraken (die niet van Natuurmonumenten is), dat zou ‘verstoring’ zijn, terwijl ze zelf dus steeds meer bos kappen in eigen terrein.
Met name hun regio-directeur Noord Wilfred Alblas representeert voor mij de anti-wetenschappelijke opstelling en het gebrek aan integriteit dat moderne ‘natuurbeschermers’ zo typeert. Bij mij zijn waarheidsliefde en integriteit geen vieze woorden.
Word ook ex-lid, en deel uw eigen unieke opzegverhaal met ons!
Dit is weer een scherpe constatering Rypke, geweldig!!!
Steeds duidelijker wordt het dat het niet gaat om “Natuurbehoud” maar slechts om instandhouding van het verdienmodel waarbinnen geen ruimte is voor enige vorm van problemen oplossen….
Ja, en bedenk dat ze dus eerst pachtsubsidies trekken uit boeren. Tot er LIFE-subsidies vrijkomen en provinciale subsidies voor gebiedsinrichting, zoals bij het Fochtelooer Veen. Nadat ze zo jarenlang om niet verkregen boerengrond aan de boeren verpachten en zo miljoenen jaren in hun organisatie mogen pompen (nu dus 8 miljoen euro), mogen die boeren dan weg en zetten ze het gebied voor 3 miljoen euro subsidies onder water. Vervolgens lopen ze in media de onmisbare natuurbeschermer uit te hangen, terwijl de overheid ondertussen alle rekeningen betaalt, en boeren jarenlang het feitelijke beheerswerk doen
Vergelijk met het Stalinistische Sovjet Agri-Politbureau en de NKVD, die knechtten de Koelakken en vernielden boeren, land en natuur door kaalslag en uitputting van de boeren en de grond door uitbuiting en pressie. Dat NatuurMonumenten heeft van die dictatoriale trekjes: “Wij bepalen wat goed is”, “Wij hoeven geen antwoord te geven op kritische kanttekeningen op ons beleid, op onze ‘marketing’ en op twijfel over onze doelstellingen” en “Wie kritiek heeft is tegen ons”.
Ik hoor net van een inwoner uit Haren (Groningen) dat het Scharlakenbos pal ten zuiden van Haren door Landschapsbeheer Groningen/Natuurmonumenten vernield gaat worden door het verhogen van de grondwaterstand… http://www.haren.nl/portal-haren/actueel_42884/item/lezing-natte-landschapselementen-bron-van-kennis_29167.html