Een gastbijdrage van Cyril Wentzel.
Bron: De Groene Rekenkamer hier.
We kunnen terugblikken op een geweldig geslaagde Ontgroeningsdag met zo’n 170 deelnemers. Dit eerste bericht hierover bevat reeds de fraaie videoregistratie van Nic Lewis over klimaatgevoeligheid. En tevens Marcel Crok over de verdwenen hittegolven en het KNMI!
Niet in de krant, wél hier bij de De Groene Rekenkamer.
Het Planetarium van Amsterdam kon de record-opkomst aan deelnemers ternauwernood een plaats bieden en de prettige ambiance zinderde een middag lang van enthousiasme van bestaande en mogelijk nieuwe donateurs. Tijdens de maar liefst 7 lezingen, de vragenrondes, de pauzes en de borrel, overal was het een geanimeerd gebeuren.
En daarnaast hadden we een verrassing in petto: we hebben de Groene Helden Prijs uitgereikt aan Hans Labohm.
We hebben met een aansluitend diner daar nog smakelijk over kunnen natafelen en de internationale contacten nader aan kunnen halen en bovendien plannen voor samenwerking gesmeed. Wij danken de gasten, de sprekers en zeker ook de vrijwilligers die dit evenement gedenkwaardig maakten.
Er wordt intussen hard gewerkt aan het maken en vrijgeven van video-materiaal zodat de lezingen op het gemak weer – en zelfs voor sommigen die er niet bij konden zijn voor het eerst – bekeken kunnen worden.
In een serie van successievelijke artikelen presenteren we u de lezingen en beginnen daarbij met onze keynote-lezing over klimaatgevoeligheid.
Nic Lewis: ‘How sensitive is the climate to greenhouse gases? – Is it really necessary to reach zero emissions in 2050?’
Bezie hier de volle uur durende lezing van Nic over dit belangwekkende onderwerp. Duidelijk wordt hoe het opwarmend effect van met name CO2 beduidend minder groot wordt bevonden dan het IPCC concludeert. Lewis’ heldere, maar technische, betoog biedt een uitstekende basis om de conclusies op waarde te schatten en – voor diegenen die betwijfelen of ook dit soort uitspraken over het klimaatsysteem überhaupt mogelijk zijn – de discussie aan te gaan:
Inmiddels heeft ook Climategate een artikel aan Lewis’ en andere lezingen op de Ontgroeningsdag gewijd en meer dan 130 comentaren gegenereerd (zie hier).
Voor een kortere inhoudelijke bespreking van het verdwenen-hittegolven-kwestie, kunt u inmiddels ook terecht op een recente opname van Café Weltschmerz, waarin co-auteur Marcel Crok wordt geïnterviewd. In dit 30 minuten durende interview wordt veel duidelijk, juist omdat de interviewer slechts oppervlakkig op de hoogte is en Marcel de essentiële punten naar voren brengt. Voor de video-bewerking van de lezingen van het trio Rob de Vos, Frans Dijkstra en Jan Ruis, vragen we u nog om wat meer geduld.
170 Mensen. Zolang het geen 17000 zijn sla je nog geen deuk in een pakje boter !
Me dunkt, het is geen klimaatmars! Waar alles om draait, is het veranderen van slechte ideeën. Daarin is dit evenement in mijn optiek een nuttige schakel. Heel veel meer dan 170 had de zaal niet kunnen hebben, het was meer dan waarop we gerekend hadden.
Frans, de stille volgers van de club van Climategate.nl zitten thuis op de bank te twijfelen of sluiten aan bij FVD.
Er zijn veel mensen die nog twijfelen aan de AGW concensus of de beperkte invloed van ons land op mondiale CO2 reductie.
https://frontbencher.nl/peilingen/
Feitelijkheid wordt niet bij stemming bepaald.
Verschil met de spijbelende klimaatpubers is dat de deelnemers niet gepolitiseerd alarmistisch gebrainwashed zijn.
Is het niet een beetje te veel van het goede, 2 artikelen direct achter elkaar plaatsen?
Vergeet niet, dat deze 170 mensen een fors entreegeld hebben betaald om erbij te mogen zijn.
Het is inderdaad verbazingwekkend dat er 170 mensen zijn die er ingetrapt zijn !
Toch knap van de groenrekenkamer !
J van der Heijden, ik heb u gemist. U had flinke korting gekregen. Volgende keer beter.
Rekent Richard Tol dit ook mee in de kosten van klimaat…hype/verandering?