Een bijdrage van Jeroen Hetzler.
Het kabinet start een publieksconsultatie over de uitvoering van het Klimaatplan, dat beschrijft hoe Nederland tot 2030 het nationale klimaatbeleid vormgeeft. Aan de basis van het Klimaatplan ligt het Klimaatakkoord, dat op 28 juni 2019 gesloten werd. Het Klimaatakkoord bevat maatregelen om de nationale CO2-uitstoot tot 2030 met 49% te verminderen op een manier die voor iedereen haalbaar en betaalbaar is. De publieksconsultatie over het Klimaatplan vraagt naar de aandachtspunten bij de uitvoering van die maatregelen. Ook wordt gevraagd naar aandachtspunten die spelen op de langere termijn. De consultatie loopt tot 4 oktober, en is online te vinden op www.internetconsultatie.nl/klimaatplan. Tegelijk met het Klimaatplan consulteert het kabinet ook het Integrale Nationale Energie- en Klimaatplan (INEK).
Alvorens hierop in te gaan lijken mij enkele inleidende constateringen op hun plaats. Ten eerste is er geen klimaatprobleem. Dit is slechts een ecologistisch ideaal van Maurice Strong, de vader van het IPCC. Ten tweede is er geen acute noodzaak voor de in het energie- en klimaatplan vervatte overhaaste energietransitie. Ten derde worden de nefaste economische gevolgen van het klimaatbeleid zichtbaar in lijn met de wens van Maurice Strong die graag een einde zag komen aan de moderne geïndustrialiseerde maatschappij. Ten vierde komt door het klimaatbeleid de democratie onder druk te staan. Ten vijfde komt door het klimaatbeleid ook de Trias Politica (scheiding der machten) in gevaar. En ten zesde groeit een toenemende roep op censuur en zelfs vervolging van critici van dat Overheidsbeleid, lees: het vigerende paradigma dat beter bekend is als de CAGW-hypothese (vermeende door mensen veroorzaakte catastrofale opwarming).
Over censuur las ik bijvoorbeeld dat sceptici zich buiten spel zetten, lees: niet gehoord worden, omdat ze de CAGW-hypothese bekritiseren (op grond van gedegen wetenschap). Dit is een cirkelredenering: wij hebben gelijk omdat wij gelijk hebben. Wat immers feitelijk wordt gepropageerd is dat die CAGW-hypothese als onomstotelijk bewezen wordt aangenomen, waar geen discussie over mogelijk is. Dit zou aanleiding moeten zijn voor debat, gegeven de verstrekkende maatschappelijke en economische gevolgen van het energie- en klimaatbeleid. In plaats hiervan zien wij systematische buitensluiting (exclusiviteit), ja zelfs censuur en oproepen tot vervolging.
Nu dan, wat moeten we denken van deze publieksconsultatie? De burger mag aan de hand van een vragenlijst meepraten over de afmetingen van zijn eigen graf. In bovenstaande aankondiging treffen we deze zinsnede aan:
Het Klimaatakkoord bevat maatregelen om de nationale CO2-uitstoot tot 2030 met 49% te verminderen op een manier die voor iedereen haalbaar en betaalbaar is.
Waarom toch die CO2 waar die met temperatuur niets te maken heeft? Haalbaar en betaalbaar, maar hoe dan? Ik zou verwachten dat de deelnemers aan de energie- en klimaattafels ook naar Duitsland gekeken hebben. Hier blijkt evenwel weinig van. Het afwijzen van kernenergie is sowieso een vergissing vanwege de aantoonbaar verkeerde uitgangspunten.
Kernenergie (vermogensdichtheid 1.000 maal die van wind en zon) is de goedkoopste vorm van energie. (Bron.) Echter, door in absurdum opgeschroefde veiligheidsmaatregelen op grond van het typisch Europese Voorzorgprincipe en achterlopende kennis zijn de bouwkosten van nieuwe Europese kerncentrales nodeloos zo buitenproportioneel gestegen dat die investeerders afschrikken en staatsgaranties nodig zijn. Net als bij marktverstorende subsidies is hier sprake van marktverstorende veiligheidseisen.
India en China zullen Europa dan ook binnen luttele decennia voorbij streven, ook op het gebied van thorium. Overigens lost kernenergie maar een beperkt deel van de energiebehoefte op, want elektriciteit vormt ca 20% van onze energievoorziening, weliswaar toenemend. Dit is dan ook de zwakke stee van het energie- en klimaatbeleid.
Elektrisch gedreven productie van windmolens of elektrisch gedreven dijkverhoging? Enkele van de talloze open vragen waar de burger recht heeft op een fatsoenlijk antwoord. Mondiaal halen windmolens en zonnepanelen luttele procenten van de energieconsumptie.
Wij hebben de praktijksituatie van ‘duurzame’ energievoorziening bij de hand:
In June, Germany imported more electricity than it exported, and by 2023, Germany will become a net electricity importer, McKinsey predicted. The growing insecurity of German energy supply is made worse by the fact that its neighbors Belgium and Netherlands may shut down baseload capacity: coal plants in the Netherlands and nuclear plants in Belgium. As such, McKinsey worries that Germany may not be able to meet demand with imports. “In the medium term, there is a risk that there will not be enough supply capacity in the entire European network.” German consumers have paid dearly for the energy transition. German electricity prices are 45% above the European average, McKinsey reports. Green taxes account for 54% of household electricity prices. Electricity prices will continue to rise through 2030, McKinsey predicts, despite promises in recent years by renewable energy advocates and German politicians that they would go down. And higher prices will threaten the German industry’s competitiveness. “Even a modest increase of a few euros per megawatt-hour,” McKinsey says, “could jeopardize the competitiveness of energy-intensive industries in Germany.”
Omgekeerd kan Nederland dan ook geen beroep doen op Duitse importstroom want het weer in deze landen is vrijwel eender. De hoge energieprijzen brengen nu al de Duitse industrie in gevaar. Allemaal conform het ideaal van Maurice Strong.
Deze man is dus de drijfveer achter Parijs en het klimaatbeleid.
Hoezo haalbaar en betaalbaar? Hier is geen schijn van kans van omdat windmolens en zonnepanelen vanwege hun belabberd lage vermogensdichtheid op het zelfde niveau staan als paard en wagen in verhouding tot het moderne vervoer. Het huidige klimaatbeleid leeft daarom in een parallel middeleeuws universum. De kosten hiervan bedragen in de komende decennia minimaal € 540 per maand per huishouden, kosten die de burger niet meer kan opbrengen en ook nooit kan terugverdienen omdat de economische levensuur van windmolens die van de technische levensduur met een factor 2 tot 3 overtreft.
Een feest voor de portemonnee volgens Nijpels en een snelle terugverdientijd volgens Samsom. Kletspraat en doelbewuste misleiding, want eerst wordt de prijs van gas kunstmatig opgedreven.
Deze hele gang van zaken stemt niet verwonderlijk cynisch omdat het klimaatbeleid de burger door de strot wordt geduwd als ware de burger de gans voor de foie gras van de klimaatgelovigen. Iets voor Wakker dier? Deze consultatie poogt de schijn van democratie op te houden. Wat een cynisme. Minister Ollongren had toch juist volksraadpleging als democratisch instrument de nek omgedraaid?
Waarom waren burgers niet welkom bij zowel het energiebesluit van 2013 als de klimaattafels van 2018 voor het klimaatbeleid? Wat hebben die klimaattafelaars dan vergeten waardoor de burger nu opeens wel moet worden geraadpleegd?
De burger is jarenlang eenzijdig geïnformeerd, lees: gedesinformeerd, door de media. De boodschap is steevast de CAGW-hypothese (vermeende door mensen veroorzaakte catastrofale opwarming) met daaraan gekoppeld de boodschap dat wij burgers zelf hier de schuld van zijn.
Slechts religieuze boetedoening, lees: eigenhandige vernietiging van onze geïndustrialiseerde maatschappij, kan de voorgespiegelde boze geesten -pardon rampen die nooit zijn uitgekomen- afwenden. Dat schuldgevoel -een meesterlijke op christelijk zondebesef berustende PR-stunt- is mede bedoeld om bij de burger meer offergezindheid (hogere energiebelasting) en gedweeheid af te dwingen. Het aanpraten van schaamtegevoel voor zowat elke handeling van de moderne mens past hier naadloos in.
Men dient zich evenwel te bedenken dat de burger nauwelijks toegang wordt geboden tot kennis van kritische observaties. Die worden immers verbannen of geweigerd. Het beeld van een derderangs rampenfilm over verschrikkelijke opwarming, miljoenen doden en vluchtelingen, luchtvervuiling, ijsvrije Polen, verwoestende orkanen etc., is waar de belijders van de Strong-religie zich van bedienen.
Hoe anders is de werkelijkheid. Van alle op deze zelfde basis voorspelde rampen is er in de afgelopen 55 jaar niet één uitgekomen. Waarom zou men dan de ‘voorspellingen’ van diezelfde alarmisten nu wel moeten geloven? Hoe breed is thans bovendien de kenniskloof waar de burger met opzet het slachtoffer van is gemaakt door decennialang alarmisme, doelbewuste desinformatie en onthouding van het hele verhaal door boycot van sceptici?
En deze klimaatgedrogeerde burger zou mogen meepraten over de afmetingen van zijn eigen graf. De onvermijdelijke banaliteit van het kwaad bij mensen die zich moreel verheven voelen, in dit geval de redder van de planeet, Salvator Mundi. Het is een bekend en verklaarbaar verschijnsel.
Na het bijwonen van het proces [Eichmann; JH] kwam Arendt tot de conclusie dat het kwaad niet voortkomt uit boosaardigheid of uit het genot om slechte dingen te doen. De reden waarom mensen volgens haar zulke dingen doen, is dat ze het slachtoffer worden van een gebrek aan oordeelsvermogen. ….Hierdoor worden we uitgedaagd om erover na te denken dat het kwaad iets is waartoe we allemaal in staat zijn. We moeten ons beschermen tegen de gebreken van onze politieke regimes, zegt Arendt, en tegen het mogelijk falen van ons eigen oordeelsvermogen.
Vandaar mijn cynisme over die publieksconsultatie: opzettelijk toegebracht gebrek aan oordeelsvermogen door decennialange eenzijdige berichtgeving bij de burger leidt tot het gewenste resultaat namelijk het ecologistische ideaal, lees: de destructie van de geïndustrialiseerde maatschappij, van Maurice Strong dat onvermijdelijk tot een al even gewenste planeconomische dictatuur leidt. Geen wonder dat links zo dol is op de klimaathoax, want zo kan, menen zij, geld van rijk naar arm worden overgemaakt hetgeen mede het uitgangspunt van het Parijse Klimaatakkoord van 2015 is. Solidariteit met het bijbehorende naïeve warme linkse gevoel.
In de praktijk gaat het geld echter van arm naar rijk, de windmolenbouwers en -eigenaren bijvoorbeeld, zoals de energiebelasting en de kosten netbeheer van de energierekening laten zien. In welk universum leeft links eigenlijk? Ik denk onwillekeurig aan de vooravond van de Franse Revolutie. Waar denkt de zelfingenomen klimaatelite mee bezig te zijn? Onderstaand lijkt mij een duidelijk voorbeeld hiervan:
Energiereus Uniper klaagt de Staat aan. Het bedrijf wil compensatie voor de sluiting van de hagelnieuwe kolencentrale op de Maasvlakte. Het is de wrange oogst van zwalkend energiebeleid en een waarschuwing dat toekomstig beleid overeind moet blijven in een veranderende wereld, schrijft Rob Ramaker.
Het gaat om €1,2 miljard.
Waar is onze Overheid nu uiteindelijk mee bezig? Deze vraag dringt zich op of de Overheid wel genoeg vermogen als achtervang in stand wil houden, want een windstille winteravond lijkt mij niet het ideale moment voor windmolens en zonnepanelen om een IC-afdeling in een ziekenhuis in stand te houden. Wij kunnen dus wel het naïeve idealisme van Jetten c.s. volgen, maar veel heil valt hier niet van te verwachten, omdat de man geen benul heeft van de feiten. Ik krijg niet de indruk dat Jetten ook maar enig idee heeft waar hij het over heeft, hetgeen toch wel minimaal vereist is om gericht beleid te voeren in het belang van de kiezer. Idem geldt voor Klaver. We lezen verder:
In plaats van op steenkool zet Nederland nu in op zon en wind. Ook daar moet goed worden gekeken welk effect kleine veranderingen hebben op de basis van het beleid. Om maar eens wat te noemen: Wat als de opslagtechnologieën die zonne- en windstroom bewaren voor bewolkte en windstille momenten minder praktisch blijken? En wat als nieuwe reactortypes uranium veel concurrerender maken? Het mag niet zo zijn dat energiebedrijven over tien jaar op de stoep staan bij het ministerie. Of erger nog, dat de leveringszekerheid in gevaar komt.
Wij kunnen sowieso vaststellen dat de leveringszekerheid van stroom zonder achtervang zal dalen naar ca. 30%, waar deze nu 99% bedraagt. Wij zitten dan 70% van de tijd zonder stroom zonder te weten wanneer. Mag de invuller van de publieksconsultatie ook helemaal zelf “kiezen”.
Derhalve blijft van kracht:
Ceterum censeo Legem Climae delendam esse.
(Overigens ben ik van mening dat de Klimaatwet vernietigd moet worden).
Koffiedik kijken lijkt me dé expertise van Henk dJ. Een glazen bol kan er misschien ook nog wel bij.
Zonder constante stroomlevering worden we derdewereldland. In Zuid-Afrika in bepaalde delen valt de stroom bijna dagelijks uit door wanbeleid en achterstallig onderhoud.
Stroom, we hebben nog wel meer nodig als stroom!
We hebben brandstof nodig, nog heel lang hebben wij brandstof nodig, van BENZINE tot DIESEL en GAS.
Volgens mij denken veel stadse mensen dat hun eten vanzelf in de winkel komt.
Ze weten niet eens wat voor een doorloop proces daar bij komt kijken.
En dan hebben we het alleen nog maar over eten.
Maar de overheid is listig, vanmorgen las ik een stuk over negatieve spaarrente.
De mensen pikken het niet en gaan hun centen gebruiken voor aflossing, isolatie, zonnepanelen enz.
Natuurlijk precies zo als de overheid wil, en de dommeriken doorzien het spelletje weer eens niet.
De maatregelen die de ECB nu weer neemt horen bij een diepe recessie en niet bij een goed draaiende economie.
Er worden heel vuile spelletjes gespeeld, net als bij het klimaat.
En Gemini levert 0,0000 energie!!!!
Inmiddels is dat 15 MW. Maar inderdaad, er trekt een hogedrukzone over en dan is er een tijd lang geen wind. De stroom moet dan ergens anders vandaan komen.
De windparken op zee hebben duidelijk een constantere productie dan de windparken op het land. Windpark Luchterduinen realiseert bijna 47% van het opgestelde vermogen. Op het land is dat vaak rond de 28%, en dan blijft het vaak ook enkele procenten achter op de verwachting. (gebaseerd op gegevens van Eneco)
“Windpark Luchterduinen realiseert bijna 47% van het opgestelde vermogen”
Maar wat als er net als bij het KNMI gesjoemeld wordt met gegevens?
10-20 % hogere opbrengsten zijn zeer makkelijk weg te moffelen met wat gerommel met het meten van de vermogens.
Eerlijk gezegd geloof ik die “geweldige” opbrengsten niet, er wordt overal over gelogen, over geschiedenis, de islam, cultuur, migratie, klimaat, weerbericht, nieuwsberichten….
Dus waarom zou ik de groene maffia geloven?
Meer is beter voor iedereen en controle is er niet.
Het KNMI sjoemelt helemaal niet met gegevens. Die liegende sukkels van Crok en co probeerden alles met Excel na te spelen, maar beheersen R of Python niet, dus was naspelen helemaal niet mogelijk.
En verder met je groene maffia en je paranoïde waanbeelden, je bent zelf iemand die de waarheid geweld aandoet, Cornelis, je bent nl helemaal geen vrouw!
Cornelia, het lijkt me dat Eneco niet zomaar productiecijfers kan verzinnen. Als de werkelijke productie lager is dan kunnen ze niet verantwoorden waar de stroom dan wél vandaan komt.
Op basis van de windmetingen is een heel aardige schatting te maken van de productie per dag en per maand. Ik heb dat nagegaan voor windpark Nieuwegein (dat ligt dicht bij de meetmast Cabauw van het KNMI) en dat komt goed overeen. Alleen bij grootschalig onderhoud of storingen zou het af moeten wijken.
Jvdlaan. Oei dat is politiek wel heel incorrect. Hoe durf je haar of zijn gender te betwijfelen en dat in een era van LGBT etc. Je bedoelt te zeggen dat een vrouw nooit zulke scherpe analyses zou kunnen produceren?
♪ ♫♪ ♫ “Het KNMI sjoemelt helemaal niet met gegevens.” ♪♫ ♪ ♫
Hoe zou jij temperatuurcorrecties van +1,9°C op data verkregen uit met de hand genoteerde gegevens van laboratorium instrumenten met 0,1 graad nauwkeurigheid dan willen noemen?
Homogeniseren. Maar jij ontbeert daar en het opleidingsniveau voor en de intelligentie. En je bent lui, want je ergens in verdiepen is te veel gevraagd.
@Chris, Jordan Peterson verwees Cornelius een keer naar. Toen wist ik genoeg. Toch één van jullie idolen bij FvD? En voor jullie is de LGBT discussie toch waar jullie nachten wakker van liggen. Want mondige vrouwen, daar kunnen jullie niet tegen.
Cornelis,
Verdiep je eerst eens in het verschil tussen juistheid en precisie (accuracy and precission in het Engels)
https://nl.wikipedia.org/wiki/Nauwkeurigheid (h ttps://en.wikipedia.org/wiki/Accuracy_and_precision)
Is 0.1 juistheid of precisie? En 1.9?
Als je dat onderscheidt snapt, heb je een goede basis om zinvol mee te kunnen discussiëren op dit onderwerp. Die basis ontbreekt nu duidelijk.
Cornelia, hier nog eens een link die ik gisteren ook al heb geplaatst. Dat gaat over temperatuurcorrecties in België (Ukkel), gebaseerd op langdurige parallelle metingen. Die zijn in de zelfde orde van grootte.
https://www.frankdeboosere.be/vragen/vraag150.php
Ik denk wel dat het in België ietsje netter is gebeurd, daar is ook gebruik gemaakt van de hoeveelheid zonneschijn per dag. Het KNMI heeft standaardtabellen per maand (en per temperatuur-range) gebruikt als ik het goed heb. Dat is wat kort door de bocht.
Overigens zijn de oorspronkelijke gegevens gewoon terug te vinden op de site van het KNMI.
@JvdLaan.
Een beetje oppassen met wat je zegt over Cornelia.
Je trekt haar vrouw zijn in twijfel?
Dat je neerkijkt op vrouwen, zegt mij, als transvrouw, al meer dan genoeg over jou en je gedrag.
En het is trouwens LHBTIQ+
Sjonge, dus ik kijk neer op vrouwen? Cornelis beschuldigt o.a. het KNMI van liegen (en verder zo’n beetje de hele wereld) en ik twijfel aan het simpele feit dat Cornelia een vrouw is en dan kijk ik neer op vrouwen. Merkwaardige en zeer onjuiste conclusie voor iemand die mij helemaal niet kent. Dat laatste wil ik bij u graag zo houden. Over vooroordelen gesproken.
@Jvdlaan 14 sep 2019 om 10:42
.. maar beheersen R of Python niet, dus was naspelen helemaal niet mogelijk.
Naspelen is simpel als men de broncode zou gebruiken. Is die gepubliceert?
Verder is de programmakeuze een kwestie van persoonlijke voorkeur.
Het nadeel van Excel is wel dat je er voor moet betalen; R en Python zijn gratis.
Dat kan voor een instelling een breekpunt zijn.
Handleiding klimaatsceptici:
– Er is geen klimaatverandering
– En als er toch klimaatverandering is, dan is het natuurlijk
– En als er toch een menselijke component is, dan komt dat niet door CO2
– En als het toch door CO2 komt, dan kunnen we er niets aan doen
– En als we er toch iets aan kunnen doen, is het te duur
En daar komt Cornelia:
– En als het niet te duur is, dan wordt er gelogen
“Jordan Peterson verwees Cornelius een keer naar.”
Want dan ben je geen vrouw?
Oh, wacht even, ik snap het, er zitten alleen maar mannen in de zaal bij die uitverkochte zalen van Jordan Peterson?
Rare vent, ben jij trouwens wel een échte?
Errors and Error Estimation
Errors, precision and accuracy: why study them?
http://www.animations.physics.unsw.edu.au/sf/toolkits/Errors_and_Error_Estimation.pdf
JvanderLaan. Wie is U en waarom? Begrijpt U dat? Gaat anders de fotosynthese nog eens uitleggen? Of de pentose fosfaat cyclus (ppp). Uw bijdrage is nog immers nul.
Jouw bijdragen liegen er anders ook niet om, Dieter W. Ik kijk er iedere dag weer naar uit. Een dag geen Dieter gelezen is een dag niet geleefd zeg ik altijd maar!
Zou JvdLaan excel wel beheersen, weten wat er allemaal mogelijk is? Waarom python gebruiken als je een excel kenner bent? Krijg je dan andere resultaten als je van pakket verandert?
Ja. R en Python kunnen meer.
Testpiloot
“– Er is geen klimaatverandering”
Jawel hoor, dat is er wel, al miljarden jaren. En zeker sinds 2016. Van 2016 tot heden koelt het af.
juli 2019 was warmer dan juli 2016
Re: “juli 2019 was warmer dan juli 2016”
Hoi Ronald,
Hierover is duidelijk geen consensus ontstaan want volgens de HadCRUT4, CFSR en de UAH was juli 2019 niet de warmste maand:
– Volgens de HadCRUT4 serie was juli 2019 koeler dan juli 2016 (het verschil is hierbij overigens bovendien nogal groot).
– Volgens de CFSR serie was juli 2019 koeler dan juli 2016
– Volgens de UAH serie was juli 209 koeler dan juli 2016 en juli 1998…!!!
Bron: https://oz4caster.wordpress.com/monthly-trends/
(Bij bovengenoemde temperatuur series is augustus 2016 trouwens ook warmer dan juli 2019)
PS. Ik realiseer me dat bij veel andere temperatuur series de maand juli 2019 wel als de warmste maand ooit is omschreven… maar dat wil dus niet zeggen dat dit ook beslist waar is; vooral het feit dat bij de UAH serie zelfs juli 1998 warmer is dan juli 2019 vormt een indicatie dat aan dat om nogal kleine verschillen gaat waarbij je je bovendien kunt afvragen in hoeverre het verschil überhaupt statistisch significant is – bij Copernicus hebben ze zelfs expliciet aangegeven dat het verschil niet groot genoeg was om van een statistisch significant record te kunnen spreken!
Ronald
Satelliet temperatuur:
http://woodfortrees.org/plot/uah6/from:2010/to:2016/trend/plot/uah6/from:2016/trend/plot/uah6/from:2009
Erik, Martijn,
https://climate.copernicus.eu/copernicus-climate-change-service-c3s-confirms-july-2019-temperatures-par-warmest-month-record
En voor de liefhebbers nog een andere bron:
https://www.ncdc.noaa.gov/cag/global/time-series/globe/land_ocean/1/7/1970-2019?trend=true&trend_base=10&begtrendyear=1970&endtrendyear=2019
Beste Ronald, je links veranderen niets aan het feit dat er over het geclaimde record voor juli 2019 geenszins sprake is van consensus; bij de link die ik eerder deelde deelde wordt het record niet bevestigd door 4 van de 9 temperatuur series:
https://oz4caster.wordpress.com/monthly-trends/
PS. Copernicus ERA5 was de eerste van de series die het record heeft geclaimd, echter op Teletekst hebben we toen dezelfde dag kunnen lezen dat de omvang van het record dusdanig klein was dat het niet met zekerheid kon worden geclaimd – kortom, het was ‘niet significant’… en dus kan eigenlijk worden gesteld dat bij hooguit 4 van de 9 temperatuur series een significant record is gemeten – overigens, mogelijk dat ook bij de andere series sprake is van een ‘niet significant’ record maar hierover heb ik geen informatie zien passeren.
De essentie lijkt dus vooral dat het om minieme verschillen gaat waarbij de verschillen t.o.v. juli 1998 soms nog steeds erg klein zijn; nogmaals, bij de UHA is juli 1998 zelfs warmer dan juli 2019… kortom, het gaat eigenlijk om een vorm van geneuzel op de vierkante millimeter waarbij de temperaturen sinds 1998 slechts in zeer beperkte mate zijn gestegen. Bovendien, zelfs wanneer men rekening houdt met de El Nino blijft het effect beperkt want in 2017 zat de ENSO index op het lager niveau dan in 2019… maar volgens de CFSR serie was juli 2017 warmer dan juli 2019 – kortom, de UHA en de CFSR wijzen beide in verschillende richtingen waardoor er duidelijk geen sprake is van consensus m.b.t. het geclaimde record.
Martijn,
Evenzo kun je dan zeggen dat juli 2016 niet significant hoger was dan 2019. Gelijk spel dan maar? De boodschap is natuurlijk dat aan 2016, het warmste jaar tot nog toe sinds de officiële metingen, wordt geknabbeld en dat daarvoor geen sterke El Nino nodig is.
The C3S data show that the margin between the temperatures for July 2019 and temperatures for July 2016 is very small. Typically, there is a difference between the values provided by the global temperature datasets of various institutions, and the C3S difference between July 2019 and 2016 temperatures is smaller than this margin.
The Copernicus Climate Change Service also revealed that besides seeing an extraordinarily warm July, the year 2019 has been a very warm one so far. C3S data show that all months of 2019 are ranking among the four warmest for the month in question and that June 2019 was the warmest June on record.
Jean-Noël Thépaut, Head of the Copernicus Climate Change Service (C3S), comments: “While July is usually the warmest month of the year for the globe, according to our data it also was the warmest month recorded globally by a very small margin. With continued greenhouse gas emissions and the resulting impact on global temperatures, records will continue to be broken in the future.”
“Climategate.nl censureert actief iedereen met een andere mening en is er nog trots op ook”
Klinkklare onzin. Als dat zo zou zijn dat waren al je berichten allang verwijderd. Deze site bevat misschien wel een paar honderd berichten van jou.
Ik vind de redactie van dit forum nog zeer tolerant gezien de aard en toon van vele van je berichten. Dat geldt trouwens ook voor Henk dJ.
Ik vermoed dat het probleem ligt bij de steeds veranderende namen die jij bezigt. Ook heb ik mijn twijfels over de ongebruikelijke hoeveelheid duimpjes (7) ten faveure van jou. Dat is ongehoord voor een alarmist op deze site.
Heyden wat ben je weer aan het raaskallen.
“Uit de afdeling 69 is meer dan 85”
Geen idee.
@Aad14 sep 2019 om 09:55 Beste Aad, ik heb ooit bij correctie van een artikel van mij verzuimd een ander getal mee te corrigeren of zoiets. Dit gebruikt JvdH op zijn eigen weinig volwassen manier geregeld met als enig doel te pesten.
Nee Jeroen
Je “vergeet” te vermelden dat de kosten van Wyfla 8,5ct per kWh zijn en de kosten van wind op zee (inclusief de extra kosten voor transport) op 6,9ct per kWh liggen, vervolgens houdt je vol dat 6,9 meer is dan 8,5
Oh en dat weiger je toe te geven
Maar het geeft niet hoor
Het is moeilijk om toe te geven dat je al jaren uit je nek kletst
J van der Heijden14 sep 2019 om 15:33 Ik ben toch eens gaan zoeken waar jij deze bewering op baseert. In welk artikel doe ik die bewering en waar in dat artikel staat 6,9 ct.? De totale kosten van wind op zee komen ruim boven de 10 ct uit met alle kosten die zijn doorgeschoven TenneT naar de energierekening (de post Netbeheer) van de burger. Bij mijn weten is 8,5 ct voor die kerncentrale dus lager dan van wind op zee zoals ik in dat artikel stel (die is immers 12 ct.):
https://groene-rekenkamer.nl/5955/sommetje-borssele/
Is jouw bewering niet gebaseerd op eigen wensdenken en jouw geloof in het window dressing van de windlobby? Ik vrees van wel. Naïef.
Een mooi voorbeeld is Duitsland.
500 miljard in een volstrekt nutteloos energiesysteem.
Het resultaat, met kunst en vliegwerk moeten ze met gas, stookolie, houtpellets, bruinkool en biogas moeten ze het land overeind houden.
Duitsland heeft dan ook alleen op papier CO2 besparing.
En als klap op de vuurpijl…
Duitsland geeft elke burger 750 euro subsidie om op gas over te gaan en het klimaat te redden.
Sociale democratie bestaat niet, het houdt enkel stand door leugens, propaganda en fake nieuws.
socialisme is armoede voor iedereen.
They can call it “democratic socialism,” but socialism is so awful and flawed that no modifier can make it palatable — garbage by any other name still stinks. In fact, adding “democratic” to socialism is basically the equivalent of putting lipstick on a pig.
Carol Roth.
Hier liegt het er toch ook niet om, in een jaar tijd verdubbeling van de daklozen in Nederland.
En dat de overheid dan ook nog durft te zeggen dat de burgers het nu veel beter hebben.
Ik denk dat ze alleen maar in hun kringetje kijken, en de rest word aangevoerd door de een of andere idioot die daar zijn eigen verzonnen raport over uit brengt.
En zo gaat dat met het klimaat ook, ik heb nog niets gehoord over een onafhankelijk rapport over deze materie waar ze de burger mee opzadelen.
Net wat je zegt, de klunzen willen nog niet eens erkennen wat er in Duitsland fout is gegaan.
Hoeveel weken draaien die molens op land nu al zo goed als niet?
Ze zijn nog niet als shredder te gebruiken de laatste weken en weken.
Gooi dat geld maar in de maas dan zie je het tenminste nog plonzen.
Elke socialistische heilstaat bestaat bij de gratie van propaganda en leugens.
Elk jaar komen er 100.000 analfabete parasieten bij die bijna allemaal tot hun dood aan het staatsinfuus hangen,slechts een fractie heeft een startkwalificatie tot de Nederlandse arbeidsmarkt. De rest krijgt een gratis woning, gratis onderwijs, gratis inkomen, gratis fietsen, gratis naar het zwembad, gratis computer, gratis tandarts, gratis medicijnen, gratis busvervoer, gratis bellen zolang ze leven. Het maakt Europa niets uit, ze worden gebruikt in de Europese (broed)programma’s om de bevolking op peil te houden, gezond nadenkende Europeanen denken namelijk wel twee keer na voordat ze voor nageslacht zorgen.
Het aantal daklozen onder de oorspronkelijke bevolking maakt de regering niets uit, er wordt mondjesmaat bijgebouwd want over 10-20 jaar zijn de laatste babyboomers dood en zijn er weer huizen genoeg, dan hebben de programma’s van de Europese Unie ook hun bijdrage geleverd, de kinderen van die migranten zullen met veel minder tevreden zijn en ze voldoen ook aan de startkwalificatie van Europese samenleving, ze zijn goed genoeg om het aantal consumenten op peil te houden en de elite van inkomen en rijkdom te voorzien.
analfabeet gratis onderwijs
Ik zie een match!
“Duitsland geeft elke burger 750 euro subsidie om op gas over te gaan en het klimaat te redden.”
Waar zou dat geld vandaan komen? Niet uit de zakken van mensen die niks bijdragen aan de economie. Nee, die kunnen inmiddels niet in hun basisbehoeften voorzien. Die arme mensen moeten nu al ernstig bezuinigen op budgetvliegvakanties, tattoo’s, vechthonden, piercings, merkkleding en betaal-tv. En wat denk je wat het kost om je geld met hawala-bankieren het land uit te krijgen?
Nee, de jan-met-de-pet (Otto Normalverbraucher), de middenstand is weer de sjaak. Maar goed, zo is socialisme dan ook bedoeld!
Ik dacht dat een ban op die gasten zat? Niet dus. Ik ben weer weg.
@Bart Vreeken, van de Heijden cs.
Jullie lijken me een betrokken mens als het gaat om de ’transitie’. Het lijkt wel alsof jullie er echt iets in die ’transitie elektrificatie’ als oplossing zien.
Maar ja helaas hoe meer een eenvoudig burger zich er enigszins in verdiept des te onzinniger wordt het allemaal.
Lees nou eens rustig dit artikel over zwavel hexafloride.
https://www.bbc.com/news/science-environment-49567197
Het is zomaar een greep uit de lange lijst transitie ‘list en bedrog’ waarmee iedereen knollen voor citroenen wordt verkocht,
lk zou zeggen heren houdt toch op met het het geloven in al die transitiesprookjes! en kom vooral niet met een verweer dat er vast wel ’technische innovaties’ te verwachten zijn……ooit…..?!
Helemaal goed Gerard,
Afgezien van die SF6 schakelaar. Onze elektrische infrastructuur is bij lange na niet geschikt om zelfs maar twee maal zoveel energie te transporteren.
Als de klimaatwaanzinnigen hun zin krijgen loopt het elektrische verbruik door elektrisch rijden, elektrische verwarming en uitbannen van gas op tot zo maar op tot wel zes maal zoveel en dat is technisch gezien met de beste wil van de wereld niet zo snel op te lossen. Het kost tientallen jaren en miljarden euro’s.
Het lijkt er dus op dat het klimaatschip juist vanwege ons veel te zwakke net al aan de grond loopt voordat het klimaatschip zelfs maar uit de haven vaart.
Het begint er ook steeds meer op te lijken dat die miljarden verplichtingen, die voor het grootste gedeelte bij de burger neergelegd worden er enkel zijn om een boost te geven aan een “groene economie” waar de burger nooit de vruchten van gaat plukken. De elite plukt de vruchten omdat zij al bij de eerste investering al hun geld terugverdienen en de burger blijft zitten met een volstrekt waardeloze energievoorziening en zal bovendien op mogen draaien voor alle kunst en vliegwerk om het net stabiel te houden.
“Het lijkt er dus op dat het klimaatschip juist vanwege ons veel te zwakke net al aan de grond loopt voordat het klimaatschip zelfs maar uit de haven vaart.”
Goed nieuws Cornelia.
@Gerard
Allemaal leuk en aardig die SF6 maar plaatst het eens in perspectief. Een windmolen zou 5 kg SF6 bevatten en maximaal 15% zou weglekken volgens het artikel (de rest wordt gerecycled). Dat is dan gelijk aan 750 gram oftewel een CO2eq van 17625 kg, een stofje waarvan de AGW ontkenners niet geloven dat het effect heeft dus waarom nu die selectieve verontwaardiging? Maar dat terzijde.
Bij een voorzichtige schatting van 20 jaar levensduur, 9,5 MW en 40% capaciteitsfactor bespaart een windmolen t.o.v. een gascentrale (360g/kWh) op basis van 666 GWh (die duivelse windmolens ook) opbrengst 240 miljoen kg CO2. Daar moet je dan 0,074 promille van aftrekken vanwege SF6.
Of anders geformuleerd, de windmolen moet 5 uurtjes op 100% draaien om alle SF6 te compenseren.
Het is dus gewoon enorm stupide van AGW-ontkenners om over SF6 te klagen want het gaat helemaal nergens over. Om maar te zwijgen over de voorgenomen regelgeving om SF6 geheel uit te bannen. Het heeft dus helemaal niks met de zogenaamde zorgen over de negatieve effecten van hernieuwbaar te maken maar het is niet meer dan een heel klein stokje waar de selectief verontwaardigde AGW ontkenners de onwetenden een tikje mee kunnen uitdelen niet doorhebbende hoe hypocriet ze daarmee overkomen.
Marc 6 sep 2019 om 13:40 …Als alle verstandige mensen nou eens zouden stoppen met reageren…
Lastig hé, verstandig wezen….
Ja dom, had een andere naam moeten nemen. Maar wel grappig dat je moeite hebt gestoken om mijn laatste reactie op te zoeken om een trol reactie te geven zonder enige inhoud.
@ Gerard d’Olivat,
Marc komt met een prima reactie op het effect van SF6. Dat valt dus mee, als je er maar netjes mee omgaat en minimaal gebruik van maakt.
Geloof ik in energietransitie? Ik geloof dat het goed is om ons fossiele energiegebruik te beperken. Ik denk inderdaad dat er risico’s zijn aan verdere opwarming en verdere toename van CO2. Denk aan sterk toenemend bosbrandgevaar, neerslagpatronen die niet meer passen bij het landgebruik (agrarisch, afwatering, drinkwatervraag), smeltende permafrost, zeespiegelstijging.
De maatregelen moeten afgewogen worden tegen het gewenst effect. Begin eens met maatregelen die op meerdere punten een positief effect hebben. Bijvoorbeeld het verlagen van de maximum snelheid, dat is bijna alleen win-win. Niet alleen de CO2-uitstoot wordt daardoor verminderd, maar ook de geluidsoverlast, fijnstof, NOx, het aantal ongelukken, de frustratie van weggebruikers over rijgedrag van anderen en/of het niet halen van de tijden uit de routeplanner. Maar die rare minister die we hebben zou het liefst de maximumsnelheid tussen Amsterdam en Utrecht nog willen verhogen. Dat is een klap in het gezicht van de omwonenden, en voor iedereen die hecht aan geloofwaardigheid van de overheid, en voor iedereen die zich inzet voor energiebesparing.
Belasting op kerosine, ook zo’n punt. Vliegreizen zijn nu té goedkoop. Iets minder vliegen lost ook de capaciteitsproblemen op de vliegvelden op, en de geluidsoverlast en slechte luchtkwaliteit voor de omgeving.
Wind en zon kunnen een bijdrage aan de energievoorziening leveren, maar wel met mate. Want inderdaad, wind of zon is er niet altijd, er moet altijd voldoende backup zijn. Windenergie schiet zijn doel voorbij als de productie gelijk weer opgaat aan energieslurpende data-centra, zoals in Noord-Holland het geval is.
Op termijn is kernenergie op basis van Thorium misschien mogelijk, het is interessant genoeg om te onderzoeken. Op korte termijn wil de overheid te veel, en in te korte tijd, en met een plan dat niet lijkt de kunnen functioneren. De democratie komt in de knel, het is voor veel mensen te duur, het leidt tot tweedeling in de bevolking.
Wat ziiten we toch te neuzelen over CO2. Na een paar maanden van alermisme over biodiversiteit en uitsterven van soorten is nu een nieuwe ecologisch stokpaardje uit de kast gehaald die onze maatschappij helemaal op z’n kop gaat zetten: stikstof. Ze bedoelen natuurlijk NOx, maar dat weten de media en politici natuurlijk niet. En weer is het de Europese regelgeving die ons in een houdgreep neemt. Ik heb het helemaal gehad met de macht van de EU..
@Chris Schoneveld.
Helemaal mee eens.
En er is nu “opeens” een oplossing voor het NOx probleem. Althans voor kleinere projecten.
https://www.trouw.nl/binnenland/gedeeltelijke-oplossing-stikstofprobleem-in-zicht-met-nieuw-rekenmodel-voor-kleine-projecten~beb60216/
Ha ha @Chris, ik had het al gehad met de EU toen die er net was.
Ze boorde ons al gelijk 10% door de neus met de omwisseling van gulden naar Euro, en dat ook nog met goedkeuring van de regering hoor je dan achteraf.
Kun je dat voorstellen 10% van alle vermogen in een keer minder?
Sinterklaas zou er jaloers van worden, maar die kreeg als compensatie gekleurde pieten na de nodige rechtzaken.
Door het stkstof (nox) besluit staan ook de bouwvergunningen voor windmolens op de tocht.
Stikstof en co2 vechten elkaar de tent uit.
Kan het nog gekker?
“Ik heb het helemaal gehad met de macht van de EU..” Klopt maar komt uit de Wageningse kersenboomgaard. Zie Zeilmaker Rypke.
De doorsnee Nederlandse burger heeft niet veel benul van wetenschap en techniek.
Daarom is hem/haar wijs te maken dat we genoeg weten van een complex klimaatsysteem om een decennia lange oorlogseconomie te rechtvaardigen.
Daarom is de bevolking ook wijs te maken dat met wind en zon voldoende energie kan worden opgewekt.
Een goed politiek systeem selecteert de juiste oplossingen voor problemen.
Onze democratie faalt.
Activisten hebben kans gezien hun (anti verlichtings) doelstellingen een wettelijke grondslag te geven, dankzij het technisch onbenul van bestuurders.
Nu mag de bevolking nog slechts mee praten over details.
Dit is gelijk een roofoverval waarbij het slachtoffer mag kiezen of hij zijn portefeuille of zijn horloge moet afstaan.
“ Ten eerste is er geen klimaatprobleem.”
Wat een arrogantie en betweterigheid.
Dat je zelf denkt of gelooft dat er geen klimaatprobleem is prima. Dat je anderen daarvan wil overtuigen, prima.
Maar voor God spelen en denken dat je de waarheid kan definiëren. Zo arrogant zijn ze zelfs bij het IPCC niet, daar hebben ze het erover dat zij met x% zekerheid ervan overtuigd zijn dat ….
@Berend, wat voor klimaatprobleem?
Wie beweert dat het niet opwarmt?
Wat heb je er al van gemerkt?
Wat wist je als er geen media was?
Wat is catastrofaal?
Vroeger wist men nog niet eens in Groningen dat in Brabant de aardappeloogst mislukt was.
Hoe preciezer de meet instrumenten zijn hoe meer je vind, hoe meer er te zoeken valt, en uiteindelijk vind je altijd wat.
Cirkelde daar boven geen satellieten rond, wist men niets en niemand klaagde.
Precies Theo helemaal gelijk heb je. En dezelfde argumenten kan je andersom ook gebruiken.
Berend, achter 10 20 jaar verder weten ze meer.
In andere werelddelen daar gaan ze steeds meer fossiele brandstoffen er door jagen.
Het lijkt logisch dat co2 mede een boosdoener is, maar voor 100% weten ze het gewoonweg nog niet.
Dat Nederland zulke ingrepen gaat doen is een prestige kwestie.
Als 3/4 van de wereld niet actief mee doet is het weggegooid geld om het zo grootschalig op te zetten als nu het geval is.
Ik vraag me ook af vanwaar die angst dat het opwarmt?
Als het echt dreigt mis te gaan, dan komt er wel wereldwijd iets op gang.
Nu maken een stelletje wetenschappers de mensen bang en de media versterkt dit nog.
Soms denk ik ze vinden het fijn om dit te doen, angst zaaien en hopen dat het een keer mis gaat, alles word aangegrepen om angst te zaaien.
Waarom iedereen gaat vroeg of laat dood, maar ze doen of ze het eeuwige leven in pacht hebben.
Als ze de nazaten willen redden beginnen ze maar eens met andere dingen dan waar ze nu mee bezig zijn.
Waar gaan ze straks met al die troep naar toe?
Accu’s zonnepanelen en al die andere chemische troep.
Gewoon alles dumpen in Afrika zoals ze nu ook doen.
Zo en nu ga ik klussen.
Leuk en lange reactie Theo, bijna niks tegenin te brengen maar wat heeft dit met mijn oorspronkelijke reactie te maken? Schrijver van dit artikel is nog steeds erg arrogant en denkt voor God te kunnen spelen door de waarheid denken te kunnen definiëren. Dat is arroganter dan het IPCC
Iedereen met 2 of meer goedwerkende hersencellen weet dat er geen klimaatprobleem is.
Succes, Ben
Berend
Jij lijkt me door je stelligheid een echte bolleboos. Maak je eens bekend mét de expertise waarover je lijkt/denkt te beschikken,
Leg mij nou eens even uit hoe die hele veronderstelde opwarming die door de mens veroorzaakt lijkt te zijn precies in elkaar zit. Niet spieken bij JvdH of bi Henk dJ, want daar ben ik de laatste 1,5 jaar geen streep wijzer van geworden. Die komen niet verder dan knippen en plakken. Misschien heb je als alternatief een lezenswaardig boek in de aanbieding?
Berend: een klimaatprobleem uit de computer toveren en beweren daar dan een oplossing voor te hebben, is dat niet juist voor God spelen?
Oftewel: als wij nu braaf die zonnepanelen op het dak leggen, dan regelt God dat overdag overal de zon lekker schijnt de de regen ’s nachts valt.
Niet te veel want dat is weer slecht voor de aardappelen.
Ook vanuit het Caraïbisch gebied zullen de dankbetuigingen binnenstromen. Slechts 1 tornado per 4 jaren, dank veel dank o Nederland.
David, het is en blijft een punt dat de mens in welke rol en met welk talent dan ook, keer op keer blijk geeft van onmetelijke hoogmoed en arrogantie. Wetenschap heeft de waarheid niet in pacht, het doet zijn best het onmetelijk universum om te beginnen te erkennen en daarnaast te verkennen en te verklaren.
De vraag is of dat ooit gaat lukken. Ondertussen spelen velen voor God.
Ik zag dat Hetzler een stukje had geschreven. ik dacht Hdj zal wel als eerste reageren, ik scroll naar beneden en ja hoor.
Volksraadpleging?
Het volk is al begonnen de put te dempen totdat straks het kalf helemaal verdronken is.
Immers, heel Nederland is (ten 7de) al doordesemd met energie bureautje hier, bureautje daar. Die van psychotherapieën tegen de klimaat angst en overmatige zonde belasting incluis. Verder vullen duurzame reclames het algemene klimaat evangelie aan.
De arrogantie betreft hen die menen voor god te kunnen spelen betreffende het ingrijpen op de wetten der natuur. Dmv o.a. abusievelijk of expres weer, klimaat en milieu door elkaar te halen om vervolgens de winst binnen te harken ten koste van de nieuwe armen en ketters.
Jammer dat de trollen nu kennelijk nog meer trollen mobiliseren. Een doelbewuste poging om de discussie hier te saboteren, iets anders kan ik er niet in zien.
Uit onderzoek is gebleken dat wanneer men de temperatuurreeksen opdeelt in rural en stedelijk men ziet dat dat er vooral stedelijk opwarming (UHT) is. Het gros van de huidige meetreeksen bestaat alleen nog uit deze stedelijke meetpunten. Er kan dus gesteld worden dat er een verband bestaat tussen verstedelijking en CO2 uitstoot. Je zou dus kunnen zeggen dat om de verstedelijking tegen te gaan we de CO2 moeten reduceren :)
Onzin, globaal gezien vindt op dit moment de grootste opwarming in het noordpoolgebied plaats door de ijs-albedofeedack. Het gaat daar om meerdere volle graden opwarming. En verstedelijking is in het noordpoolgebied geen factor van betekenis.
Testpiloot, hoeveel opwarming, kom met een link naar de concrete opwarming aldaar.
Kom ook met een concrete link naar dezelfde feiten betreffende antarctica.
En laten we dan de beide polen eens op de balans zetten.
Vervolgens heb ik begrepen dat die data van Spencer & co de polen niet echt kunnen meten.
Misschien is er iemand die me hier verder een dienst kan verlenen.
Je kunt de polen wel meten met satellieten. Het swath van AMSU is breed genoeg om de gehele polen te bedekken, zie ook data van Spencer
https://www.nsstc.uah.edu/data/msu/v6.0/tlt/uahncdc_lt_6.0.txt
Dank Ronald, ik dacht dat het net andersom was.
Maw satellietdata en de polen is een vraag op zich.
Misschien heb ik het verkeerd, maar stel dat het zo is, dan heb ik nog wel meer vragen.
En Michiel, er is inderdaad een concreet verschil.
De homogenisatoren banjoeren daar dapper over heen.
Dit onder mom wetenschap.
Maar feitelijk statistiek.
Statistiek is geen wetenschap.
De 21 doelstellingen van de committee of 300 (bestuursorgaan boven de UN, club of Rome, etc). Volgens Dr. John Coleman, gepubliceerd in 1993
https://truth11.com/2016/12/08/21-goals-of-the-illuminati-and-the-committee-of-300/
Opmerkelijk is hoe ver men reeds is in het verwezenlijken van de door Dr John Coleman vermeende doelstellingen. En interesant om de angst en haat vs Trump te zien, welke overduidelijk een andere koers vaart.
Er was bij de een-vandaag opinie peiling op het einde een interessante vraag:
Als jij jouw politieke leider een vraag kon stellen, wat zou dat dan zijn?
Ik heb daar als volgt zorgvuldig ingevuld:
Ik denk dat ik en de meeste mensen in NL het zat zijn om nog langer te moeten stemmen voor politieke partijen en voor mensen. Dat werkt niet meer. Het begin punt van de FVD was: een referendum.
Daar moeten we weer naar terug. We moeten zelf kunnen stemmen over zaken. Ik denk dat deze opinie peiling van een-vandaag duidelijk bewijst dat dat heel makkelijk moet kunnen. Via internet en secure sites. We willen meer referendums waar wij zelf over zaken willen nadenken en dan daarna erover gaan stemmen.
Als iedereen hier die die in die peiling meedoet hetzelfde vraagt?
Een-vandaag opinie peiling… De TV in Zuid Afrika moet wel verrekte slecht zijn. ;)
Ik besteed het bestuur van het land graag uit aan experts.
“Ik besteed het bestuur van het land graag uit aan experts.”
Ik ook. dus op naar verkiezingen om de huidige coalitie weg te vagen en over te gaan naar bestuurders met ouderwetse hollandse nuchterheid,
De experts vind je nu helaas niet in regering en kamer. Het lijkt wel een kleuterschool.
Hier ter bevestiging van alle verspreide onzin nog een podcast interview van 9 maanden terug van de in elkaar geslagen Jan Roos met Kees de Lange. Vlak na Urgenda zaak.
(“Ter ere” , tot troost van de fysieke aanval op Jan Roos)
Wel even door de Roos’s methode heen luisteren,
https://soundcloud.com/user-493146223/echte-jan-radioshow-4
Tot mijn verbazing moet ik via Climategate.nl vernemen dat onze regering een Volksraadpleging op touw heeft gezet over hun Klimaatplannen en dat hebben ze op 24 aug j.l. op hun website gepubliceerd. Ik heb daar niets van gezien, maar anderen blijkbaar wel.
Ik heb alle documenten bovenwater gehaald en dat kost veel tijd en de inhoud met de vragen zijn zeker niet geschikt voor het “gewone” volk.
Niets gemerkt van een media campagne, het is slechts voor politieke doeleinden in het leven geroepen, maar ze zullen zich zeker op de borstkloppen dat ze het volk de kans gegeven hebben om te reageren op hun plannen, wat ik zeker zal doen en je kan natuurlijk ook nog een document toevoegen, bijvoorbeeld over de zeer geringe bijdrage aan de opwarming van de aarde door de uitstoot van CO2 door menselijk-handelen.
Wanneer je zou stellen dat de CO2-reductie de enige oplossing is om de gemiddelde temperatuur op aarde te beperken tot beneden de 2 graden C t.o.v. 1850-1900, dan moeten alle landen ter wereld, het scheepvaart- en vliegverkeer hieraan mee doen. Dat gaat dus niet lukken, want omstreeks 11 landen hebben het Klimaatakkoord van Parijs 12 dec 2015 niet geratificeerd en de VS stapt eruit, dan wordt 40% van de totale reductie niet gehaald en de vraag is of de landen die tot 2030 vrijgesteld zijn van reductiemaatregelen zoals China en India dan wel gaan reduceren, terwijl ze nu grote investeringen doen in hun energievoorzieningen.
Een Volksraadpleging voor de bühne en de tijd om te reageren is veel tekort.
Maar laat ze er niet mee wegkomen, reageer zonder te beledigen en van mij mogen ze naam en toenaam gebruiken, ik zal de wonden met zout insmeren.
Marinus de Korte
Het is helemaal niet de bedoeling dat het “gewone volk”, wat dat dan ook moge zijn, hier kennis van neemt. En al helemaal niet dat er rekening wordt gehouden met het waarschijnlijk zéér beperkt aantal antwoorden. Hoe gedegen ook. Als het de bedoeling was de burger een stem te geven, dan was die Volksraadpleging wel elke dag uitgebreid in het journaal geweest. Elke dag één vraag met toelichting en de mogelijkheid erop te stemmen. Nu het referendum om volgens mij duidelijke redenen om zeep is geholpen zit hier dus duidelijk een luchtje aan.
Nog steeds de oude regentenmentaliteit: Houd jij ze dom, dan houd ik ze arm.
Elke wéék één vraag was nog beter en dan natuurlijk buiten de vakantie- of komkommertijd. Wél roepen dat de burgers hóóg opgeleid moeten worden en véél geld aan onderwijs spenderen, maar diezelfde burger vooral nooit serieus nemen. Hoge drempels opwerpen zorgt ervoor dat je je zin als overheid maximaal door kunt drijven.
Asjemenou! Is die Van der Laan gereïncarneerd als boze, blanke vrouw?
Ik ben trouwens helemaal om. Een goed ingevoerde natuurkundige heeft mij twee dagen lang eens flink de oren gewassen betreffende mijn twijfels aangaande de AGW-hypothese. Daar ging ik meteen al in de fout volgens deze goede vriend. We hebben het hier over een theorie die door alle klimaatwetenschappers die deze theorie onderschrijven wordt onderschreven. Ok?
We zaten bij het strandhuisje in Castricum dat hij vorig jaar met enig geluk van een kennis van een kennis kon overnemen. Strandhuisjes in Castricum zijn zeer gewild en komen eigenlijk nooit op de markt.
Hij toverde de ene na de ander grafiek uit z’n pc alsmede wereldkaarten die zijn scherm in vuur en vlam zetten. Er zat ook een plaatje bij van een hotspot in de tropen. Verrek zei ik dat lijkt wel een naar links rijdende hybride. Maar het plaatje was al weer weg. Ik kreeg er warme oortjes van en schrok me een hoedje toen ik merkte dat m’n nieuwe Crocket & Jones’ (500 Euri!) zeiknat waren geworden.
Rustig, rustig zei de vriend … da’s gewoon vloed. Maar nu we het er toch over hebben, als je hier honderd jaar blijft zitten, kun je ze weggooien.
Alsof het allemaal niet genoeg was kwam hij met cijfers over extreem weer en filmbeelden van verschrikkelijke natuurrampen, pardon klimaatrampen (waaronder een wegsmeltende kernreactor ergens in Japan) die hij naar zijn zeggen altijd voor het laatst bewaarde om de laatste restje twijfel de kop in te drukken. Halverwege het eerste filmpje waarin je zag hoe Bengaalse lemen hutten de rivier in werden getrokken en in de golven verdwenen als … zandkastelen aan het strand van Castricum riep ik dat het genoeg was.
Stom, ik ben stom geweest en bijgekomen van al dat natuurgeweld, sorry geweld vroeg ik; maar wat nu? Groenlinks stemmen?
Hoeft niet tegenwoordig is VVD ook goed. Eigenlijk kan alles behalve die twee en de SP zou ik als twijfelgeval willen bestempelen want voor je het weet gaan ze daar het wel en wee van de arrebeider weer belangrijker vinden de het voortbestaan van de planeet inclusief de resterende arrebeiders.
Dus mensen Peter R. is om. AGW is een probleem en naar het zich nu laat aanzien kunnen de gevolgen niet mals zijn en kunnen we maar beter het zekere voor het onzekere nemen.
En dan nu mijn vraag aan HenkdJ: Zou je mij eens kunnen vertellen waarom er uit de groene hoek uitsluitend maatregelen komen die niets bijdragen aan de oplossing van het probleem en meestal, zo niet altijd zelfs averechts werken? D.w.z. voor meer uitstoot zorgen en meer milieuvervuiling. Misschien zou je hier je LED-licht eens over willen laten schijnen.
Hier de betreffende links naar de Volksraadpleging
Vragenlijst Volksraadpleging Klimaatplannen kabinet en relevante documenten
De 9 vragen:
Geef uw reactie op deze consultatie
Documenten waar de vragen betrekking op hebben:
Klimaatplan: versie voor publieksconsultatie, link:
https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3Adf9d2e56-56c4-435f-bf05-d2d7ae79b061
Consultatieversie Integraal Nationaal Energie- en Klimaatplan 2021-2030
https://documentcloud.adobe.com/link/track?uri=urn%3Aaaid%3Ascds%3AUS%3A45f8e7d6-ba98-4d60-bebf-c28236157058
De link naar de 9 vragen werkt hier boven niet, wel in het document, dus hier een link die wel werkt:
https://www.internetconsultatie.nl/klimaatplan/reageren
Dat kabinet maakt het je wel moeilijk, misschien kunnen die politici zelf ook eens mee doen, dan weten ze gelijk waar ze mee ingestemd hebben!!!!
Reactie op de consultatie ingediend.