Een van onze trouwe lezers schreef ons onlangs het volgende.

Geachte heren, gemotiveerde Climategaters,

Dank voor uw aller reacties van duidelijk hoog niveau, blakend van energie, ervaring en gedegen kennis, passend bij uw academische titels.

Ik ben maar een eenvoudig Th-ertje Polytechniek met IPMA Level-B en een BBA met ruim 45-jaar ervaring in de Crude Oil & Gas, Petrochemie, Energie en Waste Incineration Industrie.

 

U daarentegen zijt gevederde academici, gewend om essays en kort en bondige verhandelingen te produceren.

Met al uw kennis moet het toch een appeltje-eitje zijn een kort en bondige factsheet van amper tweekantjes A4-formaat te produceren met de oppervlakte versus het opgewekte vermogen versus kosten/baten van grondmisbruik en verlies, etc.

Dit soort factsheets zijn door de massa makkelijker te lezen en te begrijpen en te verspreiden per post en online.

Kiezers, influencers en politici hebben geen tijd (geen zin en kennis) om lange verhandelingen te lezen.
De ervaring vanuit PwC (PricewaterhouseCoopers) en CMG (Computer Management Group) hebben mij geleerd dat een factsheet en ideale methode is om snel een gehoor te informeren en warm te maken om een product te kopen.

Bij PwC  en CMG had ik een legertje consultants ter beschikking om elk soort factsheet te produceren, zelf is dat niet zo mijn ding.

Influencers en politici benutten dergelijk factsheets om snel en adequaat hun gehoor te informeren, dus waarom ook niet een factsheet voor de kiezers en uw lezers. Ja toch?

Nogmaals dank voor uw altijd weer geweldige essays op Climategate.nl en uw willig oor.

Hoogachtend,
…..

Inderdaad heeft Climategate.nl geen factsheets gepubliceerd. Maar de bijdragen van Ap Cloosterman kwamen daar toch soms dicht in de buurt. Zie bijvoorbeeld hier. Dat geldt ook voor Climategate.nl-auteur Frans Schrijver met zijn ‘Klimaatfeiten’, een website waarvan de koppeling is opgenomen in de rechter kolom van de voorpagina van Climategate.nl. Zie hier.

Ook Climategate.nl-auteur David Dirkse plaatst af en toe ‘postings’ op zijn eigen website die met een beetje goede wil wel als factsheets  kunnen worden beschouwd. Zie bijvoorbeeld hier.

Maar los daarvan nog even dit. Door de jaren heen heeft Climategate.nl duizenden ‘postings’ gepubliceerd over het klimaatthema en de aanverwante problemen, zoals energie. Deze zijn allemaal terug te vinden in onze archieven, die een rijke schat aan informatie bergen.

De bijdragen van onze auteurs, waaronder vele hoogleraren, zijn gearchiveerd en hier te vinden, mét hun CV’s en publicaties. Zonder overdrijving mag het duidelijk zijn dat hun gebundelde kennis en ervaring een hoger niveau van betrouwbaarheid waarborgt dan dat van – om maar wat te noemen – vele dagbladen en de publieke omroep.

Deze barre coronatijd, waarin velen in gedwongen sociaal isolement verkeren, biedt misschien een goede gelegenheid om wat ontspanning te zoeken door een bezoek aan onze schatkamer.

Ook Climategate.nl-TV (zie hier) biedt vele uren kijkgenot.

En – voor Nederlanders toch altijd belangrijk – entree is gratis!