Van een onzer correspondenten.
Het is een wrede paradox, een rapport dat de ondergang van de aarde voorspelt, maar te laat komt om het nog zelf mee te maken.
Het volgende IPCC-rapport staat gepland voor 2028 en een groep wetenschappers vraagt zich bezorgd af of dat publicatiejaar niet kan worden vervroegd. Het publicatiejaar zou te laat zijn voor koerscorrectie ‘in dit kritieke decennium’ om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Corinne Le Quéré, klimaatwetenschapper aan de University of East Anglia:
‘Het IPCC komt en gaat dan zes, zeven jaar weg en komt dan terug … dat is niet nuttig.’
Nu de wetenschappelijke literatuur ‘explodeert’, zei ze, heeft het IPCC een rol te spelen om ‘die kennislacune tot 2028 te vullen’.
Groot probleem is dat de klimatologie geen vrije dagen kent. Gemiddeld worden er elke dag, ook in het weekend en tijdens feestdagen, 10 papers gepubliceerd over de interactie tussen klimaatverandering en regenval en 2 papers per dag over de implicaties voor natuurbranden. Alleen ‘machine-learning’, computersystemen die deze karrevrachten rapporten ‘lezen’, kan dit wetenschappelijke supertransport nog in goede banen leiden.
Het IPCC zou niet elk jaar een volledig rapport hoeven af te leveren om vaart te maken, maar een stand van zaken publiceren. Hoewel sommige gevestigde klimaatindicatoren, zoals het koolstofbudget, al jaarlijks door wetenschappers worden bijgewerkt, is het proces om dit te doen ‘chaotisch’ en krijgt het ook minder media-aandacht dan het IPCC, aldus de onderzoekster.
Als intergouvernementeel orgaan zou het IPCC een mandaat van de lidstaten nodig hebben om jaarverslagen op te stellen en die wereldkundig te maken.
Le Quéré en gelijkgestemde wetenschappers onderzoeken of een land het voorstel zou kunnen sponsoren tijdens de komende klimaattop in Egypte, in november of op de algemene vergadering van de VN. Maar ze gaf toe dat dit allemaal nog erg prematuur is.
***
Bron hier.
***
LOL.
Het begint kennelijk door te dringen dat het einde van het verdienmodel in zicht is. De paniek brandt in de ogen van Corinne Le Quéré.
Redden wat er te redden valt.
AnthonyF
Als het CO2 een verblijftijd van ca 1000 jaar in de atmosfeer heeft en alles wat er nog bijkomt aan CO2 steeds minder effect heeft, dan snap ik werkelijk niet waar we ons nu druk over maken. Over 78 jaar kan de laatste mens gewoon het licht uitdoen.
Alleen die constatering geeft al aan dat er niets aan de hand is. Het wordt gewoon een beetje warmer. Het lijkt me echt slimmer om Lomborg en Nordhaus kritisch te volgen. Adapteer op de problemen die met de zich altijd al voordoende klimaatverandering mee te bewegen. Goedkoper én rustgevender.
Aan haar publicaties te zien zit Corinne vooral verlegen om onderzoek dat gepubliceerd kan worden. Zo van, het continueert mijn werkplek, het levert onderzoeksubsidie op en aanzien in de club van gelijkgestemden. Lezen doet het in de stortvloed van publicaties toch niemand.
Het is nog veel erger dan dat … deze dame lijkt haar paniekverhaal nog te geloven ook.
Of zou ze zijn aangesloten bij het WEF en zingt bewust een valse noot richting ‘de maatschappij’ ? En wat is dan haar werkelijke doel?
….Gemiddeld worden er elke dag, ook in het weekend en tijdens feestdagen, 10 papers gepubliceerd over de interactie tussen klimaatverandering … Het motto is en blijft, hij/zij die schrijft die blijft
Wat een onzin allemaal, zullen ze zelf al geen gebruik meer maken van fossiele brandstoffen?
Het is altijd zo lekker lullen het moet anders, het moet zonder fossiele brandstoffen, het moet klimaatneutraal.
Waar blijven de oplossingen voor heel de wereld, waar blijft die poen zonder de burgers uit te mergelen tot op het bot.
Doe toch eens eerlijk, die middelen bestaan helemaal niet, ze moeten zich concentreren op een fossiele arme wereld door zuinig te zijn, zuinige ontwerpen, betaalbare ontwerpen, ontwerpen die de mensen kunnen betalen zonder mega subsidies.
Ook auto’s, ze kunnen superzuinig gemaakt worden, er zijn nu al vele merken die ze hebben, om maar een voorbeeld te geven, isolatie in combinatie met een HR++ ketel, ze zijn de helft zuiniger als 20 25 jaar geleden.
Kolencentrales vervangen door gas en later door kernenergie, wat ze nu doen is geld verkwanselen en verder niets.
En nieuwbouwwoningen kunnen ze helemaal aanpassen op duurzaamheid en zuinigheid.
Fossiele brandstoffen zullen zeker nog 100 jaar nodig zijn, of zullen ze denken dat een tractor heel de dag kan werken op een accu, stelletje idioten die denken dat dit zou kunnen.
Theo
Steenkool kun je ook uitstekend vergassen in alle grote steden is het vele jaren gedaan (stadsgas) en dat kan nu ongetwijfeld veel schoner dan toen. En inderdaad, daarna kernenergie, of liever nog zo spoedig mogelijk.Elke stad zijn intrinsiek veilige kerncentrale op basis van thorium. Tijd zat.
Precies, en als de laatste mens die er nu rondloopt is gestorven en we met ingang van vandaag de ele bevolking geboortebeperking opleggen en er in 2122 nog maar 1 miljard mensen zijn, dan is de wereld gered.
Mw. dr. Quéré heeft de gesettelde wetenschap niet goed bijgehouden, want wie dat deed, weet dat de aarde al lang vergaan is. Om ons heen zien we alleen nog zombies.
Het hindert helemaal niet of en wanneer AR7 er komt. We weten immers nu al wat erin zal staan. Meer van hetzelfde, verwoord door alsmaar hysterischer bijdragegevers.
Ed Zuiderwijk
Tegen die tijd zal vrijwel niemand het nog lezen. Behalve misschien degene die jarenlang uit angst voor do or die, onder een hele dikke tegel heeft geleefd en over 10 jaar komt kijken hoe de wereld veranderd is.
Zou het? ;))
Klimaat is een meteorologische vaststelling die wordt vastgesteld over een periode van 30 jaar.
klimaat is niet stabiel en wordt bepaald door zo’n 30 tal elkaar beïnvloedende (vooral natuurlijke) klimaatfactoren.
Klimaat (-verandering) is niet te stoppen zo is gebleken, klimaatbeleid en energie beleid (‘CO2-net-zero’) heeft weinig tot geen meetbaar positief effect op de aardse temperatuur. Een klimaatwinst van 0,002 grC van de Parijse klimaatdoelstelling tenminste als iedere ondertekenaar zich houdt aan de doelstelling en dat is niet het geval.
Één IPCC rapport per 30 jaar is daarom voldoende.
Er valt nu ieder 7 jaar alleen maar te overdrijven door het IPCC.
Scheffer
Hoe kun je dat nou schrijven, daar gaan weer zoveel onderzoekbanen waar allerlei omhoog gevallen academici hun onderzoektijd mee zoek zouden hebben kunnen maken.
Dit circus is hoofdzakelijk gericht op het behoud van een (luizen)baan. Voor het echt slecht betaalde werk huren we buitenlandse arbeidskrachten in. Die met voorrang een bescheiden woning krijgen toegewezen.
Op discussieplatforms lees ik dat overbevolking het probleem is.
Dan verwacht je dat extreem weer, pandemieën en oorlogen bijval krijgen.
Maar nee.
De burger mag eerst dik betalen voor een energiesysteem dat de ondergang inluidt.
In 2028 is de wereld extreem anders dan nu.
De klimaat paniekzaaiers van nu zullen zich de opwarming van de aarde niet eens kunnen herinneren. Ze gaan het eenvoudigweg verdringen uit hun brein.
Mogelijk zet een afkoelingsperiode in.
Geen nood, de klimaatmodellen voorspellen dan bij toverslag dat CO2 boven bepaalde concentraties juist afkoeling veroorzaakt.
De wetenschap is er uit. Twijfelaars kunnen hun overheidsbaan wel vergeten.
https://www.youtube.com/watch?v=nSXIetP5iak
Waar blijft de wetenschapper die het hele klimaatcircus (dat alsmaar in steeds grote aantallen de wereld rond reist) eens doorrekent op CO2 uitstoot en kosten-baten? Waar blijft de analyse van het nut van al deze geld-, energie- en grondstoffen verspilling?
Willem77
Dat deden Nordhaus en Lomborg al. Gewoon adapteren. Niet met geld smijten om de relatief geringe opwarming sinds 1850 een halt toe trachten te roepen.