Foto: Shutterstock.

Het warmt overal sneller op dan in de rest van de wereld. Recordhitte in Agadir 50,4 °C.

Door Ferdinand Meeus.

Het is duidelijk dat alle journalisten van alle media dezelfde wereldwijde klimaatalarmcursus hebben gevolgd, anders kan ik het niet niet verklaren.

Elk land (Finland, Australië, Afrika, Canada, Israël, Zuidpool, België, Nederland, enz..) warmt sneller op dan de rest van de wereld. En Greenpeace geeft dan nog wat extra uitleg voor de domme burgers die dat niet begrijpen: “Dit zijn de gevolgen van klimaatverandering”.

Ik vraag mij dan af hoe koud de rest van de wereld dan wel niet is, want de gemiddelde wereldwijde opwarming gemeten met thermometers sinds 1850 is amper 1°C.

Geen enkele journalist van onze “kwaliteits”kranten heeft over deze onzinnige berichten iets geschreven. Kritische onderzoeksjournalisten zijn blijkbaar, in tegenstelling tot ijsberen en koralen, wel uitgestorven. Ik vraag mij af of de journalisten en hun redacties die zulke berichten verkondigen dan gewoon dom zijn of dat ze dat bewust doen in de hoop dat de burgers dom zijn en meegaan in de klimaatalarm-angsthysterie.

Het zijn moeilijke tijden voor klimaatalarmjournalisten

Nadat ze allemaal dezelfde klimaatalarmcursus hadden gevolgd is er nu duidelijk een hevige mediastrijd aan de gang om toch maar de meest alarmerende klimaatboodschap te vinden en te verspreiden. Helaas voor de verslaafde alarmisten zijn de ijsberen niet uitgestorven, maar verdubbeld in populatie en dus niet meer bruikbaar voor hun alarmistische propaganda.

 

 

Ook helaas voor de liefhebbers van apocalyptisch doemverhalen is nu duidelijk geworden dat The Great Barrier Reef niet is afgestorven door verbleking. Uit het laatste rapport over de toestand van het GBR door de bevoegde autoriteiten van de Australische regering blijkt duidelijk dat de meeste koralen een recordgroei kenden.

Dus die arme journalisten zijn nu elke dag wanhopig opzoek naar recordtemperaturen. Gelukkig, voor die journalisten, is het nu zomer in Spanje, Portugal en Marokko en gelukkig is er altijd wel 1 lokaal meetstation (bij een luchthaven, of in de zon, of met veel asfalt & beton, enz..) waar voor een paar uur een zeer hoge temperatuur wordt gemeten. Laatste vondst was 11 Augustus in Agadir met 50,4°C … alle media blij en het werd dan ook met toeters en bellen de wereld ingestuurd.

Ongelovige burgers en factchecker Jef

Een aantal ongelovige en ondankbare burgers die toevallig op vakantie waren in Marokko hadden het lef om te protesteren met de melding op sociale media dat de temperaturen in Marokko en in Agadir weliswaar warm/heet waren, maar eerder rond 35 °C, normaal voor die tijd van het jaar. Die recordtemperatuur van wel 50,4°C had niemand gezien. Het protest van de burgers was zo groot dat de klimaatalarmredactie van VRTnews hun factchecker van dienst Jef Cauwenberghs uit zijn bed haalde om die ongelovige burgers te overtuigen dat het wel degelijk 50,4°C was in Agadir.

Wie is factchecker Jef ?

Jef Cauwenberghs heeft een master in sociale en culturele antropologie en, volgens zijn bio op Linkedin is Jef nu journalist en factchecker bij VRT NWS en is Jef “Always looking for the bigger picture behind the headlines.” Dus Jef kent genoeg van de culturele temperatuurverschillen van Belgen op vakantie in Marokko en de lokale bevolking.

Ook in de ogen van de klimaatalarm-chef-redacteur is Jef de geknipte man om de complotdenkers en klimaatontkenners, die twijfelen aan de objectieve berichtgeving van VRT NWS en die twijfelen aan die alarmerende 50,4°C, eens op hun plaats te zetten. En Jef gaat aan het werk en vind inderdaad een meetstation in Agadir dat op vrijdag 11 Augustus rond 15.00 wel 122 °F heeft gemeten, dat is ongeveer 50 °C

De link in zijn Factcheck van 15 Augustus geeft dit resultaat:

Het is een meetstation aan de luchthaven van Agadir. Volgens zijn bio op Linkedin is Jef “Always looking for the bigger picture behind the headlines.” Dus Jef had hier een uitgelezen mogelijkheid om wat klimaatmeerwaarde te brengen in zijn factcheck door erop te wijzen dat meetstations in bebouwde gebieden en ook naast luchthavens meestal 3,5 °C hogere temperaturen meten dan meetstations op het platteland zoals goed te zien op deze satellietmetingen voor België:

 

Dat heeft Jef niet gedaan, nogmaals een bewijs van de eenzijdige alarmistische benadering van de berichtgeving. En uiteraard heeft een lokale meting van een meetstation aan de luchthaven van Agadir met een record gemeten temperatuur van 50,4°C rond 15u niks te maken met klimaat. Jef heeft uiteraard ook geen historische context gegeven zoals dit krantenbericht uit 1939 waarbij 11 hittedoden zijn gevallen in Zuid-Spanje bij eenzelfde gemeten temperatuur van 122 °F (in de schaduw) …tja.

Ferdinand Meeus.

Berichtgeving over klimaat is gereduceerd tot een dogmatisch klimaatalarmisme. Er zijn geen neutrale onderzoeksjournalisten meer. Het is pure eenzijdige angstporno geworden. Leg een thermometer op het asfalt naast een luchthaven, wacht tot de zon op haar maximum staat en… hoera het is 50°C! En vooral niet zeggen dat de gemiddelde “normale“ temperatuur in Agadir in Augustus nog steeds ongeveer 35°C is.

***

Bron: Tegenwind hier.

Voor een ander actueel artikel van Ferdinand Meeus zie hier

***