De EU is vastbesloten Amerikaanse bedrijven te dwingen om ‘woke’ te worden en heeft een nieuwe wet om precies dat te doen

De wet, formeel de Corporate Sustainability Due Diligence-richtlijn (CSDDD) genoemd, zal niet alleen van toepassing zijn op bedrijven die gevestigd zijn in de Europese Unie, maar ook op bedrijven met het hoofdkantoor in andere landen die producten en diensten leveren in de EU.

Volgens de wet zullen grote bedrijven gedwongen worden linkse regels op het gebied van milieu en sociale rechtvaardigheid over te nemen. In Amerika noemen we dit ‘environmental, social, and governance’ (ESG)-maatstaven, maar in Europa worden ze doorgaans ‘due diligence’ genoemd.

De wet zal bedrijven niet alleen dwingen om de Europese ESG-regels binnen hun eigen activiteiten over te nemen, maar ook in een groot deel van hun toeleveringsketens, ongeacht waar de bedrijven in de toeleveringsketen zich bevinden. Dat betekent dat talloze bedrijven in de Verenigde Staten door deze wet zullen worden getroffen.

De CSDDD schrijft voor dat grote bedrijven het verlies aan biodiversiteit moeten verminderen en terugdraaien, de water- en landconsumptie moeten beperken, bepaalde vormen van ‘desinformatie’ moeten verbieden, rechten voor vakbonden moeten garanderen en klimaattransitieplannen moeten aannemen die fossiele brandstoffen geleidelijk afschaffen, naast tal van andere vereisten.

Ook grote bedrijven zullen door de wet gedwongen worden zich te houden aan tal van VN-resoluties, EU-regelgeving en internationale overeenkomsten.

Tot de bedrijven die onder de CSDDD vallen, behoren onder meer in de EU gevestigde bedrijven met meer dan 1.000 werknemers en een netto wereldwijde omzet van meer dan $489 miljoen.

Bedrijven van buiten de EU, zoals bedrijven met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten, vallen onder het mandaat als ze in de Europese Unie een netto-omzet van 489 miljoen dollar hebben.

Het niet voldoen aan de EU-eisen kan resulteren in enorme boetes die kunnen oplopen tot wel 5% van de netto wereldwijde omzet van een bedrijf. Bedrijven die de wet overtreden, kunnen ook door individuen of actiegroepen worden aangeklaagd voor vermeende schade veroorzaakt door hun ongewenste praktijken.

Veel van Amerika’s grootste bedrijven zullen gedwongen worden om te voldoen aan de nieuwe EU-vereisten, die vanaf 2027 over een aantal jaren gefaseerd zullen worden ingevoerd. Amazon, Apple, Google, Ford, Cargill, McDonald’s en vele andere Amerikaanse bedrijven zijn momenteel bijvoorbeeld hebben grote activiteiten in de Europese Unie die hen zouden onderwerpen aan de eisen van de CSDDD.

Het belangrijkste is echter dat de wet deze bedrijven zal dwingen om de ESG-maatstaven van de EU op te leggen aan veel van de upstream- en downstream-bedrijven in hun ‘activiteitenketen’, ongeacht hoe groot ze zijn of waar ze gevestigd zijn.

De nieuwe EU-regelgeving zou de activiteiten van grote bedrijven als McDonald’s controleren – en zelfs de bedrijven die daaraan leveren.

Een boer in Idaho die bijvoorbeeld aardappelen aan McDonald’s verkoopt om frietjes te maken, zal zich ook moeten houden aan verschillende onderdelen van het ESG-programma van de Europese Unie, net als de Amerikaanse opslag- en transportbedrijven die de producten van McDonald’s opslaan en distribueren en de technologie bedrijven die door McDonald’s zijn ingehuurd om haar bedrijfspraktijken te verbeteren.

Hetzelfde geldt voor de rundvleesboeren en kippenboeren die vlees verkopen aan McDonald’s, de keukentoeleveringsbedrijven die McDonald’s voorzien van ovens en fornuizen, en de energiebedrijven die de verlichting van McDonald’s aanhouden.

De nieuwe Europese wet op de toeleveringsketen is zo uitgebreid dat bijna elk middelgroot en groot bedrijf in Amerika waarschijnlijk direct of indirect gevolgen zal ondervinden van zijn linkse mandaten. Het is ook belangrijk om te onthouden dat de regels in de toekomst op elk moment door EU-ambtenaren kunnen worden gewijzigd, waardoor de deur wordt geopend voor nog radicalere eisen.

Het niet voldoen aan de EU-eisen kan resulteren in enorme boetes die kunnen oplopen tot wel 5% van de netto wereldwijde omzet van een bedrijf. Bedrijven die de wet overtreden, kunnen ook door individuen of actiegroepen worden aangeklaagd voor vermeende schade veroorzaakt door hun ongewenste praktijken.

Vergis u niet: de CSDDD is een directe aanval op de Amerikaanse soevereiniteit. De Europese Unie heeft niet het recht om het Amerikaanse bedrijfsleven en de Amerikaanse cultuur te transformeren. Het heeft niet het recht om Amerikanen te vertellen aan welke arbeidsregels het moet voldoen, hoeveel land Amerikaanse boeren en veeboeren moeten gebruiken, of wat voor soort auto’s we mogen besturen. En toch is dat precies wat de Europese Unie doet.

Het is niet verrassend dat de regering-Biden niets doet om de CSDDD te stoppen, en het lijkt er op dit moment op dat de meeste leden van het Congres zich er totaal niet van bewust zijn dat deze bestaat. Dat is op zijn zachtst gezegd verontrustend, gezien de reikwijdte van de EU-wetgeving en de enorme negatieve gevolgen die deze onvermijdelijk zal hebben voor de Verenigde Staten.

Justin Haskins.

Als wetgevers niet snel opkomen voor Amerikaanse bedrijven en consumenten, zal de roekeloze machtsgreep van de Europese Unie niet kunnen worden tegengehouden. De tijd dringt en we kunnen het ons eenvoudigweg niet veroorloven deze strijd voor vrijheid en welvaart te verliezen.

***

Door |18 juni 2024|56 Reacties

Deel deze pagina!

56 reacties

  1. EaB 18 jun 2024 om 08:07- Antwoorden

    Trol. Identiteitsfraude.

    1
    1
    • Bas 18 jun 2024 om 16:04- Antwoorden

      Zeker is dat de wereldwijd opererende bedrijven zich gaan plooien naar die EU regels, want de EU is een te belangrijke markt.
      Eerder is er soortgelijke onrust geweest over de GATT-regels. Toen hebben die bedrijven uiteindelijk die regels ook geaccepteerd.
      Dat is ook logisch want anders zouden Amerikaanse bedrijven Europese bedrijven kunnen weg concurreren omdat ze niet aan die dure regels in de EU hoeven te voldoen.

      “De Europese Unie heeft niet het recht om het Amerikaanse bedrijfsleven en de Amerikaanse cultuur te transformeren.”
      Dat recht eist de EU ook niet. Het is simpel:
      Als bedrijven met hun producten niet aan onze EU regels voldoen dan mogen ze die producten niet importeren want dat zou oneerlijke concurrentie worden (waartegen de GATT regels zich ook verzetten).
      Het is immers onacceptabel dat bedrijven die zich nergens aan houden onze bedrijven, die zich netjes aan de sociale en omgevingsregels houden, wegconcurreren.

      2
      5
  2. Ronnie 18 jun 2024 om 08:11- Antwoorden

    Ik hoef niet meer te lezen dan de titel. De EU is een fascistische, Noordkoreaanse vereniging aan het worden. De VN en al hun deugclubjes zijn niet meer dan instrumenten om de bevolking te onderdrukken. Walgelijk.

    40
    7
    • Theo 18 jun 2024 om 08:30- Antwoorden

      Worden is zijn.

      12
      2
    • Cornelia 18 jun 2024 om 10:29- Antwoorden

      In de rest van de wereld worden grappen gemaakt, de zogenaamde LGBTQXYZ generaals, tanks op accu’s, en een halve zool die verdwaast rondloopt en af en toe schreeuwt dat Poetin niet mag winnen.
      Woke = broke, geen mens in de wereld wil zijn gezonde verstand opgeven voor 0,3 % van de mensheid die niet weet wat hij is en anderen wil dwingen hem of haar met idiote pronounces aan te spreken. Iedereen kent het filmpje van “Brammetje” de acteur die de NPO had ingehuurd om Thierry Baudet voor het “blok” te zetten, de domheid straalt er in alles vanaf, het onzinnige meegaan van de woke kliek wordt met dit filmpje pijnlijk vastgesteld.
      Een aanrader! https://youtu.be/eb8ILyOlSg4
      Laat je niet gek maken door globalisten, blijf gewoon jezelf, en mensen die niet weten wat ze zijn… hun gelijkheid denken zover doordrammen, de evolutie zal er mee afrekenen.
      Woke is bedacht door de globalisten om de mens voor te bereiden op een leven als zielloze wereldbewoner, het is bedoeld om gangbare sociale constructen als gezin, samenleving en groepsvorming te destabiliseren.
      Het is in feite een levensgevaarlijke stroming, veel gevaarlijker dan die zogenaamde rechts extremisten, het kweekt idioten waar je alle mee kunt doen.
      Mensen raken de weg kwijt, als je naar de ogen van die lieden kijkt die er in meegaan zie je in feite zombies.

      14
      3
      • Bas 19 jun 2024 om 12:28

        @Peter.
        ? Ik heb nog geen Oekraïnse eieren gezien in een van de 5 supermarkt waar ik regelmatig kom?
        Betwijfel of wij die importeren.

        0
        0
    • peter van beurden 18 jun 2024 om 10:39- Antwoorden

      De EU ontpopt zich tot een corporatieve staat waarin de burgers niets meer te zeggen hebben en de leiders uitmaken wat de gewenste “waarheid” is.
      “Al het goede komt van boven”. Ursula laat er haar goddelijke licht over schijnen met de mededeling, “het was goed”.

      14
      2
      • nico 18 jun 2024 om 11:58

        Is Ursula familie van Eucalypta?

        2
        1
      • Bas 18 jun 2024 om 16:06

        In dit geval beschermt de EU zijn burgers dus tegen oneerlijke concurrentie!
        Terecht!

        3
        7
      • peter van beurden 18 jun 2024 om 22:27

        Bas
        Zoals met de verkoop van de legbatterijen naar Oekraïne en de import van de eieren daaruit naar Nederland?

        2
        0
  3. Rudi 18 jun 2024 om 08:19- Antwoorden

    Laat ze maar proberen. Ik ben wel benieuwd naar het resultaat, want dit zou bv. kunnen uitdraaien op een handelsoorlog. Maar één ding is volgens mij zeker, dat de Amerikanen niet gaan plooien voor de Europeanen. De EUrocraten lijken niet te beseffen dat de VS hen naar een oorlog leiden die in Europa zal gevoerd worden, niet in Amerika.

    29
    3
    • Bas 18 jun 2024 om 16:12- Antwoorden

      Dat gaan de Amerikaanse bedrijven die belangrijke business in de EU hebben dus echt wel doen!

      “dat de VS hen naar een oorlog leiden die in Europa zal gevoerd worden”
      Nee. De EU gaat bedrijven die zich niet houden aan onze regels vernietigen qua business in de EU…
      En die bedrijven gaan dan bijdraaien.
      Zo is het ook gegaan met de GATT-regels ruzie..

      1
      2
      • Christian Vellinga 19 jun 2024 om 20:39

        Dat het in één geval zo ging bewijst niet dat het altijd zo zal gaan. Op een gegeven moment volgt een handelsoorlog en als de VS dan net wat interessante uitvindingen heeft gedaan dan bespelen ze de wereldmarkt rechtstreeks. Het is meestal centralisatie, centralisatie, plof. Als de EU dit concept wereldwijd kan internaliseren is het wat anders. Eerst de moraal en dan de wetten. Andersom volgt handelsoorlog of erger.

        0
        0
  4. Theo 18 jun 2024 om 08:29- Antwoorden

    Geen haar beter dan Rusland, puur Dictatuur.

    Net als de natuur en herstelwet die nu goedgekeurd is, boeren moeten kapot, en Timmermans noemde het een zegen.

    Jonge mensen verlaat Europa nu het nog kan, zoek je heil elders maar niet hier, de helling staat steeds meer omlaag.

    De laatste fase zal zijn het uitkleden van het ziekenfonds zijn, immers van dit geld kan de staat weer onzinnige doen.

    De pensioenkas hebben ze ook al binnen.

    27
    5
    • Art Slartibartfast 18 jun 2024 om 09:37- Antwoorden

      Europa verlaten, maar waarheen? Zelfs in een land als Canada wordt de vrijheid van meningsuiting aan banden gelegd. Met Trudeau aan het roer waait er een hele gure wind.

      13
      2
      • Cornelia 18 jun 2024 om 10:31

        Azië, Zuid Amerika.

        7
        0
      • AnthonyF 18 jun 2024 om 11:26

        Je vergeet de heilstaat Rusland Cornelia.
        Foei, laat Thierry het maar niet horen.

        PS.

        Vergis ik me of ben je heel voorzichtig bezig om het FvD vaarwel te zeggen?

        4
        6
      • peter van beurden 18 jun 2024 om 22:31

        AnthonyF
        Ter leering ende vermaeck.
        https://www.youtube.com/watch?v=Qq7ND2pWmgg

        0
        0
  5. eric 18 jun 2024 om 08:36- Antwoorden

    De EU is aan razend snel tempo Europa aan het vernietigen, gisteren ook nog de Natuurherstelwet die het platteland verder onder curatele van de (groene) steden brengt, nog meer wetgeving en een nog sterker keurslijf, de stikstof wetgeving was er al een voorbeeld van , maar het gaat steeds verder door.En de rechtszaken zullen massaal toenemen en de maatschappij verlammen. De EU is meer problemen aan het creëren dan het oplost en op een economische clash met de VS staat de Europeaan niet te wachten want onze economie staat reeds op apegapen door de EU maatregelen.

    27
    2
  6. Bert Pijnse van der Aa 18 jun 2024 om 09:01- Antwoorden

    Naar aanleiding van het artikel ‘kapitaalroof”, dat de heer le Pair publiceerde, schreef ik gisteren deze reactie bij het artikel bij het artikel over financiering van nieuwe industriële ketens op basis van het klimaatverhaal, waarmee ik nog ’s wilde onderstrepen dat het gaat om niets anders – en niets anders – dan een financieel construct, bedoeld om de economie aan de praat te houden. Immers, waarom zou men een optimaal functionerende – lean and mean – energievoorziening, anders weer afbreken en super efficiënte auto’s vervangen door elektrische auto’s met netwerk.

    ‘’Er wordt wat afgescholden op dat grootkapitaal van de mannen die te zien zijn in de film Planet of the Humans , maar de realiteit is dat we allemaal ons riante bestaan ontlenen aan de ultieme zwendel die zij bedrijven.
    Als dat financiële kaartenhuis, waarop de levens van miljarden mensen zijn gebouwd instort, zullen mensen totaal geruïneerd zijn en er geheel nieuwe situatie ontstaan.

    Belangrijk dus dat zowel het idee van de klimaathoax en de energietransitie in stand blijven.

    Een belangrijk fragment uit de beroemde paper van JP Gordon ‘ Is us Growth over ?’ uit 2012 luidt:

    ”1. Economische groei wordt beschouwd als een continu proces dat voor altijd zal voortduren. Maar er was vrijwel geen economische groei vóór 1750, wat suggereert dat de snelle vooruitgang die in de afgelopen 250 jaar werd geboekt, eerder een unieke episode in de menselijke geschiedenis zou kunnen zijn dan een garantie voor eindeloze toekomstige groei in hetzelfde tempo. ” ( waar zou die 250 jaar vandaan komen ? )

    Belangrijk was het dus om de economie aan de praat te houden en daarvoor werd de Greendeal uitgevonden. Het was niet de ‘opwarming’ , maar de -angst voor – financieel verlies dat de drijvende kracht was achter deze -weliswaar alles verwoestende- economie. Duidelijk waarneembaar in de commentaren op deze site .

    De CSDDD was de laatste tool in de inmiddels goed gevulde gereedschapskist van de financiële sector, waarin ook al de pensioenfondsen werden gedwongen.

    Natuurlijk klopt de term ” you will own nothing’ Dat heeft u namelijk nog nooit gedaan.

    4
    2
    • Bert Pijnse van der Aa 18 jun 2024 om 12:32- Antwoorden

      Lees het interview met bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen in de Volkskrant .

      Larry Fink komt luid en duidelijk door .

      ‘Zegt dat iets over de pensioenfondsen of over de wereld om ons heen die aan het veranderen is? Wij zijn geen politieke organisatie, wij zijn geen ngo, wij zijn niet progressief of conservatief. We hebben een verplichting: het geld bewaren en bewaken voor onze deelnemers. En dat doen we op een zeer geavanceerde, doordachte manier. Door rendement te halen, door risicoreductie te doen en door de wereld te helpen in een goede richting te bewegen.”

      0
      2
  7. F.W.Popma 18 jun 2024 om 09:06- Antwoorden

    Dan laat de US Europa links liggen op termijn. een continent wat bestaat uit een vergrijzende bevolking met een oorlog op haar grondgebied. Afrika en Zuid Amerika zijn een een veel grotere groeimarkt. 1 miljard mensen in Europa en de VS, blijven er 7 miljard over die een hamburger lusten. Ik snap eerlijk gezegd niet dat ze in Oostenrijk rustig blijven na het debacle om tegen de wens van de meerderheid voor de natuur en herstelwet te stemmen. Dit is hoogverraad.

    20
    2
    • peter van beurden 18 jun 2024 om 10:49- Antwoorden

      F.W. Popma
      Dat hebben ze van Rutte en consorten afgekeken en die zitten er nog steeds. En tal van weinig met de democratie op hebbende lieden in parlement en media door er alles aan om de boel te saboteren. Omvolken is een besmet woord, aan links is het er een beter passend woord voor het ermee samenhangende feit te verzinnen. Wel één woord graag.

      5
      3
      • nico 18 jun 2024 om 12:12

        Bevolkingstransitie ?

        4
        2
      • peter van beurden 18 jun 2024 om 22:38

        nico
        Zodat iedereen mag uitmaken welke letter het best past voor je aan de grote verbouwing begint? LHBTIX+ wat zal het wezen.
        Misverstand ingebakken.

        0
        1
  8. Peter o 18 jun 2024 om 10:05- Antwoorden

    Hoe wil je China gaan controleren, of plaatsen dat weer onder een ontwikkelingsland?

    4
    1
  9. Leen 18 jun 2024 om 10:21- Antwoorden

    In Nederland staat ook, vrijwel, niemand op. De mensen worden met de nul-ledenpartij (mini-dictatuur?) Pvv ook misleid. Wat er aan kritisch geluid te horen is wordt als extreem-rechts enz. weggezet. Zodra Rutte en Schoof op hun positie zitten kan de fase flag gestart worden, zodat een actieve oorlog ‘verkocht’ kan worden en dictatuur (cbdc = voedsel- en energiebonnen) ingevoerd kan worden. Dit heet ‘noodtoestand’. En sneuvelen doe je voor een ander.
    Ik hoop dat ik helemaal ongelijk heb…

    4
    1
    • Cornelia 18 jun 2024 om 10:43- Antwoorden

      Jawel, er is slechts één partij die tegen al deze globalistische onzin is.
      Het FvD, maar daar willen de mensen niets van weten want dat staat in de media.
      In plaats daarvan kiezen ze Wilders die voor een oorlog tegen de Russen is, Israël steunt in het verjagen van de Palestijnse bevolking en verder mee gaat in alle onzinnige klimaatplannen.
      Maar goed, de burger komt er wel achter, helaas is het dan al te laat.

      Globalisme is agenda 2030 de blauwdruk voor een nieuwe wereldorde, werelddictatuur onder de vlag van de VN.

      Het WHO verdrag is de introductie van een wereldwijde biomedische dictatuur, het komt samen met de CBDC en de digitale identiteit.
      Er komt een wereldwijd voedselprogramma (wereldwijde voedseldictatuur)
      Zware overheidscontrole, in het kader van “online” veiligheid, (een wereldwijde militaire-politiedictatuur, inclusief de gedachtenpolitie.

      Een kind kan nog zien waar dit op uitdraait.

      17
      5
      • Bas 18 jun 2024 om 16:45

        Cornelia,
        Die globalistische onzin is een buitengewoon belangrijke pijler onder onze welvaart!
        Zonder dat zouden we zwaar in welvaart achteruitgaan.

        2
        7
      • Bert Pijnse van der Aa 18 jun 2024 om 18:35

        Globalisten zijn we allemaal , sinds de wereld een dorp werd als gevolg van technologische ontwikkelingen en we steeds verder verstrikt raakten in het globaal opererende financiële systeem, waaraan velen hun rijkdom ontleenden .

        Uit: ” wanneer komt de groei terug ? ” ( 2012)

        ”Met het bekend worden van hun malversaties die in 2008 leidden tot de crisis waarin we nu verwikkeld zijn, was het even schrikken voor de sector , maar inmiddels lijken ze al weer van de schrik bekomen en is het business as usual.
        Niet zo verwonderlijk als we beseffen dat ons hele bestaan zowat afhankelijk is van de producten die zij leveren.
        Als consument, huiseigenaar, aandeelhouder, pensioen-gerechtigde, werknemer, verzekeringnemer en spaarder tegelijk, zijn we verstrikt geraakt in het systeem dat we zelf hebben gecreëerd.

        “Om een begrip van de Franse filosoof René Girard aan te halen: onze jacht op rijkdom is mimetisch, nabootsend : wij begeren wat onze buurman heeft, en willen hem voorbijstreven. Dit streven is de psychologische motor achter de groei-dwang. Deze motor hebben wij via onze sociale en economische instituties maatschappelijk vorm gegeven.”

        Wil je niet meedoen aan Agenda 2030 , zorg er dan voor dat je elke band met het financiële systeem verbreekt.

        0
        2
      • Bas 19 jun 2024 om 12:18

        Ja. Zelfs de Zwitsers beseffen dat ze zich niet meer kunnen isoleren zonder zware teruggang in welvaart en levensduur…
        Dus hebben zelfs zij de grenscontroles opgeheven….

        0
        0
  10. peter van beurden 18 jun 2024 om 10:52- Antwoorden

    Corona, al dan niet moedwillig veroorzaakt, was een welkom opstapje naar wat ons te wachten staat. 1984 in uitvoering. 1 en 1 is 3, Anders mag je niet meer meedoen. Zie Orwell

    7
    2
  11. Wijnand Hijkoop 18 jun 2024 om 11:24- Antwoorden

    Ondertussen zou Barentsz het dit jaar nog slechter hebben dan in 1597…
    https://www.polarview.aq/arctic

    3
    2
    • Wijnand Hijkoop 18 jun 2024 om 11:28- Antwoorden

      Ter info, ik heb het logboek van het schip ‘Deutschland” van Vahsel te pakken weten te krijgen.
      Wel extreem moeilijk leesbaar. Hoe dan ook, zo vanaf eind november ga de de huidige situatie met die van 1911/12 vergelijken.
      https://en.wikipedia.org/wiki/Vahsel_Bay

      4
      0
      • Lo 18 jun 2024 om 13:28

        Wijnand Hijkoop, misschien kan je M onderwijzen over, infrastructuur, ruimte voor de rivier en wat dat met neerslag en minder overstromingen te maken heeft.

        Willem Barentsz gaat hem niet meer helpen.
        Inzicht in infrastructuur misschien nog wel.

        2
        3
    • Modelleur 18 jun 2024 om 12:29- Antwoorden

      “Ondertussen zou Barentsz het dit jaar nog slechter hebben dan in 1597…”

      Welnee. Rondom Kruiseiland is het prima begaanbaar. Veel beter dan in 1597. Het is nu (juni) al niet meer nodig de boten over het eiland te verslepen. Dat moest in juli 1597 wél.

      https://nsidc.org/arcticseaicenews/category/daily-image/

      2
      1
      • peter van beurden 18 jun 2024 om 22:48

        Modelleur
        Wanneer leefde Hendrik Avercamp ook al weer? Dan weet je genoeg.

        0
        0
  12. Wijnand Hijkoop 18 jun 2024 om 11:30- Antwoorden

    Overigens, over het onderwerp, zodra WO3 echt een feit is wordt alle andere flauwekul in één keer vergeten.

    4
    1
    • Theo 18 jun 2024 om 12:34- Antwoorden

      Klopt, en wat zei Poetin, Nederland onderwater zetten is voor ons een klein kunstje.

      3
      0
      • Bas 19 jun 2024 om 12:14

        Dat onder water zetten gaat hij niet doen want daarvan gaan zijn adviseurs zeggen dat het niet zo simpel is.
        Maar hij kan wel een bommetje gooien op Borssele en de COVRA vlak ernaast, bij ZW wind..
        Dat is veel effectiever..
        Dan moet we het halve land ontruimen vanwege de straling..

        0
        0
  13. Kees le Pair 18 jun 2024 om 12:22- Antwoorden

    Het wordt een wedstrijd.Wie wint? De ‘over kill’ capaciteit van de kernwapenlanden, voedsel gebrek door wet en regelgeving, de WHO met zijn vaccinaties, de CO2-jagers, de wapenfabrikanten met oorlog overal, de financiële elite niet rustend voor alles van hen is en de kiezers overal, die op dat alles inzetten.
    De winnaar is de speler, die er het eerst in slaagt ons allemaal uit te roeien.

    4
    1
    • Frans Galjee 18 jun 2024 om 13:21- Antwoorden

      “De winnaar is de speler, die er het eerst in slaagt ons allemaal uit te roeien.”

      FG Als voorafgaande opsomming het niveau is van ‘ons’ dan is uitroeing wellicht het beste dat onze planeet kan gebeuren.

      1
      1
      • Frans Galjee 18 jun 2024 om 16:58

        Uitroeiing dus.

        1
        0
      • peter van beurden 18 jun 2024 om 22:50

        Nee, het is het huidige niveau van de meeste westerse wereldleiders

        0
        1
      • peter van beurden 18 jun 2024 om 22:56

        Frans
        Deze Zwitserse kolonel vindt er dit van.
        https://www.youtube.com/watch?v=Qq7ND2pWmgg

        Vanaf 51 min wordt dat onder de loep genomen.

        0
        1
  14. Bas 18 jun 2024 om 15:44- Antwoorden

    ” In Amerika noemen we dit ‘environmental, social, and governance’ (ESG)-maatstaven, maar in Europa worden ze doorgaans ‘due diligence’ genoemd.”
    Nee. Due diligence heeft niets te maken met environmental, social, enz.
    Due diligence is het onderzoek of de aangeleverde cijfers, e.a. bij de overname van een belangrijk goed of een bedrijf kloppen met de werkelijkheid.

    2
    1
  15. MaxX 18 jun 2024 om 18:35- Antwoorden

    Als er geen voedsel meer op de planken ligt en komt, gaan er rare dingen gebeuren. Indien niet dan veranderd Europa in één groot concentratiekamp waar de machthebbers er op toezien dat alles gaat zoals vooraf gepland was. Hedendaagse fictie gaat werkelijkheid worden waarbij de dommen er snel achter gaan komen waar de klepel hangt.

    1
    0
    • Bas 19 jun 2024 om 12:10- Antwoorden

      Niet zo somber. Je hebt recent nog gezien wat het effect is als ons landsbestuur ontspoord, de mening van de gewone man negeert.
      Eens machtige partijen zoals D66 en CDA zijn nergens meer.

      1
      0
  16. Dick Grijpink 18 jun 2024 om 19:04- Antwoorden

    Laten zij eens beginnen met Chinese bedrijven. Dat wordt lachen.

    1
    0
    • Christian Velljnga 19 jun 2024 om 20:49- Antwoorden

      EU is een speeltuin bedoel je, die een reservaat aanstuurt.

      0
      0
  17. Jeroen 19 jun 2024 om 10:54- Antwoorden

    1- Alles lekker duurder maken in een tijd van economisch verval, verarming, inflatie, begrotingstekorten, schulden.
    2- Waanzinnig bureaucratisch monster erger dan de sovjet unie.
    3- Er gaat een dag komen dat de rest van de wereld de EU links laat liggen. Nu wil men handeldrijven omdat de EU burgers rijk zijn, maar we hebben nu armere generaties die niet meer kunnen teren op kapitaal van de voorouders. Als er geen geld meer te verdienen valt waarom zou je dan nog handel drijven? De wereld is groter, andere economieën worden rijker, mijn keuze is snel gemaakt als ik moet kiezen. Het eerste teken zal zijn tekorten. Deze EU wringt zich binnen op elk vlak van ons leven. Men kon anders stemmen maar men deed het niet.

    0
    0
    • Christian Vellinga 19 jun 2024 om 20:59- Antwoorden

      De EU gedraagt zich als een linkse gemeente: arbeidsvoorwaarden zijn belangrijker dan economische groei. Veel werk voor de buhne. Veel vage begrippen hanteren waaruit vooruitgang zou moeten blijken, details zijn belangrijker dan grote lijnen. Veel werk steken in wenselijke zaken zonder rekening te houden met het fundament van alles. Kortom, een consumerende overheid spelen. Soort kindertekening als produkt zien. Ik vind het een prima oefening en een goed experiment waard. Maar wat in een gesloten economie als Ijsland kan, met iedereen die familiebanden heeft en dus een enorme sociale controle kan niet in Zuid Italië. Het vergroot de overheid tot het niveau middel is erger dan de kwaal. En dat kunnen ze na wat literatuurstudie weten.

      0
      0

Geef een reactie