Door GWPF (Global Warming Policy Foundation).

Een nieuwe wetenschappelijke studie heeft bevestigd wat GWPF-rapporten en -verklaringen al enige tijd benadrukken: natuur- en klimaatgerelateerde rampen zijn in de 21e eeuw eerder afgenomen dan toegenomen.

Internationale organisaties zoals het VN-Bureau voor Rampenrisicoreductie (UNDRR), de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO), de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) en het Internationale Rode Kruis (IFRC) brengen al jaren rapporten uit bewerend dat klimaatgerelateerde rampen momenteel escaleren (Weer, klimaatrampen vervijfvoudigen in 50 jaar, aldus het VN-rapport ) .

De GWPF wijst er al jaren op dat dergelijke beweringen onjuist zijn en worden tegengesproken door empirische gegevens. De misleidende beweringen van de VN-agentschappen komen voort uit het onvermogen om rekening te houden met de grote toename van het aantal rampenrapportages die is veroorzaakt door de komst van nieuwe technologieën sinds de jaren zeventig.

Niet alleen is het jaarlijkse aantal klimaatgerelateerde rampen de afgelopen twintig jaar gedaald.

Ook het aantal mensen dat omkomt door natuur- en klimaatgerelateerde rampen is de afgelopen 120 jaar gestaag gedaald.
Bron: Alimonti & Mariani (2024)

In een nieuwe studie, waarin temporele trends in het aantal gerapporteerde natuurrampen sinds 1900 worden geanalyseerd, bevestigen twee Italiaanse wetenschappers dat de 21e eeuw  ‘een dalende trend naar 2022’ heeft gekend, die ‘gekenmerkt wordt door een aanzienlijke daling van het aantal rampen. …”

Bron: Alimonti & Mariani (2024)

“De bewering dat we te maken hebben met een toenemende trend van natuurrampen, zoals beweerd in de drie officiële rapporten van UNDRR en FAO op basis van dezelfde EM-DAT-dataset […] worden niet ondersteund door gegevens” (Gianluca Alimonti & Luigi Mariani (2024)  Environmental Hazards , 23:2, 186-202).

De auteurs benadrukken dat de empirische gegevens
“in duidelijke tegenspraak zijn met eerdere analyses van twee VN-organen (FAO en UNDRR), die een toenemend aantal natuurrampen en gevolgen voorspellen. in samenhang met de opwarming van de aarde. Onze analyses weerleggen deze bewering krachtig, evenals de extrapolaties die door UNDRR zijn gepubliceerd op basis van deze bewering.’
In hun conclusie benadrukken de wetenschappers dat zij
“bezorgd zijn over de verkeerde voorstelling van zaken over de trend van natuurrampen, omdat dergelijke beweringen kritiekloos zijn uitgezonden door veel verschillende media en door de FAO zelf, waardoor de perceptie van het publiek over het risico van natuurrampen is vervormd… Het verkeerd interpreteren van de trend van natuurrampen is een zeer ernstige zaak, omdat de wereldbevolking wordt blootgesteld aan het risico van inconsistent beleid op zowel nationaal als internationaal niveau, waardoor hulpbronnen worden verspild of deze worden afgeleid van de oplossing van veel concretere problemen.”

Dr. Ralph Alexander, die een reeks kritieken op onjuiste beweringen over klimaatrampen heeft geschreven, zei:

“De nieuwe studie van Alimonti en Mariani bevestigt wat we drie jaar geleden in  een GWPF-rapport zeiden  : klimaatgerelateerde rampen nemen niet toe, ondanks de opwarming van de aarde Verschillende internationale instanties beweren al jaren het tegendeel. Toch hebben deze instanties niet ingezien dat de schijnbare toename van het aantal natuurrampen sinds de jaren zeventig simpelweg een weerspiegeling is van een grote toename in het melden van rampen als gevolg van nieuwe technologie.”

GWPF-directeur dr. Benny Peiser zei:

“Er is een beroemd gezegde dat de inspanningen van de GWPF samenvat om de ontwikkelingen op het gebied van rampen en klimaatrampen recht te zetten: ‘Eerst negeren ze je, dan lachen ze je uit, dan vechten ze tegen je, dan doen ze met je mee.”

***

Referenties

Gianluca Alimonti & Luigi Mariani (2024) Neemt het aantal mondiale natuurrampen toe?  Environmental Hazards , 23:2, 186-202 )

Hannah Ritchie en Pablo Rosado (2024) – “Neemt het aantal natuurrampen toe? ?” Onze wereld in gegevens 

Ralph Alexander: Extreem weer in 2020 (pdf)

Paul Homewood: VN-claim “Verbijsterende toename van klimaatnoodsituaties sinds 2000”

GWPF: Beweringen van het Rode Kruis over toenemende klimaatrampen zijn “grof misleidend”

GWPF: Rampenrapport bevat ‘grof gemanipuleerde data’

VN-rampenrapport is een enorme blunder en schande: GWPF roept op tot intrekking van het fataal gebrekkige VN-rapport

***

Bron hier.
***