Foto: Shutterstock.

Van een onzer correspondenten.

Zoals AutoWeek eerder voorspelde, is de bodem bereikt van de zogenaamde SEPP-subsidiepot die is bedoeld om de aankoop van een tweedehands elektrische auto aantrekkelijker te maken. Er is voor 14.700 gebruikte EV’s subsidie aangevraagd. Een nieuwe kans krijgt de automobilist niet meer.

Het is na dit jaar ook over en uit voor de subsidieregeling voor nieuwe elektrische auto’s.

Autoweek:

‘Onlangs schreven we dat het deze week definitief over en uit zou zijn voor de SEPP-subsidiepot met daarin budget om de aanschaf van een tweedehands elektrische auto aantrekkelijker te maken. De bodem kwam in zicht en is daags daarna bereikt. Dat betekent dat de volledige 29,4 miljoen euro die begin dit jaar beschikbaar werd gesteld is vergeven. Er is voor 14.700 gebruikte elektrische auto’s SEPP-aanschafsubsidie aangevraagd. Op een gebruikte elektrische auto met een oorspronkelijke cataloguswaarde (fiscale prijs) van maximaal €45.000 kon je een stimulans van €2.000 tegemoetzien.’

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft aan dat het mogelijk is dat er toch nog een beetje budget beschikbaar komt, doordat aanvragen kunnen worden ingetrokken of afgewezen. Met de snelheid waarmee de SEPP-subsidiepot met daarin budget voor elektrische occasions de laatste maanden leeg werd getrokken, acht Autoweek de kans dat er opeens een substantieel deel beschikbaar komt erg klein. Er komt in 2025 geen nieuwe subsidieregeling om de verkoop van elektrische occasions aan te jagen. Dat feestje is dus definitief voorbij.

Het is na dit jaar ook over en uit voor de subsidieregeling voor nieuwe elektrische auto’s. Begin deze week was er voor 27,72 miljoen (48,8 procent) subsidie aangevraagd voor de aankoop van een nieuwe elektrische auto. Dat was voor 9.397 auto’s in totaal. Er is nog 30,28 miljoen over (52,2 procent), goed voor nog 10.264 aanvragen.

***

Bron hier.

***