Daniels / Strengers

Door Eduard Bomhoff.

Bert Daniels en Bart Strengers zijn de twee hoofdauteurs van het nieuwe rapport van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) over de route  naar “klimaatneutraal” Nederland in 2050.

Er staat één verstandige zin in  hun rapport:

“Wanneer een hogere transitiesnelheid in Nederland leidt tot hogere kosten voor het bedrijfsleven kan het de concurrentiepositie schaden.”

Maar het PBL weigert al jaren lang om die volle schade in kaart te brengen, want hogere belastingen en dure energieheffingen betalen we  aan onszelf en zijn dus volgens het PBL geen echte kosten.  Strengers en Daniels   willen liefst  zo veel  windmolens in de Noordzee dat wij  in de toekomst andere landen kunnen helpen met elektriciteit.

Dat is nog eens koplopen! En verder vooral bossen kappen en opstoken. Slecht voor de CO2, slecht voor de economie en waardeloos advies voor onze regering.

Enkele commentaren

Fysicus

Wanneer komt het huidige kabinet eindelijk met plannen om dit linkse PBL-kalifaat definitief op te rollen? Het heeft nu wel lang genoeg geduurd met hun feitenvrije antiwetenschappelijke propaganda.

Elise de Windt

Het PBL is één grote links activistische drammachine. Als we spreken over de politisering van de instituties dan is het PBL daar een prachtig voorbeeld van.

John_Witkamp

Mooie casus “doelredeneren voor dummies”. Met dit soort ambtenaren heb je helemaal geen economische vijanden nodig. Het falen van dit soort planbureaus heeft de voormalige Sovjet Unie al genoegzaam aangetoond. Dus met lichtsnelheid het #PBL opheffen.

Luctor

Stuur al die klimaatfanatici naar het #UWV. Als ze het echt menen: geef ze een schroevendraaier en een soldeerbout, en laten ze zonnepanelen gaan monteren. Heb schoon genoeg van die extremistische schaduwmacht in NL.

Lisette Heikens

Best eng, als zulke ideologische (bijna sektarische) mensen belangrijke posities binnen het maatschappelijk bestel bekleden.

Eduard Bomhoff.

NoaSanneKeti

Kortom weer twee nieuwe klimaclowns die het verdienmodel van de energiecowboys nog een tikkeltje gaan verbeteren. Gevolg zal zijn, achteraf gezien, dat we NL naar de kloten hebben geholpen, voor het klimaat maakte het helemaal niks uit.

Michienonymous

Hmm dus onze schaarse ruimte mag niet ingezet worden voor landbouw export, maar inzet voor energie export is helemaal dikke prima? Mmmmkay… ik voel hier ergens gesegmenteerde logica toegepast worden, maar dat zal mijn eigen bias wel zijn.

***

Bron hier.

***