Van een onzer correspondenten.
Wij roepen de overheid op om onmiddellijk te stoppen met het plaatsen van industriële windturbines in onze leefomgeving. Er is gèèn gedegen onafhankelijk onderzoek door de overheid naar nadelige effecten van windturbines en naar de noodzaak voor meer windturbines op land.
Al 7.314 ondertekeningen
Omwonenden van recreatiegebied Schoteroog in Haarlem, waar twee grote windturbines moeten komen op de plek van vier kleine windmolens, zijn samen met anderen een grote landelijke petitie gestart. Ze willen de nieuwe regering overhalen om geen windmolens meer op land toe te staan. ‘Onderzoek eerst maar eens of dat nog wel nodig is.’
Anton Opperman is actievoerder namens de bewonerscommissie Land in Zicht in Haarlem, de woonwijk die pal tegenover de vier stilstaande windmolens ligt. Hij strijdt – samen met steeds meer buren – al jaren tegen het plan om daar nu twee molens van minstens zeventig meter hoog neer te zetten.
‘Het effect van die windturbines voor de klimaatdoelstellingen is volgens ons marginaal.’
Al sinds de lancering van het plan van eigenaar Noord-Noordwest Wind BV in 2019 hameren de actievoerders op de gezondheidsrisico’s. Schadelijke stofdeeltjes van de wieken komen in de omgeving terecht, is de klacht.
Ook de verwachte geluidsoverlast baart hen zorgen. Zeker omdat de provincie en de gemeente voor de vergunning de huidige grens van 600 meter van huizen willen loslaten, om zo de klimaatdoelstelling te behalen.
Met honderd actiegroepen uit het hele land zijn de Haarlemmers de petitie gestart.
Actievoerder Opperman: ‘We willen dat de nieuwe regering pas op de plaats maakt, zeker als in september in de Tweede Kamer weer wordt gesproken over de normen voor windturbines.’
Dat de nieuwe minister Sophie Hermans (VVD) al in het regeringsakkoord op hoofdlijnen laat weten meer energie te willen opwekken met kerncentrales, beschouwt hij als een positief signaal. ‘Maar we weten niet hoe tegendraads ze gaat zijn in de windmolenlobby.’
De actievoerders willen 100.000 handtekeningen inzamelen met de petitie. Dat is erg ambitieus, weet ook Anton Opperman. In drie dagen tijd hebben 4.000 mensen uit het hele land de petitie ondertekend.
‘Maar we willen nu wel echt met de minister in gesprek komen. Tot nu toe was het te veel symboolpolitiek. Al die windmolens op land zijn echt niet nodig en dat is ook door onderzoekers van bijvoorbeeld de TU Delft aangetoond.’
Petitie
Wij
Inwoners van overal in Nederland met zorgen over de nadelige effecten van windturbines,
constateren dat:
Industriële windturbines op land zorgen voor:
- gezondheidsrisico’s – geluid, trillingen, slagschaduw en de verspreiding van giftige stoffen.
- natuurverstoring – een negatieve impact op lokale flora en fauna en het verstoren van natuurlijke leefgebieden.
- landschappelijke impact – een verandering van ons landschap in een industrieel terrein.
- economische impact – een beslag op de ruimte en een daling in waarde van onroerend goed, wat nadelig is voor eigenaren en ondernemers.
en verzoeken
- de bouw van windturbines op land te stoppen totdat er gedegen onafhankelijk onderzoek is gedaan naar de noodzaak van nog meer windturbines op land;
- normen te ontwikkelen die écht beschermen en ook handhaafbaar zijn;
- het voorzorgsprincipe te hanteren, want de overheid kan niet uitsluiten dat er met industriële windturbines gezondheids- en milieuproblemen ontstaan;
- overlast van bestaande windturbines drastisch te reduceren.
***
Voor de ondertekening, zie hier:
Bron hier,
***
Beste allen,
In mijn regio, de Veenkolonien in Drenthe, is er vanaf 2010 hard gevochten en geprocedeerd tegen een windpark van ongekende grootte. Een windpark van 45 turbines met een tiphoogte van 214 meter is inmiddels gerealiseerd. Ik woonde in een stilte gebied maar woon nu in een industriegebied met alle nadelige gevolgen hiervan. De burgers in Nederland doen er niet toe ongeachte alle protesten en legitieme argumenten en feiten die zijn aangedragen tijdens de vele processen en rechtzaken tot aan de RvS. De Klimaat waanzin die berust op onjuiste onderzoeken en niet goed werkende modellen wat voortkomt uit IPCC, dus vanuit de VN, is alles bepalend voor de beleidmakers. De windindustrie is schuiven van geld, want zonder subsidie is de windindustrie niet rendabel en zou geen enkele intiatiefnemer of projectontwikkelaar hierin gaan deelnemen. En wat betreft de opbrengst is de windindustrie niet te vergelijken met kernenergie centrale of een gasgestookte energie centrale. Het wiebel energie van windindustrie is niet te voorspellen en niet constant. Wanneer er geen wind is moet de energie opgewekt worden door conventionele centrales. Wanneer er teveel engergie wordt opgewekt en het net is vol dan worden de windturbines stopgezet.
Ik heb als conclusie dat de burgers van Nederland er niet toe doen en dat het alleen maar draait om geld.
Ja dat klopt Cor, het klimaatprobleem bestaat niet echt, het is verzonnen, dus die molens lossen een niet bestaand probleem op.
Onzin dus.
In dit zich democratisch noemende land wordt aan betrokken burgers niks gevraagd. Er wordt voor, over en desnoods tegen hen beslist.
Hoezo democratie?
Trol.
Windmolens en zonnepanelen zullen hetzelfde lot ondergaan als de ingenieuze Engelse kanaaltjes die de hoogtelijnen van de heuvels volgen.
Dat systeem was voor voltooiing al achterhaald door de opkomst van de spoorwegen.
De kanalengravers schoolden zich om naar spoorweg aanleggers.
De kanaaltjes hebben nog slechts een recreatieve functie.
Binnen enkele decennia rollen de modulaire reactortjes van de band.
Ze werken dag en nacht, zomer en winter en hun voetafdruk is 0.001 deel van zon en wind.
Voorspelling: over 40 jaar is er een rederijtje op Terschelling dat dagtochten organiseert naar de scrapyard Gemini, symbool van collectieve verdwazing.
Je vergeet dat kernenergie een steeds kleinere rol krijgt bij de opwek van electriciteit.
Van 18% in 1996 naar 9% in 2022.
Logisch want het is extreem duur en gevaarlijk (~1miljoen stralingsdoden).
Aan modulaire reactortjes wordt al >10jaar gewerkt. Is niets geworden omdat ze leiden tot duurdere elektriciteit. Reactors zijn alsmaar groter geworden vanwege kosten voordelen.
Al jaren staan op schoteroog 4 windmolens stil en zijn nu een monument geworden. Haarlem heeft het grote probleem dat het bijna helemaal is volgebouwd. Er zijn nog kleine stukjes vrij die nu bebouwd worden. Er moeten 1000 huizen per jaar worden bijgebouwd. Zelfs dit is niet genoeg voor alle nieuwkomers. In de stad is nu de klimaat noodtoestand van kracht en de stad zit met smart te wachten op duurzame energie. Er zijn maar een paar plekken waar windmolens kunnen komen. Dat is naast schoteroog de rand van schalkwijk en de weilanden rond het ramplaan kwartier. Aangezien de laatste wijk een groen links bolwerk is valt dat gebied af. De plantjes in het weiland gaan voor. Eigenlijk zijn de windmolens nog te laag. Schiphol ligt dwars en zeker in Schalkwijk wat nog dichter bij de luchthaven ligt. De bewoners van de wijk land in zicht kijken nu uit over het water met aan de overkant een met groen overwoekerde heuvel van een voormalige vuilstort plaats. Met een paar draaiende molens er op ziet het er meer uit als Teletubbie land. Met zon mooi uitzicht zal de gemeente zeker rekening houden bij de nieuwe woz aanslag. De mensen staan in de rij om een huis met uitzicht op Teletubbie land te mogen kopen.
Alles is al bepaald, acties tegen windmolens met rechtzaken zal een zeldzame enkeling lukken, voor de rest zal een rechter altijd voor windmolens zijn, het is hun immers opgedragen door hogere hand, doelstellingen moeten nu eenmaal gehaald worden dat is de dictatuur vanuit Brussel.
Niet voor niets werd Wilders aangevallen omdat hij niet meer geloofde in een eerlijke rechtstaat, hij had er de grootste twijfels bij.
Nee de wereld is gedrogeerd met het virus, en al zetten ze nog duizenden windmolens, fijt blijft dat we steeds verder afdwalen.
En waterstof, waar blijft het, jaren geleden moest het er al zijn, een test-wijk werd voorzien van waterstof verwarmingsketels, ja uiteraard zolang er waterstof was.
Er moest bijna 4 keer zoveel waterstof door de pijp voor het zelfde rendement als aardgas te verkrijgen. Nee het werd dus niets.
En zo zal het met de molens ook gaan, we krijgen een ondhoud-systeem die zijn weerga niet kent, kwa onderhoud en ook elektriciteit prijs.
Netwerkkosten zullen ons ook nog eens afmaken, de belastingen op energie rijzen nu al de pan uit, iets meer dan 70% op aardgas en iets minder op stroom.
Hoe wil je zulke systemen betaalbaar houden, dat gaat dus niet.
Zie wat ze nu al moeten doen, komplete container parken met accu’s om onze stroomvoorziening NOG te garanderen, en bedrijven kunnen ze nu al niet meer garanderen.
In België las ik holt de economie achteruit, onbetaalbaar en vol met regelgeving, een land waar vroeger alles kon is ziek.
Met jouw fantasieën komen we nooit aan goedkopere stroom.
TU-Delft:
https://delta.tudelft.nl/article/waarom-we-2050-geen-kernreactor-nodig-hebben
Nuttige windmolens zijn die van het type ‘Kinderdijk’, ze pompen overvloedig polderwater weg als het waait en trekken toeristen aan.
Overigens, petitie ondertekend en bevestigd.
In onze gemeente 4 waardevolle windmolens, waarvan een zaagmolen.
Volgens mij staan ze er alleen nog voor de sier, er staat een prachtig gemaal daar. :)
Windturbines staan zogenaamd ‘voor het klimaat’ / ’tegen klimaatverandering’, dat is het echte burgerbedrog
Inderdaad, bedrog. Geen enkel politicus, en ook geen enkele wetenschapper, durft zijn hand ervoor in het vuur steken dat het klimaat “beter” zal worden door Nederland vol windmolens te plaatsen. Zullen er dan geen overstromingen meer zijn? Zullen er dan geen hittegolven meer zijn? Zullen er dan geen stormen meer zijn? Of droge periodes? Voor 0,000036°C minder opwarming wordt dit allemaal gedaan. En politici weten dat. Burgers weten dat ook. En burgers weten dat politici het weten. Dan is het toch duidelijk dat politici een verborgen agenda hebben.
Trol. Identiteitsfraude.
Trol op 17:03
@Rudi,
Natuurlijk wordt het klimaat beter.
Zelfs China is er van overtuigd. Ze installeren daar jaarlijks meer windmolen capaciteit dan het westen in heel Europa.
Een nadeel van de petitie is dat er veel anoniem bij staat, zelfs zonder plaats.
Dan wordt zo’n petitie wel heel weinig rechtsgeldig als dat het al zou zijn.
De petitie zou dus zonder anoniem moeten worden ingevuld en natuurlijk 1 maal per persoon.
Dan kan men niet zeggen dat er teveel valse of dubbele invullingen zijn.
Ik hoop dat ze in Diemen, Weesp en Amsterdam niet doorgaan met die molens. Mijn achtertuin.
Eén voordeel. Er wonen veel GL/PvdA/D66 ers. En die willen natuurlijk de molens niet in hun achtertuin of hun mooie IJburg uitzicht.
Steun uit onverwachtse hoek dus.
Een petitie is nooit 100%.
Als je genoeg geldige mailadressen hebt kun je altijd meer stemmen, tegen of voor.
Ik heb er nog nooit een hoge hoed van opgehad.
Deur aan deur dat is redelijk betrouwbaar.
Ik heb ook geprotesteerd tegen de plannen voor nieuwe windmolens aan de rand van Amsterdam. De voordelen wegen bij lange na niet op tegen de nadelen. De voorgestelde reductie van de CO2 uitstoot is veel minder dan de gemeente het doet voorkomen.
Dat komt onder andere door de onevenwichtigheid van de stroom productie en -vraag. Om het stroomnet in evenwicht te brengen moeten grote batterij parken gebouwd worden, maar de productie daarvan vraagt veel energie en heel veel grondstoffen. De onbalans in het stroomnet neemt steeds verder toe. Dit jaar waren er al meer uren met een negatieve stroomprijs dan in heel 2024 (ca 6,2% van de tijd).
Bijzonder vreemd is dat Amsterdam tegelijk de bouw van enorme datacentra faciliteert. Voor de stroomvraag van nieuwe datacentra in het westelijk havengebied alleen al zijn (als ik het goed heb) zo’n 83 windturbines van 3 MW nodig. Het is dweilen met de kraan wagenwijd open. Ook de datacentra zelf hebben een enorme vraag aan kritische grondstoffen. De plannen van Amsterdam zijn allen bedoeld om te voldoen aan de opdracht van de RES, verder kijken ze niet.
Disclaimer: klimaatverandering is een serieus probleem en reductie van de uitstoot en grondstoffengebruik is een goede zaak. Maar niet zo.
Bijna helemaal mee eens. Maar klimaatverandering is geen serieus probleem. Overbevolking en overconsumptie zijn dat wel.
Ik bezocht een aantal jaren terug in Amsterdam een ondergronds datacenter / hub voor het wereldwijde internet. Jaja, dat staat in Amsterdam. Niet aan denken dat ze zonder stroom komen te zitten, daarom zijn er wat sterke maatregelen getroffen bij de bouw en inrichting.
Dat datacenter / hub heeft voor zijn essentiële continuïteit 2 stroomleveranciers / centrales, die tegelijkertijd elk aan iedere zijde hun sterkstroom leveren.
Daarnaast werd bij de bezichtiging een deur naar de machinekamers opengedaan, die elk 2 krachtige scheepsdieselgeneratoren heeft, ieder in omvang te vergelijken met de dieselgenerator van de NL Marine onderzeeboten Bruinvis en / of Dolfijn. Opslag voor diesel achter andere gesloten deur, dus niet voor publiek.
Een verdere deur gaat naar 2 omvangrijke batterijen kamers (60 batterijen van het Marine onderzeeboot type), die voor 12 uur stroom kunnen leveren aan het datacenter, deze hoeveelheid is om idee te krijgen vergelijkbaar met de benodigde stroom voor het Amsterdamse centrum voor een zelfde tijdspanne.
Als ik dan lees dat windturbines aan extra datacenters in Amsterdam continu stroom moeten leveren, dan moet ik meewarig glimlachen.
Henk van der Veen
Overbevolking? Verbeter de wereld begin bij jezelf. Hans Rösling brengt je “probleem” op een niet mis te verstane manier in beeld.
https://www.ted.com/talks/hans_rosling_the_best_stats_you_ve_ever_seen?subtitle=en
Henk van der Veen
Ook leuk.
https://www.youtube.com/watch?v=fPtfx0C-34o&t=108s
Bart,
Off-shore windmolenparken en zonnepanelen vergroten ook de onbalans van het stroomnet. Begrijp ik dat je daar ook geen voorstander van bent?
@Chemical,
Dat doen ze niet.
Producenten van stroom die daarvoor windmolens en zonnepanelen gebruiken, moeten ook voldoen aan de heilige regels:
– leveren wat je hebt verkocht. Niet minder en ook niet meer.
– Juiste frequentie (50Hz) en spanning.
Spanning afhankelijk van hun aansluiting 20kV, 50KV, 150KV, 240/400KV.
Ons stroomnet is geen wildwest maar kwetsbaar.
Jaren terug was er en producent in Italië die in de fout ging. Had zo ongeveer heel Europa last van want de frequentie nam onverklaarbaar toe met van 50Hz naar 50,1Hz… Die is natuurlijk afdoende tot de orde geroepen.
Het opsporen van de boosdoener heeft nog wel wat tijd gekost.
Beste Taco,
Die anonieme ondertekenaars tellen ook mee.
De email namen en email adressen zijn wel bekend bij de organisator van de petitie.
Ze worden allen niet getoond in het openbaar.
Wilco
Maar gaat de “Tegenpartij” en hun advocaten en de rechter daar wel in mee en moeten de namen dan alsnog worden vrijgegeven?
En iemand kan meerdere email namen en adressen hebben. Of kan dat worden uitgesloten?
Het zijn maar vragen. Verder moeten we natuurlijk verder strijden tegen die rommel. Dus daarvoor dank.
Een windmolen maken en plaatsen kost…? Energie!
Okay dan staat het apparaat er. Dan gaat hij draaien en produceert elektriciteit. Allereerst snoept de molen zelf wat af van zijn eigen output ten behoeve van verlichting, verwarming, regel- en meetapparatuur. De output is in wisselstroom, maar daar hebben we weinig aan, dus moet die wisselstroom eerst in gelijkstroom worden omgezet en daarna weer in 50Hz AC. Dat kost…? Energie!
Die stroom van 50Hz gaat vervolgens een batterij in. Dat kost…? Energie!
Dan gaat de stroom uit de batterij het net op. Dat kost…? Het wordt saai…
Van het net in de batterij van de EV en daarna kan je rijden met je Tesla of BYD. En dat alles kost iedere keer energie.
Wat zal er van de 100% vermogen in bovenstaand voorbeeld overblijven voordat het in de batterij van EV komt? Ikzelf heb geen idee, heb al moeite met de begrippen kW en kWh, maar ik weet zeker dat Bas het kan berekenen.
Bijna alle stroom productie produceert wisselstroom, dus daarin zit het verschil niet. Wel natuurlijk in het wisselend aanbod van windstroom.
Bij windstroom is sprake van een verminderde meerwaarde. Een beperkt aantal windturbines kan zonder problemen ingepast worden. Bij grote aantallen ontstaat steeds meer onbalans. Dat kan wel opgelost worden door opslagcapaciteit maar daarmee loopt de energie winst (emissie reductie) steeds verder terug.
Bij dreigende overproductie is ook nog eens sprake van curtailment, wind en zon parken worden dan afgekoppeld en produceren niet.
Zonnepanelen zijn gelijkstroombronnen. De verborgen “gesolialiseerde” stekker op zee zijn gelijkstroom. Bij elke omzetting gaat enrgie verloren.
“Zonnepanelen zijn gelijkstroombronnen“
Dat is waar, dat was ik even vergeten.
Alles uit een turbine (wind, gas, kolen, waterkracht, kernenergie) levert wisselstroom.
“Bij dreigende overproductie is ook nog eens sprake van curtailment, wind en zon parken worden dan afgekoppeld en produceren niet.”
Je ziet ook vandaag de productie op zee na 07:30 naar beneden gaan zo gauw de zonne-energie sterk stijgt.
Ik denk dat dit komt omdat die parken op zee door een kleine groep beheerders “gestuurd” worden.
De wind op land productie wordt meestal niet verlaagd, omdat die geen gezamenlijke “sturing” hebben en andere contracten.
Daarom willen die toekomstige “beheerders” op zee ook contract for difference zodat de overheid hun gaat betalen bij lage prijzen en overproductie.
Wat men op zee dus in huur bied aan de overheid voor een nieuw park voor 20 jaar moet gecompenseerd worden in het contract bij lage stroomprijzen.
Het ABP heeft daar soms verhullende termen voor soms wordt dit heel helder benoemd.
Citaten:
“Daarom heeft ABP samen met pensioenbelegger APG en windmolenparkbouwer SSE RenewablesNoordzeker opgericht”
“We vinden het belangrijk dat we met deze investering een goed financieel rendement kunnen behalen voor onze deelnemers.”
“Ook moeten de risico’s voor de pensioenfondsen worden beperkt. Als een project verlies oplevert, moet de staat een deel van de schade op zich nemen. “We zijn een pensioenfonds en kunnen niet zomaar overal geld in stoppen. De risico’s moeten we op een goede manier verdelen”, zegt Harmen van Wijnen,” !!!!
Link: windenergie op zee bij reactie 17:33 (in de wacht)
https://www.energieopwek.nl
De wisselstroom uit de windmolen wordt eerst omgezet naar gelijkstroom en dan weer naar 50Hz wisselstroom. Van het stroomnet naar de batterij wordt AC omgezet naar DC die in chemische energie wordt opgeslagen. Van de DC batterij weer naar AC stroomnet en dan weer naar de DC batterij van de EV. En dan nog allerlei Volt en Ampere verschillen.
Maar ja, ik heb Havo pretpakket en weet geen antwoorden te verzinnen, wel vragen.
@Lo,
“.. productie op zee na 07:30 naar beneden ..zo gauw de zonne-energie sterk stijgt”
Natuurlijk want dan daalt de beursprijs van stroom naar nul en vaak negatief.
Die eigenaren zijn niet zo dom om zichzelf te verarmen door te blijven produceren, zoals kerncentrales (die zijn te rigide).
Dankzij vooral zonnepanelen hebben we dit jaar al 326 uur met negatieve prijzen op de beurs gehad (gemeten tot begin augustus). Dat is al meer dan vorig jaar gemeten over het hele jaar. Dat gaat nog oplopen naar ~10% van de tijd.
“Natuurlijk want dan daalt de beursprijs van stroom naar nul en vaak negatief.
Die eigenaren zijn niet zo dom om zichzelf te verarmen door te blijven produceren”
Begrijp ik nu goed dat je betoog is dat voor de wind op land producenten “zichzelf te verarmen” wel logisch is, waardoor zij hun productie niet terug draaien om 07:30.
Ook is het kennelijk wel logisch, volgends jouw redenering, dat de zonnepanelen houders zichzelf verarmen.
Wat logisch gedrag is op zee zou ook logisch moeten zijn op land, alleen dat is kennelijk niet zo.
Kennelijk zijn de contracten anders.
Bij het omzetten van fossiele brandstof naar electticiteit wordt er warmte gemaakt. Slechts iets meer dan de helft daarvan wordt via omgezet in electriciteit, de rest is verloren energie. Hoe daar ook even rekening mee wanneer je gaat narekenen over energieverliezen
“Er is gèèn gedegen onafhankelijk onderzoek door de overheid naar nadelige effecten van windturbines en naar de noodzaak voor meer windturbines op land”
“Al die windmolens op land zijn echt niet nodig en dat is ook door onderzoekers van bijvoorbeeld de TU Delft aangetoond”
Is er nu wel of geen gedegen onderzoek uitgevoerd???
Goed lezen Astrid. Heb je je jurkje vandaag aan?
Er is meer dan voldoende gedegen onderzoek geweest. Vooral in Dld.
Het heeft geen zin om het hier nog eens weer te herhalen.
Als het even mogelijk is komen mijn vrouw en ik ieder jaar voor 2 of 3 weken naar Nederland zo lang het nog kan. Allereerst voor het bezoeken van de nog levende familieleden en vrienden, maar zeker ook voor wat blikken erwtensoep, rookworst en hagelslag. De 3 Coronajaren hebben we helaas moeten overslaan.
Al jaren niet meer aan de Nederlandse kust geweest. Vandaag gekeken naar de eerste etappe van de Tour Femme met de finish in Kijkduin. Geschrokken van het uitzicht over zee met al die verschrikkelijke molentjes.
In november 2004 besloten we definitief om naar Frankrijk te emigreren, of vluchten zoals een enkeling dat noemt, zodra dat mogelijk was; 2008.
Nog geen dag spijt gehad.
Waarom zijn die molentjes zo verschrikkelijk.
De camera heeft ondanks het fantastisch heldere weer, een telelens moeten gebruiken om ze in beeld te brengen. Ik kom daar onregelmatig omdat ik nieuwsgierig ben naar de ontwikkeling van de zandmotor.
Als je goed tuurt en het is helder dan kun je ze in de verte zien.
Windmolens wekten dit jaar tot juni wel 33% van onze geconsumeerde stroom op (hernieuwbare 51%).
Daar heeft Bas wel een punt hoor. Je moet echt over hele goeie apparatuur beschikken om ergens een molentje te zien.
Overigens:
https://www.greenenergyday.nl/
Vooral die opmerking over die 20% die we wellicht gaan halen dit jaar en dat is dus alle zgn. duurzame e stroom, inclusief bio.
“20% die we wellicht gaan halen dit jaar en dat is dus alle zgn. duurzame e stroom”
Dat is wellicht in France, daar lopen ze wat achter.
In NL produceren wind+zon alleen dit jaar 50% van onze stroom.
(tot juni, cijfers CBS)
“Milieudefensie: Nationale Postcodeloterij, bedankt!”
Selectieve prijsuitreiking aan eenzijdige politiek / ideologische ‘watermeloenen’ en ondemocratische klimaat- / milieuactivisten, die geheel geen loten kopen of prijs winnen op hun postcode, dat moet per wet verboden worden..
De wet op de kansspelen moet gewijzigd, donaties aan politieke voorkeuren / activisten moeten verboden voor de Postcodeloterij c.s.
Ondemocratische politieke activistenclubjes zijn geen goede doelen, maar feitelijke maatschappelijke en democratische ordeverstoring.
https://wetten.overheid.nl/BWBR0002469/2022-10-01
Scheffer: ook wel ‘hindermachten’ genoemd…
Ik heb mijn gal al gespuugd over deugkneus Hannah Prins, filosofie en aankomend jurist, in De Slimste Mens en toen had ik dit nog niet gezien:
https://www.dumpert.nl/item/100045445_d56a3449
Opvallend!
Als het even kan volgen wij het Franse journaal van 20:00 op TF1.
Doorgaans nogal pro catastrofale klimaatverandering, waaraan nu ook weer de hoge temperaturen te wijten zijn. Kommer en kwel dus.
Maar vanavond toch ook een opvallend item.
Men ging uitzoeken wat het beste vervoermiddel zou zijn om een flinke afstand, van ik denk een km. of 500, af te leggen en gebruikten daarvoor 3 auto’s. Een ouderwetse diesel, een hybride en een EV, alle drie middenklasse.
Resultaat? De diesel was het snelste en ook nog eens de goedkoopste.
Verliezer was de EV, weinig oplaadmogelijkheden en nogal wat oplaadpunten die om een of andere reden niet werkten.
Uiteraard was de diesel het meest vervuilend, maar daarbij werd alleen maar gekeken naar de uitstoot tijdens de reis en niet naar de totale vervuiling van productie, fijnstof van banden enz.
Nogmaals; opvallend dus.
Lijkt me verkapte reclame.
Het gif van die diesel vermoordt ook de meeste mensen.
Overal liggen menselijke en dierlijke lijken langs de snelwegen. De meeste op de parkeerplaatsen waar vooral Oost-Europese vrachtwagens overnachten.
Bas, wel es van katalysatoren gehoord?
Het mooie is dat hoe gekker ze doen, “ze schijten vaak recht in je bek” zeg ik dan met de fijnste woordkeus die ik daar kan opbrengen. Hoe meer mensen beginnen in te zien dat we slaven zijn die het redelijk goed hebben, maar toch slaven, hoe groter de mogelijkheid om het roer om te gooien. Vrijheid is er niet, democratie evenmin. En ze gaan steeds een stapje verder, in feite is alles van de staat, zelfs je eigen lijf. Het zal de komende jaren allemaal nog duidelijker worden, dat is het mooie ervan…
Waarom verhuis je niet gewoon naar een land met meer vrijheid.
Neem zuid-eiland van NZ, patagonië in Argentinië. Niemand die je daar wat in de weg legt.
Met ~500mensen/km² moet je van alles regelen om te voorkomen dat we elkaar de hersenen inslaan.
“Er is gèèn gedegen onafhankelijk onderzoek door de overheid naar nadelige effecten van windturbines”
Als je een beetje zoekt dan vind je vele onderzoeken naar de mogelijk nadelige effecten (vooral in Dld is het tot in de puntjes onderzocht). Die blijken minimaal en vrijwel altijd subjectief (het uitzicht) te zijn.
Ga eens praten met een boer die een grote windmolen (MW’s) bij zijn erf-woning heeft laten plaatsen
Doen ze graag.
“gèèn gedegen onafhankelijk onderzoek … naar de noodzaak voor meer windturbines op land.”
Ook dat is er. Tot in detail met windsimulaties, enz.
Uitkomst; kostenbesparingen omdat de opwek meer continue wordt en kortere verbindingskabels met verbruikers.
Meer continue omdat windstiltes altijd in een beperkt gebied zijn. Als het op de Noordzee windstil is, dan waait het in het oosten van ons land en helemaal in Dld waarmee we 3 goede hoogspanningsverbindingen hebben.
Doen ze graag voor 50.000 euro/jaar.
Zeg nee tegen kerncentrales en van mij mag z’n mooie witte windmolen wel in mijn back yard maar geen kerncentrale of industrie. Dan is een windmolen vele malen fijner
Liever moderne kerncentrale in de buurt, dan die vervuilende windmolens.
Windmolens laten veel giftige residu achter in wijde omgeving door slijten van de bladen.
Een hogere kans op kanker, zoals leukemie is nooit weg:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12899207/
“Windmolens laten veel giftige residu achter in wijde omgeving door slijten van de bladen.”
Dat is laster. De bladen worden om de 2 tot 10jaar geïnspecteerd en worden dan schoongemaakt om aangekoekt vuil eraf te halen.
Op zee minder want daar is de lucht zuiverder.
Jij bezorgt je kinderen liever leukemie?
Aangetoond rond kerncentrales in Europa en de VS.
“gezondheidsrisico’s. Schadelijke stofdeeltjes van de wieken komen in de omgeving terecht, is de klacht.”
Is dat niet gewoon fantasie?
Ik ken geen enkel onderzoek dat gezondheidsschade laat zien bij mensen die nabij windmolens wonen.
Het gegeven dat veel boeren bijna onder hun grote windmolen wonen en die windmolen niet aan het eind van hun land laten plaatsen, spreek dat ook tegen.
Ik ken wel veel onderzoeken die aantonen dat wonen nabij kerninstallaties schadelijk is voor de gezondheid!
Wat vind je hiervan Bas?
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/292883/helderse-vissers-vangen-stuk-rotorblad-van-windturbine-liever-vis-in-mijn-netten
Met hagelbuien kunnen er hele stukken leading edge van die wieken loskomen.
Niets is onmogelijk maar dat stuk is veel te krom om een stuk van een windmolen wiek te kunnen zijn.
As er met hagelbuien stukken leading edge van wieken kunnen loskomen, dan zouden boeren nooit praktisch onder hun windturbine wonen.
Recht onder de schoorstenen van bijvoorbeeld hoogovens heb je ook geen last van giftige stoffen. Het waait weg. Daarom zijn die schoorstenen zo hoog. Zelfde geldt voor windmolen.
En ga je nu ontkennen dat windmolenbladen niet slijten?
Ondertekend en bevestigd
Onderzoeken naar nadelige effecten en gevolgen in Duitsland minimaal en subjectief?? Nou bezoek dan maar eens de site windwahn. de Hoezo minimaal en subjectief?