Naar aanleiding van een ernstig incident met een elektrische Mercedes-Benz die ontplofte in een Zuid-Koreaanse parkeergarage, overweegt het land een verbod op elektrische voertuigen in dergelijke faciliteiten.

Het voorstel komt van politicus Song Eon-song, na de explosie van vorige week, waarbij 21 mensen in het ziekenhuis belandden en een hele garage met 140 voertuigen werd verwoest.

Details van het incident

De explosie, die plaatsvond in een ondergrondse parkeergarage, veroorzaakte een brand die acht uur lang woedde. Dit incident resulteerde in aanzienlijke schade aan het gebouw en de voertuigen en vormde een ernstig risico voor de openbare veiligheid. Onder de 21 mensen die naar het ziekenhuis werden gestuurd, waren zeven kinderen, die allemaal werden behandeld voor het inademen van rook.

Lees ook: Two Dead After Electric Car Fire: How Dangerous Are Electric Vehicles?

Gerelateerde video: Zuid-Korea houdt spoedvergadering om gevaren van branden in elektrische voertuigen te bespreken (Straight Arrow News). Voor deze video klik bron hier.

De auto die de brand veroorzaakte, was uitgerust met een NMC-batterij (nikkel-mangaan-kobalt) die werd geproduceerd door de Chinese fabrikant Farasis. Mercedes-Benz heeft geïnvesteerd in Farasis om de batterijtechnologie te verbeteren, maar dit incident heeft serieuze vragen opgeroepen over de veiligheid van deze batterijen.

Naar aanleiding van de explosie heeft Mercedes-Benz in Zuid-Korea geen formeel commentaar gegeven op het incident. Het bedrijf heeft echter zijn excuses aangeboden aan de bewoners van het appartementencomplex dat door de brand is getroffen en werkt samen met de autoriteiten om de oorzaak te onderzoeken.

Bezorgdheid over de veiligheid van NMC-batterijen is niet nieuw. In China zijn voertuigen die zijn uitgerust met deze batterijen teruggeroepen vanwege het brandgevaar, wat de zorgen over hun betrouwbaarheid verder aanwakkert. Als het voorgestelde verbod wordt ingevoerd, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor de acceptatie van elektrische voertuigen in Zuid-Korea.

***