Door Hugo van der Molen.

Drie Amerikaanse topwetenschappers, Happer, Koonin en Lindzen, gaven in november 2023 in 24 paginas hun “expert-opinion” in het kader van het “klimaatproces van de eeuw” tussen Milieudefensie en Shell.

Indien voldoende verspreid onder politici en media kan dit rapport werken als tijdbom onder het klimaat-alarmistisch establishment en het klimaat-industriëel complex.

De Catastrophic Antropogenic Global Warming theorie (CAGW) en het daarop gebaseerde net zero CO2″ beleid zijn volgens de auteurs, om met de woorden van Marten Toonder’s Prof. Dr. Prlwytzkofsky te spreken: “alles ganz unwissenschaftlich“.

Prof. PrlwytzkofskyNa hun uitgebreide wetenschappelijke betoog presenteren de wetenschappers ons en het gerechtshof in DenHaag de volgende conclusies:

Naar onze wetenschappelijke mening als beroepswetenschappers is er geen wetenschappelijke basis voor de bevindingen en aannames van de rechtbank Den Haag in de klimaatzaak dat:

1)  een “netto nul”-reductie van fossiele brandstoffen en CO2 noodzakelijk is om “gevaarlijke” klimaatverandering te voorkomen.

2)  de IPCC-rapporten de stand van de klimaatwetenschap weergeven,

3)  de IPCC CMIP-modellen betrouwbare prognoses bieden van toekomstige toestanden van het klimaat, en

4)  fossiele brandstoffen en gerelateerde CO2-emissies frequenter en intenser extreem weer en “gevaarlijke” klimaatverandering veroorzaken,

Bovendien is CO2, in tegenstelling tot wat algemeen wordt gemeld, essentieel voor het leven op aarde. Zonder CO2 zou er geen plantaardig voedsel zijn en dus geen menselijk of dierlijk leven. “Netto nul” CO2 zal de hoeveelheid voedsel die beschikbaar is voor de armen en mensen wereldwijd verminderen, zonder fossiele brandstoffen zal er geen stikstofmeststof zijn en dus massale hongersnood, en geen goedkope energie wereldwijd.

Een samenvatting van onze conclusies:

Er zullen rampzalige gevolgen zijn voor de armen, mensen wereldwijd, toekomstige generaties en het Westen als fossiele brandstoffen en CO2-uitstoot worden teruggebracht tot “netto nul”, inclusief massale hongersnood en verlies van betrouwbare en goedkope energie.

Verder zal deze actie de mensenrechten ondermijnen waar de Climate Case zich mee bezighoudt, en de realisatie van de eerste drie duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN verlammen: geen armoede, geen honger en goede gezondheid en welzijn.

Het IPCC wordt door de overheid gecontroleerd en levert dus overheidsopinies, geen wetenschap. Het IPCC biedt dus geen wetenschappelijke basis voor de mening van het Hof.

De wetenschap toont aan dat fossiele brandstoffen en CO2 geen ‘gevaarlijke’ klimaatverandering en extreem weer zullen veroorzaken.

Wanneer deze tijdbom afgaat is nog maar de vraag. De auteurs wijzen op het Russische, volstrekt onwetenschappelijke, Lysenkoïsme, dat, onder bescherming van Stalin, 40 jaar landbouw-wanbeleid veroorzaakte en miljoenen hongerdoden ten gevolge had.

Lees hier het hele verhaal van Lysenko.

Hugo van der Molen.

Volgens de auteurs kan dat met het “net-zero” CO2-beleid weer gebeuren., o.a. verwijzend naar een recent “net-zero“-experiment in Sri-Lanka.

Tiijdens het Lysenkoïsme werden vele dissidente wetenschappers, veelal genetici, vermoord. In onze tijd worden “dissidente” wetenschappers veelal beschuldigd van “desinformatie” en vervolgens beroepsmatig “gecancelled” .

Want de belangen van het klimaat-alarmistisch establishment en het klimaat-industrieel complex zijn groot, heel grroot.

De auteurs wijzen op een uitspraak van Nobelprijswinnaar natuurkunde 1965, Richard Feynman:

“No government has the right to decide on the truth of scientific principles.”

***

Literatuur:

– Lindzen, Richard, Happer, William and Koonin, Steven, Expert Opinion prepared for Foundation ‘Environment and Man’ (Stichting ‘Milieu en Mens’, M&M) for the court of Appeals, The Hague, Netherlands, with regard to Shell vs Milieudefensie et al.

– Klimaatzaak van de eeuw: 20 argumenten tegen het vonnis, Climategate.nl, 25-2-2023

– Koonin, Steven E. (2021), Unsettled – What climate science tells us, what it doesn’t and why it matters. ISBN 9781950665792; Vertaald in het Nederlands als “Onbeslist” door Peter Baeten.

***

Bron hier.

***