Door Jo Nova.

Uiteindelijk begint de opstand in de zakenwereld

Na jaren van stilte heeft de eerste grote industriële organisatie de Climate Stupid Spell doorbroken en het voor de hand liggende gezegd. Er is een “nationale energienoodsituatie” die de voedselprijzen opdrijft, en de oorzaak van de hoge energieprijzen is de doelstelling van Labor om 82% hernieuwbare energie te gebruiken.

De Independent Food Distributors Australia (IDFA), die voedsel levert aan 60.000 winkels en markten in Australië, heeft gebroken met andere grote industriële organisaties en zei dat de overheid de “ideologische” doelstelling voor hernieuwbare energiebronnen moet laten vallen en onze kolencentrales moet moderniseren en nieuwe gascentrales moet installeren.

Jarenlang mochten alleen schoolmeisjes het nationale energiebeleid bepalen, maar nu kunnen volwassenen in het bedrijfsleven dat ook!

De voedingsindustrie leeft en ademt op fossiele brandstoffen voor hun koelkasten, diepvriezers en vrachtwagens, en de elektriciteitskosten zijn met 50% gestegen sinds Labor aan de macht kwam. Dus twee weken nadat koning Trump aan de macht is gekomen, en met slechts enkele weken of maanden tot onze eigen verkiezingen, zijn ze eindelijk dapper genoeg om te zeggen dat de keizer van hernieuwbare energie geen kleren aan heeft. Geef Richard Forbes (de CEO) een medaille — hij is blakend en bot. Hij vroeg de Labor Party niet alleen om de haast te vertragen, maar om het “te laten vallen” vanwege de “schade die wordt aangericht”. Hij zei dat de Labor Party verantwoordelijkheid moet nemen voor de kosten van levensonderhoudcrisis.

Klimaatdoelstellingen ideologisch noemen is een godslastering, net als het verbranden van de klimaatbijbel. Er zit geen vleierij in dat woord. Forbes had kunnen zeggen dat de doelstelling van de Labor Party te ambitieus of onrealistisch is. Maar in plaats daarvan gebruikte hij het woord ideologisch — en verklaarde daarmee de netto nul-push irrationeel en gedreven door religieuze ijver.

De directeur van Godden Food Group ging nog verder en riep de oppositieleider in Australië op om “Donald Trump te volgen en het Klimaatakkoord van Parijs te verlaten”. Een aantal van zijn vierjarige elektriciteitscontracten zijn in NSW verlengd tegen 238% hogere kosten.

Dit is dynamiet in een verkiezingsjaar:

Voedselbedrijven komen in opstand tegen energieplan van Labor

Greg Brown, de Australiër

Werkgevers die levensmiddelen leveren aan grote supermarkten en duizenden cafés, restaurants en pubs zijn in opstand gekomen tegen het energiebeleid van Anthony Albanese. Ze dringen er bij Labor op aan om de doelstelling van 82 procent hernieuwbare energie te laten varen en zich te richten op het opvoeren van de gas- en kolenproductie om de elektriciteitsprijzen op de korte termijn omlaag te brengen.

Bedrijfseigenaren in de sector hebben aan The Australian laten weten dat ze willen dat de overheid haar ‘ideologische’ benadering van energie laat varen en in plaats daarvan de modernisering van bestaande kolengestookte elektriciteitscentrales steunt en nieuwe gasgestookte elektriciteitscentrales bouwt.

Werkgevers willen ook dat de overheid de goedkeuring van nieuwe kolenmijnen en gasvelden versnelt om de prijs van basislaststroom te verlagen. Ze zijn het niet eens met de bewering van minister van Energie Chris Bowen dat nieuwe projecten voor hernieuwbare energie het antwoord zijn op lagere prijzen.

Richard Forbes, directeur van IFDA, zei dat er sprake is van een “nationale energienoodsituatie” en stelde dat het overheidsbeleid de voedselprijzen voor consumenten deed stijgen.

“De voedingsindustrie is het zat om de overheid te horen zeggen dat ze iets doen aan de kosten van levensonderhoud, terwijl hun kosten, met name de energiekosten, de pan uit rijzen.

“De overheid moet de verantwoordelijkheid nemen voor een deel van de crisis op het gebied van de kosten van levensonderhoud, namelijk de kosten van zakendoen, namelijk energie.

Minister Chris “Blackout” Bowen blijft in zijn antwoord vasthouden aan het ideologische sprookje en geeft de falende kolencentrales de schuld van de hoge prijzen:

Een woordvoerder van de heer Bowen wees de druk van voedseldistributeurs af en zei dat experts hadden ontdekt dat “onbetrouwbare kolencentrales de prijsstijgingen veroorzaken”. “Ze verder uitbreiden zou een recept voor een ramp zijn”, aldus de woordvoerder.

Hij spreekt alsof het streven naar “geen kolencentrales” een probleem zal oplossen dat is veroorzaakt door een gebrek aan kolencentrales. Het argument is zo vanzelfsprekend dom, zolang het in het openbaar wordt uitgespeeld tot het voor de hand liggende einde, zal de Labor Party op het scherm worden verbrand.

Jo Nova.

Dit is het doodlopende elektriciteitsgat waar de ontelbare domme linkse mensen in zijn gesprongen. Ze denken dat het op magische wijze genereren van een elektriciteitskorting van $ 650 hetzelfde is als het opwekken van elektriciteit. De ene methode maakt ons sterker en rijker, terwijl de andere alleen belasting of koopkracht steelt van gemiddelde Australiërs om de werkelijke kosten te verbergen.

De Labor-tools van oligarchen, hernieuwbare investeerders en buitenlandse mogendheden konden niet voorbij de scheldpartijen en woordspelletjes kijken en trapten in elke kleutertruc uit het Book of Woke. Als de conservatieven (die in de meeste van dezelfde trucs trapten) hun zaken op orde krijgen en Trump kopiëren, kan er een bloedbad ontstaan.

***

Bron hier,

***