We hebben het kantelpunt bereikt Down Under.

Door Jo Nova.

Het geld verdwijnt. Australische pensioenfondsen beheren activa van ongeveer $ 4,1 biljoen, en tot vorige week hadden veel van hen Net Zero Targets. Er was er zeker geen die probeerde klimaatsceptici aan te spreken, ook al wilde 70% van de Australiërs niet eens $ 1 per week uitgeven aan “Net Zero”-plannen.

Deze week doen velen van hen langzaam afstand en spreken ze over de tegenreactie van bedrijven en de politiek, alsof het een natuurkracht is.

Ze zullen niet zeggen dat de subsidies zijn opgedroogd, dat ze de verkeerde gok hebben gedaan, miljarden van uw dollars hebben verspild en hopen dat ze niet worden aangeklaagd voor een gebrek aan fiduciaire plicht. Ze zullen niet zeggen dat pensioenfondsen geacht worden geld te verdienen voor hun cliënten, en niet om regenvalpatronen te veranderen.

Vorig jaar zeiden ze:

“Klimaatverandering vormt een ernstig risico voor de gezondheid, het welzijn en de financiën van alle Australiërs, inclusief gepensioneerden.”

Drie jaar geleden voerde de Association of Superannuation Funds of Australia (ASFA)  campagne voor nationale netto-nulbeleidsmaatregelen en zei:

“de pensioenindustrie staat op het punt miljarden dollars aan beleggingsrendementen te verliezen namens hun leden”.

Pensioenfondsen moesten zelfs groene bedrijven lastigvallen om hen te “ondersteunen” op hun reis van mitigatie – zoals klimaatagenten die worden betaald om bedrijven lastig te vallen om wetten te volgen die zijn opgesteld door wereldwijde bankiers, in plaats van gekozen regeringen.

Kijk eens hoe zacht de kop is:

Superfondsen bereiden zich voor om hun toezeggingen inzake klimaatdoelstellingen in te trekken

Door Cliona O’Dowd, The Australian

De machtigste superfondsen van Australië lijken de basis te leggen om mogelijk hun klimaatdoelstellingen terug te draaien, nu de politiek en het bedrijfsleven steeds meer weerstand bieden tegen ESG.

Jo Nova.

Terwijl fondsen zich aanpassen aan de veranderende sentimenten en een termijn van vier jaar van Trumps presidentschap, uit de sector nu haar zorgen over het nakomen van klimaatbeloften. Deze beloften zijn gedaan in een tijd waarin de nadruk op milieu, maatschappij en bestuur nauwelijks werd bestreden.

Mary Delahunty, algemeen directeur van de Association of Superannuation Funds of Australia, zei dinsdag tegen The Australian dat de klimaatdoelstellingen van fondsen gehinderd zouden kunnen worden door de anti-ESG-beweging. Hierdoor zou betrokkenheid minder effectief kunnen zijn naarmate bedrijven terugkrabbelen op hun groene agenda.

Verlaat HESTA:

Debby Blakey, CEO van H ESTA, leek de buitenbeentje te zijn. Ze zei dat het superfonds voor de gezondheidszorgsector zich had gecommitteerd aan zijn klimaatdoelen. Deze omvatten een vermindering van 50 procent in de emissies van de portefeuille in 2030 en dat de portefeuille van het fonds netto nul moet zijn in 2050.

Amerikaanse verkiezingen hebben meer invloed op het Australische beleid dan Australische verkiezingen.

***

Bron hier.

***