Van onze COP26-correspondent
De voorzitter van het IPCC, de altijd mild vrolijke Koreaan Hoesing Lee, heeft vanavond een document in zijn tas waar een normaal mens niet vrolijk van zou worden. Veel van zijn huiswerk met betrekking tot zijn recente IPCC- klimaatrapport moet over, aldus het wetenschappelijke document.
Lee is een knappe geleerde en weet heel veel van klimaat, maar toch klopt het her en der niet. Het zijn de schrandere Ieren van het Irish Science Forum en de knapste jongens van CLINTEL (weer die Hollanders) geweest die in een lijvig onderzoeksrapport klip en klaar beschrijven dat veel rammelt aan zijn AR6 WG1 Summary for Policymakers.
Dit rapport zou de hoeksteen moeten zijn van de tempelbouwers in Glasgow, maar het tegendeel wordt bewaarheid. Men schrijft: ‘We moeten concluderen dat het AR6 WG1 SPM jammer genoeg geen objectieve wetenschappelijke basis vormt op basis waarvan beleidsdiscussies kunnen worden gevoerd op de COP 26.’ En dan moet een klimaattop nog beginnen. Misschien pikken de media het niet op krijgt het niet de aandacht die het verdient. Wordt hoe dan ook vervolgd.
***
Ja ja, maar toch interessant dat er iets begint te rammelen, niet in de haak is.
We zullen maar eens geduldig afwachten waar dit weer naar toe gaat leiden?
COP26 MOET een succes worden, want de maatregelen halen niets uit.
CO2 stijgt zelfs sneller dan de modellen aangaven!
Ongemakkelijke waarheden hebben totaal geen vat op het soort conferenties als COP26. Het zijn inmiddels moralistische hoogmissen geworden, die pragmatisme en feitelijkheid zijn ontstegen. Het symbolisme en de magie die uitgaat van zulke massale bijeenkomsten zijn veel belangrijker. Met zijn allen weer even al die onbereikbare doelen afkaarten, een goed gevoel krijgen, klappen voor jezelf en daarna met 10.000 liter kerosine weer naar huis vliegen. Lekker man.
En Andersen denkt dat even op te lossen met de COP26
Ik denk toch stiekem dat dit niet gaat lukken.
https://edition.cnn.com/2021/10/26/world/un-greenhouse-gas-emissions-gap-report-climate/index.html
Theo, best wel een positief artikel. Dank; dat geeft de burger moed.
COP26 zal denk ik uitmonden in of een knetterende ruzie of een eindrapport waar alleen maar buitengewoon wollige verhalen staan over dat we op de goede weg zijn maar dat er nog wel wat moet gebeuren en dat COP27 uiteindelijk de grote doorbraak zal opleveren.
LOL.
Was even uit de running maar ben weer bijgelezen en heb deze uitnodiging verstuurd naar Marcel Gelauff.
Of het wat opleveren gaat weet ik niet maar daag hen wel uit om hoor en wederhoor toe te passen en te publiceren, wat hij denkelijk niet zal doen om gezichtsverlies te voorkomen.
Bij deze daag ik Marcel Gelauff uit om als journalist hoor, wederhoor en eens eigen onderzoek te doen naar de ware feiten achter de Klimaathysterie. Domweg achter het IPCC aanlopen, waar overigens al grote vraagtekens op het laatste rapport gezet zijn, tekent de onkunde en onwil om een ander geluid te laten horen van de journalist die gemakzuchtig even meeliften gaat op niet bewezen aannames, modellen en simulaties. Daar waar men het weer van volgende week niet kan voorspellen, hecht men wel geloof aan rapporten die iets laten zien wat over twintig tot honderd jaar in de toekomst ligt. Dit staat gelijk aan het juist voorspellen van de juiste getallen van de lotto trekking van a.s. zaterdag. Daarenboven is het klimaat een niet lineair chaotisch systeem wat al meer dan vier miljard jaar functioneert, daar zal de mens echt geen deuk in kunnen slaan en wie daar in geloven wil, komt vroeg of laat van een koude kermis thuis en moet dan concluderen dat men er finaal naast heeft gezeten. Dus nogmaals ga het gesprek aan met hen die een andere mening hebben en durf dat ook eens te publiceren. Dan ben je een echte journalist en geen meeloper!!
Max,
Publiceet je hier ook het antwoord van Gelauff?
“Hoesing Lee, heeft vanavond een document in zijn tas”
Ik vermoed dat het eerder in de prullenbak zal liggen. Er worden verschillende beweringen in gedaan, maar geen enkele bewering is gebaseerd op een wetenschappelijke publicatie in een gerenommeerd vakblad.