Van een onzer correspondenten.
Grote wereldwijde uitstoters zetten vraagtekens bij de inzet van de VS om de klimaatverandering aan te pakken, na de tegenslag in wetgeving door de recente uitspraak van het Hooggerechtshof tegen de federale regulering van CO2-emissies.
Met nog vier maanden te gaan tot de COP27-klimaattop van de VN in Egypte, dreigt het falen van de VS om hun zo kenmerkende klimaatbeleid zichtbaar te maken op de komende top, die moeite heeft om momentum te krijgen vanwege de Russische invasie van Oekraïne.
Nadat de rechtbank had geoordeeld dat de bevoegdheid van de Environmental Protection Agency om kooldioxide geproduceerd door elektriciteitscentrales te reguleren werd beperkt, waarschuwden verschillende grote emittenten, waaronder China, dat dit de internationale geloofwaardigheid van de Amerikaanse regering schaadt.
De 196 landen die het akkoord van Parijs hebben ondertekend, zouden in de aanloop naar de top in Egypte met verbeterde klimaatdoelstellingen komen. Er zijn er echter maar een handjevol van uitgekomen.
‘Het is niet genoeg om maar slogans te roepen om de klimaatverandering aan te pakken’, zei de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken, Zhao Lijian, in antwoord op een vraag tijdens een persconferentie. ‘We dringen er bij ontwikkelde landen, waaronder de VS, op aan hun historische verantwoordelijkheden onder ogen te zien.’
De Amerikaanse president Joe Biden kwam in functie en beloofde ‘Amerika is terug’ op het gebied van klimaat. Hij voegde de daad bij het woord door onmiddellijk weer deel te nemen aan het akkoord van Parijs dat tot doel heeft de wereldwijde temperatuurstijgingen te beperken. Maar de regering is er niet in geslaagd haar zo kenmerkende klimaatwetgeving, het ‘Build Back Better-plan’, in het Congres goed te keuren.
‘Dit is een tegenslag in onze strijd tegen klimaatverandering”, zei een woordvoerder van de secretaris-generaal van de VN over de uitspraak. ‘Beslissingen zoals die in de VS of een andere grote uitstotende economie maken het moeilijker om de doelen van het akkoord van Parijs te halen’, voegde de woordvoerder eraan toe.
‘De afwezigheid van de Build Back Better-wet en de uitspraak van het Hooggerechtshof maken het extreem moeilijk om te zien hoe de VS hun doelstellingen voor 2030 zullen halen’, zegt Rachel Kyte, decaan van The Fletcher School aan de Tufts University. ‘Wat betekent dat John Kerry steeds meer in zijn hemd komt te staan. Iedereen weet dat de VS niet kunnen leveren.’
Naast de oorlog in Oekraïne hebben de angst voor een wereldwijde recessie, dreigende voedseltekorten en stijgende prijzen ervoor gezorgd dat de klimaatcrisis voor veel landen op de achtergrond is geraakt.
De 196 landen die het akkoord van Parijs hebben ondertekend, zouden in de aanloop naar de top in Egypte met verbeterde klimaatdoelstellingen komen. Er zijn er echter maar een handjevol van uitgekomen. En van de verheven klimaatambities van Joe Biden lijkt niets terecht te komen. .
***
Voor het hele artikel, zie hier.
Er word een eind in de lucht gekletst, de wereld kan nog heeeeeel lang niet zonder fosielle brandstoffen willen we nog een beetje onze economie draaiende houden.
Ze lullen het moet anders, ja prima waarmee?
Er is niet eens lithium genoeg voor heel de wereld.
Daarbij willen ze dat lithium als een giftige stof word aangemerkt.
Voorstel EU om lithium als ‘giftig’ te klasseren “mogelijk grote gevolgen voor Europese fabrikanten EV-batterijen”
https://businessam.be/voorstel-eu-om-lithium-als-giftig-te-klasseren/
Theo, ze zijn knettergek in dit land. Die mensen horen allemaal opgepakt te worden en tot minimaal 2050 opgesloten te worden want ze zijn staatsgevaarlijk en hebben nergens verstand van.
Is dit dezelfde Financial Times die “Moral Money” gevolgd heeft en op wiens YT kanaal (nog) dit filmpje te zien is ?
https://www.youtube.com/watch?v=bfNamRmje-s
Hmmmmmm……..
Goed nieuws, de scheuren in de groene droom worden steeds groter.
Het gesternte voor de C0P 27 georganiseerd door het UNFCCC ziet er inderdaad niet goed uit , niet enkel vanwege de veranderingen in de VS , ook binnen het IPCC ( haar wetenschappelijke arm) is er de vraag naar de geldigheid van de klimaatmodellen en bijgevolg de wetenschap waarop de conclusies steunen correct is. Een kernvraag die nu ook bij het VS Hooggerechtshof ligt naar aanleiding van de zaak Louisiana v/s Biden en een juridische afwijzing van haar wetenschap kan de VN missen als kiespijn. Toch zijn ze daarop voorbereid want meer dan 10 VN top functionarissen hebben over de laatste 20 jaar verklaard dat niet de wetenschappelijke basis fundamenteel is maar wel het hertekenen van het wereldleiderschap. Je mag dan ook verwachten dat de COP 27 deze visie zal aanbrengen om de media warm te maken.
Dat China nu ook de VS aanwijst is hypocriet, zelf heeft het al enkele jaren de subsidies aan hernieuwbare energieopwekking geschrapt als te duur , maar verwacht wel dat het westen dat blijft doen en de Chinese panelen en windmolens koopt , terwijl het zelf volop inzet op kernenergie en kolen, ook voor haar projecten in ontwikkelingslanden.
In België zullen we uiterlijk tegen 2035 allemaal elektrisch rijden. Alleen vergeet m’n erbij te zeggen dat elektriciteit ook moet worden opgewekt en hoe meer vraag hoe duurder de elektriciteit. Men wil nog energie uit natuurlijke bronnen, zoals de zon en windenergie, maar dat laatste is variabel. Ook rijden op batterijen of accu’s is zeker weer niet gezond. Dus gaat m’n recycleren en ook dat kost geld. Dus zonder fossiele brandstoffen lijkt het me heel moeilijk te gaan worden. Dus elektriciteitspannes lijkt er een logisch gevolg van.
Willy, volgens onze uiterst domme regering wordt electriciteit goedkoper als er veel van gemaakt wordt. Net zoals de warmtepompen die zouden veel goedkoper worden alleen het tegendeel is waar. Er zitten wat briljante figuren in onze regering vooral truus Kaag, die is waarschijnlijk alleen goed in Champagne drinken met haar vriendinnen in de derde wereld en het subsidieren van terroristen van Hezbolla.
Maar jullie hebben nog steeds geen stikstof probleem en wij maar roepen die domme Belgen.
Deze COP-klimaattoppen van de VN beginnen steeds meer een op een sprookje te lijken.
Telkens is het niet genoeg, telkens worden de eisen strenger, en telkens halen de landen minder hun doelen.
Het zijn globalistische pronkbijeenkomsten waar de klimaatwaanzinnigen hun falende beleid afdekken met steeds grotere leugens.
Het worden gouden tijden voor de realisten, wij hebben het gelijk aan onze kant.
Cornelia, ik deel voor 100% je enthousiasme. Ja, wij realo’s zullen overwinnen, maar het wordt hoe dan ook een Pyrrusoverwinning met die ontelbare miljarden die door de plee zijn gespoeld, het totaal verpestte landschap enz.
Desondanks; op naar het eindfeest.
We laten hoe dan ook een betere wereld achter voor onze nazaten als we er in slagen de Groene Khmer te vernietigen.
Volgens deze onderzoeker is de oorzaak van het klimaat-probleem de waterdamp uit de centrales plus de radar om de ontstane wolken te sturen.
Hopelijk kijken de COP-specialisten er ook naar.
The WeatherWar101 Interview:
https://www.youtube.com/watch?v=sZyVnrmcZSY&list=PLnkUH2swUWzKaK3CbmoF35Jr76p5TAfl2&index=1
Dat idee heb ik ook al gehad…
Vergaat nu toch de wereld, oh jee
Nogmaals de video Gestolen licht. Over de gevolgen van de coronacrisis en vliegtuigstrepen op onze blauwe luchten.
h ttps://www.youtube.com/watch?v=RAFZU-beDa0
In de reacties:
Nagerekend en tot mijn verbazing kom ik voor een jumbojet zelfs nog iets hoger uit. 10000 kg kero per uur (c12h26) levert 468/340 x 10000kg water op. Dit is ongeveer 13700 kg. Phoea. Nooit over nagedacht…
En waterdamp is een broeikasgas. 7 ton per uur betekent (bij 15 minuten vliegen boven NL per vliegtuig= 2000 vliegtuigen per dag) dat er 3500 ton waterdamp in de atmosfeer komt. Ik heb geen idee of dat veel is of weinig, hoeveel waterdamp bevat een flinke wolk?
Vervolgens:
Hoe zwaar zijn al die druppeltjes dan? Siebesma: “Een cumuluswolk bevat gemiddeld één gram water per m3. Als we voor het gemak een wolk van één km3 nemen – dat is één km lang, breed en hoog – betekent het dat er in een bloemkoolwolk al snel een miljoen kilogram water zit.” Omgerekend zijn dat zo’n 200 olifanten. Een hele vracht dus. Erg fascinerend dat zoiets zwaars niet als een baksteen naar beneden valt. Siebesma: “Dat komt omdat wolken bestaan uit heel veel minuscule waterdruppeltjes die ongeveer even dik zijn als een mensenhaar, tussen de 20 en 50 micrometer.”
https://www.rootsmagazine.nl/nieuws/gewicht-bloemkoolwolk/
O jeetje.
Zo las ik laatst de volgende spreuk.
Instead of Building Back Better, how about just put it back the way you found it!
Daar kan men alle kanten mee uit.