Van een onzer correspondenten.
Egypte legt klimaat- en milieuorganisaties zware beperkingen op en daardoor kunnen die hun werk niet naar behoren uitvoeren, zegt de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Milieuactivisten durven zelfs niet deel te nemen aan de komende VN-klimaatconferentie in Egypte uit vrees voor repressie.
De Egyptische overheid verhindert milieugroeperingen om onafhankelijk onderzoek, belangenbehartiging of veldwerk uit te voeren. Dat is nochtans cruciaal is om de natuurlijke rijkdommen van het land te beschermen. Zo concludeert Human Rights Watch (HRW) op basis van getuigenissen met actievoerders en academici.
Het Egyptische leger en economie zijn sterk met elkaar verweven, in de mijnbouw, de zware industrie en grote infrastructuurprojecten.
Velen van hen getuigen anoniem uit vrees voor repressie of vanuit ballingschap, omdat ze het land moesten verlaten vanwege hun activiteiten.
‘De Egyptische overheid heeft willekeurige financierings-, onderzoeks- en registratiebelemmeringen opgelegd die lokale milieugroeperingen hebben verzwakt, waardoor sommige activisten in ballingschap werden gedwongen en anderen belangrijk werk niet konden uitvoeren’,
zegt Richard Pearshouse, hoofd voor Milieu bij HRW.
Intimidatie en angstzaaierij
De getuigenissen schetsen een beeld van een sterk krimpende ruimte voor klimaat- en milieuorganisaties, onder het regime van President Abdel Fattah Al-Sisi. Dat is opmerkelijk, aangezien de volgende VN-klimaatconferentie COP27 georganiseerd wordt in de Egyptische stad Sharm-el-Sheikh.
Ze beschrijven intimidatietactieken door binnenlandse inlichtingendiensten, waaronder arrestaties, reisbeperkingen en angstzaaierij. Vooral organisaties die rapporteren over zaken waarin de overheid het nalaat om de bevolking te beschermen tegen milieu- of klimaatschade door grote bedrijven of het leger moeten het ontgelden.
Het leger en de Egyptische economie – met name grote infrastructuurprojecten, mijnbouw en zware industrie – zijn sterk met elkaar verweven, aangezien (ex-)militairen vaak hoge posities bekleden in bedrijven of overheidsinstellingen. Kritiek op waterschaarste, industriële vervuiling of milieuschade ligt dus gevoelig, zeggen de getuigenissen. De milieu-impact van grote infrastructuurprojecten onder de loep nemen is “een rode lijn”, zegt één onderzoeker.
Eenzijdige klimaatplannen
Waarnemers geven ook aan dat de klimaatplannen die Caïro publiceert, telkens zonder raadpleging van onafhankelijke middenveldorganisaties gebeuren. Ook nadien krijgen NGO’s geen toegang om de impact ervan te controleren.
De Egyptische overheid heeft de ruimte voor mensenrechtenorganisaties en het maatschappelijk middenveld stelselmatig ingeperkt.
Tegelijkertijd verhoogt men de tolerantie voor NGO-activiteiten die beschouwd worden als niet-kritisch voor de overheid, of die de overheidsagenda bevorderen.
Medewerkers van verschillende belangrijke mensenrechten- en milieugroeperingen zijn terughoudend om publiekelijk deel te nemen aan COP27 uit angst voor represailles.
‘Het veiligheidsapparaat zal zich nu waarschijnlijk meer dan ooit tevoren richten op het ecologisch middenveld in Egypte’,
zegt een activist die anoniem getuigt vanuit het buitenland.
‘Wanneer de klimaattop afgelopen is, kunnen ze misschien gaan kijken wie waarmee bezig is, en vanwaar de financiering komt bijvoorbeeld.’
Organisaties die pleiten voor meer klimaatfinanciering voor Egypte zouden wel ondersteuning krijgen.
***
Bron hier.
***
Geweldig, het spanningsveld tussen gezond verstand en realisme en organisaties die zich laten leiden door een globalistische utopie.
Bij klimaatconferenties moet er digitaal vergaderd worden dat is beter voor het millieu.
Dat geldt dan niet alleen voor klimaatconferentie s.
Maar die moeten bij uitstek toch het voorbeeld geven, Bart.
Ik weet absoluut niet wat er straks uit die COP27 zal komen al durf ik wel te gokken dat het weer bullshit zal zijn.
Maar dat van die beperkingen komt op mij zeer positief over.
Wanneer gaat de Nederlandse regering eens optreden tegen Greenpeace, Urgenda, Vollenbroek enz.?
Wanneer het illegaal wordt wat ze doen.
Het lamleggen van de economie op basis van onbewezen ‘feiten’, waardoor velen in de armoedeval terecht komen, is illegaal Han.
Het islamitische midden oosten moet het “westen” redden van zijn eigen gecreëerde demonen.
Wat een afgang voor de altijd verhevene eerdte wereld
Daar is-ie weer!
Het is een geval van djinn tegen djann.
Onze overheid zou om te beginnen eens moeten stoppen met het mede financieren /subsidieren van van clubs als Milieudefensie, Green Peace etc. In tegenstelling tot Egypte krijg je hier de indruk dat deze, niet gekozen, clubs het beleid voor een groot deel bepalen.
Neem van mij maar aan dat ze allemaal in dienst zijn/worden betaald door de VN/EU/WEF.
Het zijn de organisaties die dingen voor elkaar krijgen die op andere democratische weg nooit door een regering komen.
Ze dwingen via omgekochte rechters uitspraken en jurisprudentie af waardoor regeringen volledig in lijn met de wens van de wereldregering zich houden aan richtlijnen opgesteld door de VN agenda 2030.
Rypke Zeilmaker, hij is tegenwoordig “In de Here”, en één van oprichters van climategate.nl, schreef jaren geleden al eens op zijn eigen website ‘interessantetijden.nl (Studiecentrum voor natuurlijke historie) een hoofdartikel over de lafbekken bij GreenPeace en bij de milieu-elite. De aanleiding was dat ze niet demonstreerden tegen Rusland en China, als grote / grootste CO2-uitstoters en milieuvervuilers.
Niks is veranderd dus.
Scheffer
Die organisaties moeten daar nog een stevige voet tussen de deur krijgen om hun klimaatgeloof aan de man te kunnen brengen. Daarna gaan ze los.
Dat is nieuw. ‘milieugroeperingen’ en ‘onafhankelijk onderzoek’ in dezelfde zin.
HRW is de weg kwijt. The klagen dat ze niet de ene diktatuur kunnen vervangen door de andere.