Van een onzer correspondenten.
De wereldwijde uitstoot van kooldioxide door fossiele brandstoffen zal naar verwachting met 1% toenemen in 2022, tot een nieuw record van 37,5 miljard ton, zo maakten wetenschappers gisteren bekend op de VN-conferentie (COP 27) in Sharm El-Sheikh, Egypte. Als de trend zich voortzet, zou ‘de mensheid genoeg CO2 in de atmosfeer kunnen pompen om de aarde in slechts 9 jaar op te warmen tot 1,5 °C boven de pre-industriële temperaturen’. Het klimaatakkoord van Parijs uit 2015 stelde deze ambitieuze limiet ooit vast om de ernstigste gevolgen voor de planeet te voorkomen.
Er is duidelijk geen teken van het soort afname dat nodig is om internationale doelen te halen.
Het klimaatalarmisme, zelfs doorgedrongen in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften als Nature, bereikt hiermee tijdens de COP 27 top een hoogtepunt. Navrant is dat met deze prognoses moeder aarde eigenlijk al ten dode is opgeschreven: er valt niets meer aan te doen. De tijd werkt voor het klimaatalarmisme ernstig in het nadeel. Zie hier.
‘Negen jaar is niet erg lang’, zegt Corinne Le Quéré, klimaatwetenschapper aan de Universiteit van East Anglia in Norwich en lid van het Global Carbon Project, dat de analyse heeft uitgevoerd. Er is duidelijk geen teken van het soort afname dat nodig is om internationale doelen te halen, zegt ze. En zelfs met ‘agressieve actie’ suggereren klimaatmodellen dat de wereld waarschijnlijk ergens in de jaren 2030 op zijn minst tijdelijk de drempel van 1,5 ° C zal overschrijden.
Zo bereikt het klimaatalarmisme zijn eigen tipping-point. Hoeveel schilderijen ook door acties zullen worden besmeurd, bezorgde dametjes met blote borsten op de treinrails gaan zitten en vliegtuigen aan de grond worden gehouden: we zijn gewoon te laat!
Dit wordt het nieuwe zelfopgelegde frame van een angstige klimaatbeweging, de nieuwe slogan op de t-shirts. Maar het geeft wel meer zekerheid dan te zeggen dat we nog op tijd hadden kunnen zijn.
Ramses Shaffy had in ieder geval nog een smoes om te laat te komen:
‘Er vloog een meeuw in mijn oog, meester.’
***
Balans na eerste week COP27: fossiele industrie speelt grote rol
https://www.bnr.nl/nieuws/internationaal/10494025/balans-na-eerste-week-cop27-fossiele-industrie-speelt-grote-rol
Theo,
Een paar conclusies n.a.v. je bijdrage.
1. De zgn. ‘Arme’ Afrikaanse landen gaan heel veel geld verdienen met de verkoop van fossiel zodat het idee van schadevergoeding de prullenbak in kan.
2. Het lijkt er op dat de deelnemers aan COP27 die exploitatie van fossiel gaan accepteren waarmee het toch al door en door verrotte fundament van de klimaatwaanzin binnen niet al te lange tijd zal instorten.
3. de kans op nog veel volgende COP’s is hiermee uitermate klein geworden.
Mooi.
Het is belangrijk dat de klimaatbeweging een steuntje in de rug krijgt vanuit de politiek. En dat is nu gebeurd.”
GL en SP lieten zich inspireren door de honderden klimaatactivisten die zaterdag Schiphol bestormden om het privévliegverkeer plat te leggen. Alleen de rechtse partijen en coalitiepartner D66 waren tegen de motie.
Ze weten niet waar ze mee bezig zijn in dit land, veel industriële hebben privé vliegtuigen en zorgen voor het algemeen voor werkgelegenheid.
Het lijkt wel het grote slopen van Nederland, schijbaar hebben die activisten dat allemaal nog steeds niet door omdat hun hersencellen alleen maar co2 signalen doorgegeven en opnemen.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/89436553/amsterdamse-raad-roept-op-tot-privejets-verbod
The end is nigh, de flagelanten van de 21-ste eeuw zijn in het oude egypte (per prive jet) geland. Dat is wel effe anders dan met ontblootte rug jezelf lopend tot bloedens toe geselen. Maar nu is het de bedoeling om vooral “de anderen” geestelijk te geselen met desinfo.
Even een 4-tal vragen aan de Basjes, Bartjes, Modelleurs en Trollen…
1) We hebben onze energiebedrijven aan multinationals verkocht en die maken er nu woekerwinsten mee.
Eens/oneens/anders?
2) Het verkopen van onze staats energievoorziening en andere nutsbedrijven, als mede de privatisering van onderwijs en gezondheidszorg is onderdeel van een proces dat Globalisering heet.
Eens/oneens/anders?
3) Vroeger heette Globalisering anders. Het heette toen Imperialisme en het was uitermate verwerpelijk. Nu heet het dus Globalisering en iedereen moet het goed te vinden.
Eens/oneens/anders?
4) Het resultaat is rampzalig.
Eens/oneens/anders?
“Negen jaar is niet erg lang’, zegt Corinne Le Quéré, klimaatwetenschapper aan de Universiteit van East Anglia in Norwich en lid van het Global Carbon Project, dat de analyse heeft uitgevoerd.”
FG negen jaar is negen jaar en lang als het gaat over je adem inhouden en kort als je slechts zo lang leeft.
Ik ben wel benieuwd of we over bijvoorbeeld 5 jaar ons nog zorgen maken over die vermeende 1,5 graad opwarming (door uitsluitend ? ons toedoen) of dat we dan bezig zijn met de gevolgen van een economisch systeem in verval.
Ik denk het laatste maar om dat te voorkomen is het zekere te laat.
Zijn we te laat. Klimaatlaat, zeg maar. De dijken zijn dus al doorgebroken? De CO2-tsunami dendert nu over het land?
De plantjes zullen feest vieren.
Je mag alleen protesteren tegen de klimaatcrisis als je je leven hebt doorgebracht in een energieneutrale boomhut.
https://www.trouw.nl/cultuur-media/je-mag-alleen-protesteren-tegen-de-klimaatcrisis-als-je-je-leven-hebt-doorgebracht-in-een-energieneutrale-boomhut~b8df6a39b/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Laat CO2
Voor wat het is
Een onschuldig levensvoorwaardegas
Mmmm… de trollen laten het afweten. Morgen m’n vragen maar herhalen.
Trollen worden verwijderd.