Van een onzer correspondenten.
De klimaatdoelstelling van 1,5 graden C is dood en om een totale catastrofe te voorkomen, moet COP 27 het toegeven, aldus de bekende Britse prof. dr. Bill McGuire. Hij schrijft dit in The Guardian. De hoogleraar constateert sinds de vorige top in Glasgow een dramatische verslechtering van het commitment aan het klimaatdoel. Hij beschrijft het elan als ‘in coma, met om de paar uur een hartstilstand.’
McGuire:
‘In de loop van de afgelopen 12 maanden, terwijl het VK het presidentschap van de klimaattop bekleedde, hebben slechts 24 landen hun plannen aangescherpt (bekend als NDC’s – nationale toezeggingen) om hun eigen uitstoot te verminderen, terwijl de wereldwijde CO2-output meedogenloos bleef stijgen. Nu moet het doel van 1,5 graden C zeker levensondersteunend zijn: het is als wachtend op iemand die de schakelaar omzet en je naar het mortuarium rijdt.’
Volgens de wetenschapper zijn er toch stemmen te horen rond COP 27 die beweren dat het allemaal wel haalbaar is, ook die van de voormalige Britse premier Boris Johnson.
McGuire:
‘In theorie klopt dit, net zoals iemand die voor een snel rijdende sneltrein aan het spoor is vastgebonden, zichzelf in theorie kan redden. Het zijn waanvoorstellingen.’
Het temperatuurdoel is als een ‘vijgenblad’. Wie het weghaalt ziet een gevaarlijk gokspel onder het mom van business as usual.
Blijven pleiten voor de levensvatbaarheid van 1,5 graden C is misleidend en wekt valse hoop, aldus McGuire. Men zal moeten accepteren dat we door de 1,5 graden C vangrail voor klimaatverstoring zullen crashen, zodat we de komende decennia gedwongen worden om de meedogenloze realiteit van wanhopig uitdagende klimaatomstandigheden onder ogen te zien. Dit betekent dat we moeten beseffen dat we geen andere keuze hebben dan ons snel aan te passen aan een heel andere wereld, een wereld die onze grootouders maar moeilijk zouden herkennen.
De hoogleraar is een aanhanger van Extinction Rebellion.
***
Bron hier.
***
Hoe feitenvrij wil je het hebben?
De hoogleraar is een aanhanger van Extinction Rebellion => daarmee is alles gezegd.
Vanuit wetenschappelijke IPCC-kritische zijde wordt de klimaatdoelstelling van 1,5 graden reeds lang als overdreven / verzonnen / politiek drijfzand / onmogelijk / onhaalbaar / ongevaarlijk / belastinggeld verspilling betiteld.
Hoe duidelijker kan je het nog stellen?
https://www.climategate.nl/2022/04/het-gevreesde-doel-van-15-graad-is-dood/
We doen het dan ook voor de kinderen, de kinderen moeten opgroeien en lijden onder de klimaat-dictatuur door verarming en honger mede door het nieuwe landbouwbeleid.
Pensioenen gaan ook naar de kloten door onzinnige projecten die niet eens draaien zonder subsidie.
Duitsland ligt in de kreukels door hun energie-mix van hernieuwbare energiebronnen, en moeten gered worden door de fossiele industrie.
Allemaal door het feit dat ze als een gek aan het onzinnige beleid van Brussel willen voldoen.
Kinderen krijgen het echt niet beter, nee niet eens de standaard van nu, velen zullen in pure armoede moeten leven.
En dat weten ze nu al allemaal verrekte goed, ze laten gelukzoekers met de vleet komen terwijl ze de armoede van nu nog niet eens onder ogen willen zien.
Ik zou me meer druk maken om deze zaken dan om een beetje natuurlijke opwarming, dat beetje AGW erbij is te verwaarlozen, en dat weten ze verrekte goed, kijk in de geschiedenis boeken, de tijd herhaald zich gewoon.
Hoelang zijn ze nu al met die AGW-onzin aan de gang, en wat is er ondertussen gebeurd, niets dus.
Miljarden naar de maan voor onzinnige projecten die geen zoden aan de dijk zetten.
Notabene een hoogleraar die dit de wereld inslingert:
“zodat we de komende decennia gedwongen worden om de meedogenloze realiteit van wanhopig uitdagende klimaatomstandigheden onder ogen te zien. Dit betekent dat we moeten beseffen dat we geen andere keuze hebben dan ons snel aan te passen aan een heel andere wereld, een wereld die onze grootouders maar moeilijk zouden herkennen.”
Ik vraag me af waar deze man die informatie vandaan haalt? Wat een onzinnige speculatie en onzin. Afnemen die doctors en hoogleraarstitel!
Britse prof. dr. Bill McGuire.
Het zal in de familie zitten want zoveel jaar geleden zong Barry McGuire al het drama:
“The eve of destruction”
https://www.youtube.com/watch?v=qfZVu0alU0I
Frans,
Dat liedje kan ook de functie hebben (gehad) van predictive programming, zodat de mensen later kunnen denken en zeggen, oh, dat wist ik al vanbinnen, dus het zal dan wel goed zijn. En zo kan het publiek beïnvloed worden.
Dan toch maar een uit de MSM hoe erg het allemaal is. Gaat 1300 miljard eur per jaar wel helpen. Kenia is vooral droog geworden nadat de bossen gekapt zijn. Somalië is altijd al een woestijn shithole land geweest.
Klimaatrampen
Hoe ziet die klimaatschade in Afrika er concreet uit? Zes voorbeelden
Overstromingen, droogte, en olifanten die het bos uit gedreven worden en akkers in dorpjes vertrappen. De klimaattop in Egypte legt de nadruk over klimaatschade die nu al plaatsvindt en het geld dat nodig is om die te compenseren. Hoe ziet die schade er concreet uit?
Maarten van Gestel13 november 2022, 19:02
“We zitten op een snelweg naar de klimaathel, met onze voet vol op het gaspedaal”, sprak VN-baas António Guterres de wereld in Sharm-el-Sheikh toe in zijn meest alarmerende klimaatspeech tot nu toe. Voor sommige landen wordt die ‘klimaathel’ nu al werkelijkheid, vooral op het Afrikaanse continent. Op de jaarlijkse klimaattop van de Verenigde Naties dit jaar staan deze kwetsbare landen centraal.
De klappen die Afrika krijgt door het klimaatprobleem worden deels veroorzaakt door de historisch hoge uitstoot van rijke industrielanden. Afrika is slechts verantwoordelijk voor 3 procent van de wereldwijde uitstoot. Ontwikkelingslanden eisen in Egypte daarom een nieuw fonds klimaatschade te compenseren, maar rijke landen zijn zeer terughoudend, uit angst om een blanco cheque te tekenen.
Hoe ziet die klimaatschade in Afrikaanse landen er concreet uit? En is ze eigenlijk wel in dollars uit te drukken? Zes voorbeelden op een rij, die slechts een greep zijn uit de klimaatrampen op het continent.
Droogte en honger in Somalië
Eén miljoen mensen in Somalië moesten sinds het begin van dit jaar hun huis ontvluchtten, vanwege de ergste droogtes in veertig jaar tijd. Veel Afrikaanse landen merken de gevolgen van klimaatverandering aan mislukte of onvoorspelbare regenseizoenen en toenemende, extremere droogtes. Ontwikkelingsorganisatie Oxfam noemt Somalië misschien wel de ‘ergste’ klimaathotspot ter wereld; geen land in de wereld moest de laatste twintig jaar vaker een beroep doen op de Verenigde Naties vanwege de gevolgen van extreem weer.
Recentelijk stierven zo’n drie miljoen stuks vee in het land vanwege de gevolgen van droogte, dieren waarvan veel Somaliërs afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud. Ook oogsten mislukken, de graanoogst ligt tot 60 procent lager dan normaal, na twee heel droge jaren. Gevolg is dat 3,5 miljoen Somaliërs in 2021 in acute honger leefden, zeshonderdduizend meer dan vijf jaar daarvoor.
‘Jaren van economische moeilijkheden, bestaande conflicten, en een groeiende geldschuld aan andere landen maken het voor de overheid moeilijk zich te wapenen tegen klimaatrampen’, schrijft Oxfam in het rapport Hunger in a Heating World. Door klimaatverandering wordt de tijd tussen extreme droogtes steeds korter. ‘Voor de bevolking wordt het zo steeds moeilijker zich voor te bereiden op de volgende klimaatschok.’
Overstromingen in Zuid-Afrika
De overstromingen van april dit jaar waren ‘de grootste tragedie die we ooit hebben gezien’, volgens de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa. Extreme regen trof de oostkust van de provincies Oost-Kaap en Kwazulu-Natal. In eThekwini, de grootstedelijke gemeente waarin Zuid-Afrika’s derde grootste stad Durban ligt, stierven minstens 435 mensen. Ruim 40.000 inwoners werden getroffen, 12.000 huizen raakten verwoest.
De Zuid-Afrikaanse autoriteiten waarschuwden inwoners voor het extreme weer. Maar onderzoekers van het World Weather Attribution, waarvan ook het Nederlandse KNMI deel uitmaakt, leggen uit dat het op het Afrikaanse continent vaak niet lukt iedereen te bereiken. Daardoor raakt klimaatverandering gemarginaliseerde groepen en basale nederzettingen in Afrika extra hard, schrijven de onderzoekers in een rapport over de overstromingen in Zuid-Afrika, die ze op basis van onderzoek (deels) aan klimaatverandering toeschrijven.
Conflicten tussen mensen en hongerige olifanten in Gabon
De gevolgen van klimaatverandering zetten ook de verhouding tussen mensen en dieren op scherp. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) beschrijft hoe dieren, zoals olifanten en woestijnleeuwen, in Afrikaanse landen steeds vaker uit hun natuurlijke habitat gedreven worden gedreven door een gebrek aan voedsel of drinkwater. Dat is niet alleen erg voor de dieren zelf, maar ook voor de mensen met wie ze in conflict kunnen raken.
Een voorbeeld is Gabon, waar twee derde van de wereldwijde populatie bosolifanten leeft, die vooral gras, bladeren en fruit eten. “Al ruim dertig jaar wordt in Centraal Gabon onderzoek gedaan naar de dieren”, zegt Nathalie van Koot van WWF. “Daaruit blijkt dat ze inmiddels 81 procent minder fruit eten.”
Een combinatie van warmere nachten en minder regen zorgt ervoor dat het fruit niet meer op een ‘natuurlijke’ manier groeit. Gabonese dorpen krijgen daardoor vaker kuddes hongerige olifanten langs die ’s nachts op zoek gaan naar voedsel. “Sommige oudere inwoners vertellen dat ze vroeger nooit een olifant zagen, maar tegenwoordig wel.”
De olifanten, waarvan sommige ‘heel mager’ zijn, proberen in de tuintjes van mensen bananen of mango’s te eten. Dorpelingen proberen ze dan weg te jagen, maar een groep van zes olifanten kan een akkertje compleet vertrappen.
Hittegolven en bosbranden in Marokko, Tunesië en Algerije
Hittegolven en recordtemperaturen teisterden in de zomer van 2021 Noord-Afrika. Voor Tunesië was het de heetste zomer sinds 1950. In de stad Tozeur steeg het kwik tot 49,9 graden Celsius , in de stad Kairouan zelfs tot 50,3 graden.
Het hete weer en de droogte zorgen voor een piek in het aantal bosbranden in elk van de drie landen. ‘De combinatie van hoge temperaturen en verminderde regenval zorgt er voor dat deze branden zich snel uitbreiden’, schrijft de World Meteorological Organization (WMO).
Algerije had in de zomer van 2021 te maken met meer dan zestig bosbranden, waarbij meer dan negentig mensen omkwamen. In de regio rondom de stad Tizi-Ouzou verschroeide 40.000 hectare, waarbij 5000 hectare aan fruitbomen verloren gingen en 19.000 stuks vee omkwamen.
Tropische stormen in Madagascar
Door klimaatverandering nemen weersextremen wereldwijd toe, waaronder tropische cyclonen en orkanen. Voor een land als Madagascar, dat toch al kampte met hongersnood door de aanhoudende droogte, heeft dit grote gevolgen. In januari en februari werd Madagaskar getroffen door drie cyclonen, waaronder de storm Batsirai, die 120 mensen doodde. De huizen van ruim 124.00 mensen werden verwoest of beschadigd en nog eens 30.000 mensen moesten hun woongebied ontvluchten.
Wouter Booij van Unicef legt uit dat de klimaatschade aan Madagascar nadrukkelijk kinderen in het land in gevaar brengt. Van de 28 miljoen inwoners van het land is de helft kind. Op lange termijn wacht hen mede door de gevolgen van klimaatverandering een slechte gezondheid, achterstanden in hun ontwikkeling en een bedreigde leefomgeving. “Terwijl juist een sterke generatie kinderen nodig is om een duurzamere en betere toekomst op te bouwen.” Unicef probeert samen met andere ontwikkelingsorganisaties twintig dorpen in het zuiden van Madagascar ‘klimaatslim’ te maken, maar ziet ook dat er meer nodig is om het land van klimaatschade te behoeden.
Souloukna Mourga, een boer in Kameroen, heeft een groot deel van zijn oogst verloren door overstromingen. Beeld Reuters
Souloukna Mourga, een boer in Kameroen, heeft een groot deel van zijn oogst verloren door overstromingen.Beeld Reuters
Verlies van cultuur in Kameroen
In de discussie tussen landen over klimaatschade gaat het vooral over geld. Gebouwen, wegen en infrastructuur raken verwoest, wie moet dat betalen? Maar veel pijn is moeilijk in geld uit te drukken, benadrukt de Loss & Damage Callaboration, een samenwerkingsverband dat zijn pijlen richt op niet-economische klimaatschade.
Paul Lodry Dongmo (27) van de Loss & Damage Youth Coalition vertelt hoe hij noodgedwongen zijn dorp in Kameroen moest verruilen voor de stad. Hij komt uit Mfueng, dat hij beschrijft als een ‘prachtig dorp waar vooral boeren wonen, zoals mijn familie’. De inwoners verbouwen mais, pinda’s en bonen. “Omdat we geen waterleiding hebben, zijn we afhankelijk van regenwater voor drinkwater en het besproeien van het land.” Het gezin van Dongmo verkocht de gewassen op een lokale markt, wat het gezin in levensonderhoud voorzag.
In 2019, zo vertelt Dongmo, begon de rivier van het dorp op te drogen, en zo ook de gewassen. De naam van de rivier was Ndou Dem, wat ‘de rivier van God’ betekent. Binnen twee jaar was de rivier compleet weg, mede doordat de regenval in Kameroen door klimaatverandering afneemt. Dongmo’s ouders voelden zich gedwongen hem het dorp uit te sturen om de crisis en honger te ontlopen. Met andere jongeren vertrok Dongmo naar de stad.
“Het leven hier is zo anders dan in het dorp”, beschrijft Dongmo. “Ik heb mijn kennis van landbouw achter me moeten laten, een symbool van onze culturele identiteit.” Hij beschrijft dat de gebruiken van ‘ntio’ en ‘congres’ onderdeel uitmaakten van zijn dorpscultuur, waar jongeren advies van ouders en dorpsouders krijgen op basis van verhalen. Hoe meer tijd vergaat, hoe meer hij zijn moedertaal Yembo wordt vervangen door Frans en Engels, merkt Dongmo. “Ik zie mijn culturele wortels verdwijnen, net zoals ik de rivier zag verdwijnen.”
https://www.trouw.nl/nieuws/hoe-ziet-die-klimaatschade-in-afrika-er-concreet-uit-zes-voorbeelden~ba3bf94a/
unicef ooit een clubje die wel hoog hadden zitten met Danny Kaye als ambassadeur. Zo hoog dat we onze oudste zoon naar hem vernoemd hebben. Tegenwoordig heb ik zo mijn twijfels bij de un en hun gelieerde “ondernemingen”
Men zou toch sjacherijnig worden van al dat negatief ‘nieuws’? Het is net alsof de MSM de narigheid met een heipaal in de hersenen van de mensen aan het heien is. Wát een ellende! En allemaal verzonnen, aangedikt, verdraaid of tenminste door de eigenaar van de krant zelf veroorzaakt en nu moet de gewone man en vrouw voor zijn misdadige inborst boeten? Ze doen het zelf, die patsers en geven dan de gewone mens de schuld. Rot dan op met je klote vliegtuigen, hoogwerkers, gigantische machines, smerige chemie en dergelijk ander verderfelijke troep, man! En vergeet je smerige pillen niet. Zelfs die vergiftigen ze met kleurstoffen zoals zonnegeel waar je dan ook weer ziel van wordt. Waarom moeten pillen gekleurd worden? Zijn ze gek?
Goed nieuws dus. Het ligt aan klimaatsverandering, niet aan de bevolkingsexplosie die de afgelopen 60 jaar plaatvond in Afrika en omstreken.
Sta ik niet van te kijken. Doelstelling is beslist in 2015 in Parijs op de zaterdagmorgen. Deelnemers waren in comateuze toestand of verminderd toerekeningsvatbaar, na etmalen lang doorvergaderen. Aan mensen die voor zichzelf klappen is meestal een steekje los.
Doelstelling is ook nooit empirisch met harde wetenschappelijke materie onderbouwd.
Dus dan krijg je dit. Een natte scheet in een zakje. Het is niet anders.
“Doelstelling is ook nooit empirisch met harde wetenschappelijke materie onderbouwd.”
Wat zeg je nu?
Oktober 2018 “Special Report Global Warming 1,5 C”
O.a. Nederlandse Auteur:
Heleen de Coninck, toenmalig verbonden aan Cuba aan de Rijn, pardon,
Radboud Universiteit Nijmegen, pardon volgens de Paus, de Katholieke Radboud Universiteit.
Mede winnares van de Nobel Prijs voor de vrede in 2007.
Ok, alleen volgens Pachauri was ze mede winnaar en niet volgens het nobel comité.
Jaren aan gewerkt.
Ok, op verzoek van politici uit “Parijs”.
Wel echt onafhankelijk, door diezelfde politici, betaald onderzoek.
https://cdn.nos.nl/image/2016/04/22/276096/1600×900.jpg
Ok, ik geef toe, al die politici op de foto zijn van het toneel verdwenen.
Nu zeg je zomaar, nooit met “harde wetenschappelijke materie onderbouwd”.
Kijk maar uit, straks komt Greenpeace je op de fiets achterna, als ze die, via de rechter, terugkrijgen van Schiphol.
Ik ken de beste man niet maar google levert : McGuire is an academic, science writer and broadcaster. He is currently Professor of Geophysical & Climate Hazards at UCL. “Climate Hazards” wat moet ik me daar bij voorstellen? een ipcc-apologeet pur sang?
Hij is een wetenschapper die aanhanger is van de C-AGW.
De arrogantie dat de mens het klimaat zou kunnen beïnvloeden, is duidelijk onjuist gebleken. De grootste bepalende factor voor het klimaat is en blijft de zon. En als er een uitbarsting a la Pintatuba plaatsheeft, dan sorteert dan toch echt meer effect dan wij zouden stoppen met fossiel.
Een Vulcanoloog.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_McGuire_(volcanologist)
Op zich geen domme man. Beter dan al die Klimaatwetenschappers die Politicologie hebben gestudeerd.
Hoe dan ook, ook deze man krijgt zijn podium omdat hij tot de paniekzaaiers behoort.
PS: Onze ‘Modelleur’ is alweer verwijderd. Waarschijnlijk een vaste klant van de psychiater.
Dat gedoe met het klimaat is een afleidingsmanoeuvre, lijkt mij.
In bijgevoegde documentaire wordt duidelijk naar welke wereld de technocraten willen. Ik vind die technocraten maar gevaarlijke materialisten die de wereld in hun handen willen krijgen. Dat is toch geen wereld meer van leven, al die techniek in handen van één groep profiteurs? Dat is de hel op aarde.
Dat zo een simpele ziel van Extinction Rebellion dat niet begrijpt is eigenlijk erg, vind ik. Vooral als die een leidinggevende functie heeft. Hij wordt gebruikt en hij ziet het niet eens.
Documentaire: https://www.blckbx.tv/binnenland/this-pivotal-moment-2-vlijmscherpe-docu-over-uitrol-digitale-controlemaatschappij?utm_source=Blckbx&utm_campaign=db5cb93255-EMAIL_CAMPAIGN_2022_11-13&utm_medium=email&utm_term=0_0a2d02ab29-db5cb93255-561866257
Je moet eens kijken hoeveel doden en ongelukken al zijn gevallen door dat autonoom rijden van die Tesla electro-bakken.
Dit zijn ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden, waarom een auto als je zelf niet wilt rijden, het zou gewoon verboden moeten worden, nu was het in China weer raak hoorde ik.
Een auto die ingrijpt bij bepaalde gevaarlijke situaties als b.v als voor je iemand hard remt, ingrijpen bij een slip, prima, maar voor de rest, neem de bus als je zelf niet met een auto om kunt gaan, of te lui bent om te rijden.
Denk ook aan drankgebruik, Theo. En gebruik van mobieltjes enzo. Dat kan gewoon in een electr. auto. Die rijdt bijna vanzelf. Er was op het nieuws zelfs het bericht dat iemand een infarct kreeg, waarna de auto gewoon vanzelf nog 20 km doorreed. Doodeng. Maar ja. Ze hebben het O.V. als klaar voor het volk. Autorijden wordt een speeltje voor de rijksten.
Wat zullen de armere mensen vereenzamen. Dan is meer dan 20 Km. van elkaar vandaan wonen opeens wel heel ver weg.
Het zal misschien best lukken om een auto te ontwikelen die voor 99% zelfstandig kan rijden en dan in 99% van de gevallen niet alleen 99% van de kilometers. Het probleem is dat in die1% van de gevallen de bestuurder in moet grijpen en dat kan jij alleen goed als hij zijn kop erbij heeft en niet de krant zit te lezen want voor hij zijn krantje weggelegd heeft en zijn aandacht bij het verkeer heeft is de brandweer er al om hem uit te zagen.
Mijn auto kan goed rijden met ACC en dat is handig want als hij de afstand tot mijn voorganger in de gaten houdt kan ik op het verkeersbeeld letten en houd dan een beter overzicht, maar als er meer van dit soort zaken in een auto komen gaat het op een gegeven moment tegen je werken omdat je niks meer hoeft te doe en je aandacht verslapt.
Er is dus ergens een optimum.
Er is altijd een optimum. Zeker, R.
Dat doet me denken aan Piet Vroon en zijn boeken, een verlicht denker, meen ik.
Hij stelde dat hoe minder verkeersborden en stoplichten er zijn, des te voorzichtiger de mensen gaan rijden, uitzonderingen daargelaten natuurlijk, en hoe veiliger het wordt.
Ik kan me daar wel wat bij voorstellen, ook al lijkt het onlogisch. Geef of laat de mens zijn eigen unieke authenticiteit en er gebeuren misschien wondertjes. Laat de mensen vooral zelf nadenken, anders verleren ze het ook nog eens.
Zo vertelt hij ook over een experiment in de klas. Doe de ene helft rode petjes op en de andere blauwe. Vertel hen dat zij bij die of die groep horen en ze doen vervolgens alles om die groep te verdedigen, ook gemeen zijn en zo. Dat is bekend in de psychologie dus. Daarom, meen ik, is het moeilijk discussiëren met een denker/mens die alvast een (‘stevig’) standpunt heeft ingenomen; dat wordt dan een zelf-vervullende-voorspelling en men begrijpt niet eens meer dat het om het standpunt zelf draait, maar om bij welke groep men denkt te behoren en dat te verdedigen. Vandaar die rare bewegingen bij volksmenning door politicy en zaken mensen en zo.
Daarom worden ook woorden zoals wappie of complotdenker en zo uitgevonden; wegens het makkelijk inkaderen van sommigen. Om dus op het ingeboren groepsgevoel in te spelen.
Over hoogleraren gesproken, het is maar nét hoe die weer gehersenspoeld zijn. Hoe ‘woke’ ze tegenwoordig dienen te zijn.
Bovendien kan iedereen buitengewoon hoogleraar worden, meen ik. Die stoel kun je huren.
Zie deze toespraak van een Noord Koreaanse die dacht dat de USA wel verlichter zou zijn dan Noord Korea:
https://www.youtube.com/watch?v=nQoCu0hJ3Ds
Nou, dat valt dus tegen. En op die Universiteiten en Hogescholen gebeurt het (ook). Daar wordt de kennis doorgegeven aan de leiders van straks. Wie die professoren kan conditioneren en naar de hand kan zetten, die heeft de toekomst in zijn zak.
Logisch toch?
Professor is geen beschermde titel. De uni kan zelf professoren benoemen en die hoeven niet perse over uitgebreide kennis te beschikken. Het is ook voor een groot deel een politieke functie.
Ze publiceren vaak, maar niet zelden is het materiaal door zijn studenten aangeleverd die dan meeliften op zijn naam.
China gaat de kolen gestookte elektrische centrales flink uitbreiden. Als ontwikkelingsland hebben ze daar in de huidige context ook alle recht op. Volgens de afspraken hebben alleen de westerse landen schuld aan de co2 uitstoot.
In het chinese schrift schrijf je CO2 anders. Dan herkennen de weergoden het niet en kan het dus geen kwaad.
Hoopvol, vooral omdat het in de VK staat.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-geest-van-glasgow-lijkt-vervlogen-klimaattop-in-egypte-weinig-ambitieus~b7a1a296/
Bijna hilarisch is een klein stukje uit dit artikel: ‘Hoopvolle ontwikkelingen moet je in de megahallen met een lampje zoeken. Ze zijn er wel degelijk, zoals de toenemende aandacht voor de rol van vrouwen, maandag centraal op Gender Day. Vrouwen lijden het meest onder de klimaatcrisis, maar zitten het minst aan tafel als het om klimaatbeleid gaat. Dat gaat veranderen, zei Sima Bahous van UN Women bij de aankondiging van een stel nieuwe initiatieven. ‘Vrouwen zijn het gezicht van klimaatweerbaarheid. Zij zijn ook de oplossing.’
Nog een weekje spannend en dan kunnen we wellicht een mooie fles opentrekken op het vervolg van het debakel COP26, COP27.
Verder werden deze week Floortje Dessing en Dolf Jansen, die zichzelf cabaratier schijnt te noemen, behoorlijk aangepakt op hun schaamteloze vlieggedrag terwijl ze klimaatbevlogen zeggen te zijn; ja, amme hoela.
Leuk voor de broer van Dolf die hoofdredacteur is van New Scientist het wetenschappelijke tijdschrift dat is afgegleden naar het niveau van een actiekrantje van de klimaatkerk.
Gelukkig gaat het ABP 15 miljard van MIJN pensioen (overdrachtelijk he) in zee flikkeren.
Zum Kotzen.
Jansen en Dessing snappen niet dat bij politieke en moralistische onderwerpen je pas geloofwaardig bent, als je mening ook samenvalt met je houding. Bij iedere asymmetrie tussen mening en houding kom je aan de beurt en zit je opeens niet meer aan tafel, maar sta je op het menu. Je komt dan in dezelfde eregallerij van klimaatclowns als Kerry, Sting, Bono en Dicaprio.
Dominee gremdraad heeft het van avond over lulkoek. De lulkoek dat de Telegraaf het schande vindt dat de klimaat ridders vliegen. Zo bv Schimmelpenninck wiens vriendin in Zweden woont zidat hij genoodzaakt is om twintig maal per jaar naar toe moet vliegen. Hij wil graag dat vliegen minstens drie maal zo duur wordt. Kan me goed voorstellen. De hal staat vol met goedkope reizigers. Als alleen de businessclass nog komt vliegen zijn al die wachtrijen voorbij. Klimaatridders die de hele wereld over moeten vliegen om duidelijk te maken hoe erg de klimaat crisis al is. En om je daarom druk te maken heeft de dominee maar één woord. Lulkoek.
https://www.volkskrant.nl/columns-van-de-dag/het-hypocrisieverwijt-is-uitsluitend-bedoeld-om-klimaatbeleid-te-saboteren~b01b6a9a/
aldus Sander Schimmelpenninck
Sander is op zijn pikkie getrapt, hilarisch.
Schimmelpenninck is in een hoek gedreven en moet er dan een klassieke rode haring ingooien; Niet ingaan op hetgene waar je op aangesproken wordt, maar de aanspreker de maat nemen. Lekker geloofwaardig allemaal.
Ongeveer zoals Modelzeur, Bart Vreeken en al die andere bloedzuigers dus.
Is De klimaatdoelstelling van 1,5 graden C’’ ooit levensvatbaar geweest?
De gedachte dat de mens de temperatuur van de atmosfeer, het water in oceanen en zeeën en de temperatuur van het land en woestijnen kan regelen is een fictie in de hoofden van klimaatwetenschappers en de wereldleiders, die bijeenkomen in hun kerken tezamen met hun volgelingen.
Een klimaatbewogen hoogleraar spreekt een oordeel uit zonder het leveren van enig bewijs, dat de patiënt Moeder Aarde is overleden ( = dood = bewegingsloos) Natuurlijk niet, kijk om u heen, alles beweegt zoals de natuurwetten u leren en zoals materie dit (de wetten van de natuur) als hun gebod aanvaardt.