Stop grootschalige bomenkap; een ander en duurzamer natuurbeleid
35.028 ondertekeningen.
Nederland ontbost sneller dan het Amazonegebied. De werkwijze van Staatsbosbeheer (SBB), Natuurmonumenten en ook andere natuurbeheerders brengt onomkeerbare schade toe aan onze natuur en bossen en is strijdig met de geldende normen voor duurzaam bosbeheer.
Voor ondertekening van de petitie zie hier.
***
Mijn vader zegt dat de natuur van vóór 1850 teruggebracht moet worden, want na die tijd heeft de mens de boel aardig in de vernieling geholpen.
Maar hoe zag de Nederlandse natuur er toen eigenlijk uit? De Veluwe, bijvoorbeeld, was toen ontbost door de middeleeuwse mens.
Om een klein kijkje in die wereld van voor 1850 te krijgen is de docu de zomer van 1823 aan te raden. In “De zomer van 1823” maken Geert Mak en Theo Uittenbogaard in de zomer van 2000 de voetreis die de vrienden Jacob van Lennep en Dirk van Hogendorp in de zomer van 1823 door Nederland maakten. Nu weet ik wel dat mijnheer Mak niet bij iedereen “goed” ligt maar ik wil hier toch dit boek/tv-serie als ook het boek “De eeuw van mijn vader” en het boek/tv-serie “In europa” aanbevelen. Van de laatste is er ook een recenter vervolg boek/serie gekomen, die ik beide persoonlijk duidelijk minder vond.
Ik teken niets meer, compleet zinloos, 300.000 handtekeningen… je hoort er nooit meer van, het is het zelfde als stemmen op BBB of Janus 21 en denken dat er iets gaat veranderen.
Voor verandering moet je op een andere partij stemmen en er zullen andere manieren bedacht moeten worden, want met handtekeningen vegen ze hun k*nt af.
Het opstoken van het stembiljet geeft de meeste voldoening.
Het wordt tijd dat we eens andere vormen van protest gaan bedenken. Eensch met Cornelia. Wat voor impact hebben nu een paar duizend handtekeningen? Of demonstreren op een door de overheid aangewezen plaats?
Twintig reclamevliegtuigjes boven den Haag met de tekst; ‘Er is geen klimaatcrisis’, da’s al leuker?
Trouwens, wie bedenkt er iets echt origineels? Wanneer er een suggestie komt van tien reflectanten of meer, dan beloof ik 100 euro aan climategate over te maken.
Een QR-code maken voor een speciale pagina van climategate.nl, en deze als sticker of sjabloon (bijvoorbeeld voor stoeptegels). Op die speciale pagina staat met grote letters: ER IS GEEN KLIMAATCRISIS.
Wauw! Ik ga voor de sjabloon! Ik knip er zelf een en begin zovast.
Dat is niet alleen in Nederland, op het ogenblik word er hout uit Sauerland gehaald, in Venlo opgeslagen, alles zit in grote dichte containers die daar volgespoten worden met gas voor eventuele kevers, en vandaar gaat het weer door naar de slachterijen, gesubsidieerd voor meer geld dan dat de Duitsers het zelf gebruiken.
Alles onder het mom slecht hout, en alles met vrachtwagens, co2 neutraal natuurlijk.
Straks hebben ze weer ergens wateroverlast daar let maar eens op.
Als je een paar grote percelen bezit ben je gelijk klaar voor de rest van je leven.
Waar we het van moeten hebben, is technische innovaties. En wat dat betreft is er goed nieuws. De Duitse stad Hassfurt heeft het lek boven water! Wetenschappers en techneuten hebben namelijk een manier bedacht om de hele stad van energie én warm water te voorzien door middel van één installatie, de ‘Stülpmembranspeicher’. Met deze techniek is nooit meer afhankelijkheid nodig van fossiele brandstoffen. Ook de bomen kunnen weer zonder gevaar voor eigen leven groeien tot in de hemel.
Hoe die Stülpmembranspeicher werkt, snap ik niet, maar dat komt vanwege mijn beperkte kennis van techniek en van het technisch Duits. In ieder geval is ene meneer Hans-Josef Fell laaiend enthousiast. Hij is niet de minste, want hij is president van de Energy Watch Group en medeauteur van het zgn. Erneuerbaren-Energien-Gesetzes. Nou, als die enthousiast is, moet het wel goed zitten.
Het enige wat nodig is om de stulpmembraanopslag te laten functioneren zijn zonnecellen, windmolens en een gat in de aarde van 400 m diep en 130 m in doorsnede. Dat vul je met wat beton, grond, water en techniek, en hopla, daar is je gratis energie!
Hassfurt telt maar liefst 14.000 inwoners. Zou je de energiebehoefte van een stad als Hamburg met haar 1,8 miljoen inwoners met deze Speicher willen opwekken , dan heb je wat meer aardgaten nodig. Kniesoor die daar op let.
Mij niet gaan afzeiken. Ik ben slechts de boodschapper.
Zover ik weet is dat moeilijk doen over een eenvoudig ding, zie het als een oude handpomp voor water, als je de hevel omlaag duwt stroomt er water, dit drijft de turbine en dynadynamo aan.
Nu heeft men dus een cylinder met zuiger, de zuiger valt door het gewicht omlaag en drijft door een leiding stelsel een turbine met dynamo aan.
Waait het en schijnt de zon kun je de zuiger weer omhoog halen ook electrisch b.v, eenmaal boven is de backup dus weer klaar voor de volgende rit.
Bij het omhoog trekken sluit het membraan niet aan zodat dit zonder teveel weerstand kan, energie verlies.
Let op dit is een backup, dus geen constant energie systeem, wel een betere backup dan accu containers.
Maar ze moeten niet doen of dit een geheel nieuw concept is.
Dynadynamo moet dynamo zijn.
Gelukkig is het gat niet zo groot, anders had je heel wat beton nodig… :oD
Johan D. Maar het moet natuurlijk wel met subsidie? Crowdfunding misschien? Of stopt de “uitvinder” van dat oude principe er zelf zijn vermogen in. Laat hij het eerst en op eigen kosten over een traject van 10 jaar in zijn eigen achtertuin uitproberen. We hebben tenslotte nog wel even. Wij gaan liever verder met SMR’s
Helemaal met je eens, hoor. Om heel Duitsland met zo een back-up te voor zien, zal je van heel het land een gatenkaas moeten maken. Een 400 x 130 meter diep gat!! Benieuwd welke vreemde aardlagen dan verstoord worden en met welke onvoorziene gevolgen het gepaard zal gaan.
Perpetuum mobile lijkt het wel…
De natuur moet gered worden door deze voedselarm te maken. Alleen bomen kappen volstaat niet. Met de graafmachines wordt de humusrijke bovenlaag verwijderd totdat er alleen puur zand overblijft. Dit is dan de ideale bodem voor pioniers planten en de zandhagedis. Is in de duinen goed te zien. Er is de laatste 40 jaar allemaal bos ontstaan waar het vooraleer kaal was. Die opgroei is ook nog de verkeerde soort. Zoals de oostenrijkse den, ooit geplant voor zijn mooie rechte stammen waar het hout in de mijnbouw gebruikt werd. En niet te vergeten de amerikaanse vogelkers. Die moeten er allemaal uit.
Eigenlijk is dit een non discussie. We hebben voor het land tenslotte gekozen voor het opruimen van alles, dus bomen weg, boeren weg, vissers weg, industrie weg, fossiele centrales weg, en als laatste de oude bewoners weg.
+ hertenkamp + kinderboerderij, + cv
Een petitie is klein geld. Je moet het groter, groots aan pakken. Bijvoorbeeld met een soort crowd funding, maar dan onder de superrijken. Het Giving to Amplify Earth Action (GAEA) is zo iets. De bedoeling van GAEA is om 3 biljoen dollar per jaar op te halen waarmee wereldwijd grond kan worden aangekocht. Die grond dient dan om de natuur te versterken, biodiversiteit op te schroeven en klimaatchaos te bestrijden. Bill gates is al aardig op weg om de grootste eigenaar van landbouwgrond in de VS te worden.
Heel duidelijk is GAEA niet in de doelstellingen: “The goal of GAEA is to fund and grow new and existing public, private, and philanthropic partnerships (PPPPs) to unlock the $3 trillion of financing needed each year to reach net zero, reverse nature loss, and restore biodiversity by 2050.”
Op de grond die ze aan gaan kopen, kan niet meer gewoond en geboerd worden, omdat het terug gegeven wordt aan ‘de natuur’. Vöck de boeren en vöck de mensen die het voedsel van de boeren nodig hebben.
Oh, had ik al gemeld dat GAEA een initiatief is van… jawel, daar is-ie weer… het WEF!
En waf-waf-wef blaften de gedienstige schoothondjes in onze regering.
Straks is Bill niet alleen de eigenaar van de grond, maar ook van de bomen en de erop levende andere natuur. Angst blijft steeds de manier om mensen onder valse voorwendselen het geld uit de zakken te kloppen. Geef het opgehaalde geld maar aan de boeren om met een zelf bij te houden randje bos het gevreesde stikstof uit het belendende “Natura 2000 gebiedje” te houden en geef hen daar een passende vergoeding voor. Dat is beter dan Gates en consorten nog meer invloed te geven.
Het ontbreekt in de oproep aan nuance. Ik ben niet tegen bomenkap en ik ben evenmin tegen het gebruik van fossiele brandstoffen, Het gebruik van bodem en natuur vraagt om goed rentmeesterschap zodat je op langere termijn nog een leefbare omgeving overhoud voor je nageslacht. Natuurbehoud is niet hetzelfde als tuinieren en houtgebruik niet hetzelfde als het grootschalig verbranden van biomassa met kaalslag als gevolg.
Tot slot, een bos is oneindig veel meer dan een boom. Je bent tenslotte in een aangeplant bos ook niet tegen dunnen.
Al kan het bos en de natuur als zodanig uitstekend voor zichzelf zorgen. Maar waar mensen dicht opeen wonen en de natuur gebruiken, is beheer nodig op een verstandige manier
Dit wilde ik jullie niet onthouden. Ook een oproep om het evenwicht te behouden. Van Marijn Poels.
Ook te zien op Klimaatgek.nl
https://www.youtube.com/watch?v=NV0Lln1fFsw&t=212s
Kappen dat bos. Weg ermee. Haardhout, bio-centrale of voor wat dan ook. De ene keer mag je niets en de andere keer mag weer van alles.
Als werkzaam bioloog zijnde begin ik zo langzamerhand helemaal confuus te worden van de meningen van met name “nitwits” over onderwerpen waar zij niets van snappen, begrijpen of compleet langs hen heen gaat.
Dus: weg met de natuur, bossen, ecosystemen en op den duur de mens.
Dieter von Bartsch
Ook onder biologen heb je vele meningen. Afhankelijk van de focus, baan en portemonnee.
Dat geldt voor iedere beroepsgroep Peter.