Door Adam Creighton (Washington correspondent The Australian newspaper).
Twee van Amerika’s beste klimaatwetenschappers hebben beweringen verworpen dat juli de heetste maand ooit was, en betreurden een “verbluffende hoeveelheid overdrijving en hype” rond de verklaring van de secretaris-generaal van de VN vorige week dat “het tijdperk van wereldwijde koken [was] aangebroken.”
Cliff Mass, professor Atmosferische Wetenschappen aan de Universiteit van Washington, zei dat het publiek “op grote schaal verkeerd werd geïnformeerd” na een stortvloed aan nieuwsberichten dat zomerse hittegolven in de VS en Europa de gemiddelde temperatuur in juli tot boven de 17 graden hadden gedreven – naar verluidt het hoogste niveau in 120.000 jaar.
“Het is verschrikkelijk. Ik vind het een ramp. Er is een verbluffende hoeveelheid overdrijving en hype van extreem weer en hittegolven, en het is erg contraproductief, ‘
vertelde hij The Australian in een interview.
“Ik ben geen tegendraads persoon. Ik ben behoorlijk mainstream op een zeer grote [academische] afdeling, en ik denk dat de meeste van deze beweringen ongegrond en problematisch zijn”.
John Christy, een professor in Atmospheric Sciences aan de Universiteit van Alabama in Huntsville, zei dat hittegolven in de eerste helft van de 20e eeuw minstens zo intens waren als die van meer recente decennia, gebaseerd op consistente, langdurige metingen van weerstations die teruggaan tot meer dan een eeuw.
“Ik heb deze zomer nog niets gezien dat een record is voor deze langetermijnstations, 1936 heeft nog steeds verreweg het record voor het meeste aantal stations met de hoogste temperaturen ooit”,
zei hij tegen The Australian, verwijzend naar het jaar van een grote hittegolf in Noord-Amerika die duizenden mensen het leven kostte.
Professor Christy zei dat een toename van het aantal weerstations in de VS en over de hele wereld historische vergelijkingen moeilijk had gemaakt omdat sommige stations maar een paar jaar oud waren; ondertussen had de sluipende verstedelijking de bestaande weerstations aan extra hitte blootgesteld.
“In Houston bijvoorbeeld, in het centrum, is het nu tussen de 6 en 9 graden Fahrenheit warmer dan op het omliggende platteland”,
legt hij uit in een interview met The Australian.
Grote kranten van de Washington Post tot de London Times hebben juli gemeld als de warmste maand ooit gemeten, nadat de gemiddelde dagelijkse dagtemperatuur vorige maand de 17 C overschreed – ongeveer 1,5 graden boven het pre-industriële niveau – op basis van satellietgegevens verzameld door de Universiteit van Maine .
“We beginnen de klimaatverandering pas echt te zien”,
vertelde Nathan Lenssen, een postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Colorado, vorige maand aan de Washington Post.
Karsten Haustein, een klimaatwetenschapper aan de Universiteit van Leipzig, vertelde de Times dat juli “buitensporig warm” was en mogelijk de warmste maand was sinds de Eemien interglaciale periode, ongeveer 120.000 jaar geleden.
De groeiende bezorgdheid over hogere temperaturen, veroorzaakt door de mens, heeft een wereldwijde impuls gegeven om de uitstoot van kooldioxide tegen 2050 te verminderen door fossiele brandstoffen geleidelijk af te schaffen ten gunste van zonne- en windenergie, wat grote politieke en wetenschappelijke debatten aanwakkerde.
“Warm genoeg voor jou? Dank een MAGA Republikein. Of beter nog, stem ze uit hun ambt”,
twitterde voormalig Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton vorige week.
Het IMF annuleerde vorige week een geplande toespraak van Nobelprijswinnaar John Clauser nadat hij publiekelijk had verklaard:
“Ik kan vol vertrouwen zeggen dat er geen echte klimaatcrisis is en dat klimaatverandering geen extreme weersomstandigheden veroorzaakt.”
Professor Christy, die een lichte opwarmingstrend in de afgelopen 45 jaar toegeeft, zei dat juli de warmste maand ooit zou kunnen zijn op basis van wereldwijde temperaturen gemeten door satellieten – “net voorbij 1998” – maar dergelijke metingen gingen pas terug tot 1979.
Professor Mass zei dat het klimaat ongeveer 1000 jaar geleden “substantieel warmer” was tijdens wat bekend staat als de middeleeuwse warmte periode, toen de landbouw bloeide in delen van het nu met ijs bedekte Groenland.
“Als je echt ver genoeg teruggaat, waren er moerassen in de buurt van de Noordpool, en het andere om in gedachten te houden is dat we uit een koude periode komen, een kleine ijstijd van ongeveer 1600 tot 1850”.
“Global warming, het is een serieus probleem, maar het is een langzaam probleem, het is geen existentiële bedreiging”,
voegde hij eraan toe, suggererend dat menselijke activiteiten sinds de jaren tachtig tot één graad Celsius kunnen worden opgeteld bij de gemiddelde temperatuur.
***
Adam Creighton is een bekroonde journalist met een bijzondere interesse in fiscaal en financieel beleid. Hij was een journalist in residentie aan de Booth School of Business van de University of Chicago in 2019. Hij heeft geschreven … Lees meer
***
Bron hier.
***
Klimaat verandering is volgens het stuk in ad een serieus probleem. In een stuk met milieu-arts Peter van den Hazel wordt het zelfs het grootste probleem van deze eeuw. De rest zit achter een betaalmuur. Peter is gepensioneerd en actief voor groen links en nu nog als consultant werkzaam in het slachtofferschap door klimaatverandering. Het is natuurlijk druk met al die slachtoffers nu het niet hier een graad warmer was. Techniek speelt ook hier een grote rol in het terugdringen van de hitte slachtoffers. Ik weet nog goed uit mijn jeugd dat je van de kolenkachel af moest blijven. Wat was die heet. Na de oliekachel en gasbrander hebben we nu de warmtepomp. Daar verbrandt je je vingers niet aan. Kan me goed voorstellen dat er flink wat werk was deze zomer. Al die hitte berichten die je steeds maar krijgt terwijl je verzopen van de koude regen thuiskomst tast je mentale gezondheid aan. Gisteravond ook. Was nog een halfuurtje fietsen van huis. Kreeg me toch een plensbui. Krijg je het toch koud van. Dan mis je een kolen kachel.
https://www.ad.nl/gezond/klimaatverandering-bedreigt-onze-gezondheid-misschien-wel-grootste-ramp-van-deze-eeuw~a9f0d72b/
@EaB – grootste dodelijk gevaar is verontreinigde lucht (7 miljoen per jaar).
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0040162520304157
De klimaat waanzinnigen met hun aanhang moeten zich eens goed in de oren knopen dat opwarming van de aarde een zeer langzaam proces is.
Ze jagen burgers angst in met hun sciencefiction horror verhalen over extreem stijgende temperaturen enz.
Alles word aangegrepen om onheil te prediken.
In Oldenzaal waren weer van die lafaards actief in de nacht die banden lek stoken in een rijkere buurt.
NYT vroeg zich gisteren al koppend af Is This the End of the Summer Vacation as We Know It?
De ondertitel luidde: This year, everything from scorching heat to fires, floods, tornadoes and hail storms driven by climate change have disrupted the plans of travelers around the world. A summer getaway remains a powerful desire, but it’s at a tipping point.
Torture mocht geen torture heten, maar werd enhanced interrogation genoemd.
Maar een hittegolfje meer dan 10 jaar geleden heet Climate Change.
En een summer getaway als tipping point
In “Het Laatste Nieuws” van België stond een gelijkaardig artikel : “https://www.hln.be/reizen/naar-spanje-gaan-en-daar-bij-40c-een-plekje-in-de-schaduw-zoeken-we-gaan-toch-niet-zo-gek-blijven-zo-zullen-we-reizen-wanneer-het-klimaat-opwarmt~a391da83/”. Het artikel staat achter een betaalmuur, maar voor degenen die het artikel niet kunnen lezen zegt de alarmistische titel genoeg en de reacties blijven voor iedereen leesbaar. De krant staat nl. reacties van de lezers toe (alhoewel daar dikwijls zeer sterk in gefilterd wordt). Bij dit artikel is het opvallend hoe groot het verschil is tussen de mensen die in onze contreien gebleven zijn en enkel voortgaan op de msm en de menig van de ervaringsdeskundigen, de mensen die naar het zuiden op vakantie gegaan zijn.
Hier een paar reacties van deze ervaringsdeskundigen:
Peter Nols
Vroeger waren die hittegolven in Griekenland legendarisch, maar dan wel reeds vanaf mei. Ik vraag me echt wel af waarom men er vandaag zo’n probleem van maakt nu de warmte pas toeslaat in juli. En wat betreft die hagel, ik herinner me 1969 toen er in België ook hagelbollen zo dik als kippeneieren veel schade veroorzaakten.
luc vanmechgelen
Ik zit hier om mn terras aan de Costa del Sol / Estepona. Het is 1 uur in de middag.
De thermometer geeft 26,7 graden aan en vanochtend bij het wakker worden was het 23 graden. 41 graden niet gezien. Ook niet in de auto. Begrijp de heisa niet.
Andy Fonteyne
In de jaren 70 en 80 zat ik als kind 2 maanden in Spanje (juli en augustus). Toen al spraken ze van de hondsdagen, tropische en equatoriale nachten.
Ondertussen is er weinig veranderd. Zomers in Zuid Spanje zijn heet, altijd geweest. Net zoals in Turkije, Italië, Griekenland,….
Het is echt geen 10 graden warmer dan 40, 50 jaar geleden hoor.
Hetzelfde met de regen: de Gota fría, DANA, ik heb dat altijd al geweten. Dat was er ook in de jaren 70 al.
Jurgen Goeman
Hier een goeie 28 graden geen wolkskes ! Tenerife ! Wat weer is ist in belgie?
Johan Conix
Ik woon in Zuid-Oost Spanje, ende laatste weken is het hier aan de kust gemiddeld 29 graden, ´s nachts 26. En geen 40 graden. Als je natuurlijk het binnenland intrekt kan je temperaturen tuwsen 30 a 40 graden vinden. Bovendien moet je rekening houden dat alles voorzien is op hogere temperaturen. Men maakt te Einig onderscheid met de verschillen in Spanje of Zuid-Europa.
Mario Drumont
Hier aan de Costa Blanca 30 tot 35 gr geen 40 zoals men schrijft. In het binnenland ja daar is het in sommige streken mss 40 gr maar zeker hier niet. Genieten van het aangename klimaat. Iedereen zijn zin om op vakantie te gaan en iedereen geniet ervan.
Jennifer Peeters
Te warm? Blijven jullie dan maar thuis of ga naar zee in de regen zitten en betaal woekerprijzen voor jullie hotel en als je iets wil gaan eten. In Tenerife zijn de mensen tenminste vriendelijk, betaal je eerlijke prijzen en krijg je het zonnetje er gratis bij.
Matthijs Van Colie
Ik ben nu in marbella het is hier 32 graden en een briesje. Spanje is een fantastische bestemming het leven is hier ook 30% goedkoper, mensen laat jullie vooral niet afschrikken. Ik zou mijn hart meer beginnen vasthouden in België met de klimaatveranderingen…
Michel De Moortel
Kroatië: goeie 30 gr! ‘s Morgens lekker waterskiën, na de middag aan een eilandje aanleggen, wat zwemmen, snorkelen en ‘s avonds lekker gaan eten!
Rudi Smeulders
Hier in Spanje 30 graden en zon. In België regen… Tsja…
Jan Van Belleghem
Komen net van de Costa dorada. Was daar 32 °C en een heerlijke wind. Publiceer nog meer dergelijke artikels aub, zodat wij binnen enkele jaren in Spanje meer plaats hebben. Dank bij voorbaat
enz…
Tot slot nog even verwijzen naar https://www.climategate.nl/2023/07/hittegolf-in-italie-met-volle-teugen-genieten-aan-het-gardameer/ waarin eigenlijk net hetzelfde gezegd wordt.
Geweldig warm, deze zomer, heb deze morgen en gister avond de kachel maar aangestoken, en dat is niet de eerste keer.
’s Zondagsmorgens neem ik altijd een eitje met prosciuto cotto – ja, dat wat het Italiaanse leven ook zo lekker doet smaken.
Maar die eitjes gaan steeds slechter pellen.
Vroeger was dat een “eitje” bij de kippen van mijn vader – maar tegenwoordig is het hard werken, en steeds vaker teleurstellend.
Ik heb wel eens over de oorzaak nagedacht, maar nooit naar correlaties gekeken.
Maar het gaat gelijk op met het aanzwellende geklaag over extremen – hoe extremer het weer (volgens de krant dan) hoe extremer de moeite om een eitje uit zijn dop te krijgen.
Toch Climate Change?
Misschien ook een tipping point?
Op de site https://www.infoclimat.fr/observations-meteo/temps-reel/ kan je van heel veel plaatsen in Frankrijk zeer nauwkeurige actuele weergegevens bekijken.
Tevens wordt er een overzicht gegeven van het weer op dezelfde datum in de jaren vanaf 2007.
In mijn woonplaats is het de afgelopen zomer vrijwel steeds kouder geweest dan in de vorige zomers op dezelfde dag, een enkele uitzondering daargelaten. Meer dan eens was het sinds 2007 op 3, 4 en nog meer dagen warmer dan nu in 2023.
Ik heb niet de moeite genomen om verder te spitten. Niet nodig ook, want iedere avond wordt er in het Franse 8 uur journaal wel even aandacht besteed aan totaal verregende en koude vakanties in de badplaatsen langs de Atlantische kust. Veel stranden zijn daar nu afgesloten voor het publiek vanwege het gevaar, dat wordt veroorzaakt door de hoge golven.
Over het Nederlandse weer hoef ik denk ik niets te zeggen; dat kunnen jullie veel beter.
Toch nog even lachen op deze zondagmorgen?
OK, daar gaan we:
Waarschuwing!!!!
Lezers met een zwakke maag wordt aangeraden niet te lang naar de foto’s te kijken.
https://www.geenstijl.nl/5171903/europese-patriotten-koempel-frenske-de-machiavelli-van-de-mijnstreek/#more
Opvallend dat er de laatste tijd steeds meer artikelen verschijnen die de zaak relativeren. Mogelijk gaan ze inzien dat al die extreme berichten tegen ze gaan werken.
Ik kreeg ooit van iemand de opmerking dat we met spoed onze huizen moesten renoveren, want over 10 jaar staan we allemaal onder water.
Als we over 10 jaar onder water staan lijkt me dat een prima reden om NIET te renoveren.
@R – waterpeil stijgt niet zo snel en zo hoog; Barack Obama weet/wist dat toen hij zijn nieuw pandje direct aan zee kocht:
https://www.nouveau.nl/lifestyle/luxe-leven/obama-s-kopen-beeldig-huis-aan-zee?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.nl%2F
Maak een uitzending dat er steeds meer mensen met hittestress terugkomen van vakantie. Toon bosbranden en laat een paar acteurs aan het woord die niet kunnen slapen nadat ze van vakantie teruggekomen zijn. De gevolgen kunnen dramatisch zijn. Allemaal fake mar gegarandeerd dat de spreekkamers bij de dokter de volgende ochtend vol zitten. Angst verkoopt.
Bij opwarming aarde “hoort” een koele en natte zomer. Logisch toch?
“Topklimaatwetenschappers verwijzen juli als warmste maand ooit naar land der fabelen”
Zeg nooit ‘ooit’. We hebben pas van de laatste 100 – 150 jaar redelijke of goede gegevens, en pas sinds 1979 satellietgegevens.
Van langer geleden hebben we wel allerlei ‘proxies’, indirecte aanwijzingen van de temperatuur. Maar daar zit altijd een marge in, en je weet niet hoe plaatselijk dat was. Reden voor eindeloze welles-nietes discussies zoals we die hier gewend zijn. Dat schiet niet op.
Beter kunnen we ons richten op de laatste decennia en op de toekomst. Daarbinnen was juli 2023 de warmst gemeten maand ooit op wereldschaal. Geholpen door het feit dat juli normaal al de warmste maand van het jaar is. Opvallend was wel dat het oude record met zo’n grote afstand verslagen is (enkele tienden graden ineens). De grootste anomalie was het niet; mogelijk zien we die later dit jaar als El Niño zich verder ontwikkeld heeft.
Bart Vreeken
Kun jij me uitleggen hoe je nog ooit in een nieuw glaciaal komt zonder eerst een temperatuur optimum te passeren? En wil je dan even aangeven hoe hoog dat optimum mag zijn vergeleken met de optima van de interglacialen die we achter ons hebben liggen? Ik begrijp overigens wel dat de de slag om de arm, wat de proxies betreft, nodig hebt om de schrik erin te houden,
“Kun jij me uitleggen hoe je nog ooit in een nieuw glaciaal komt zonder eerst een temperatuur optimum te passeren?“
Nee.
Bart Vreeken
Dan moet je niet zo hoog van de toren blazen. Of denk je dat er nooit meer een glaciaal komt? of volg je de visie van Schellnhuber dat een eventueel glaciaal met 100,000 jaar is uitgesteld door de befaamde AGW?
Peter van Beurden, je vraag sloeg nergens op. Als we naar de klimaat historie kijken dan is het optimum altijd kort van een glaciaal. Het natuurlijke optimum hebben we al gehad.
https://a.atmos.washington.edu/academics/classes/2001Q1/211/Group_projects/group_D_F00/O18_500K.gif
Een volgend glaciaal volgens de natuurlijke cyclus wordt pas over een paar duizend jaar verwacht. Wat de menselijke invloed daarop zal zijn is nu volkomen onvoorspelbaar.
Volgende ijstijd pas iver 50 000 jaar
https://www.science.org/doi/10.1126/science.1076120
Waarom zoude we ons moeten richten op de laatste decennia en de toekomst?
Komt dat beter uit voor jullie?
En.maar goed dat je zegt de laatste gemeten temperatuur, en natuurlijk met de zo hoogt mogelijke precisie apparatuur.
Theo
Bart kickt op onderbouwd alarmgeroep. Brand-brand is niet voldoende. Net zomin als water-water.
Ja ja KNMI Peter.
Geschiedenis daar willen ze niets van weten.
Daarbij er zijn nog nooit zoveel weerstations geweest als nu.
Theo
Helaas staat een deel op de verkeerde plaats door ingekapseld te zijn door warmtebronnen. Dan wordt een reëel vergelijk wel lastig. Maar alarmisten komt dat blijkbaar goed uit. Dan kun je blijvend volop het alarm-orgel.
Peter, ja vroeger stonden ze in de natuur, tegenwoordig staan diezelfde tempmetersmidden in de stad die zo’n 3 graden warmer is. Maar wat makt het uithelemaal niets. Wediscussieren over het vierde cijfer achter de komma terwijl we de waarde van het eerste cijfer voor de komma niet eens kennen. De meeste zijn nog gewoon thermometers af te lezen op 1 graad nauwkeurig. Of metigingen in de buurt van het asfalt kortom geleuter over niks. Ook de heilige waarde die aan satellietmetingingen toegekend. Het zijn in principe allemaal indirecte metingen die gecorrigeerd moeten worden allemaal vreselijk ingewikkeld. Ook zeehoogte metingen op een mm nauwkeurig dat kan niet eens. Waarom je de zeehoogte midden in de oceaan wilt weten begrijp ik niet want die aan de kust zijn alleen van belang ook daar moet er gecompenseerd worden met de luchtdruk die 100 meter verder weer anders is dus ja van bijvoorbeeld 5 cm gaat ons land ook niet ten onder.
Identiteitsfraude.
Verwijderd.
Moderator
Kees,
Waarom wil je weten waarom de GMT 1C hoger ligt dan vroeger?
Waarom wil je onderzoek doen naar opwarming – terwijl je helemaal niet weet wat er morgen zal gebeuren – het omlaag donderen van de GMT bijvoorbeeld – terwijl je helemaal geen idee hebt van wat opwarming is.
Je kent nog niet 1% van alle GMT’s van vroeger!
Stel je eens even een wereld voor die niet bevolkt wordt door angstig jongens en meisjes die niet alleen willen weten waarom iets is, maar vooral zoeken naar waarom het slecht is.
Stel je een tijd voor zoals Richard Linzen bedoelt: toen er nog geen klimatoloog was, maar alleen een stelletje studenten die het weer wilden begrijpen. En eentje daarvan zou op een congres in Rome een lezing mogen houden en trots melden: mooi dat we vorig jaar, in mijn team, die en die orkaan goed voorspeld hebben (heb ik nog meegemaakt).
Zou je dan nog schrijven over 1C stijging van de GMT – een eenheid die eigenlijk zo nietszeggend is, dat je niet begrijpt dat ie ooit verzonnen is?
Dorst naar wetenschap is iets heel anders dan een fenomeen uit een chaotisch systeem niet begrijpen en ach en wee roepen, en as op je hoofd strooien, omdat je de je schuldig voelt over je omgang met de planeet!
“Waarom wil je weten waarom de GMT 1C hoger ligt dan vroeger?
Waarom wil je onderzoek doen naar opwarming – terwijl je helemaal niet weet wat er morgen zal gebeuren”
Oftewel: kop in het zand and don’t look up.
Kees le Pair??
Bekomen? Dat lijkt me geen woord voor jou. Het is me niet goed bekomen past wel in het Nederlandse jargon.
Maar ja, warmer wordt het soms en dan ook weer eens kouder.
Meneer le Pair, dat het bijzonder warm was op sommige plaatsen op bepaalde ogenblikken betwist niemand. Het weer is namelijk wispelturig. Of het echt uitzondelijk warm was is een andere vraag, en als je de reacties van de wetenschappers in dir artikel leest, dan zie je dat het weer in juli in een historisch perspectief moet geplaatst worden. Dat er een globale opwarming is, de laatste decenia wordt ook niet echt tegengesproken. Maar of die opwarming ten gevolge is van de verhoging van de co2-concentratie, veroorzaakt door menselijk handelen… daar twijfelen een aantal gedegen wetenschappers aan. U beweert hier dat de agw-theorie de enige “geldende verklaring” kan zijn. Nou, ernstige klimaatwetenschappers zeggen dat het klimaat zeer complex is, te complex om het afhankelijk te maken van slechts één variabele: de co2-concentratie. U zou toch moeten weten dat bv waterdamp een veel “beter” broeikasgas is dan co2? En dat de uitbarsting van de submarine Tongavulkaan 146 teragram water de atmosfeer in heeft gespuwd, tot 23km hoog. U weet toch ook dat “El niño” een invloed heeft op de temperatuur? Oscilaties in oceaanstromen zijn belangrijk. Verder is er nog de instraling van de zon en de zonne-activiteit… en zoveel andere factoren. Waarom zegt u dat de niet bewezen agw de “geldende verklaring” zou moeten zijn? Misschien omdat u niet de echte Kees bent?
Rudi,
Inderdaad, het was weer een geval van identiteitsfraude van onze vaste huistrol. De teller van deze autistische nerd staat vandaag op bijna tien. Hij is er maar druk mee.
Moderator
Rudi
Ik moet me erg vergissen als deze mijnheer le Pair niet HdJ is.
Ik weet niet, wie HdJ is. Maar ik begrijp niet, waarover het gaat. Van mij heeft de moderator niets verwijderd.
Kees,
Jan van der Heyden is onze vaste huistrol die onder verschillende fantasienamen, namen van vaste bona fide respondenten, vele valse e-mailadressen en IP-adressen Climategate.nl nu al jarenlang dagelijks bestookt c.q. stalkt met reacties. Bij zijn laatste van bijna tien reacties vandaag, heeft hij jouw identiteit gebruikt. Die reactie is door mij verwijderd.
Moderator
Waarom denk je dat ik Jan van der Heyden ben? Peter van Beurden is er van overtuigd dat ik HdJ ben?
Best lastig, als je al zoveel verschillende personen op je zwarte lijst hebt gezet, maar ze toch nog kunnen reageren door gewoon een andere naam in te tikken.
Als je je voordeur open laat staan, dan zal je verzekering niet uitbetalen bij een diefstal. Als jij je virtuele deur open laat staan, dan is het geen identiteitsfraude!
“Als jij je virtuele deur open laat staan, dan is het geen identiteitsfraude!”
Dat heet “het schenden van rechten van anderen door impulsief antisociaal gedrag.”
Een dief worden is een keuze, niet het gevolg van een gelegenheid.
Je kan die uitleg verwachten na je arrestatie door de politie wegens het overtreden van de strafwet.
Gevangenis of gesticht, wordt dan een onderdeel van je identiteit.
Heyden: “Als je je voordeur open laat staan, dan zal je verzekering niet uitbetalen bij een diefstal.”
Je redeneert als een uilskuiken. De verzekering betaalt weliswaar niet uit maar het is en blijft wél diefstal!
Stel, je doet avonds je gordijnen niet dicht. Vervolgens staan er pal voor je raam 5 mensen urenlang naar binnen te gapen wat je allemaal aan het doen bent. Met jouw afwijking zal je dat misschien niet vervelend vinden, maar de gemiddelde burger wil dat niet. Snap-ie?
Jan van der Heijden is volgens HdJ een nitwit en slecht incompetente secondant zonder Vlaamse roots. Ik houd het op HdJ maar misschien wisselen ze stuivertje met hun e-mailadressen. Asociale ongewenste inbrekers/insluipers blijven het. Als je het van zulke wereldverbeteraars moet hebben kun je nog een bende ellende verwachten.
@Johan D
Je redeneert als een uilskuiken. Het is Hans Labohm die zijn “gordijnen niet dicht doet”. Als er dan “mensen urenlang naar binnen staan te gapen”, dan moet hij niet klagen, maar zijn gordijnen dichtdoen. Geen identiteitsfraude dus, maar gewoon binnengluren omdat het kan.
@Peter vB
Je redeneert als een uilskuiken en geraakt niet verder dan beledigingen.
Heb er even de UAH Satellite Based Temp of the Global Lower Atmosphere bijgehaald. Huidige in Juli gemeten anomalie is 0,64 C. In 2016 was de hoogste waarde (niet in Juli) plusminus 0,70 C; in 2020 was dat 0,60 C ; en in 1998 was dat 0,62 C. We hebben dus eerder dit soort extremen gezien, zonder dat de Aarde is overgekookt. Wat wel interessant is dat het dit jaar met name in de Tropen erg warm is. Ben benieuwd wat daar de oorzaak van zou kunnen zijn.
In UAH is juli 2023 de warmst gemeten maand ooit, zie Roy Spencer. De reeks begint in 1979.
De warmst gemeten JULImaand sinds de SATELLIETmetingen
Omdat “Alexander” geen reactie meer heeft gegeven, doe ik maar een opmerking.
1) 6 aug 2023 om 22:20
“In 2016 was de hoogste waarde (niet in Juli) plusminus 0,70 C”
Correct.
2) 6 aug 2023 om 23:53
“In UAH is juli 2023 de warmst gemeten maand ooit, zie Roy Spencer.”
Correct (satelliet meting)
1) gaat over anomalie t.o.v maandelijkse gemiddelde 1991-2020
2) gaat over absolute temperatuur.
ad 2) Spencer zijn data zegt niks over die absolute temperatuur in juli, dus conclusie 2 volgt niet uit de data.
ad 2) In zijn tekst noemt Spencer het opvallend genoeg wel, zonder “bewijs” in de data.
July 2023 was:
>> warmest absolute temperature (since July is climatologically the warmest month): (ad 2)
>> tied with March 2016 for the 2nd warmest monthly anomaly (departure from normal for any month): (ad 1)
Conclusie: ……..
2) is geen reactie op 1)
Misschien dat “Alexander” daarom denkt whaaaat?
Een theorie falsifiëren kan je doen door er fouten in aan te wijzen, ook als je niet kunt aangeven, hoe het dan wel zit. Emotioneel is dat onbevredigend, maar fysisch en logisch is daar niets mis mee.
Wie in het complexe klimaatsysteem met een twintig+ actoren een acceptabele theorie kan aangeven moet van betere huize komen, dan er huizen in de wereld zijn. De Marcel hierboven vraagt om het onmogelijke. Misschien is er ooit iets plausibels te bedenken met onzekerheden van een graad of vijf of tien voor periodes van 100 of 200 jaar. Maar zelfs dat acht ik twijfelachtig.
De zomer van 1947 was de warmste, wat het KNMI ook berekent of zegt, ik was er zelf bij.
Wat was de gemiddelde temperatuur in jja?
Geen antwoord natuurlijk. Fake news van Morsch; de zomer van 2022 was warmer. Of was hij daar niet bij?
Lees Klimaatgek
https://klimaatgek.nl/wordpress/2022/07/20/knmi-moffelt-hittegolven-van-voor-1950-nog-steeds-weg/
Geef Mosch effe de tijd Modelleur.
Feit is dat KNMI de nodige tropische dagen heeft aangepast.
Hij heeft tijd genoeg gehad.
Mosch heeft in 1947 blijkbaar 3 maanden in de Bilt gestaan en daar de temperatuur gevoeld. In 2022 nogmaals. Hij kan zich dat gevoel van 76 jaar nog perfect herinneren in dat van vorig jaar ook.
Het is een bijzondere gave. Jammer dat we daar niet eerder van gehoord hebben.
Je gaat er maar van uit dat Mosch dit discussiedraadje terug kan vinden op zijn mobieltje. De doorloop van topics is hoog op deze site.
En verder, wie is in de vredesnaam Theo Brandsma?
De anoniem van het KNMI.
Valt nergens over deze man iets te vinden.
Beter zoeken Anne
https://www.knmi.nl/research/publications?author=T+Brandsma
Er valt over de mens Brandsma niets te vinden, verantwoordelijk voor Global Boiling in Nederland.
Uiteraard genoeg wetenschappelijke literatuur…
Ik ben het bedrog zo baggerzat en deze Brandsma is onderdeel van het bedrog.
Niettemin wordt Brandsma zijn publicatie nu overal aangegrepen om te stellen dat er nu veel meer tropendagen zijn dan vroeger. Ook in de nieuwe Bosatlas Weer en Klimaat, die uitgeverij Noordhoff samen met het KNMI op 11 november uitgaf, bevat de op Theo Brandsma’s werk gebaseerde ‘verdwijning’ van bijna 90 vooroorlogse tropische dagen.
https://www.interessantetijden.nl/2021/12/07/valse-knmi-data-hittegolven-in-bosatlas-weer-en-klimaat/
Met elke graad opwarming komen er twee tropische dagen bij
20 juli 2023
Deze zomer telt tot nu toe drie tropische dagen in De Bilt. Op een tropische dag wordt het 30 graden of warmer. Gemiddeld had een zomer 100 jaar geleden maar één tropische dag. Tegenwoordig is dat al ruim vier en een halve dag. De opwarming van Nederland gaat samen met een relatief snelle toename van het aantal hete dagen. Hoe snel dat gaat, laten we in 3 stappen zien.
https://www.knmi.nl/over-het-knmi/nieuws/met-elke-graad-opwarming-komen-er-twee-tropische-dagen-bij