Uitleg in UNEP rapport over geo-engineering 2023.

Door Rypke Zeilmaker.

Meerdere clubs met politieke en bureaucratische invloed – waaronder de milieutak van de Verenigde Naties (UNEP) – spraken zich afgelopen najaar uit vóór geo-engineering.

Daaronder een groep ‘deskundigen’ met Heleen de Coninck (ze is deskundig in ‘transities’!), in het One Atmosphere-Rapport. Maar ook een nieuw opgerichte lobbyclub van ngo-bobo’s en oud politici, de Climate Overshoot Commission, én de National Academy of Sciences van de VS.

Zo is het “Ja, tenzij’-karrenspoor voor de toegestane discussie dus al getrokken: We gaan de zon verduisteren, maar er is nog meer onderzoek nodig en propaganda voor publieke acceptatie.

 

 

De experimentele voornemens in 1 plaatje.

One Health, One Atmosphere

Het gaat om dit UNEP-rapport ‘One Atmosphere’ dat mensen mij toestuurden, waarvoor dank. De term One in dit rapport staat voor het idee dat natiestaten overvleugeld moeten worden door een buiten-democratische bureaucratie op VN-niveau. Denk aan de WHO, die boven ons parlement uit wilde regeren op gezondheidsgebied, waartegen Mona Keizer een motie indiende.

Er zijn al ideeen om dat een ‘Ministerie van de Toekomst’ te noemen, of zoals Jacob Nordangård al liet zien: Een Groene VN-Veiligheidsraad.

Je hoeft het rapport slechts diagonaal wat door te sjezen, want nuchter gezien staat er geen enkele concrete (technische) inhoud in. Het is een politiek advies met prof. dr. er voor om zo meer gewicht te geven aan slap geOH. De Coninck weet niets van geo-engineering. Maar het gaat er om, dat ze doet wat van haar politiek gevraagd wordt.

Daarnaast werd er een Climate Overshoot Commission ingesteld. Dat is een politieke roeptoeter, die extra gewicht moet geven in politieke arena’s aan het zelfde door de VN-bureaucratie uitgedokterde beleid van One Health, One Atmosphere, hun globalistische dictatuur geregeerd door volstrekt nutteloze bureaucraten los van natiestaten.

Met oa Heleen de Coninck, er staat niets in van enige substantie, behalve politiek advies om het wel te doen en om hun vriendjes baantjes te geven.

Het ‘Ja tenzij’-advies dat zij geven, betekent vooral dat de gecontroleerde welvaartsimplosie (Net Zero, CO2-politiek) door moet gaan. En dat er daarnaast vooral heel veel onderzoeksgeld voor academici in de klimaatwereld moet komen, en meer ambtenarij om het ja-tenzij-advies van protocollen en ‘governance’ te voorzien.

Daarnaast werd er een Climate Overshoot Commission ingesteld. Dat is een politieke roeptoeter, die extra gewicht moet geven in politieke arena’s aan het zelfde door de VN-bureaucratie uitgedokterde beleid van One Health, One Atmosphere, hun globalistische dictatuur geregeerd door volstrekt nutteloze bureaucraten los van natiestaten.

Die kwamen met dit rapport, waar het Ja-Tenzij-advies in staat.

Ja Tenzij, een nieuw opgerichte lobbyclub die het zelfde roept als de UNEP, zodat beide meer gewicht krijgen

Er is kortom met Solar Radiation Management en Geoengineering een nieuwe niche ontstaan voor mensen die belastinggeld helpen verdampen, genre Heleen de Coninck de transitiedeskundige van de TU Eindhoven. En voor juristen die dan een internationaal ‘raamwerk’ gaan opstellen.

Verder zijn al duizenden academici bezig met onderzoeksaanvragen, zodat ze zichzelf aan het werk kunnen houden/duizenden bezorgde wetenschappers die onmisbaar werk voor de maatschappij gaan verrichten (haal door wat niet van toepassing is).

Dat is hoe die lieden altijd te werk gaan.

Je kunt dat ondermeer zien bij de opstelling van deze onderzoeksagenda door het Amerikaanse NOAA (een combinatie van KNMI en Rijkswaterstaat). Ze zullen ook aan ‘public engagement’ gaan doen, dus propaganda gaan bedrijven voor publieke acceptatie via de met hen sympathiserende media.

Adviesrapport voor Tweede Kamer op 10 juli van door de regering gekochte ‘deskundigen’…Ja tenzij-advies geo-engineering op nationaal niveau..

Voor de Nederlandse situatie liet Rob Jetten met zijn ‘Wetenschappelijke’ Klimaatraad, de agenda’s gelijktrekken met die van Frans Timmermans zijn Natuurherstelwet. De Coninck en consorten banen met dit advies ‘De Lucht Klaren?’ de weg verder voor zogenaamde Nature Based Climate Solutions, dus dat je met rewilding of boerengrond braakleggen CO2 zou vastleggen.

En dat je opnieuw een bureaucratisch protocol moet opstellen om dat in de gewenste banen te leiden. Zo zie je dus hoe het ‘Ja, tenzij’-advies van VN-niveau en ngo-niveau op het bordje van de Tweede Kamer terecht komt. In Nederland staat solar radiation management bij de TU Delft op het programma. Verder gaat het hier dus vooral om ‘carbon removal’-projecten, waar Jetten dit jaar alvast 11 miljard euro SDE++-subsidies voor reserveerde.

Dat scheelt weer een zevende van de uitstoot van Pernis in het jaar 2030, voor 11 miljard euro.

 

Rypke Zeilmaker met partner Afke Smit.

En zo regelen deze lieden lekker werk en geld voor zichzelf, of Wilders er nu zit met zijn AIVD-premier of Timmerfrans. De koers blijft links, meer lastenverzwaring en vrijheidsroof.

 

Tot zover deze korte blog vandaag, Steun mijn werk via de doneerknop, kan ik Afke ook eens een lekker kadootje geven:

 

 

 

 

Donatie bedrag:

***

Bron hier.

***