Breaking news: de oliegiganten BP en ConocoPhillips én machinebouwer Caterpillar hebben bekend gemaakt hun lidmaatschap op te zeggen van het drie jaar oude U.S. Climate Action Partnership (USCAP), een brede milieucoalitie van het bedrijfsleven. US-CAP heeft een belangrijke rol gespeeld in het totstandkomen van de inmiddels op koud ijs gezette Amerikaanse cap&trade-wetgeving.
Lees snel het Wall Street Journal artikel: Defections Shake Up Climate Coalition. Je weet dan dat Shell en General Electric nog wel meedoen. ConocoPhillips’s senior vice president for government affairs, Red Cavaney, motiveert de stap van zijn bedrijf door te zeggen dat de focus op de wetgeving afleidt van de focus op innovatie. Kudos! Saillant detail is dat de CEO van het Alaskaanse ConocoPhilips enkele dagen geleden in een lawine is omgekomen (link).
Het mooiste element in het WSJ-artikel komt van een buitenstaander uit de WSJ-community. Getver! Weer die blogosfeer.
Lees hieronder de poignante quote van deze lekenbroeder.
Van de WSJ community:
We need to move away from oil but not by government’s punitive force. When the technology for alternatives is good enough, oil and coal will fall off the energy tree like a ripe fruit. Sam Bahadur
Wie zal het met bovenstaande realistische en geduldige uitspraak oneens zijn? Ik zeg volmondig ja. En daar voeg ik nog even aan toe dat ik in mijn artikel van gisteren over Minister Cramer vergat te melden dat ik steeds als ik haar of Diederik Samsom of wie ook hoor zeggen dat we haast moeten maken met de groene economie, dat ik dan iets heel anders hoor.
Namelijk: “Laten we nu toch alsjeblieft zorgen dat al die bijzondere mensen zoals Al Gore, John Kerry, Rajendra Pachauri, onze vrienden van de Triodos bank en al die andere groene investeerders gewoon even snel mogen cashen. Dat zal de geldstroom naar de NGO’s waar ik na mijn politieke carrière weer heen zal verhuizen alleen ten goede komen. Als we geen haast maken met die groene economie dan zijn al die financiële vehikels straks waardeloos.”
Voor BP, één van de financiers van CRU, na de uitbraak van ClimateGate, was er weinig te kiezen. Bovendien zit een Globaal Klimaatverdrag er niet in en BP is een Global Player.
Ik ben benieuwd wanneer Shell stappen onderneemt. Shell luistert tegenwoordig naar zijn aandeelhouders!
Toevallig ken ik er een paar en ik denk dat Shell nog wat tijd nodig heeft.
Hopelijk nemen ze een besluit voordat ze hun idiote CO2 opslag project gaan uitvoeren dat onder een woonwijk in Dordrecht.
Het meest recente zetje dat AGW over de klif stuurt komt in de vorm van dit artikel dat vandaag op de website verscheen van American Thinker:
AGW, The Smoking Gun
http://www.americanthinker.com/2010/02/the_agw_sm…
Hartelijk dank voor deze publicatie.
Waar zijn Remco en Boog?
Volgens mij onder een woonwijk in Barendrecht, maar dat terzijde. Hopen dat Shell en andere grote bedrijven zich nu ook gaan bezinnen.
Van oud – nog actieve – collega's bij Shell heb ik vernomen dat het politiek incorrect is om er openlijk klimaatskeptische denkbeelden op na te houden. Het zou loopbaanbeperkende consequenties kunnen hebben. Had ik in deze tijd bij Shell gewerkt, dan was putje-schepper-op-zee voor mij waarschijnlijk het hoogst haalbare geweest.
Wat zal er bij Shell dan veel onderhuids zitten. Putje-schepper-op-zee, ja dat schiet ook niet op. Shell betaalt anders wel goed heb ik begrepen.
tuurlijk, een mens mag geen eigen ideeen meer hebben onder werktijd…
Niet schrikken: http://www.nrc.nl/economie/article2485541.ece/Stu…
Wow, gewoon open en bloot, dendert de klimaat-titanic voort.
"…wil Nederland het klimaatprobleem succesvol aanpakken."
Kan iemand mij nog eens uitleggen wat is HET klimaatprobleem?
en wat bedoeld men hier met aanpakken?
In het artikel zie ik vooralsnog vooral: belastingen "vergroenen" om mensen "tot zuiniger gedrag" te dwingen. Ik ben ook erg benieuwd hoe de overheid "het verlies aan biodiversiteit moet [in 2050] zijn stopgezet" denkt te realiseren.
Dat gedrag beïnvloeden is een belangrijke factor achter het klimaatbeleid. Elk onderdeel en gedraging in het dagelijks leven moet daarvoor gecontroleerd en gereguleerd kunnen gaan worden (chip in de auto, chip in de OV, Slimme energie-meter). Daarvoor ook het verschuiven van belastingen naar gedrag: "verhoging van de milieubelastingen te combineren met een verlaging van bijvoorbeeld de loonbelasting."
Gelukkig gaat het IPCC gewoon verder met de oproep,lees selectie, bij regeringen voor bijdragers aan het vijfde AR.
Nu zullen de aangewezen personen en hun letterlijke bijdragen vanuit Nederland wel niet peer-reviewed mogen worden door bijv. de TK.
*de Mos kom er maar in*
Ook vreemd dat de dreiging met Thermageddon in een paar jaar geen reden is de werkwijze van het IPCC zelf aan te passen. Niets geen internet of online inzicht, want dat is alleen maar transparant. Gewoon weer zes jaar achterkamerjespolitiek met alle snoepreisjes aan het infuus van de belastingbetaler.
Geen wonder dat de milieuheffingen omhoog moeten om het klimaatindustriele complex in het zadel te houden.
Helaas komen de verkiezingen net te vroeg:-)
http://www.nrc.nl/economie/article2485541.ece/Stu…
Wordt echt tijd dat dit op belastingen verzotte kabinet valt en dat er een regering komt die op een fatsoenlijke manier met dit soort zaken om gaat.
Zozal de bestaande troep blijft zitten dan worden we alleen maar genaaid zonder te kussen !!
Hopelijk valt het kabinet over Uruzgan dan kunnen we er proberen iets aan te doen, iig niet PvdArroganten stemmen
sorry voor beetje off toppic
Gr A
Zelf een bericht hierover op :
http://www.stichtingmilieunet.nl/andersbekekenblo…
Gr A
More Dominos fall
Marsch Inc and Xerox quit too
http://www.heliogenic.net/2010/02/18/more-dominos…