We krijgen wekelijks fanmail van lezers, en deze van de PVV-statenfractie in Brabant wil ik u niet onthouden. De vijand van mijn vijand is mijn vriend. En de PVV is de enige die partijbreed consequent de gesubsidieerde waanzin aanvecht die overheidsgefinancierde windenergie heet, terwijl Mark Rutte (VVD) kiezersbedrog pleegde en Henk Kamp (VVD) het SDE+subsidiebedrag VERHOOGDE van 1,7 naar 3,2 miljard euro PER JAAR, door u op te hoesten via de energierekening. Vervolgens dienen zich vele gegadigden aan die dankbaar van uw door de ‘liberalen’ gedwongen donaties gebruik willen maken: zoals het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg.
Als dagelijks volger van Climategate.nl wil ik u allereerst hartelijk danken voor uw verhelderende blik op de Groene Kerk.In Tilburg hebben wat overbodige zorgbestuurders het plan opgevat om met belastinggeld windmolens te plaatsen, zodat ze binnen 8 jaar nog meer belastinggeld, maar dan uit een ander potje, in de ziekenhuiszak kunnen duwen. Renderen noemen ze dat.Mogelijk dat bijgevoegde vragenset richting het bevoegd gezag over de vergunningverlening t.a.v. deze 9 windmolens, de Provincie Noord Brabant interessant kan zijn voor uw site.
Maar natuurlijk, beste Harry van den Berg
Wat is er bij Tilburg aan de hand?
Een op publiek geld draaiende zorgboer Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg, wil dit publieke geld niet in zorg steken maar in de bouw van 27 Megawatt opgesteld vermogen (/5= 5 MW) aan windmolens op eigen (groen) terrein, om daarmee SDE+-subsidies te oogsten van Henk Kamp (VVD) zijn Agentschap.nl. Terwijl de provincie ‘zoekgebieden’ vaststelde, locaties waar windmolens wél mogen komen en daar zit dit plan niet in: nog meer landschappelijke aantasting dus in het overvolle Nederland.
Op de website van het Brabants Dagblad (1) stond op 15 maart het bericht dat het Elisabeth Ziekenhuis ondermeer voornemens is 9 windmolens te plaatsen. De PVV-fractie vindt het vreemd en ongewenst dat zorgbestuurders zich kennelijk met dit soort zaken bezig menen te moeten houden in plaats van het genezen van patiënten. Ook achten wij het gebied rondom dit ziekenhuis volstrekt ongeschikt om windmolens te plaatsen en vragen ons af hoe het ongetwijfeld voor zeer veel zorggeld ingehuurde adviesbureau met een dergelijk advies op de proppen kan komen
Dit leidt tot de volgende vragen:
1. Is het College op de hoogte van de plannen van het Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg om 9 windmolens te plaatsen?
2. Klopt het dat het opgesteld vermogen van dit park ergens tussen de 18 en 27 MW zal liggen en de Provincie derhalve bevoegd gezag is ten aanzien van de vergunningverlening (2)? Zo ja, in hoeverre is het vergunningentraject onderweg en zo nee, waarom niet?3. Gezien de wet- en regelgeving (3), met name ter voorkoming van slagschaduw, dient de minimale afstand tussen de molens en woningen en “bijzondere gebouwen”, zoals scholen en ziekenhuizen 12x de rotordiameter te zijn. Deelt het College het inzicht van de PVV-fractie dat het onmogelijk is dit op het terrein of in de directe omgeving van het Elisabeth Ziekenhuis te realiseren? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe en waar dan?
4. Acht het College het wenselijk dat het uitzicht van patiënten in het ziekenhuis, hetgeen nu met uitzondering van de snelweg A58 een mooi groene omgeving geeft, verpest wordt door een rij regelmatig en monotoon draaiende windmolens, aangevuld met een gerede kans op het stroboscoopeffect van een langdurige en gekmakende slagschaduw (Bij 9 molens in rij-opstelling en de ligging van het ziekenhuis zou stilzetten tijdens slagschaduw het rendement als genoemd in punten 9, 10 en 11 nog veel verder onderuit halen)?
5. Acht het College het wenselijk dat er windmolenprojecten buiten de door Provinciale Staten vastgestelde zoekgebieden (4) voor windenergie op land – hetgeen hier het geval is – gestalte krijgen? Zo ja, waarom stellen wij dan die zoekgebieden vast?
6. Acht het College het wenselijk dat het aangezicht van Tilburg, dat na het grondige werk van Cees Becht al danig aangetast is (5), en aan de zuidzijde nog over een mooi stukje groen in de vorm van het Leijpark en het riviertje de Leij, alsmede een prachtige groene omgeving rondom de Beekse Bergen en Goirle-De Hoven biedt, nog verder verpest wordt door deze molens? Zo nee, waarom niet?
7. Acht het College het in het kader van “Leisure Boulevard Midden-Brabant”, “Mooi Brabant” en “Landschappen van Allure” wenselijk dat het uitzicht van de verblijfsrecreanten op de Beekse Bergen en talloze fietsers in deze prachtige omgeving verziekt wordt door deze windmolens? Zo nee, waarom niet?
8. Deelt het College de mening van de PVV-fractie dat patiënten in ziekenhuizen en omwonenden niet geteisterd mogen worden door lage bromtonen en monotoon gedreun veroorzaakt door deze windmolens (6)? Zo nee, waarom niet?
9. Vindt het College het net als de PVV-fractie het onwenselijk om geld dat bestemd is voor de zorg en (grotendeels) uit belastingmiddelen gefinancierd wordt, windmolens te plaatsen die nagenoeg of geheel waardeloze stroom (7) produceren en slechts door subsidiëring via eveneens belastingmiddelen (8), maar dan uit een ander potje, voor het ziekenhuis rendement geven, maar voor de samenleving als geheel een grote strop oplevert? Zo nee, waarom niet?
10. Klopt het volgens het College dat de voorzichtige afgeleide (9) berekening van de PVV-fractie, dat dit windmolenpark de eventuele temperatuursverandering in Nederland, de hele wereld, of zelfs alleen maar in Tilburg, met afgerond 0,000 graden gaat veranderen? Zo nee, waarom niet?
11. Gezien het gestelde in punt 3 tot en met 10, acht GS het verdedigbaar dit windmolenpark met een opgesteld vermogen van (geschat) 27MW, resulterend in een bijzonder wisselvallig stroomleverend, maar gemiddeld ca. 1,2 tot 2,5MW fossiele brandstoffen uitsparend (10)(= verbruik 600 tot 1250 waterkokers) of helemaal niets uitsparend qua CO2-uitstoot (11) en het stroomnet op hol jagend (12), dergelijk verstrekkende gevolgen heeft op al deze terreinen, toe te staan? Zo ja, waarom?
12. Is het college het met de PVV eens dat de directie van het Elisabeth Ziekenhuis te verstaan moet worden gegeven zich bezig te houden met het klimaat binnen de ziekenhuismuren en niet met klimaatproblematiek daarbuiten? Zo nee, waarom niet?
13. Is het College voornemens contact op te nemen met de ziekenhuisdirectie om deze te melden dat dit windmolenproject volstrekt kansloos is en dat men verdere kosten beter aan “handen aan het bed” en aandacht voor de patiënten kan besteden? Zo nee, waarom niet?
Ik stem nooit meer VVD en raad iedereen aan dat ook te doen.
Als de PVV een consequente natuurvisie zou ontwikkelen, de proleten de deur wijst en zich ontwikkelt richting een conservatief-liberale nette beweging, het geloof mijn Langweerder Moslimgemeenschap- hoewel niet mijn favoriet- niet als hoofdpunt neemt, visie toont en standvastig is in plaats van enkel lapmiddelen aandraagt naar de waan van de mediadag, of nieuwe wetjes ter zelfprofilering: dan heeft het potentieel. Nu vervullen ze toch vaak een soort waakhondfunctie, en dat is al mooi meegenomen tussen alle politici die de overheid slechts zien als vehikel van persoonlijk gewin. Beste Harry van den Broek: ik ben benieuwd naar wat de antwoorden waren van het college…
FD kopt:
Schaliegasrevolutie in Europa ondenkbaar
Energie-intensieve industrieën in Europa moeten er niet op rekenen dat de zogenoemde schaliegasrevolutie kan overslaan van de VS naar Europa.
Wie heeft het artikel?
Goed artikel. Jammer overigens dat ook hier weer vervuiling optreedt met het mohammedanisme.
Wat heeft dat nou toch met wind en klimaat te maken?Overigens, helemaal ongelijk over de nare kanten van het mohammedanisme heeft de PVV natuurlijk niet.
http://www.answering-islam.org/Quran/Themes/jihad_passages.html
U snapt het!
De overheid (bestuurders & ambtenaren die financieel niet aansprakelijk zijn voor wat zij doen) zorgt ervoor dat subsidies vooral bij henzelf (bestuurders & ambtenaren) terecht komen.
Allerlei overheid-gerelateerde instanties concentreren zich op het binnenhalen van subsidies. Het systeem is totaal zot, verrot en gecorrumpeerd.
Het gaat de overheid niet om energiebesparing of verduurzaming op een efficiënte wijze, maar om de verdeling van geld en rijkdom.
Bijna 2000 miljard kubieke meter van ‘ons’ gas is al in rook opgegaan. De netto-contante-waarde daarvan is 1000 miljard euro. Waar is dat geld gebleven?
Op radio1 (in Jeroen Wielaart’s half uurtje “Lijn1” van de NTR) vanochtend een succesvolle klager, die van de bestuursrechter gelijk kreeg, dat de windturbine door haar gemeente nasst haar woning geplaatst ondanks vele protesten van bewoners toch moet stil gezet.
De windturbine (=110 meter hoog) staat op 200 meter van haar huis. De klager heeft zware medische klachten van slapeloosheid en extreme vermoeidheid, door trillingen, slagschaduwen, en geluidsoverlast.
De gemeente weigert vooralsnog de windturbine stil te zetten.
Ik volg de verdere story op de voet!
Ik en hij wil niet in je postbus zoals op climategate vermeld.
Stuur even je e-mailadres naar info ed fibronot punt enel, DWK
Turris, wij volgen Sint Maartensbrug al bijna een jaar.
http://fibronot.nl/nieuwsartikel2013-082-rechter-windturbine-sint-maartensbrug-mag-s-nachts-niet-draaien/
‘Opbrengsten Belgische windparken in zee aan lage kant’
Gisteren definitief besloten nog maar 1 van de plaatselijke sufferdjes te lezen, ging weer over 1 of andere kansen op duurzaamheid voor het bedrijfsleven in het Eilandennieuws, men pleitte voor energiebesparing (het aloude Rabo adagium om de bouwsector te helpen door die nog meer vocht en Radon te laten isoleren in huizen) en men pleitte voor meer opwekking van “”””duurzame”””” energie in de regio, nu zou men er een ingezonden brief aan kunnen wagen wat in Godsnaam energiebesparing te maken heeft met windmolenisering als er al overcapaciteit in Nederland is en anders kun je het altijd uit Duitsland laten overwaaien maar ik wil niet weer telefoontjes met nummer onbekend waarbij men vervolgens niets zegt.
Dit soort zaken begint te lijken op de zaken beschreven in “de road to serfdom” van F van Hayek.
Hier in plaatjes..
http://mises.org/books/TRTS/
Bericht behoeft enige nuance. Het Brabants Dagblad meldde met chocoladeletters de komst van 9 windmolens, terwijl het blijkt te gaan om 9 heel kleine turbines.
Een communicatiemanager van het ziekenhuis ( ook zo’n noodzakelijk iemand om je als falend bestuurder achter te verschuilen) reageerde onmiddellijk via twitter ( thread via @bergbrabant) dat het onderzoek naar groene ideeen gratis was.
Rings a bell? Ja, Gdf Suez, Minnesma en Helga van Leur hebben helemaal gratis en belangeloos een maand lang onderzoek verricht, yeah right!
Gelukkig hebben we -moet gezegd- in Brabant een aantal competente gedeputeerden, waaronder Yves de Boer die mij binnen enkele dagen na vragenstelling een samenvatting van de bevindingen van het ” gratis” en ongetwijfeld volledig onafhankelijke Minnesma-team overhandigde.
De meeste van de 13 vragen blijven overigens overeind en ik zal de beantwoording hiervan aan u melden.
9 Hele kleine turbines die laag frequente bromtonen veroorzaken bij een ziekenhuis waar mensen liggen om hopelijk te genezen van hun kwalen, is dat wel te nuanceren???
nee, en de rondpomperij van belastinggeld en de plundering an deze staatskas evenmin
Zal het om (http://donqi.nl/) donQi’s gaan op het dak van het ziekenhuis? DonQi ging failliet in 2012 en heeft herstart gemaakt. Onbekend hoe het er mee gaat na deze herstart. De overdrijvingen van de opbrensten, de verkooppraatjes, de folders en de website van donQi waren echt briljant.
Bij V&D hoofdkantoor werden de 6 stuks donQi’s binnen een half jaar van het dak gehaald, vanwege aanhoudende technische problemen en imagoschade.
http://fd.nl/entrepreneur/wereldveroveraars/167805-1111/ondernemers-in-kleine-wind.
De rijkssubsidie op “duurzame” windenergie moet maar geheel worden gestaakt. Alleen de rijkssubsidie blijkt duurzaam!