Een droevig verhaal uit Drenthe het land waar mijn opa’s wieg heeft gestaan. Mijn opa Geert Smit schreef Drentse gedichten voor Oeze Volk en zijn mooiste was “De weg” over de weg van Exloo hen Odoorn die daar al “doesend joar” loopt. Ik zie net dat het gedicht ook op internet staat: hierrr. En dat mooie Drentse laand dreigt nu verneukt te worden door de wind-oligarchen. Platform Storm verzet zich daartegen. Beetje domme keuze die naam vanwege bepaalde associaties. Hun levendige Facebook pagina heet www.facebook.com/wind.handel. Dat is al beter. Maar wat hadden ze een mooie actie bedacht die ruim aandacht kreeg op regionale TV. En dan zijn er dus grondbezitters die spandoek verknippen omdat ze anders geen ferrari kunnen rijden van onze belastingcenten die aan windhandel worden verkwanseld. In en in treurig! Diep en diep triest!
Zo liep het af.
Terwijl het zo vrolijk was begonnen!
Persbericht:
Storm actie eindigt in vandalisme!
Dat het monument aan de Monden weg geen weken zou zijn bedekt met de actiehoes, daar hield Storm al rekening mee. Sowieso zou Storm na een week alles netjes opruimen. Maar dit had zelfs Storm niet verwacht.
Het is duidelijk dat deze actie niet gewaardeerd is door onze ’tegenstanders’. De verdwenen witte punt trok direct de aandacht op de ochtend van de 24e waarop enkele actievoerders polshoogte gingen nemen. De witte gedeeltes van de hoes zijn weg, de tekst ligt in stukken geknipt en/of gesneden overal verspreid in het gras en op het land.
Deze buitensporige actie geeft volgens de heer Nieboer, woordvoerder van Platform Storm, niet alleen aan hoe hoog de gemoederen kunnen oplopen maar ook hoe weinig waarde de voorstanders aan de natuur hechten. “We kunnen het niet hard maken maar een dergelijk reactie op onze actie en zo doelbewust gericht op onze spandoeken kan maar uit 1 hoek komen.”
Deze tegenactie is dan ook met inzet van grof geweld uitgevoerd, terwijl volgens de heer Nieboer een ieder vrij is om ook een of meer spandoeken neer te zetten met een tekst “voor windenergie”’. Ook zijn er spandoeken beschadigd die op eigen grond staan. Stichting Platform Storm zal aangifte doen.
Platform Storm heeft moeite gedaan om met alle initiatiefnemers in gesprek te komen. Daar is helaas geen gehoor aan gegeven en deze huidige ontwikkeling zal de communicatie tussen de partijen en de sfeer in het gebied geen goed doen.
Het is vreemd genoeg hetzelfde NIMBY gedrag wat de protesten tegen windmolens motiveert als de protesten tegen schaliegas. Tja, dat hebben burgers aan zich zelf te danken dat ze het onderscheid tussen goad en kwaad niet meer zien. Windmolens zijn slecht. Schaliegas is goed. Het is eigenlijk vrij simpel. Duurzaam is te duur. En fossiel is voorlopig prima. Maar ja nu zitten burgers op de blaren die ze zelf hebben veroorzaakt. Ze hebben zelf postcodeloten gekocht en geld naar Greenpeace en WNF overgemaakt. Slecht karma is dat! En de vrijgelaten Greenpeace activisten hebben geen spijt! En die 3,6 miljoen borg dan? Die hebben wij betaald. Wie zijn jullie om te zeggen geen spijt te hebben…. Misschien eerst een dankjewel?
Ik heb altijd een broertje dood gehad aan de nimby’s: raaitvoorderongriesen en hou dan ook vast aan het mijn motto ‘zolang de molens op Drentse bodem staon zij kommen niet in MIJN achtertjaon’.
De kwaliteit van argumenten van de nimby’s verschilt geen haar van het wetenschapsgeleuter van Greenpeace.
DWK
Waar komt het vandaan dat de tegenstanders in Drenthe allemaal nimbyś zouden zijn?
Daar is maar een antwoord op.
DWK voor het eerst betrapt op het spuien van onzin
Ja dat weet ik niet. Zeg ik dat? Mij valt wel vaak op dat locale tegenwind slechts zelden gepaard gaat met andere dan nimby-argumenten. Op zich is daar niets mis mee. Ik vind windturbines ook onverteerbaar lelijk en zo, maar zouden het inderdaad de gratis-stroom-machines zijn waarvoor sommigen ze houden, dan wist ik het zo net nog niet.
P.s. Op zoek naar ECHTE onzin? Kijk eens wat onze oppervoetenwasser uit Rome beweert over rijkdom, geld, poen en het slijk der aarde.
Wat zou Greenpeace doen als ze tegen windmolens waren?
…dat zul je dan dus ook moeten doen anders luistert er niemand naar je.
Het prachtige Hunzedal, waar ik vroeger vanaf Zuidlaren op de Hondsrug mijn Drentse wielerrondjes reed, dat wordt gesloopt in naam der Groene Kerk. Gesloopt onder luid applaus van Groen Links querulant Henk Daalder, die mij verwijt dat ik onze (PVV-) kiezers prachtige windstroom met een kostenplaatje van slecht 2-5 cent per kwh wens te onthouden.
De volgende keren zal ik op bezoek in Zuidlaren, telkens kijkend vanaf de Hondsrug op de Veenkoloniën, moeten toezien hoe een prachtig leeg stroomdal – met de Hunze, uitmondend in het Zuidlaardermeer – gevuld zal worden met deze draaiende subsidievreters, van achteren zo nu en dan belicht door de affakkeling van het schone gas bij de winning te Wildervank… toegegeven, da’s dan wel weer speciaal….
Toch 2 opwekkende berichten vandaag… Men stopt zijn geld blijkbaar niet zo gewillig meer in “alternatieve” eco- energie. 2 Afgelastingen! Zouden de beslissers in de energie sector, climategate.nl lezen? Het is best mogelijk dat de plannen in Drente onmogelijk blijken wegens afzet problemen van wisselvallige stroom en gebrek aan financiering. Alleen regeringssteun kan deze windmolens nog door laten gaan. Maar er zit beweging in de houding.. De economische en ecologische argumenten tegen wind en zon zijn te sterk. En daar komt nog een argument bij: de wisselvallige aanbod stroom gecomplementeerd tot vraagniveau, met fossiele brandstof gestookt backup net , spaart praktisch geen fossiele brandstof “petaJoules”. Het is een oefening voor niks. Miljarden spenderen, aan bijna nul pJ brandstof besparing, moet nog doordringen aan de met groene propaganda argumenten gevulde ambtenaren geesten in Den Haag. Daar begrijpt men zelfs eenvoudige begrippen als “brandstof -electricitiets conversie efficientie” niet. Daar is elke Marxistisch gewaardeerde kWh even hoog.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/22089374/__Stekker_uit_grootste_zonnepark__.html
http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22089044/__RWE_ziet_af_van_bouw_windmolenpark__.html
Banken zijn doorgaans sneller van begrip en kunnen beter rekenen en risico’s calculeren als de politieke duurzame drammers in “Den Haag”. Daar zal uiteindelijk de algehele “duurzaamheid” op stranden. Het besef is er al, maar het duurt nog wel even voordat de “duurzame” politiek in NL is verzand.
Dat klopt. Ik mocht vorige week naar het EWEA WOZ congres in Frankfurt. Iedereen uit de sector was er behalve banken. Veeg teken?