Deze Matthew England is de man die [sarc]de Nobelprijs gaat winnen[/sarc] voor zijn baanbrekende keiharde bewijs in één enkele geniale studie waarin hij heeft ontdekt, nee bewezen, dat bepaalde heersende winden veel sterker zijn toegenomen dan de klimaatmodellen berekenden en dat daardoor veel warmte in de equatoriale oceaan wordt gepompt waardoor de temperatuur minder snel stijgt dat de modellen berekenen.
Het mooiste commentaar op deze studie staat in dit artikel van spiked online. Het artikel sluit af met:
Such premature speculation reveals that the scientific questions around climate change are driven by political problems, and scientists are complicit in the construction of political narratives. As some sceptics have observed, this new paper’s lead author, Matthew England, accused them of lying about the hiatus as recently as 2012. In the space of less than a year, England changed his mind about the stall in global warming, made it the object of a study, and found a way to explain it. It seems that climate scientists like England lack the cool, rational, and value-free approach necessary to investigate the material world.
Ben je getriggered door deze even schokkende als wijze quote lees dan het hele artikel en trek ook nog even na (via deze link) dat deze England inderdaad kort geleden mensen die durfden te reppen over een afname van de opwarming wegzette als leugenaars:
And so anybody out there lying that the IPCC projections are overstatements or that the observations haven’t kept pace with the projections is completely offline with this. The analysis is very clear that the IPCC projections are coming true.
Mij valt afsluitend op dat deze wetenschapper geen krullenbol heeft maar weer een gezellige Frits Wester kop. Het zijn altijd bepaalde types die ermee wegkomen. Je moet je kop echt helemaal suf peinzen om iets te verzinnen om deze Manniaanse de wetenschap corrumperende types die slim genoeg zijn om geen echte Stapeliaanse fraude te begaan uit de wetenschap zou kunnen zuiveren. Hoe krijgen we deze etters weg? Hoe krijg je dit soort mensen zo eerlijk dat ze bij zo’n studie eerlijk aangeven: “Met deze studie hebben we mogelijk een eerste kleine aanwijzing gevonden voor een nog niet beschreven meteorologisch proces. Nu is veel aanvullend onderzoek nodig om na te gaan of dit echt een stukje verklaring kan vormen voor de hiatus.” Hoewel: als hij dat zou zeggen had hij ook precies wat hij wilde… verdere funding. Is het dan echt zo dat we zonder dit haantjesgedrag helemaal geen wetenschap zouden hebben? Dat we de 90% BS van Sturgeon op de koop toe moeten nemen om de 10% waardevolle blijvende kennis te destilleren?
Ja misschien moeten we ermee beginnen kinderen op alle scholen beginnen Sturgeons Law te leren. Zodat de wetenschap niet meer hoog, maar juist heel laag in aanzien komt te staan. Dat het gemeengoed wordt te weten en te denken:
Wetenschap is een van de laagste menselijke bestaansvormen net een stapje hoger dan de paria’s. Deze mensen leven ervan te roeptoeteren dat juist hun onderwerp razend interessant en razend belangrijk is en met het geld dat we ze geven produceren ze vooral totale onbruikbare flauwekul. En toch houden we een heel leger van deze parasieten op de been omdat de 10% die wel goed is, gewoon het enige is dat ons mensen weer een stapje verder helpt. Zoals we kinderen en masse op muziekles sturen om uiteindelijk een handjevol goede muzikanten en weer een beetje goede muziek over te houden.
Ja ik kom hier echt een stapje dichter bij een oplossing. We moeten af van het idee dat je van een universiteit komt als wetenschapper. Zelfs met een PhD ben je geen wetenschapper. Zelfs als hoogleraar ben je geen wetenschapper. Zelfs met 100 publicaties in 3 jaar ben je geen wetenschapper. In principe is alles wat zich wetenschapper noemt parasiet. Wetenschapper ben je alleen achteraf. Als achteraf blijkt dat jij echt degene was die de brug vormde naar een nieuw kennisniveau. Laten we eens in alle publieke teksten het woord wetenschapper vervangen door parasiet. Doen we dat met dit artikel op scientias.nl krijg je dit:
De aarde warmt op, maar de laatste dertien jaar gaat dat lang niet meer zo hard als daarvoor. Nieuw parasitair onderzoek kan dat misschien verklaren. Parasieten stellen dat de passaat bij de evenaar sterker is geworden en ervoor zorgt dat meer warmte in de oceaan verdwijnt.
Dat schrijven parasieten in het blad Nature Climate Change. Ze stellen dat de sterkere winden leiden tot een sterkere circulatie van de Stille Oceaan. Die oceaan haalt daardoor meer hitte uit de atmosfeer en slaat deze diep op. Kouder water wordt ondertussen naar het oppervlak van de oceaan verplaatst. “Parasieten hebben lang vermoed dat de oceaan nu meer warmte opneemt en dat dat de snelheid waarmee de oppervlaktetemperaturen wereldwijd stijgen, heeft vertraagd, maar het mechanisme erachter was lang onduidelijk,” legt parasiet Matthew England uit.
Maar hoe weten de parasieten zo zeker dat de passaat de schuldige is? Daartoe namen ze hun toevlucht tot modellen. Alle huidige klimaatmodellen houden geen rekening met een sterker wordende passaat en zij voorspelden geen van allen de pauze in opwarming die we nu zien. De parasieten pasten de modellen aan en lieten deze wel rekening houden met de sterkere passaat. Zodra de modellen waren aangepast, klopten ze wel met de huidige situatie. “De wind leidt ertoe dat meer hitte in de oceaan verdwijnt, waardoor de atmosfeer tijdelijk amper opwarmt.”
“Klimaatparasieten weten al lang dat de wereldwijde gemiddelde temperatuur niet continu even sterk stijgt, in plaats daarvan vindt de opwarming plaats in een serie abrupte stappen en tussen die stappen bevinden zich periodes met min of meer stabiele temperaturen. Ons parasitaire onderzoek verklaart hoe dat komt.” De parasieten benadrukken dus dat de huidige stabiele temperaturen slechts een fase zijn. “Het is slechts een pauze in opwarming, kort voordat de volgende onvermijdelijke temperatuurstijging zich aandient.”
Ja zo lees je het veel realistischer.
Ze erkennen zelf ook, althans op het ecologencongres,dat ze om onderzoeksgeld te krijgen achter beleidsmodes aan moeten lopen en klimaatprostitutie moeten bedrijven. Ik heb wel met ze te doen, het ligt vooral aan de manier waarop onderzoek wordt gefinancierd uit de beleidsbureaucratie en hoe je ook als wetenschapper van lage kwaliteitsmedia afhankelijk bent om bekend te worden en weer geld te krijgen
Er is zoveel mooi onderzoek dat nog wel door nieuwsgierigheid wordt gedreven, maar het meeste wordt puur bedreven enkel om te overleven
Fascinerend, windsnelheid op niveau “SFC” (surface):
http://earth.nullschool.net/#2014/02/10/0000Z/wind/surface/level/orthographic=-142.04,-0.34,494
Klik op “earth” voor menu (idem voor verlaten menu) en kies voor 10 hPa.
Dat is het betere werk.
Dit is alleen maar verplaatsing van het probleem: klimaatmodellen zijn niet in staat om de juist lange-termijn variaties in passaatwinden te simuleren (“berekenen”). Als je dat dan geforceerd oplegt, dan lijkt het wat beter te gaan.
Dat hebben we eerder al gezien, afgelopen zomer, toe ook al een link gelegd werd met wat er in de tropen (Pacific) gebeurt. Zeer vergelijkbare studie, allebei met ad-hoc aanpassingen aan de klimaatmodellen. Of eigenlijk niet eens een aanpassing, meer de klimaatmodellen hardhandig forceren om het juiste gedrag te vertonen.
http://climategate.nl/2013/08/30/maximale-spin-de-volkskrant-dip-in-opwarming-aarde-hoort-bij-patroon/
In beide gevallen is de conclusie: wat er in de Pacific gebeurt heeft een globale impact. Het eerlijke antwoord vanuit de klimaatwetenschap zou moeten zijn: “Duh, dat weten we al”. Want het is al heel lang bekend dat de Pacific (El Nino/La Nina) sterke invloed hebben op de wereldwijde temperatuur. Eigenlijk leer je maar heel weinig van deze studie, anders dan dat klimaatmodellen bij lange na niet perfect zijn (goh …).
En het is alleen maar een verplaatsing van het probleem. Om met Professor Zeilmaker te spreken: de echt moeilijke vraag is waarom klimaatmodellen het niet goed doen en wat eraan ontbreekt. Pas als dat helder wordt kun je spreken van enige progressie.
Glas water, storm … hahaha
Owja, levert ook nog een leuk probleem op: opwarming 1980-2000 is door de “Interdecadala Pacifische Oscillatie” (IPO). Opwarming 1920-1940 – vergelijkbaar met 1980-2000 – is ook door de IPO. Maar er is geen versterkt broeikaseffect tussen 1920-1940, dus rara wat is daar aan de hand?
En, de IPO is gebaseerd op anomalien in zeewatertemperaturen. Dus ga je met temperaturenanomalien temperatuuranomalien verklaren. OK, ok, het zijn dan regionale anomalien vs. globale anomalien, maar ik heb hierboven geroeptoeterd dat dat allang bekend was. En dit alles draagt nul-komma-niets bij aan begrip wat dan de oorzaak is van die langjarige anomalien in zeewatertemperaturen in de Pacific.
Het sop is de kool niet waard …
Klimaat-parasieten-alarmisten hebben overal een antwoord op, zou dit waar zijn?:
* Cooling-periode is gevolg van opwarming
* Stormen en hurricanes/tyfonen zijn alle gevolg van opwarming
* CO2 stijging is gevolg van opwarming (sorry moet omgekeerde causaliteit zijn van het IPCC)
* Terugkerend ijs op Kilimanjaro en Himalaya is gevolg van de opwarming.
* Het vastvriezen van de antarctische klimaat-expeditie midden zomer is gevolg van de opwarming.
* Het succes en onbetrouwbaarheid van het IPCC is evenredig met de aardse opwarming en evenredig met de antropogene CO2-uitstoot.
Wat grappig dat u de auteur van het stuk verwijt zo stellig te zijn in zijn opvattingen.
Ik zie bij u niet anders….
Waarheden, halve-waarheden en leugens worden met dezelfde stelligheid verspreid.
Ga niet af op de stelligheid, maar op de inhoud.
Zelf wat nadenken kan ook geen kwaad.
Er geen noodzaak meer om stellig te zijn. De IPCC climate hoax werd volledig debunked door Marcel Crok’s “Staat van het klimaat”. Je kan daarom beter lol trappen om de dwalende alarmisten, die overtuigd zijn dat de wereld te klein wordt, voedsel schaarste er aan komt, en hun bloedjes van kleinkinderen geen energie meer hebben om hun schamele lijfjes te warmen. De rest eromheen is gepolitiseerde strijd om macht voor een “NIEUWE WERELDORDE”, na de ineenstorting van het wereldcommunisme.
@tURRIS
LOL
“De rest eromheen is gepolitiseerde strijd om macht voor een “NIEUWE WERELDORDE”, na de ineenstorting van het wereldcommunisme.”
Is dit een beetje het niveau van deze site?
Inhoud?
Een paar keer per jaar kijk ik op deze site en verbaas me er steeds weer over dat er nog steeds zoveel mensen zijn (nou ja veel) die dit allemaal zo serieus nemen.
En hoe komt het dat toch slimme mensen als een Hajo Smit zich zo afzetten tegen de gevestigde orde? Het is heel goed dat er kritisch wordt gekeken maar hier lijkt de kritiek tot doel en niet als middel te worden gesteld.
Beste Geert,
gevestigde orde zegt me niet zoveel. ik wil dingen kunnen begrijpen. kritiek als doel zegt me ook niks. maar de staat van het klimaat van Marcel Crok is het meest logische wat ik tot nog toe over klimaatwetenschap en -politiek heb gelezen.
jij nog tips?
groet HN
Hoi Harrynak. Ik ben geen deskundige, alleen maar ervaringsdeskundige. Ben 53 jaar oud en zie en voel al jaren dat het weer verandert. En ja dat is met name dat het warmer wordt. Ik heb het boek van Marcel Crok niet gelezen maar dat ga ik zeker doen.
ben benieuwd wat je er van vindt. Menselijke Maat van Salomon Kronenberg vond ik ook een interessant en feitelijk boek. het fijne van beide boeken vond ik dat ik niet het gevoel kreeg dat ik werd geïndoctrineerd.
Geert: Dan bent u op het niveau aangeland van de Enkhuizer Almanak. :-)
Maar…maar… 6 jaar geleden werd ons nog verteld dat zwakkere passaatwinden de oorzaak waren van de CAGW??
Overigens is England’s onderzoek gebaseerd op re-analyse van modellen en niet op actuele metingen (http://www.pmel.noaa.gov/people/gjohnson/OHCA_1950_2011_final.pdf) die een heel ander beeld tonen.
PS: WTF ben ik gecensureerd vanwege mijn commentaar op die huidige trollen?
Ik zag op Eike deze bloglink voorbij komen . Die link staat nog niet in de verzameling links van Climategate.nl maar zou er aardig bij kunnen passen.
http://scienceofdoom.com/
The Science of Doom
Evaluating and Explaining Climate Science
Met hulde aan Milancovich. Een mooie samenvatting en wetenschappelijke verklaring van ijstijden en andere klimaat gebeurtenissen uit het verleden. En ook met een wat langer meettraject besef, dan temperatuur relaties die de huidige alarmisten uit zeer korte meetreeksen over soms maar enkele jaren, denken te kunnen destilleren.
EIKE – Europäisches Institut für Klima und Energie.. Altijd dagelijks interessante posts, in het Duits
Geert Veldhuis,
gisteren wilde ik nog schrijven: lees dan even de bijdragen van Honest Broker hierboven, dan weet je dat er weer voluit aan de knoppen wordt gedraaid.
Maar nu blijkt dat dat geen enkele zin heeft. Ik ben ook geen kenner maar geïnteresseerde leek. Het gekke is dat u wel op hoge toon een oordeel over deze site en onderhavig stuk paraat heeft.
Op basis waarvan dan?
Met die 53 jaren op de klok bent u het levende bewijs van het succes van Greenpeace-propaganda. U “neemt serieus” wat u het vaakst te horen krijgt.
Ikzelf ben 56 alweer (ik schrik ervan als ik het zo noteer) en m’n hele bloody leven lang, waar ik ook woonde, loop ik in de lente een wel een of andere buurman tegen het lijf die zegt: “Nou buum, de natuur is dit jaar behoorlijk van slag.”
Omdat ik schat dat u – net als de journalisten die ons dagelijks bedonderen – te lui bent om te lezen; hier een leuke kennismaking met Kroonenberg:
http://www.salomonkroonenberg.nl/video/index.html
DWK,
Ik ben ook een geïnteresseerde leek en ik begrijp niet zo goed waarom u denkt dat ik niet lees. Lees dagelijks kranten, volkskrant en fd, kan dat er mee door?
Ik probeer wel verder te kijken dan alleen maar Greenpeace. Daar heb ik niet veel mee. Martin Sommers van de Volkskrant heeft hele kritische stukken geschreven over het Energieakkoord en dan met name over de windmolens. Ik heb niet veel met mensen die denken de waarheid in pacht te hebben. Die vind je uiteraard overal maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat deze wel erg veel op deze site vertegenwoordigd zijn.
Ook uw stukje barst alweer van de veronderstellingen en vooroordelen. Ik lees niet, alle journalisten bedonderen ons en ik ging op hoge toon tekeer.
Volgens mij is dat niet zo, meldde ik alleen als eerste bijdrage dat de auteur heel stellig de stelligheid van England verweet.
@Turris, wat is er mis met de Enkhuizer almanak:-)
Geert Veldhuis,
Wat moet ik hier nog aan toevoegen? VK en FD lezen en dan met droge ogen beweren dat je verder kijkt dan alleen maar Greenpeace.
Je komt hier binnen met:
“Een paar keer per jaar kijk ik op deze site en verbaas me er steeds weer over dat er nog steeds zoveel mensen zijn (nou ja veel) die dit allemaal zo serieus nemen.”
Vervolgens schrijf je dat je zelf voelt dat het warmer wordt of zoiets. (echwel!)
ok ik begrijp het al. Volkskrant is uit den boze. Wat zou ik dan tot mij moeten nemen?
Of zijn jullie meer van de Telegraaf en dat soort kranten. Oh nee, dat soort kranten is fout. Er is er maar een van zoals de Telegraaf.
Geen Stijl misschien?
Dus als je Volkskrant leest ben je automatisch Greenpeace?
Is dat niet een beetje simpel geredeneerd DWK?
Heb je trouwens niet gewoon een naam of durf je die niet op te schrijven?
@GV: “Dus als je Volkskrant leest ben je automatisch Greenpeace?” Lezers onderzoek gaf aan dat VK-lezers GreenPeace in hun testament hebben staan.
* NRC Handelsblad: algemene krant, politiek rechts van het midden, klimaat-duurzaam-eco eenzijdig
* de Volkskrant: algemene krant, politiek links, klimaat-duurzaam-eco eenzijdig
* Trouw: protestants-christelijke krant, politiek links van het midden, klimaat-duurzaam-eco eenzijdig
* Het Parool: algemene krant, politiek links van het midden, klimaat-duurzaam-eco eenzijdig
* De Telegraaf: algemene krant, politiek rechts
* Algemeen Dagblad: algemene krant, politiek rechts van het midden
* Nederlands Dagblad: gereformeerde krant, politiek rechts
* Reformatorisch Dagblad: reformatorische krant, rechts georiënteerd
Overigens rechts wil niet zeggen dat ze sceptisch / kritisch zijn t.a.v. klimaat-duurzaam-eco alarmisme.
@ geert, de volkskrant is de minst slechte krant van nederland. Denk wat mij betreft eens wa minder in autoriteiten en wat meer in weging van argumenten, er werken ook bij de telegraaf goede journalisten die niet onderdoen voor de kranten met het i mago van kwaliteitskrant
. Toen ik net begon als journalist moest ik ook beslist voor NRC schrijven, en hoewel de wetenschapsredactie en economie daar goed waren wordt bij de overige secties de nieuwskeuze teveel bepaald door politieke sympathie. dat is een algemeen probleem in de journalistiek, want het belet mensen de goede vragen t stellen. het definitieve antwoord hebben wij ook niet,tenminste, ik heb dat niet
Kortom, je moet je niet het imago van beter mens aanmeten, maar gewoon integer argumenteren en eens met iets inhoudelijks komen. met morele superioriteit schieten we hier niets op
@Rypke,
je eerste stukje lezende dacht ik: daar kan ik wat mee. Ik herken mij daar ook in. Daarom lees ik naast de vk ook FD en kijk ook vaak op de site van andere nieuwsmedia.
Maar ik heb zelf niet het idee dat ik een beter mens ben en de morele superioriteit die links heeft heb ik al lang niet meer.
In ieder geval bedankt voor je reactie