Waarom wordt alles eigenlijk steeds duurder? De TESO, de veerdienst van de Texelaars is in de 10 jaar dat ik regelmatig op het eiland kom- zoals gisteren weer- GOEDKOPER geworden, van 3 euro naar 2,50. Wanneer mensen gewoon zelf hun zaken in eigen hand houden, zonder overheid en andere lastenverzwarende elementen er tussen kan dat blijkbaar. Of is dat een utopie?
Terwijl onze dames in Rusland het goud binnenhalen, hebben wij een minister van Economische Zaken, Henk Kamp (VVD) die ook goud binnenhaalt, dat van u, met ‘het klimaat’ als excuus. Een 1000 euro hogere energierekening per jaar voor een klimaatwinst die buiten de detectielimiet van ons zenuwstelsel valt. Dat is wat het SER Energieakkoord u oplevert. Blijkbaar zijn er steeds weer mensen die iets bedenken om u ietsje armer te maken, zodat ze zelf rijker worden. Dat principe is al zo oud als de wereld. Maar nee, nu het om de milieubeweging gaat en ‘het klimaat’ is het dit keer helemaal anders. Nu is het om de aarde te kunnen redden, de milieubeweging is onfeilbaar, heilig, wie durft er aan hun goedheid te twijfelen en de Wetenschappelijke Noodzaak van hun agenda?
- Wie gelooft dat nou, behalve Kwaliteitsjournalisten en Verantwoordelijke Wereldburgers? We kunnen argumenten aandragen wat we willen, zoals onze Theo bij energie doet. Maar het zijn sentimenten als ijdelheid die mensen behoeden in te zien wat iedereen ziet die gewoon zijn boerenverstand gebruikt.
Ik ben riooljournalist volgens Wim Turkenburg van de Universiteit Utrecht, al schreef ik nooit over riolering. Het zal te maken hebben met de opvattingen die we hier uitdragen…Terwijl ik eigenlijk veel liever iets anders doe dan mensen waarschuwen voor de donkere kant van de groene beweging, wat ik ook 22 van de 24 uur doe wanneer ik niet blog. Zoals lekker vogels kijken en de natuur in op Texel, Skuumkoppe drinken, mosselen rapen en die ’s avonds koken in een groentebouillon. Puur natuur, veel leuker dan wat achter de tv naar rondjesdraaiende schaatsenrijders kijken die niet meer bestaan als je de knop indrukt. Toch?
Klimaat-eco-energie activist, tevens deeltijd transitie-professor met een “onafhankelijk wetenschappelijk blazoen”, Jan Paul van Soest twitterde onlangs de ongeveer gelijkluidende tekst: “Ik verander niet van ideologie als de feiten het tegendeel uitwijzen”.
@Turris, zijn wij niet ook gewoon ecologisch activist, maar via een andere weg? Met ecologisch activist zijn is niets mis aub, we laten hooguit zien dat mensen die zich daarvoor uitgeven andere politieke en financiele doelen hebben.
Overigens ligt dat gevaar bij iedereen op de loer, die goed begint vol ethisch besef en zelfreflectie maar zich stteds meer moet plooien naar de nukken van de realiteit. Tot weer geldt: they looked from man to pig and pig to man and could not see which was which
daarom weer even wat foto’s van texel, er is zoveel moois de moeite waard om voor op te komen. Onze ecologie rust op liefde voor het land in plaats van angst voor het onbekende/ het voorzorgprincipe.
En ook JP van Soest heeft iets goeds, hij heeft oog vor de natuur en vogels, mijn goede voornemen s dan ook om standpunten niet te verwarren met iemands morele gesteldheid, de basis voor beschaafde discussue, naast integer argumenteren met open vizier en bronvermelding. Wie weet is JP op andere vlakken wel weer veel beter en dus netto geen beroerder mens, zo kun je het oplossen als je bij jezelf afvraagt: hoe kan iemand standpunten verdedigen die economisch zo destructief zijn vor modale inkomens en mkb…
“hoe kan iemand standpunten verdedigen die economisch zo destructief zijn voor modale inkomens en mkb”
Omdat er een staatsruif bestaat?
Het hemd is nader dan de rok (maar dat kan ook achterhaald zijn).
@ Rypke: Ik vind je foto’s heel mooi, je stukjes zijn soms proza, genieten, daar heb ik alle vertrouwen in. Ook je standpunten en ideologie zijn beide consistent en glashelder. Bij JPvS heb ik het gevoel dat hij de kluit zwaar (ook heeft) belazert en hij staat wat dat betreft op zelfde level met twitter-professor Rotmans en met minister Kamp, die het zelfde doen. Het treurige is, dat allen beter (moeten) weten, maar toch de heilloze ideologie blijven volgen die de economie / werkgelegenheid naar zijn grootje brengt.
Bij mijn weten heeft Jean Paul van Soest alleen oog voor “vroege vogels” het programma waar hij regelmatig de gelegenheid krijgt zijn alarmistische eieren te leggen.
Natuur is voor Van Soest een abstract begrip of hooguit een productiemiddel ter financiering van de paardentrailer en bijbehorende Landrover.
Inderdaad. Ik ben techneut, geen bioloog, maar mijn humeur verbetert altijd sterk als ik tijdens een strandwandeling van die kleine bolle vogeltjes met rappe pootjes langs de branding zie rennen. De beestje schijnen aan één stuk 1000km te kunnen vliegen.
Indrukwekkend.
Deze misschien?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rosse_grutto
1000 km daar lachen ze om bij de grutto’s: “Eén rosse grutto presteerde het zelfs om met 11680 kilometer in ruim acht dagen het non-stop vliegrecord van vogels te verbreken.”
En dat zou dan tureluurs (familie?) raken van 1.2 graad temperatuurstijging in 150 jaar?
@david, zo wissel ik het ook af want ik bedank ervoor om te verzuren. Ik doe een deel kritisch werk waarin je-iemand met het doen- de donkere kant van groene politiek belicht. Dat levert ook negatieve energie op voor mezelf, maar je trekt de natuur in, verwondert je over vogels als de scholekster, ziet de steeds wisselende luchten op Texel en deelt via foto’s mensen daarin en dan is er toch een aardig evenwicht?
doe je het ene teveel dan ben je naïeve plaatjesmaker, doe je andere teveel dan word je zure praatjesmaker, de balans is belangrijk..