Ik ken geen spannender thriller dan de Amerikaanse verkiezingen en lees en kijk elke dag naar het nieuws van dat front. Afgelopen week was het tweede debat tussen Republikeinse kandidaten. Lezers zullen wel niet zo hooked zijn als ik aan deze grootste competitie op aarde met zulke boeiende inhoud in video en tekst die inhoud geeft aan de best functionerende democratie ter wereld na Zwitserland. De leukste oneliner van het afgelopen debat kwam van Marco Rubio die na het debat naar double digits is gesprongen na Donald Trump, Carly Fiorina en Ben Carson. Rubio zei met betrekking tot klimaatverandering: “America is a lot of wonderful things, but America is NOT A PLANET”.
Zo die zit!
Met Donald Trump als president weet je sowieso dat het spel van de klimaatmaffia uit is! Wat voor gekke dingen we er met hem aan het roer voor terug krijgen? Nemen we die op de koop toe?
Dan is er nog Ben Carson, de voormalige neurochirurg die best eens zou kunnen winnen. Ik ben een groot fan van de man en zijn vlekkeloze ethiek. Minder fraai vind ik zijn slap beargumenteerde afwijzing van de evolutieleer. En ook dat hij Seventh Day Adventist is. En daarmee vegetariër en dat hij in die lijn ook in de Raad van Bestuur van Kellogg heeft gezeten. Lees je hierrr op Wikipedia even bij over de enge theorieën van de grondlegger van dat bedrijf. Jakkes.
Fiorina is geen sceptic maar wil ook geen sabotage van de economie met maatregelen die het klimaat ook niet helpen. En ze durft te benoemen dat windmolens veel vogels doden.
Ted Cruz is ook helemaal OK op klimaat. Hij is geen denier van de opwarmingspauze. Zier hierr. Jeb Bush is ook nog niet helemaal afgeschreven. Hij is lukewarmer (zie hierr). Hij zal als president de keizer niet helemaal uitkleden maar wel alle progressive klimaatbeleid terugdraaien. Beetje zoals Abbott in Australië waar hij als zachte heelmeester zulke stinkende wonden maakte dat het hem zelf binnen 2 jaar de kop kostte. Scott Walker is na Rick Perry de tweede republikeinse kandidaat die de handdoek in de ring heeft gegooid. Nog een stuk of 5 kandidaten zullen dat de komende weken doen voor we 28 oktober het derde debat. Zelf neig ik naar Marco Rubio maar ik denk dat ik Trump ook wel kan endorsen. De handelaar is bijna altijd redelijker dan de dominee.
En dan vergeet je de outsider die toch nog een behoorlijke kans maakt: Rand Paul. De grote schrik van het establishment.
Forget it! Met de libertariërs wordt het nooit wat. Net zo ideologie gedreven als hun tegenstanders. Hij heeft een vaste community ja en is populair bij jonderen… maar geen democraat gaat ooit op een libertariër stemmen. Wel op Trump! Of Rubio.
Waar je dan zo in geinteresseerd bent is slechts een geregisseerde show bedoeld om het US publiek bezig te houden met “entertainment” en deze te verdelen in verschillende kampen en onder instandhouding van de schijndemocratie.
Allang staat vast dat wie ook de eerstvolgende president gaat worden dit helemaal niets uitmaakt. Nog steeds zullen de corporaties steeds machtiger (en vermogender) worden en de rijken steeds rijker.
Fijn dat je er plezier aan beleeft maar voor de gemiddelde amerikaan maakt het uiteindelijk helemaal niets uit.
Ben Carson accepteert geen geld van belangengroepen en lobbyïsten en evenmin van de miljardairs. Hij doet het puur met honderduizenden kleine donaties. Trump neemt ook geen geld aan. Er zijn zelfs liberals die hopen dat Trump president wordt om dan ten minste een einde te maken aan de campagnefinanciering as we know it. Zie: http://www.politico.com/magazine/story/2015/08/meet-the-liberals-who-love-trump-121733
Hajo,
hoe kun je nou groot fan zijn van Ben Carson en direct er bij vermelden dat die man de evolutieleer afwijst. En nog veel meer fraaie zaken
Weer zo zwart wit.. Natuurlijk kan je fan zijn ook al ben je het niet 100% met hem eens..
Dat met Kellogg vind ik erger! ;-)
laat het maar gewoon Donald Trump zijn …
hij is niet “dommer” dan de rest, niet “oneerlijker” dan de rest … whatever die woorden binnen de aanhalingstekens mogen betekenen als het over politici gaat … hij gaat niet meer domme of onverantwoorde zaken beginnen dan bv. Obama of Bush of Clinton … met Trump is het zelfs mogelijk dat er MINDER domme zaken worden begonnen … om de (mogelijk) simpele reden dat het – bij hem als zakenman – moet opbrengen ipv kosten …
enig probleem dat ik zie is dat er eerst nog een tweede Obama moet komen – een nieuwe Jimmy Carter – om de zaken zo te verzieken dat alleen een acteur daar een antwoord kan op bieden …
Paul Krugman geeft Trump gelijk in zijn economische visie: http://www.nytimes.com/2015/09/07/opinion/paul-krugman-trump-is-right-on-economics.html
Ik ben geen aanhanger van de inzichten van Krugman …
Zo bv. schrijft hij in dit artikel … “But the economy has nonetheless done far better than should have been possible if conservative orthodoxy had any truth to it.” … hoe “weet” hij dat ? … bestaat er ergens een tweede USA waar ze dat wel hebben gedaan, en waar het nu slechter gaat dan in diegene die we kennen ?…
Dus als Krugman Trump gelijk geeft in zijn economische visie is dat voor mij geen goed punt …
Als ik de media hier hoor, heeft Trump trouwens geen economische visie, of visie tout court … En dat heb ik sinds het begin een goed punt bij Trump gevonden: geen visie(s) ! …
Geweldig voor een leider, omdat een leider met visie ons meer dan eens de slechte kant op stuurt …
Gelukkig voor mijn visie over Trump vindt Krugman hem ook maar een dork … “So am I saying that Mr. Trump is better and more serious than he’s given credit for being? Not at all — he is exactly the ignorant blowhard he seems to be.” …
Interessant!
timing is belangrijk … maar bv. de Eurobarometer geeft Trump, en niet Fiorina – die nog een klein beetje de geit spaart – gelijk …
5 tot (max) 7% van de Europeanen, al gedurende zo lang de poll wordt bevraagd, vindt “climate change” iets waarover ze “zich zorgen” maken …
dan is de vraag “how many people here believe in global worming ?” een terechte vraag …
politiek en media – kranten, tv, radio – hier in het Oude Westen willen graag poneren dat 1. er quasi unanimiteit is onder wetenschappers over het fenomeen en dat 2. zowat de hele bevolking daarin meegaat …
voor beide is natuurlijk niets minder waar ! …
en het is echt hoog tijd dat ook iemand dat zegt …