Niet falsificatie doet paradigma’s verschuiven, maar de autoriteit van de zittende macht. Zolang die haar misvatting niet inziet, zullen sceptici niet slagen in het omverwerpen van de bestaande hypotheses door falsificatie. Popper’s principe dat elke theorie bij één falsificatie ongeldig is klopt in principe, maar geldt niet in de praktijk zo lang een paradigma een ideologische status heeft, fictie als feit wordt beleden (en dit als beleid door de rechter wordt opgelegd).
Kruger en Dunning
Zo lang zullen feiten geen indruk maken en er niets toe doen. Het vergt een radicale politieke omslag op basis van het inzicht dat die feiten er wel toe doen en de moed dit inzicht met redenen omkleed uit te dragen. Die politieke omslag kan doorgaans alleen 1 persoon teweeg brengen. Dit is thans het geval in de gedaante van de aantredende 45ste president Trump die wel oog heeft voor die feiten en niet gehinderd is door de cognitieve dissonantie of rare complottheorieën waar o.a. sociaal-democratische politici en lieden als Jan Paul van Soest aan lijden.
Het is tekenend voor deze verdwazing hoe medewerkers van het EPA reageren. Het zegt veel over het fanatisme, de bedenkelijke zelfgenoegzaamheid en de arrogantie van zelf aangemeten morele superioriteit zoals bij Greenpeace, WNF, Milieudefensie en Urgenda het geval is. Dit is de prijs die je onvermijdelijk betaalt voor kritiekloze zelfgenoegzaamheid, blind geloof in een ideologie, omarming van een hoax en gebrek aan oog voor wetenschappelijke bevindingen.
Het is het klassieke beeld van dezelfde arrogante paragnostische lieden als Uri Geller, Jomanda en Ogilvie die voor schut gaan, maar door een slimme immuunstrategie steeds weer de dans ontspringen. Het IPCC doet niet anders door de periodieke verbreding van het betrouwbaarheidsinterval hetgeen zich in niets onderscheidt van de klassieke tactieken van paragnosten, handlezers, chakralezers en god weet wat nog meer aan charlatans om het ‘bewijs’ te leveren. De AGW-hypothese hoort in dit rijtje thuis. Postmoderne onzin dus.
Vanzelfsprekend zal Trump de bijl slaan aan de voet van ook de andere hoax die energietransitie heet. De voorstanders, waaronder Rotmans, waren zo dom geweest energiebeleid te koppelen aan de AGW-hypothese waarvan wij met dank aan het IPCC met 95% zekerheid weten dat dit onzin is.
De Rotmans-transitie is geen voorraadtransitie, maar een weersafhankelijke transitie. Dit is zo absurd, dat je als weldenkend mens deze onzin niet wil geloven. Toch is er zelfs een leerstoel aan gewijd.
Maar in dit door sociaal-democraten beheerste land kun je het zo gek niet bedenken of het komt voor. Voor de toekomst is het natuurlijk krokodillentranen huilen. Dit krijg je als ook je agenda is om onze maatschappij kapot te maken.
Kantelpunten? Reken maar! Bij het EPA weet men er nu alles van:
U.S. EPA employees were in tears. Worried Energy Department staffers were offered counseling. Some federal employees were so depressed, they took time off. Others might retire early. And some employees are in downright panic mode in the aftermath of Donald Trump’s victory. “People are upset. Some people took the day off because they were depressed,” said John O’Grady, president of American Federation of Government Employees Council 238, a union that represents thousands of EPA employees. After Election Day, “people were crying,” added O’Grady, who works in EPA’s Region 5 office in Chicago. “They were recommending that people take sick leave and go home.”
Dit is het gevolg van de arrogantie van lieden die zich moreel verheven voelen en als minzame redders van de aarde de burger menen te moeten koeioneren met onbegrijpelijke regelgeving en geld afpersen omwille van onzinnige standpunten. Laten we daarom de volgende twee zaken tonen.
Eerst de ‘steekhoudendheid’ van het EPA-standpunt. Zie hier. Het is niet moeilijk vast te stellen dat de EPA-dame evenveel onzin zit uit te kramen als onze sociaal-democraten van D66, Jan Vos van de PvdA, Klaver en van Tongeren van GroenLinks. En om de wanhopigen meteen maar uit de droom te helpen over de toekomst is hier de brief van de Senate (ook aan de EPA gericht).
Ik wens de heren en dames sociaal-democraten veel sterkte bij hun verblijf in de sprookjeswereld van het heersende paradigma. Hoe verdwaasd moet je immers zijn om te blijven volhouden dat de honderden windmolens die de sociaal-democratische hypocrisie ten aanzien van het Kustpact benadrukken, in staat zijn om Nederland onafhankelijk te maken van Russisch gas.
Hier geldt slechts het predicaat van aan misdadige onachtzaamheid grenzende volksverlakkerij. Dit is geheel losgezongen van de realiteit, maar toont de wereldvreemde arrogantie van de sociaal-democratische, partijen als D66, PvdA en GroenLinks.
Er is evenwel geen reden om sociaal-democraten nog langer te geloven omdat zij er alleen op uit zijn onze maatschappij, onze welvaart en onze culturele waarden af te breken. Als er één partij het recht op het predicaat liberaal niet verdient, is het wel D66, de meest hypocriete partij die zich volledig laat leiden door het opportunisme van het heersende paradigma.
Deze partij roept al 20 jaar dat windmolens concurrerend zijn, hetgeen een aperte leugen is.
Uitgerekend uit de mond van Pechtold vernamen we de moraliserende woorden na de verkiezing van Trump dat wij toch op een hoger plan staan. Lees het geweten van Nederland. Misschien is het een idee om af te stappen van de troon van morele paternalistische verhevenheid die zo kenmerkend is voor sociaal-democraten en cultuur-marxisten, en eens te luisteren naar het volk. La France 1789? Trump 2016, en PVV 2017.
Ik noem maar iets. Net als klimaat kent ook de geschiedenis fluctuaties die als een natuurlijke factor werken. Het is heel wel denkbaar dat er een eind komt aan de hypocriete klimaatdictatuur van het sociaal-democratische establishment en zijn belangen in het Eco Industrieel Complex.
Wat een verlossing zou dit zijn!
Het is zeker bijzonder interessant de ontwikkelingen in Amerika te blijven volgen. Welke boeven gaat Trump nog meer om hem heen verzamelen bijvoorbeeld.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/sanders-trump-moet-benoeming-bannon-intrekken~a4416921/
Sommigen denken dat de soep niet zo heet gegeten zal worden, anderen maken zich veel zorgen. In de senaat en congres hebben Republikeinen de meerderheid. Maar dat wil niet zeggen dat deze meerderheid zomaar zal meegaan met de grillen van Trump. Ik heb geen glazen bol maar er is niet veel fantasie voor nodig om in te zien dat vele scenario’s denkbaar zijn. Waaronder ook hele donkere. Vrijwel zeker zal Trump zich terugtrekken uit het klimaatverdrag. Maar ach, die was toch al gebaseerd op vrijwilligheid. Opzeggen of niet maakt dan helemaal niets uit. Wat er wel toe doet is de inzet van de democraten zelf. Gaan ze apathisch aan de kant zitten of gaan ze er extra geprikkeld tegen aan? Een democratische staat als California heeft bijvoorbeeld zijn eigen klimaatverdrag afgesloten met landen en steden. Gezamenlijk een vertegenwoordiging van bijna 1 miljard mensen die zich committeren aan 80% reductie in 2050.
“Ik heb geen glazen bol “….dat klopt niet, Vruggink! Je hebt er al te veel naar gerefereerd als troll hier op climategate.nl. De nu algemene mening in de US-mainstream media is, dat er administratieve aardverschuiving (landslide) in Washington zal plaatsvinden in de eerste 100 dagen van de nieuwe US-administratie.
H.Vruggink 10-38.
California, 40 miljoen inwoners = 12,5 % van de Amerikanen,
eigen klimaatverdrag afgesloten met landen en steden?
Gezamenlijk een vertegenwoordiging van bijna 1 miljard mensen
1 miljard op een wereld bevolking van 7,5 miljard = 13,3 %!!!
Onderbouwing van dat eigen klimaatverdrag, waar en wanneer?
Wat wil je naar voren brengen?
Het spreekwoord luidt u moet de huid niet verkopen voor de beer gevangen is. Te vroeg juichen is gevaarlijk net zoals dat bij het Clinton kamp gebeurde. California is inderdaad een interessante staat.
Zonder Sillicon-valley had u nu uw site niet gehad en waren uw ideeën niet bekend geworden. Ze zijn de zesde economie ter wereld dank zij, laat ik eens het filosofisch paradigma van Proudhon….
‘Als een idee niet in een actie wordt omgezet, zodat daardoor ook geen ervaring kan worden opgebouwd, dan dient het idee alleen maar om te overheersen’, aldus is aan Proudhon te ontlenen. Anders gezegd, het idee vormt in zo’n geval de mogelijkheid tot legitimatie voor onderdrukking. Proudhon aanhalen…. Oude ideeën zoals het heropenen van een teloor gegane Kolenindustrie in de Vs…ach waren we daar in blijven steken dan zaten we nog op Underwoods te tikken.
Herman,
Wie zijn volgens jou die “bijna 1 miljard mensen”?
De VVD met meneer Kamp voorop, mag ook best genoemd worden. Aan de ene kant worden miljarden verspild olv dit kabinet aan zg duurzaamheid , terwijl aan de andere kant de sociale zekerheid volledig gesloopt wordt en een kerntaak van de overheid, te weten het beschermen van haar burgers mbv een adequate defensie niet wordt waargemaakt. Hopelijk ziet de Nederlandse burger straks bij de verkiezingen het licht weer en wordt afgerekend met deze pseudologen.
@R.Bijsterveld California heeft klimaatakkoorden afgesloten met 136 andere steden, US staten en landen waarin ze toezeggen voor 80% reductie in 2050 te gaan. Waaronder Frankrijk, Italy, Costa Rica, British Columbia en New York City samen goed voor 832 million residents en goed voor de derde economie in de wereld. Het is een voorbeeld van een coalitie van mensen die willen en het voorbeeld gebruik ik om aan te geven dat het niet afhangt van een clubje onwilligen maar van de mensen die wel willen. Een scenario die mogelijk is dat dergelijke coalities in allerlei vormen zich gaan uitbreiden zodra Trump zich ontdoet van het klimaatakkoord.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bedrijfsleven. Veel grote bedrijven waaronder Exxon en Shell hebben het klimaatprobleem erkent en staan achter klimaatbeleid. Zullen ze nu als een blad aan een boom omdraaien omdat Trump president is? We zullen het gaan zien. Trump heeft met een ferme slag de bijl in de klimaatboom gezet. Maar hoeveel slagen kan hij nog maken? De ontwikkeling van het klimaat zelf door duidelijke afkoeling bijvoorbeeld zal dat mede gaan bepalen. En nee, van afkoeling is op dit moment geen enkele sprake.
Bijsterveld
http://www.mercurynews.com/2016/11/13/will-trump-end-californias-climate-rules/
Zie bovenstaande link. Het gaat om 136 steden, staten of landen. 832 miljoen inwoners.
Het is een voorbeeld van een coalitie van mensen die willen en het voorbeeld gebruik ik om aan te geven dat het niet afhangt van een clubje onwilligen maar van de mensen die wel willen. Een scenario die mogelijk is dat dergelijke coalities in allerlei vormen zich gaan uitbreiden zodra Trump zich ontdoet van het klimaatakkoord.
En dan hebben we het nog niet eens gehad over het bedrijfsleven. Veel grote bedrijven waaronder Exxon en Shell hebben het klimaatprobleem erkent en staan achter klimaatbeleid. Zullen ze nu als een blad aan een boom omdraaien omdat Trump president is? We zullen het gaan zien. Trump heeft met een ferme slag de bijl in de klimaatboom gezet. Maar hoeveel slagen kan hij nog maken? De ontwikkeling van het klimaat zelf door duidelijke afkoeling bijvoorbeeld zal dat mede gaan bepalen. En nee, van afkoeling is op dit moment geen enkele sprake.
@Pieter
SVP niet stemmen. De elite wil graag dat je stemt zodat de handelwijze van de elite in politieke zaken gelegitimeerd kan worden. De elite is maar voor 1 ding echt bang, dat het percentage stemmers zover daalt dat faillietverklaring van het huidige politieke systeem onontkoombaar wordt. Met een aardverschuiving van stemmen naar een partij die niet meedoet aan de CO2 hoax zijn en komen we er niet. Die partij zal niet boven de 50% komen en dus niet de macht krijgen. De tegenstelling zal zich alleen maar verharden. Laat ons politieke systeem afsterven door het niet meer te voeden. STEM NIET. RIP klimaathoax!
@Pieter Een waar woord dat de VVD met Kamp ook een kwalijke rol spelen. Wel is het Kamp op de eerste plaats te doen om het Regeerakkoord. De vraag is waar hij verder nu precies staat, althans in mijn ogen. De ene keer lijkt hij een voorvechter van hernieuwbaar, andere keren heeft hij schaliegas ook als energiebron in het achterhoofd. Hierin toont hij verschil met GL c.s. 2017 zal in dit opzicht een spannende periode worden.
Kamp heeft het inderdaad vaak over de energiemix. Ik denk dat de VVD over het algemeen nog steeds aan de goede kant staat.
@HV Ik vind het wel koddig dat pronken met Californië, als het niet zo’n treurige vertoning was. Ik wens de dames en heren daar heel veel succes met hun plannetjes. Het zure is dat dit allemaal op kosten is van de misleide, geïndoctrineerde belastingbetaler. Volgens het IEA zal de gezamenlijke mondiale bijdrage van wind en zon in 2040 2,9% zijn. In 2015 was dit 2,2%, een hele stap vooruit nietwaar. En dan moet men zich wel aan de niet bindende overeenkomst van Parijs houden. En dan zit de Staat ook met de droogte. Keep on California Dreaming, my boy.
http://www.seattletimes.com/seattle-news/politics/should-california-oregon-and-washington-join-canada-calexit-talk-envelops-west-coast/
@Heztler…la France 1789? wellicht is dit citaat u welgevallig van Proudhon.
‘Als een idee niet in een actie wordt omgezet, zodat daardoor ook geen ervaring kan worden opgebouwd, dan dient het idee alleen maar om te overheersen’, aldus is aan Proudhon te ontlenen. Anders gezegd, het idee vormt in zo’n geval de mogelijkheid tot legitimatie voor onderdrukking.
Dit is het filosofische paradigma van Proudhon (1809-1865), waarvan het anarchisme zich gaat bedienen.
Dat kun je in ieder geval niet zeggen van bijvoorbeeld Zuckerberg, Siliconvalley etc. Misschien zijn het daar in Californie wel gewoon ‘moderne energie anarchisten’. Maar vergis u niet ze daar jong, dynamisch en behoorlijk sexy. Voor zover uw kinderen en kleinkinderen heeft zullen zij het met me eens zijn.
En ja in geld uitgedrukt zijn ze de zesde economie ter wereld. U bent wel erg zuur over de staat Californie en bovendien refereert u wonderlijk genoeg aan de ‘droogte’ daar.
Tja als er nou ergens de relatie wordt gelegd met “climatehange’ ( na de noordpool) is het wel de historische droogte in Californie.
Keep on dreaming…. zonder hun digidromen had uw site niet bestaan!
Fantastisch artikel…zelden zo ergens mee eens geweest. Inderdaad en zeker Greenpeace moeten hard aangepakt worden. Ik kan wachten tot Trump aan de macht is.
Er vindt volgens mij een sardonisch samenspel plaats in de politiek tussen enerzijds het concept van de maakbare samenleving en anderzijds de effecten die Post Normal Science op de wetenschap heeft.
Mensen die een maakbare samenleving propageren (lees: links) gaan uit van een utopisch wereldbeeld dat nagestreefd moet worden. Dat wereldbeeld wordt gepresenteerd als een soort absolute waarheid. Mensen wordt niet verteld hoe ze moeten denken, maar wat ze moeten denken. Feiten worden gekleurd door de Weltanschauung die de idealist heeft.
Het tweede fenomeen, Post Normal Science, stelt dat wetenschappers naast het bedrijven van wetenschap ook hun eigen wereldbeeld mogen propageren. Waar Popper cum suis nog uitgaan van waardenvrije wetenschap, gaan de aanhangers van PNS juist uit van een activistische opstelling van de wetenschapper.
Gevolg daarvan is dat een wetenschapper zijn persoonlijke politieke overtuiging presenteert als wetenschappelijk feit. Het label wetenschap wordt gebruikt als legitimatie van een veelal politieke stelling. Totalitaire staten zijn daar overigens ook altijd goed in geweest.
In een vrije samenleving wordt gelukkig regelmatig door het presenteren van ideologieën als wetenschap heen geprikt. Gevolg daarvan is dat mensen wetenschap gaan zien als weer een ander politiek platform waar leugens worden gepresenteerd. Het vertrouwen in de wetenschap gaat zodoende verloren. Een recent voorbeeld hiervan is het toenemende aantal ouders dat hun kinderen niet meer laat vaccineren, omdat zij niet meer ‘in wetenschap geloven’ (kennelijk gaat men er niet vanuit dat de concepten geloof en wetenschap doorgaans de neiging hebben elkaar uit te sluiten).
Het doorklinken van PNS merk je ook heel sterk in de manier waarop de AGW-aanhang die zich binnen de wetenschap bevindt verdedigt tegen kritiek. Waar kritiek normaliter verwelkomd zou moeten worden, doen zij kritiek af met persoonlijke of politieke verwijten. Hun politieke wereldbeeld prevaleert boven waardenvrije wetenschap. ‘Klimaatontkenner’ als directe verwijzing naar holocaustontkenner is hier een sterk voorbeeld van.
De voormalig voorzitter van de Royal Society, sir Paul Nurse, is een vervent aanhanger van PNS. Het is nu juist Nurse die veel propaganda heeft gemaakt voor de AGW-these.
goed stuk Jeroen, er is inderdaad sprake van en sardonisch samenspel waarbij de een de mond gesnoerd wordt en de ander niet…Wie AGWer is moet maar ophoepelen.
Geweldige bijdrage!!!Het spreekwoord luidt, u moet de huid niet verkopen voor de beer gevangen is. Te vroeg juichen is gevaarlijk net zoals dat bij het Clinton kamp gebeurde. California is inderdaad een interessante staat.
Zonder Sillicon-valley had u nu uw site niet gehad en waren uw ideeën niet bekend geworden. Ze zijn de zesde economie ter wereld dank zij, laat ik eens het filosofisch paradigma van Proudhon….
‘Als een idee niet in een actie wordt omgezet, zodat daardoor ook geen ervaring kan worden opgebouwd, dan dient het idee alleen maar om te overheersen’, aldus is aan Proudhon te ontlenen. Anders gezegd, het idee vormt in zo’n geval de mogelijkheid tot legitimatie voor onderdrukking. Proudhon aanhalen…. Oude ideeën zoals het heropenen van een teloor gegane Kolenindustrie in de Vs…ach waren we daar in blijven steken dan zaten we nog op Underwoods te tikken.
@Jeroen Postmodernisme, breek me de bek niet open! Laat ik u lezers dit stukje postmodern denkwerk van de zeer invloedrijke Jacques Lacan niet onthouden: “Zo is het erectieorgaan de plaats van het genot gaan symboliseren, niet op zichzelf, zelfs niet als beeld, maar als ontbrekend deel bij het verlangde beeld: daarom [let op dit daarom] kunnen we het gelijkstellen met de vierkantswortel van -1 in de hoger geproduceerde betekenis, namelijk het genot dat het opnieuw mogelijk maakt door de coëfficiënt van zijn taaluiting met de functie van de afwezigheid van betekenaar (-1)”
Dergelijke quasi diepzinnigheden staan bol van onzorgvuldig denken, zinledigheden, onjuist begrip van wiskunde en zelfverheerlijkende nietszeggende protserigheid. (Zie voor de grap ook postmodernism generator dat bij elke benadering een kant-en-klaar postmodern onzinrapport produceert; zie ook Sokal). Al met al is dit ook het niveau van de AGW-hypothese, alleen is het wel erg kostbare nonsens.